Kako investirati u kriptovalutu 2021. godine

Saznajte kako ulagati u tržište kriptovaluta 2021. godine

Kriptovaluta je jedna od najuzbudljivijih investicijskih prilika posljednjih godina i stvari bi mogle postati još zanimljivije nakon što su 2020. godine više tradicionalnih financijskih institucija nudile podršku za DeFi.

Još jedan veliki razvoj za kripto u 2020. godini bila je vodeća platforma za mrežno plaćanje Paypal koja je počela podržavati kupnju i potrošnju Bitcoina, Ethereuma, Litecoina i Bitcoin Casha – pružajući preko 350 milijuna korisnika pristup kriptovalutama za stvarne transakcije. To znači da se kriptovaluta i dalje odmiče od svoje ‘društveno izgrađene’ vrijednosti i probija se kao legitimno i funkcionalno sredstvo trgovine.

Neizbježno je da su ova događanja dovela do ponovnog interesa za ulaganje u kriptovalutu. Zapravo, ulaganje u kriptovalute nikada nije bilo zahtjevnije – kao rekordan broj kripto novčanika otvoren je 2020. godine. Kad se sve uzme u obzir, sljedećih 12 mjeseci moglo bi biti vrlo isplativo za pametne kripto ulagače.

Međutim, ako ste novi u investiranju u kriptovalute ili financijskim ulaganjima općenito, možda nećete znati gdje započeti. Zbog toga smo sastavili sljedeći vodič o tome kako ulagati u kriptovalute 2021. godine, koji će vam reći sve što trebate znati da biste započeli s razvojem portfelja.

Sadržaj

Kratka povijest kriptovaluta

Zašto investirati u kriptovalute 2021. godine?

Strategije ulaganja u kriptovalute

Pronađite najbolje kriptovalute za ulaganje 2021. godine

Kako investirati u kriptovalutu 2021. godine

Gdje kupiti kriptovalute

Kako kupiti kriptovalute

Novčanici s kriptovalutama

Upravljanje ulaganjem u kriptovalute

Zaključak

Česta pitanja o ulaganju u kriptovalute

Kratka povijest kriptovaluta

Osim ako niste živjeli ispod kamena, vjerojatno ste u određenoj mjeri već upoznati s kriptovalutom. Međutim, prije nego što pogledamo kako investirati u kriptovalute 2021. godine, važno je znati zašto su digitalne financije postale tako vruća tema za investitore.

Blockchain je prvi put skrenuo pažnju svijeta 2008. godine, kada je Satoshi Nakamoto objavio svoju sada već legendarnu bijelu knjigu uspostavljajući model za prvu glavnu kriptovalutu na svijetu: Bitcoin. Naravno, tehnologija nije razvijena preko noći i Nakamotov rad zapravo je bio vrhunac desetljeća razvoja. No, u svrhu učenja o ulaganju u kriptovalute, 2008. je dobra polazna točka.

Bitcoin je tada nastao 2009. godine, usred navala medijskih nagađanja da će uskoro postati norma za tradicionalne transakcije. BTC možda nije napravio stvarni prodor u zamjenu fiat valute tijekom sljedećih nekoliko godina, a mnoge su burze i dalje oklijevale započeti s uvrštavanjem digitalne valute, ali rano ulaganje u kriptovalutu pokazalo se vrlo pametnom odlukom do 2013. godine, kojom je vrijeme BTC-a poraslo je na 1.242 dolara.

Kada su se brojni tehnički insajderi koji su malo znali o investicijama odjednom obogatili od BTC-a, nije trebalo dugo da se uhvati ostatak svijeta, a do 2017. Bitcoin je premašio 10.000 dolara po žetonu. Ulaganje u kriptovalutu sada je bila uspostavljena opcija portfelja čak i za najvatrenije tradicionaliste.

Premotajte naprijed do kraja 2020. godine i tržište kriptovaluta sada vrijedi preko 1 bilijun dolara u smislu kombinirane vrijednosti kovanica – dokaz da ulaganje u kriptovalutu može biti vrlo pametna odluka.

Zašto investirati u kriptovalute 2021. godine?

Nakon što su tržišta širom svijeta bila snažno poremećena zbog pandemije COVID-19 koja je pogodila 2020. godine, većina gospodarstava pokazala je određenu otpornost, a rani pokazatelji pokazali su da se uskoro počinju vraćati kad se ukinu ograničenja.

Ekonomski oporavak ogromna je prilika za investitore i mnogi se raduju uspješnoj godini 2021. Ulaganje u kriptovalute donedavno se smatralo pomalo nišom, ali kao što smo već spomenuli, činilo se da će se stvari promijeniti 2020. godine. sve veći broj glavnih investitora i financijskih institucija skrenuo je pozornost na digitalnu valutu.

Iako se nekoć moglo smatrati kaotičnim tržištem, koje je uistinu imalo interesa samo za dnevne trgovce, ulaganje u kriptovalute sada se smatra puno održivijom strategijom ulaganja i mnogi ulagači na visokoj razini uključuju barem jednu digitalnu valutu u svoj portfelj – trend koji se očekuje i u narednim mjesecima.

Naravno, tržište kriptovaluta i dalje je vrlo nepredvidljivo, ali ako ste spremni na malo rizika i tražite tržište u kojem ćete investirati, sada bi moglo biti savršeno vrijeme za početak ulaganja u kriptovalute.

Strategije ulaganja u kriptovalute

Ako ste novi na tržištu ulaganja u kriptovalute, možda ste o tome već čuli razne stvari, poput toga koliko to može biti nepredvidljivo i kako početni investitori često gube novac – što je, naravno, potpuno istinito. Međutim, vrijede i za brojne druge financijske instrumente.

Međutim, ulaganje može biti vrlo unosno. No, kako bi započeli u najjačem mogućem položaju, postoji nekoliko osnovnih strategija koje ulagači početnici mogu usvojiti kada uče kako investirati u kriptovalutu 2021. godine.

1. Kupi i zaboravi

U industriji poznat kao HODLing, u kriptovalute možete ulagati na isti način kao u dionice i dionice – jednostavno identificirajte token za koji vjerujete da će dugoročno povećati vrijednost i uložiti svoje ulaganje.

Prednosti ovoga trebale bi biti prilično očite. Kao što smo gore napomenuli, Bitcoin je u svojim ranim danima počeo trgovati za manje od jednog dolara tokena, ali u vrijeme pisanja jednog bitcoina vrijedi više od 36 000 USD. Kao što vidite, ulaganje u kriptovalutu nudi potencijal za značajan povrat ako ste spremni igrati dugu igru.

HODLing se razlikuje od trgovanja po tome što ćete zapravo kupiti osnovnu imovinu. Drugim riječima, vi ste vlasnik kriptovalute u koju ulažete, za razliku od trgovine derivatima.

2. Prosječenje

Prosjek je ustaljena investicijska tehnika koja nije posebna za kriptovalute. Međutim, kripto tržište koje se brzo mijenja čini ga izuzetno pogodnim za nove investitore.

Prosječenje uključuje podjelu vašeg kapitala na nekoliko zasebnih ulaganja u ciljanu imovinu. Učinkovito, ovo je način za ublažavanje nestabilnosti cijena tijekom vremena. Kupnje se obavljaju u redovitim intervalima, bez obzira na kretanje cijena.

Prednost prosjeka je u tome što smanjuje šanse da investirate u lošem trenutku – nešto što je gotovo nemoguće točno predvidjeti na kripto tržištu. U prosjeku se također drži da se pridržavate utvrđenog plana i smanjuje emocionalnu komponentu ulaganja – presudnu za one nove na kripto tržištu.

Naravno, najznačajniji nedostatak prosječenja je taj što se cijena imovine s vremenom penje, što znači da ćete u cjelini ostvariti veći profit ulaganjem paušalnog iznosa ranije. Ali ideja je ovdje ublažiti rizik.

3. Diverzifikacija

Svaki iskusni trgovac zna da je diverzifikacija ključna za uspješan portfelj. Ukratko, diverzifikacija znači širenje vašeg investicijskog kapitala na više sredstava. To se može postići unutar i bez tržišta kriptovaluta.

Na primjer, financijska spisateljica CNBC-a Darla Mercado savjetuje to investitorima posvećuju samo 1% ukupnog investicijskog kapitala Bitcoin-u, na taj način stječući izloženost tržištu istodobno smanjujući rizik konzervativnijim ulaganjima drugdje. Slično tome, tehnološki investitor Pondering Durian uložio je manje od 15% raspoloživog kapitala na digitalna tržišta.

Koliki ćete iznos svog kapitala izdvojiti za ulaganje u kriptovalute ovisit će naravno o tome koliki ste rizik spremni preuzeti na sebe. Također je vrijedno napomenuti da se možete diverzificirati unutar kripto sektora. Na primjer, BTC je puno stabilnija investicija od Tellora, ali potonji ima puno potencijala za rast. Kao takvi, možete uključiti oba novčića u svoju investicijsku strategiju, balansirajući relativno rizični TRB protiv “sigurne oklade” koja je BTC.

Koju kriptovalutu uložiti 2021. godine?

Neizbježno je da je jedno od prvih pitanja postavljenih tijekom učenja kako ulagati u kriptovalutu 2021. godine u koji token treba ulagati?

1. Bitcoin

Ne može se pobjeći, Bitcoin je daleko najveća kriptovaluta na tržištu. Od svog pokretanja 2009. godine, BTC neprestano drži prvo mjesto u pogledu tržišne kapitalizacije i, u vrijeme pisanja ovog članka, jedan Bitcoin token vrijedi impresivnih 36.000 USD. Čak i ako ste potpuno novi u investiranju u kriptovalute, vjerojatno ćete znati za Bitcoin.

Kao prilika za ulaganje, BTC je nedvojbeno prva točka poziva za ulaganje u kriptovalutu. Brojni industrijski stručnjaci prognozirali su bitne stvari za Bitcoin 2021. godine, uključujući analitičara Citibanke Toma Fitzpatricka, koji vjeruje da će BTC skočiti preko 300 000 američkih dolara u narednim mjesecima. Kao takav, Bitcoin je dobra opcija za vaše prvo ulaganje u kriptovalute.

2. Ethereum

Pored Bitcoina, još jedna kriptovaluta koja je generirala veliku pažnju investitora je Ethereum. S tržišnom kapitalizacijom koja se približila 70 milijardi dolara u vrijeme pisanja ovog članka, ETH već neko vrijeme drži drugo mjesto iza BTC-a.

S tehničke točke gledišta, Ethereum blockchain može raditi stvari koje Bitcoin ne može. Na primjer, dok je Bitcoin jednostavno digitalni sustav plaćanja, ekosustav Ethereum omogućuje stvaranje pametnih ugovora i programa, razvijenih vlastitim programskim jezikom – kao i hosting vlastite izvorne kriptovalute, Ether.

Gledajući unaprijed do 2021. godine, izvršila je tehnička analiza koju je proveo LongForecast Ethereum bi trebao porasti za više od 200% u narednim mjesecima, što Ethereum sigurno čini investicijom vrijednom razmatranja.

3. Litecoin

Još jedna poznata kriptovaluta koja je dosljedno među prvih deset po tržišnoj kapitalizaciji je Litecoin. Često se opisuju kao srebro s Bitcoinovim zlatom, njih su zapravo vrlo slični u svom radu, ali Litecoin je poboljšao skalabilnost i brže vrijeme stvaranja blokova.

LTC je započeo 2021. trgovanje po cijeni od preko 140 dolara i popularno kripto web mjesto Coinswitch sugerira da altcoin može doseći 600 dolara do kraja godine – što bi značilo rast od oko 300%. Naravno, ovo Litecoin čini vrlo atraktivnom investicijskom prilikom. Međutim, kao i uvijek, predviđanjima kripto cijena treba pristupiti oprezno, a altcoins bi trebali biti dio raznolikog portfelja, a ne samostalno ulaganje.

4. Bitcoin Cash

Tri gore opisane kriptovalute trebale bi biti dovoljne svakom početniku ulagaču da počne graditi svoj portfelj. Međutim, ako već želite zakoračiti dalje u svijet digitalne valute, tada je vrijedan razmatranja i Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash izdanak je izvorne kriptovalute, nastao kada je Bitcoin blockchain doživio tešku vilicu u kolovozu 2017. Iako je pošteno reći da se Bitcoin Cash nikada zapravo nije približio rivalstvu s Bitcoinom, etablirao se kao jedan od najboljih kripto valuta na tržište i rijetko je bio među prvih deset u pogledu tržišne kapitalizacije od njegovog osnutka.

Što se tiče ulaganja u kriptovalute, Bitcoin Cash je tijekom 2020. godine bilježio pad cijena, a mnogi upućeni u industriju vjeruju da je do njega trebao doći značajan oporavak 2021. Međutim, ulagači početnici trebali bi pristupiti oprezno: BCH nema stabilnost svog prethodnika i svakako rizičnija investicija.

5. mreškanje

Još jedan znak kojeg svakako vrijedi biti svjestan je XRP, poznat kao Ripple. Ripple je doživio određenu nesreću krajem 2020. godine, kada je američka Komisija za vrijednosne papire odlučila da je XRP klasificiran kao imovina kojom se trguje, a ne kao valuta.

Ako gledate na ulaganje u kriptovalutu, tada XRP neizbježno predstavlja priliku – iako onu rizičniju. Presuda SEC-a zabilježila je pad cijene altcoina za oko 50% u prosincu 2020. Sada su oči kripto svijeta uprte u Ripple kako bi se vidjelo može li token oporaviti.

Snaga Ripplea je u tome što se usredotočuje na omogućavanje brzih, jeftinih transakcija za banke i financijske institucije koje žele obavljati međubankarske i prekogranične transfere. Kao takav, još uvijek postoji puno potencijala za XRP, a s obzirom na to da su cijene sada relativno niske, 2021. bi mogao biti dobar trenutak da se potakne Ripple.

Kako investirati u kriptovalutu 2021. godine

Ako se ozbiljno bavite ulaganjem u kriptovalute, što je više istraživanja koje možete obaviti prije nego što uložite sredstva, to bolje. Međutim, ako ste već ušli u uži krug tokena za koje vjerujete da će se dobro izvoditi u sljedećim mjesecima ili godinama, tada je sljedeći korak gledanje zapravo kako investirati u kriptovalute 2021.

Gdje kupiti kriptovalute

Prvi korak u ulaganju u kriptovalutu je saznati gdje zapravo možete kupiti tokene. Na tržištu postoje brojne platforme i postoji nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru pravog pružatelja usluga. Uzmite u obzir sljedeće:

  • Planirate li držati kriptovalutu
  • Jeste li zainteresirani za dnevno trgovanje?
  • Hoćete li ulagati u drugu imovinu?
  • Koliko znate o ulaganju?
  • Jeste li dobri sa složenim mjernim podacima i strujanjem informacija?

Ovo je samo nekoliko važnih čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru platforme s kojom ćete provesti svoje ulaganje u kriptovalute. Na primjer, ako ste zainteresirani za dnevno trgovanje, trebat će vam razmjena koja vam omogućuje kupnju i prodaju derivata. Ili ako ste početnik investitor, možda biste željeli potražiti platformu koja ima puno obrazovnih resursa.

EToro je jedan od najboljih brokera za nove i iskusnije investitore. Platforma ima jednostavan proces ugradnje i obilje informacija o tome kako ulagati u kriptovalutu. Također ćete imati priliku upoznati sučelje s računom za praksu – izvođenje lažnih ulaganja bez riskiranja kapitala.

Kako kupiti kriptovalutu

Nakon što postavite račun za trgovanje, spremni ste za početak obavljanja transakcija. Tipično, razmjena kriptovaluta imat će grafikon s popisom trenutne cijene određenog sredstva. Također ćete moći vidjeti kako se cijena kretala u određenom vremenskom razdoblju, što može dodatno informirati vašu strategiju ulaganja.

Većina platformi usmjerena je na svakodnevnog potrošača i obično uključuje malo više od klika na opciju “kupi”. Tada biste trebali imati mogućnost navođenja iznosa tokena koji želite kupiti, navedenog u vrijednosti tokena ili ekvivalenta u vašoj odabranoj valuti.

Recimo da želite ulagati u Bitcoin. Evo kako bi mogao izgledati postupak:

  1. Otvorite račun za trgovanje kod odabranog brokera
  2. Ako je potrebno, položite sredstva na svoj trgovački račun
  3. Odaberite opciju za kupnju BTC-a
  4. Unesite iznos koji želite kupiti
  5. Potvrdite transakciju

Novčanici s kriptovalutama

Jedna od stvari koja se često čini zbunjujućom pri učenju kako ulagati u kriptovalutu je mjesto na kojem pohranjujete svoje tokene.

Jednom kad se kriptovaluta nabavi, mora se pohraniti – baš kao i bilo koji drugi oblik valute. Svatko tko se ozbiljno bavi investiranjem u kriptovalutu morat će postaviti kripto novčanik. To su zapravo samo sredstva za pohranu kripto ključeva – dugi nizovi brojeva koji označavaju vašu dodjelu tokena.

Dostupno je nekoliko vrsta novčanika, uključujući hardverske novčanike, novčanike za stolne računare i novčanike na mreži. Tipično su hardverski novčanici najsigurniji oblik, ali žrtvuje se određena pogodnost i nije jednostavno slati i primati kriptovalute kao što je to slučaj s novčanicima koji su trajno povezani s mrežom.

Razmjenu koju ste odlučili koristiti možda standardno nudi kripto novčanik, ali ako dugoročno ulažete u kriptovalute, preporučljivo je napraviti sigurnosnu kopiju na hardverskom novčaniku.

Upravljanje ulaganjem u kriptovalute

Učenje kako trgovati kriptovalutom stalan je proces – tržište je još uvijek u povojima i podložno je mnogo više kolebljivosti nego što su utvrđeniji financijski indeksi. Nakon što uložite, važno je biti u toku s razvojem u kripto svijetu i reagirati u skladu s tim.

Jedna od glavnih stvari koje treba biti svjestan je regulacija. Većina se država i jurisdikcija još uvijek suočava s digitalnim valutama i, kao što smo već primijetili u slučaju Ripple / SEC, promjene zakona mogu imati značajan učinak na cijenu kriptovaluta. Uz regulaciju, mnoge kriptovalute imaju i vilice – što može izravno utjecati na vaše posjede.

Naravno, ako se držite strategije, trebali biste biti sposobni iskoreniti opću volatilnost tržišta, međutim, važno je biti u toku sa razvojem u kripto svijetu kako biste bili sigurni da vas značajne promjene neće uhvatiti u nesvijesti.

Zaključak

Svatko tko se ozbiljno bavi učenjem ulaganja u kriptovalute 2021. godine mora biti spreman provesti opsežno istraživanje – razumijevanje razlike između različitih kriptovaluta često je ključno za razumijevanje posjeduju li potencijal ulaganja.

Digitalna tržišta predstavljaju fantastičnu priliku kako za dugoročne ulagače, tako i za dnevne trgovce, ali važno je imati na umu da se ulaganje u kriptovalute razlikuje od tradicionalnih financijskih tržišta i ulagači početnici trebaju imati na umu da su izloženi riziku.

Međutim, s uspostavljenom razumnom strategijom i obiljem pažljivog istraživanja, ulaganje u kriptovalute ima potencijal za velike povrate, a tržište je samo jače jer sve više potrošača i institucija prihvaća koncept digitalne valute.

Bi li Bitcoin mogao doseći cijenu od 100 tisuća dolara 2021. godine

7 predviđanja kriptovaluta za 2021. s kojima bi se svi složili

Koje su najbolje kriptovalute za trgovanje 2021. godine?

Predviđanje cijene bitcoina: Koliko će bitcoin vrijediti 2021. i nakon toga?

eToro – najbolja platforma za kriptovalute

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Česta pitanja o ulaganju u kriptovalute

Gdje mogu naučiti kako investirati u kriptovalute 2021. godine?

Učenje kako ulagati u kriptovalutu 2021. godine neprekidan je proces, ali najbolje mjesto za početak je čitanje nekoliko vodiča i uputa s pouzdane platforme. Trading Education nudi vodiče o svemu, od toga kako odabrati novčanik za kriptovalute do kojeg će kriptovalute vjerojatno biti dobra investicija u godini koja dolazi.

Je li sada pravo vrijeme za ulaganje u kriptovalutu?

Pandemija COVID uzrokovala je pad u većini ekonomija širom svijeta. Kriptovalute su zapravo pokazale iznenađujuću otpornost, a mnogi su se već oporavili do ljeta 2020. Krećući se prema 2021., ulaganje u kriptovalute izazvalo je veliko zanimanje, jer mnogi analitičari predviđaju značajno povećanje cijena glavnih tokena.

Kako mogu kupiti kriptovalutu?

Naučiti kako investirati u kriptovalutu 2021. godine uključuje učenje gdje i kako zapravo kupiti digitalnu valutu. Najlakši način za početak je otvaranje računa kod maloprodajnog brokera, kao što je eToro, koji će vam omogućiti da započnete s radom u roku od nekoliko minuta, kao i pristup mnogim obrazovnim resursima.

U koje kriptovalute trebam ulagati?

Nakon što shvatite kako ulagati u kriptovalutu za 2021. godinu, morat ćete odabrati koje tokene želite dodati u svoj portfelj. Ovdje je istraživanje ključno, a jedan od najboljih načina za ulagače početnike da smisleno odaberu je provjera pouzdanih analiza najboljih kriptovaluta u koje će ulagati jer će one prikupiti nekoliko tokova informacija kako bi prikazale realnu sliku onoga što se može očekivati ​​u mjesecima naprijed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me