Kako kupiti Ethereum Classic – Vodič za početnike 2021

Kako kupiti Ethereum Classic: Vodič korak po korak

Ethereum Classic, izvorni Ethereum blockchain, objavljen je 2015. Želite li sami kupiti ETC kovanice, ali trebate malo smjernica?

Ostanite tu gdje jeste. U našem Vodiču za kupovinu Ethereum Classic – vodiča za početnike vodimo vas kroz različite aspekte kupnje ove kriptovalute.

To uključuje potencijalne naknade, popularne tehnike i inspiraciju za plan ulaganja.

Također ćemo razgovarati o nekim važnim razlozima koje trebate uzeti u obzir prilikom kupnje Ethereum Classic putem interneta – kao što je kako pronaći dobrog brokera i što trebate učiniti da biste danas obavili kupnju!.

Kupite Ethereum Classic u 5 koraka

Pročitajte sljedećih pet koraka kako odmah kupiti Ethereum Classic:

Korak 1: Prijavite se kod pouzdanog i reguliranog kripto brokera

Korak 2: Financirajte svoj račun

3. korak: Odaberite Ethereum Classic (ETC) s dostupnog popisa kripto-imovine

4. korak: Unesite iznos Ethereum Classic koji želite kupiti

Korak 5: ETC novčići odmah će se dodati u vaš novčanik!

Korak 1: Odaberite mrežnog Ethereum Classic brokera ili burzu

Kao što je jasno iz našeg pet koraka kako kupiti Ethereum Classic – prije nego što možete kupiti digitalne valute – morate se prijaviti kod mrežnog brokera.

Ako odaberete platformu za socijalno trgovanje eToro, Ethereum Classic možete kupiti izravno putem brokerske kuće. Također imate dodatnu zaštitu različitih regulatornih tijela. Više o regulaciji kasnije.

Ako više volite ideju razmjene kriptovaluta, na ovaj način možete kupiti Ethereum Classic. Ako želite, možete zamijeniti i drugu kripto imovinu poput Bitcoina s Ethereum Classic.

Bitno je napomenuti da takve razmjene češće nisu regulirane. To znači da kupujete kriptovalute u potencijalno nesigurnom okruženju.

Spomenuli smo da je eToro reguliran. Ova zaštitna mreža dolazi od različitih tijela širom svijeta, kao što su ASIC, FCA i CySEC. Američka web stranica eToro također je registrirana kod FINRE.

Spomenuta uredba znači da se možete opustiti i kupiti Ethereum Classic, sigurni u saznanju da je broker legitiman i pod strogim nadzorom.

I ne samo to, već ćete korištenjem licencirane brokerske kuće poput eToro za kupnju Ethereum Classic kupiti digitalnu valutu u okruženju prilagođenom početnicima..

Uredba

To nas lijepo dovodi do važnih čimbenika koje moramo uzeti u obzir prilikom traženja odgovarajućeg brokera za kupnju Ethereum Classic. Kao što smo i dodirnuli – regulacija vam nudi zaštitu protiv sjenovitih kripto brokera, kojih u ovoj industriji ima mnogo.

Šanse su da će vam se ponuditi poluga prilikom prijave na kripto burzi. Međutim, ako razmjena nije regulirana, što je vrlo vjerojatno, to treba izbjegavati. Štoviše, priče o neuređenim razmjenama trećih strana koje su hakirane i opljačkane slijepe nisu nečuvene.

Postoji još jedna opcija – svoj Classic Ethereum možete povući s razmjene kriptovaluta u vlastiti privatni novčanik. Međutim, tu postoji i loša strana.

Pohraniti vlastitu kripto imovinu, koliko god privlačno zvučalo, znači preuzeti potpunu odgovornost za sigurnost svog novčanika. Ako su vas hakirali ili ste izgubili dugu osobnu lozinku – prilično ste samostalni.

U eToro-u broker ne samo da će pohraniti vaš Ethereum Classic za vas, već nećete imati problema sa sigurnošću – zbog tako teške regulacije.

Metode Plačanja

U današnje vrijeme možete kupiti Classic Ethereum koristeći većinu vrsta plaćanja. Iako će se naravno svaki mrežni posrednik razlikovati.

Da ste bili na sceni prije nekoliko godina, kupnja kriptovaluta često vam ne bi ostavljala drugi izbor nego da koristite devizni prijenos. Čak je i danas ova vrsta pologa često najduži postupak od svih.

Internetski kripto posrednik eToro kompatibilan je s raznim vrstama plaćanja poput kreditne / debitne kartice, kao i s prikladnim e-novčanicima poput Netellera, PayPala i Skrilla. Sve su to sigurno, brzo i prikladno.

Naknade i provizije

Kao i u bilo kojem drugom poslu, vaš mrežni kripto posrednik trebat će ostvariti dobit. To se često postiže naplatom provizija i naknada klijentima za kupnju i trgovinu.

Svatko stvarno pobjeđuje, kotačići se neprestano okreću za davatelja kripto valuta – a Ethereum Classic možete kupiti iz udobnosti vlastitog doma.

Nema puno internetskih brokera koji ne naplaćuju provizije. Osim toga, ove naknade variraju od platforme do platforme, ali obično se razlikuju ovisno o vašem ulogu.

 • Na primjer, Coinbase klijentima naplaćuje 1,49% za svaku trgovinu – ulazak na tržište i izlazak.
 • Dakle, ako u Ethereum Classic poziciju uđete s 1000 dolara, Coinbase morate platiti 14,90 dolara.
 • Ergo, ako uđete sa 100 dolara, platit ćete 1,49 dolara – i tako dalje.

U nastavku ćete vidjeti nekomplicirani primjer kako ta određena naknada može utjecati na vašu zaradu kada kupujete Ethereum Classic.

 • Ethereum Classic kupujete stvaranjem naloga za kupnju od 2000 USD
 • Coinbase plaćate 1,49% provizije – to je jednako 29,80 USD
 • Nakon prodaje vaših ETC kovanica procjenjuju se na 2500 USD
 • Ponovno trebate platiti 1,49%, što je 37,25 USD
 • Ukupno ste samo proviziju platili 67,05 USD

Iako se 1,49% može činiti kao beznačajan iznos, naknade mogu grickati te dobitke. Na primjer, da ste se umjesto toga uputili u eToro kako biste kupili Ethereum Classic, uštedjeli biste 67,05 dolara – jer davatelj kripto usluga nema provizije!

Što se tiče naknada za polog, eToro naplaćuje samo 0,5% – i to samo ako položite u valuti koja nije američki dolar.

Naprotiv, na Coinbaseu će vam se naplatiti 3,99% za sve transakcije debitnim karticama. To znači da ako kupujete Ethereum Classic s ulogom od 1000 dolara, morate platiti 39,90 dolara.

Ostali važni čimbenici

Do sada smo pokrivali propise, naknade i načine plaćanja u smislu da kupujemo Ethereum Classic.

Uz to, postoje i drugi mjerni podaci koje treba uzeti u obzir prilikom traženja kripto platforme za kupnju kripto-imovine, kao što su:

 • Prikladnost za korisnika: Kad tražite sigurno mjesto za kupnju Ethereum Classic, presudno je da vam je web stranica jednostavna za upotrebu i da stvaranje narudžbi nije opterećeno. Sve u svemu, želite regulirani prostor koji vam može ponuditi nesmetano iskustvo kupnje.
 • Minimalno ulaganje: Prije registracije kod internetskog brokera, trebali biste provjeriti koliki je minimalni iznos ulaganja. Na primjer, nije idealno za početnike ako brokeru treba najmanje 150 USD svaki put kada žele kupiti neke ETC kovanice. Preporučujemo da započnete s komadima veličine zalogaja. eToro omogućuje klijentima kupnju Ethereum Classic od 25 dolara.
 • Pohrana: Pohrana je također nešto što vrijedi razmotriti prije nego što se posvetite platformi. Napokon, postoji popriličan kontrast između korištenja neregulirane razmjene i vlastitog pohranjivanja digitalnih kovanica – i postojanja uvaženog brokera poput eToro-a koji čuva vašu kripto imovinu bez dodatnih troškova.

Korak 2: Sastavite plan ulaganja

kako kupiti ethereum classic

Rizikujući da zvučite očito, smišljanje investicijskog plana razuman je put kada kupite Ethereum Classic, posebno za početnike.

Napokon, tržišta kriptovaluta notorno su nestabilna, stoga planove ulaganja koriste početnici, ali i dobro iskusni ulagači!

Ako niste sigurni odakle početi s stvaranjem plana za kupnju Ethereum Classic – pogledajte dolje.

Dugoročni ili kratkoročni

Kada razmišljate o tome kako kupiti Ethereum Classic – vidite li sebe kao dugoročnog ili kratkoročnog investitora?

Kratkoročno ulaganje je u nastojanju da zaradite na kratkoročnim skokovima cijena u Ethereum Classic. Ovaj postupak uključuje kupnju digitalnih valuta u pravo vrijeme i unovčavanje kada to smatrate potrebnim. To može biti u roku od nekoliko minuta, dana ili ponekad tjedana.

U određenom trenutku većina kripto valuta oscilirala je dvoznamenkasto – što nam ponovno pokazuje koliko je tržište nestabilno.

Šanse su da ovdje čitate ovaj vodič jer vas kriptovalute uzbuđuju baš zbog te volatilnosti. Napokon, što su veći rizici u životu, nagrade mogu biti impresivnije.

Na temu dugoročnih izgleda za kupnju Ethereum Classic – to se obično naziva strategijom “kupuj i drži”. Kao što ste nesumnjivo pretpostavili, ovo podrazumijeva kupnju ETC kovanica i držanje na njima mjesecima, a ponekad i godinama – unovčavanje kada smatrate da je vrijeme za to.

To vas štedi od brige zbog kratkoročnih kolebanja vrijednosti Ethereum Classic.

Ciljajte Ethereum Classic cijenu

Dolazak do ciljane cijene Ethereum Classic strategija je koju mnogi koriste, ali je posve neobavezna.

Na primjer, recimo da ste kupili Ethereum Classic po cijeni od 6,00 dolara i htjeli ste dvostruko povećati ulaganje. ETC kovanice mogle bi porasti na 12,00 dolara. Ako ste željeli utrostručiti svoje ulaganje u digitalnu valutu, morali biste vidjeti porast cijene na 18,00 USD.

Ovo bi moglo zvučati jednako vjerojatno kao i izlazak sunca na Zapadu. Ali, uzmite u obzir da je najniža vrijednost Ethereum Classic-a u 2016. bila 0,45 USD – a samo godinu i pol kasnije, digitalna imovina dosegla je najvišu vrijednost od 47,77 USD.

To je rast cijena od preko 10 000%. Dakle, kao što vidite, sve je moguće! Da ste u to vrijeme pravilno nagađali o tržištu, zabilježili biste impresivan dobitak.

Razmislite o redovnim ulaganjima

Vrijedno je razmotriti redovita ulaganja kada kupujete Ethereum Classic. Kao što je očito odozgo – fluktuacije cijena digitalnih valuta mogu biti prilično velike.

Kao takav, bolje vam je savjetovati da redovito ulažete male iznose – umjesto da bacate sve što imate i gledate što se drži.

Skromna ulaganja na tjednoj ili mjesečnoj osnovi isprobani su način da kontrolirate svoje trgovačke osjećaje, kao i stanje na banci. Na ovaj način možete kontinuirano graditi svoj portfelj, istovremeno se pridržavajući svog investicijskog plana.

EToro omiljen među novijima čini ovu strategiju izuzetno jednostavnom omogućavajući klijentima da kupe Ethereum Classic od samo 25 dolara!

Jeste li razmišljali o kupnji Ethereum Classic ETC?

Korak 3: Otvorite račun Ethereum Classic Broker

Ako ste pronašli mrežnog brokera od kojeg se osjećate sretnim što kupujete Ethereum Classic, možete prijeći na službenu web stranicu i prijaviti se. U ovom trenutku postupak je približno isti kao da ulažete u dionice, zlato ili uzajamni fond.

Za one koji nisu u know-howu, morat ćete ispuniti neke osnovne detalje o tome tko ste prije nego što možete kupiti Ethereum Classic. To uključuje vaše ime, adresu stanovanja, telefonski broj i e-adresu.

Kao što smo rekli, regulirana posrednička metoda kupnje kriptovaluta bolja je za početnike, jer je tamo previše ne rizična u neuređenom prostoru. I ne samo to, već arena internetskih brokera vrvi od ‘profesionalnih prevaranata’.

Regulirani brokeri moraju dobiti vaše osnove kao što je gore spomenuto, kao i osobni dokument s fotografijom u obliku putovnice ili vozačke dozvole. To zakonski zahtijevaju regulatorna tijela i dio je KYC-a da pokuša suzbiti financijski kriminal.

Uz gore spomenutu identifikaciju, za dokazivanje adrese morat ćete poslati kopiju izvoda s bankovnog računa ili računa za komunalne usluge..

Čuli smo da pružateljima ETC-a treba danima da ručno provjeravaju sve prethodno spomenute oblike ID-a.

Na eToro se to radi pomoću automatizirane tehnologije provjere valjanosti, tako da ćete obično moći kupiti Ethereum Classic u roku od 10 minuta od prijave.

Korak 4: Uplatite sredstva

Do sada ste provjerili prihvaća li mrežni posrednik odabrani način plaćanja. Sada možete uplatiti neka sredstva na svoj potpuno novi račun.

Najbrži način za financiranje vašeg računa je putem debitne / kreditne kartice ili e-novčanika. eToro je kompatibilan s obje. E-novčanik može birati između PayPal-a, Netellera i Skrilla.

Imajte na umu da ako ste razmišljali o kupnji Ethereum Classic putem devizne doznake, ovo bi moglo odgoditi kupnju danima jer je najsporije u obradi.

Velika većina brokera odredit će minimalni iznos pologa. Ovo se može jako razlikovati. dok su neke besplatne, neke zahtijevaju najmanje 1000 USD (ponekad i više) za svaki depozit.

Na eToro, minimalni depozit je 200 USD za kupnju Ethereum Classic ili bilo koje imovine.

Korak 5: Postavljanje naloga za trgovanje

trgovanje ethereum klasikom

Kada financirate svoj račun, možete početi kupovati Ethereum Classic.

Kao što vjerojatno znate, prvo morate stvoriti narudžbu kako biste internetskom brokeru dali do znanja koja je vaša pozicija.

U nastavku pogledajte nekoliko nadahnuća.

Narudžba za kupnju

Narudžba za kupnju je ona narudžba koju ćete najviše koristiti, jer ćete na taj način pristupiti relevantnom tržištu kako biste kupili Ethereum Classic.

Pojednostavljeno, ako mislite da će Ethereum Classic rasti na vrijednosti – narudžbu kupite kod svog ETC brokera.

Ako vaša kripto platforma omogućuje ‘kratku prodaju’, imate mogućnost izdavanja naloga za prodaju ako mislite da će cijena pasti.

Ograničeni ili tržišni nalog

Rizikujući da se ponovimo – cijena Ethereum Classic raste i pada sa svakom sekundom koja prolazi. Važno je to upamtiti, jer većina ljudi nastoji redovito postizati te stalne kratkotrajne fluktuacije.

Krenimo od ‘tržišnog poretka’. To vašem brokeru jasno pokazuje da želite da se vaša Ethereum Classic narudžba izvrši odmah – po trenutnoj ili najbližoj cijeni.

Kao što smo razgovarali, postojat će lagani nesklad između cijene koju vidite kada potvrdite narudžbu – i cijene koju dobijete. Kao primjer, možete postaviti tržišnu narudžbu na 6,2618 USD, ali zapravo možete dobiti 6,2610 USD. To je potpuno neizbježno i obično je beznačajan iznos.

Sada, prelazak na ‘granični poredak’. To vašem brokeru jasno pokazuje da želite ući u Ethereum Classic po vrlo određenoj cijeni.

Objasnimo dalje na brzom primjeru:

 • Cijena Ethereum Classic cijene je 6,2618 USD, no na tržište želite ući 6,3600 USD
 • Kao takav, postavljate ograničenu narudžbu od 6,3600 USD
 • Ako ETC dosegne 6,3600 USD – vaš broker će izvršiti vašu trgovinu
 • Narudžba ostaje nepodmirena sve dok a) ne dosegnete cijenu ili dok je ne otkažete putem svog brokera

Sve u svemu, tržišne narudžbe su super jednostavne, a učinkovite za početnike. Iako vam ograničene narudžbe omogućuju preciznije određivanje cijene prilikom odabira za kupnju Ethereum Classic.

Ulog

Sve je to dobro i dobro razumijevanje narudžbi kada razmišljate o tome kako kupiti Ethereum Classic. Međutim, vaš će broker morati znati koliko ste spremni uložiti u svoju poziciju.

Kao što smo rekli, ako vam je kupnja kriptovaluta nova, polagan i stabilan razuman je pristup kupnji Ethereum Classic. Naravno, imate pravo kupiti onoliko Ethereum Classic koliko želite, ali u početku je često putovanje malim ulozima.

Ako mislite na širu sliku, ulaganjem minimalnog iznosa potrebnog na platformi po vašem izboru, u svoj portfelj možete dodati digitalne valute na način koji je neskloniji riziku. Kao što je napomenuto, ako se prijavite na eToro za svoje napore u kriptovalutama, Ethereum Classic možete kupiti od 25 USD.

Potvrda narudžbe

Nakon što provjerite je li ulog točan i vaše su narudžbe onakve kakve ste namjeravali – možete pritisnuti “potvrdi”. Ukratko, ovo je vaše odobrenje vašem brokeru da nastavi s kupnjom / prodajom, tržištem / ograničenjem naloga i uloga.

Ako provjerite svoj portfelj na eToro, vidjet ćete da su vaši digitalni novčići dodani u skladu s tim.

Spremni za kupnju Ethereum Classic ETC?

Korak 6: Pohranjivanje vašeg Ethereum Classic

Novac s kojim svi plaćamo porez prilično se razlikuje od digitalnih valuta. Za početak – digitalni novčići poput Ethereum Classic pohranjeni su na decentraliziranoj knjizi.

Ranije smo se dotaknuli razmjena protiv internetskih brokera. No da pojasnimo, njih dvoje nude potpuno različito iskustvo – pogotovo što se tiče skladištenja.

Na primjer, ako odlučite ne koristiti brokera za kupnju Ethereum Classic, sami ćete biti odgovorni za njegovo spremanje – u osobni kripto-novčanik koji se može preuzeti. To znači da ste odgovorni za njegovu sigurnost, sadržaj i vaš privatni ključ. To vas čini prilično ranjivima kada su u pitanju hakeri i prevaranti, kojih je mnogo.

Ako odlučite kupiti Ethereum Classic putem popularnog brokera eToro, imate dodatnu sigurnost regulatornih tijela FCA, CySEC i ASIC. To isključuje potrebu za brigom zbog ranjivosti na prevarante. A da ne spominjemo zaborav na svoj privatni ključ, ili još gore, što je pao u krive ruke.

Korak 7: Prodaja vašeg Ethereum Classic

Kao što je očito vidljivo u ovom koraku – cijela poanta potrage za kupnjom Ethereum Classic jest prodaja kasnije za više nego što ste prvotno platili. To vam je tamo zarada – naravno, prvo morate pravilno odrediti vrijeme.

Što se tiče prodaje vašeg Ethereum Classic, regulirani brokeri su puno sigurniji i prikladniji i u ovom odjelu.

Napokon, neregulirane razmjene trećih strana klijentima često ne ostavljaju ništa drugo nego slati kriptovalute na neregulirani novčanik za razmjenu.

Nakon toga slijedi zamjena Ethereum Classic-a u fiat-valutu poput eura – što će vrlo vjerojatno doći uz naknadu.

Ako ste se prijavili za eToro za kupnju Ethereum Classic – jednostavno biste trebali ‘prodati’ svoje ETC novčiće. Novac će biti dodan vašem izvornom načinu plaćanja prema presudi KYC-a. Jednostavno je to.

Drugi načini kupnje Ethereum Classic 2021. godine

Raspravljali smo o stvarima kupnje Ethereum Classic – ali imate druge mogućnosti.

Kupite Ethereum Classic debitnu karticu

Debitne kartice koriste milijuni zbog praktičnosti i sigurnosti koju nudi ova vrsta plaćanja. Isto vrijedi i ako želite kupiti Ethereum Classic.

Ako Ethereum Classic želite kupiti debitnom karticom – jednostavno unesite podatke o svojoj kartici kao što biste to učinili s bilo kojom drugom mrežnom uslugom. Morate unijeti iznos koji želite kupiti i potvrditi svoj odabir. U trenutku isplate, vaša će sredstva biti poslana na originalnu karticu.

Provjerite kod davatelja kripto usluga koliki je minimalni iznos ulaganja i pologa, jer oni mogu varirati ovisno o udaljenosti.

Kupite Ethereum Classic kreditnu karticu

Slično kao i kod kupnje debitnom karticom, kreditne se kartice smatraju sigurnima i prikladnima. Ako vam kreditna kartica više odgovara, bit će vam drago znati da eToro prihvaća ovu vrstu.

Ključno je napomenuti da ako kupujete digitalne kovanice putem kreditne kartice, možda ćete morati platiti “naknadu za gotovinski predujam”. To biste mogli prepoznati po podizanju novca s bankomata.

Prosječna naknada za kupnju Ethereum Classic kreditnom karticom je oko 3%, ali preporučujemo da provedete vlastito istraživanje i provjerite kod davatelja usluge.

Kupite Ethereum Classic Paypal

Paypal je postao sinonim za sigurno internetsko plaćanje. Nije ni čudo da se sve više ljudi odlučuje na ovaj način kupiti Ethereum Classic.

Čini se da nema mnogo internetskih brokera koji omogućuju plaćanje putem PayPala. Međutim, eToro prihvaća PayPal, kao i druge e-novčanike Neteller i Skrill.

Bankomat Ethereum Classic

Za razliku od tradicionalnih bankomata – bankomati s kriptovalutom omogućuju vam da u uređaj umetnete stvarni / fiat novac za kupnju kriptovaluta – koji se dodaju u novčanik.

Naš Kako kupiti Ethereum Classic – Vodič za početnike otkrio je da još uvijek nema ETC strojeva. Ovi strojevi ionako obično naplaćuju veliku naknadu, tako da je regulirani kripto posrednik vaša najsigurnija i najjeftinija opcija.

Kako kupiti Ethereum Classic 2021 – presuda

ulaganje u ethereum classic, itd. cijenu

Kroz ovaj vodič o tome kako kupiti Ethereum Classic izdali smo riječi upozorenja o potencijalnim zamkama kupnje kripto-imovine. Dali smo vam i nekoliko provjerenih savjeta.

Ovo je tržište vrlo nestabilno i samo po sebi može biti uzbudljivo okruženje za postizanje pristojnih dobitaka. Naravno, prvo, morate tempirati tržište. Kao takav, racionalno je da se prijavite samo kod reguliranog brokera. Napokon, to je vaš teško stečeni novac s kojim se rastajete.

eToro je odobrilo i reguliralo nekoliko tijela, uključujući FCA i ASIC. Štoviše, Ethereum Classic možete kupiti bez ijednog centa provizije. Postupak prijave traje manje od 10 minuta, a sredstva možete položiti na svoj račun različitim vrstama plaćanja.

eToro – najbolji posrednik za kupnju Ethereum Classic ETC-a

etoro broker

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Najčešća pitanja

Kako je jednostavno kupiti Ethereum Classic?

Kupnja Ethereum Classic vrlo je jednostavna. Sve što vam treba je regulirani posrednik, podržani način uplate i neko znanje o tržištu.

Koji je najsigurniji način kupnje Ethereum Classic?

Najbrži način kupnje Ethereum Classic je putem cijenjenog brokera koji ima licencu. Na primjer, eToro je registriran kod FINRE u SAD-u i pod nadzorom vlasti u Velikoj Britaniji, Cipru i Australiji.

Mogu li kupiti 100 dolara Ethereum Classic?

Da, možete kupiti Ethereum Classic 100 dolara. Da ste to htjeli, mogli biste kupiti čak 10.000 USD. Međutim, preporučujemo da se držite malih ulaganja, pogotovo ako ste početnik. Na eToru možete kupiti Ethereum Classic vrijedan samo 25 USD.

Možete li izgubiti novac na Ethereum Classic?

Da. Možete izgubiti novac na Ethereum Classic i bilo koju imovinu po tom pitanju. Ako predvidite rast ili pad vrijednosti Ethereum Classic i napravite pravi nalog – zaradit ćete novac. Ako niste u pravu, izgubit ćete novac.

Što je najviše vrijedilo za Ethereum Classic

Ethereum Classic dosegao je svih 47,77 dolara u prosincu 2017. godine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me