Koje su prednosti Cardano trgovanja?

Cardano trgovanje omogućuje trgovcima da nagađaju hoće li cijena ADA porasti ili pasti vrijednost, bez potrebe za preuzimanjem vlasništva nad digitalnim sredstvom.

Cardano (ADA) je zajednička blockchain i platforma treće generacije koja nudi mogućnost stvaranja i razvoja DApps-a. Kao prvi blockchain koji je integrirao recenzirani akademski pristup u svoje glavne vrijednosti, mreža je stekla svjetsku medijsku pokrivenost svojim dodatnim inovacijama i strategijom. ADA je jedan od najboljih svjetskih altcoina danas.

Zašto trgovati Cardanom?

Trgovanje Cardanom ima višestruke prednosti. Iskusnim pojedincima na kripto tržištu pomaže u trgovanju, bez obzira posjeduju li bilo koju kriptovalutu ili ne.

Trgovanje se sastoji od pokušaja utvrđivanja hoće li cijena ADA porasti ili smanjiti vrijednost.

Prednosti Cardano trgovanja uključuju:

 1. Povećana likvidnost
 2. Minimizirani porezni troškovi
 3. Izloženost pod utjecajem poluge
 4. Kardano volatilnost
 5. Minimalističko trgovanje i niži rizik od inflacije
 6. Dostupnost tržišta Cardano
 7. Mogućnost dugog ili kratkog putovanja

1. Povećana likvidnost

Likvidnost je pokazatelj koliko se Cardano lako i učinkovito, bez promjene tržišne cijene, može zamijeniti u gotovinu. Likvidnost je presudna jer za tehnološka istraživanja donosi poboljšane cijene, brže vrijeme obrade i poboljšanu preciznost.

Kao vrhunska digitalna imovina i pametna ugovorna platforma DApp programera, ADA pokazuje obećanje i potrebu da pripazi na takve poput Ethereuma i Trona na ljestvici likvidnosti. Trenutno vrijednosni prijedlog Cardanoa proizlazi iz njegove uloge web lokacije DApp koja se temelji na pametnim ugovorima.

Za usporedbu, test ažuriranja Shelly ne trenira samo ADA za potpunu decentralizaciju, već i za prevlast na kripto tržištu. Cardano će optimizirati AlgoZ-ov algoritam razmjene i pozadinsko znanje u svrhu likvidnosti putem nove suradnje.

Općenito, budući da se trgovine distribuiraju na nekoliko tržišta, tržište Cardano naziva se nelikvidnim, što znači da relativno male transakcije mogu imati neizmjeran učinak na tržišne stope, uzrokujući nepredvidive zahtjeve za ADA.

Pročitajte također: Što je Cardano? Vodič za početnike


2. Minimizirani porezni troškovi

Sposobnost širenja klađenja i CFD trgovanja na Cardanu pružit će velike porezne prednosti u odnosu na transakcije s virtualnom valutom. Na primjer, kada trgujete virtualnom kripto vrijednošću većom od one za koju ste je prvotno kupili, podliježete porezu na kapitalnu dobit (CGT). Međutim, klađenjem na širenje, budući da ne posjedujete nužno sredstvo, iz jednadžbe uklanjate obvezu plaćanja poreza.

S druge strane, ugovor za razliku (CFD) i dalje je odgovoran za CGT. Međutim, trebali biste umanjiti svoje gubitke u odnosu na zaradu od CGT odgovornosti, što CFD-ove čini vrijednim za zaštitu. Imajte na umu da je Cardano trgovanje otvoreno samo za iskusne trgovce s razmazanim okladama i CFD-om.

3. Izloženost pod utjecajem poluge

Pristup visokoj poluzi još je jedan bonus prodaje CFD-a na Cardanu. Imajte na umu da se ovo odnosi na klađenje na kolebanje tržišta Cardano, a ne na kupnju putem tradicionalnih kripto burza i kupnju stvarne kripto imovine. CFD-ovi prate samo cijenu Cardano-a, a temeljna imovina nije nužno u vlasništvu trgovaca koji prodaju CFD-ove.

Naopako je to što trgovci koji prodaju ADA CFD mogu imati koristi i od bikovog i od medvjeđeg tržišta. Poluga omogućuje trgovcima da otvore još veće zaplene portfelja od njihovog trgovačkog računa kada se vrate u polugu.

Također je važno napomenuti da biste kao investitor trebali osigurati da imate uspostavljen adekvatan plan za kontrolu rizika koji bi trebao sadržavati odgovarajuće zapreke. Poluga može povećati vaš dobitak, a ujedno i udvostručiti vaš gubici ako nije oprezan. Međutim, to može imati ogroman učinak na dno investitora, stoga smo ga naveli kao prednost za Cardano trgovanje.

4. Kardano volatilnost

Iako je tržište Cardano relativno novo, zbog velikih količina kratkoročnih trgovačkih aktivnosti naišlo je na znatnu nestabilnost. Na primjer, Cardano je 16,39 puta hlapljiviji od DOW-a (industrijski prosjek Dow Jones-a). 96 posto ukupnih dionica i ulaganja manje je volatilno od Cardanoa, a volatilnost Cardanovih povijesnih redovitih prinosa tijekom posljednjih 30 dana veća je od 96 posto svih globalnih dionica i portfelja u odnosu na ukupna tržišta dionica, prema Makroaksija.

Odjava: predviđanje cijene Cardano

5. Minimalističko trgovanje i niži rizik od inflacije

Tržišno trgovanje dionicama uključuje potrebu davanja određenih vjerodajnica ili naloga za sposobnost stvarne trgovine. Da biste zamijenili dionice ili dionice tvrtke, također morate proći posrednika. Ipak, kupnja za Cardano je jednostavna i elegantna. Jednostavno kupujete ili prodajete ADA na burzama i stavljate svoju novu imovinu u novčanik. Za razliku od tradicionalnog načina plaćanja burzovnih naloga, za koje se zna da oduzimaju vrijeme, Cardano prenosi obično su trenutni.

Cardano je također otporan na inflaciju, za razliku od ostalih tradicionalnih valuta kojima upravljaju centralizirane institucije. Blockchain tehnologija koja stoji iza ADA je neograničena i nema razloga razmišljati o tome da njena vrijednost dugoročno gubi.

6. Dostupnost tržišta Cardano

Tržište Cardano obično je otvoreno za trgovanje na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. To je zahvaljujući tome što centralizirano upravljanje tržištem ne preuzima kontrolu nad tržišnim satima, za razliku od uobičajenih burzi. Na svjetskim burzama kriptovaluta ADA transakcije odvijat će se izravno između pojedinih trgovaca. Iako industrija prelazi na infrastrukturna poboljšanja, inače poznata i pod nazivom „vilice“, u određeno vrijeme može biti zastoja u svrhu održavanja.

7. Opcija da idete dugo ili kratko

Cardano još uvijek ima značenje, slično kao i cijena dionice. Na ovaj način, nakon što je tržišna vrijednost porasla, mogli biste zaraditi prodajom (skraćivanjem) svojih ADA kovanica. Nazivate da to traje dugo kad kupujete ADA valutu i očekujete rast cijene. Međutim, kada imate posla s cijenom Cardanoa i iskoristite cijene koje padaju i rastu, to se naziva niskim.

Postoji nekoliko razmjena na kojima ćete moći dugo ili kratko ići s Cardanom, pri čemu se istodobno može očekivati ​​obrazac porasta ili pada. I dalje ćete moći ići dugo ili kratko na većini web lokacija na kojima možete trgovati maržom.

Ne propustite: Ethereum vs Cardano: Koji kripto biste trebali kupiti 2021. godine

Trebam li kupiti ili zamijeniti Cardano?

Važno je razumjeti razlike između kupnje i trgovine Cardanom prije nego što donesete čvrstu odluku. Korištenje CFD-ova omogućit će procjenu vaše profitabilnosti ulaganjem u ADA s većom razinom rizika. Ključno je uzeti u obzir određene čimbenike kao što su nestabilnost, porezne obveze i vaša odluka da krenete dugo ili kratko prije nego što nogom nagazite na papučicu plina. Ako želite detaljno znati o Cardanu, pogledajte ovaj Cardano vodič.

Možda ćete biti zainteresirani za kupnju Cardanoa ako …

 • Želite u potpunosti preuzeti vlasništvo nad Cardano iznosom koji kupujete
 • Spremni ste unaprijed platiti cjelokupnu vrijednost imovine
 • Ne smeta vam plaćanje poreza na kapitalnu dobit na bilo koju dobit
 • Ne smeta vam čekanje računa za zamjenu prije nego što možete kupiti ili prodati
 • Ne smetaju vam uvodna ograničenja ili maksimalni depoziti
 • U redu je što plaćate dodatne naknade za pologe ili isplate
 • Želite zaraditi nagrade za držanje Cardanoa

Možda će vas zanimati trgovanje Cardanom ako …

 • Želite nagađati o cijeni Cardanoa, a da ga ne posjedujete
 • Želite iskoristiti svoj položaj tako da unaprijed postavite samo dio troškova
 • Želite iskoristiti porezne pogodnosti širenja klađenja ili CFD trgovanja s Cardanom
 • Želite odmah početi trgovati
 • Ne volite maksimalna ograničenja pologa
 • Ne volite plaćati depozite ili naknadu za podizanje

eToro – najbolji posrednik za kupnju Cardano ADA

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Ključne točke:

 • Prednosti Cardano trgovanja uključuju povećanu likvidnost, minimalizirane porezne troškove, izloženost pod utjecajem poluge, Cardanoovu volatilnost, minimalističko trgovanje i niži rizik od inflacije, dostupnost Cardanovog tržišta i mogućnost dugotrajnog ili kratkog razdoblja.
 • Cardano (ADA) je zajednička blockchain i platforma treće generacije koja nudi mogućnost stvaranja i razvoja DApps-a.
 • Trgovanje se sastoji od pokušaja utvrđivanja hoće li cijena ADA porasti ili smanjiti vrijednost.
 • Cardano je 16,39 puta hlapljiviji od DOW-a (industrijski prosjek Dow Jones-a)
 • Tržište Cardano obično je otvoreno za trgovanje na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.
 • Manje transakcije mogu imati ogroman učinak na tržišne stope, uzrokujući nepredvidive zahtjeve za ADA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector