Kriptografski botovi za trgovanje: Ili najbolja ili najgora odluka koju ćete ikad donijeti

Kriptografski botovi

S obzirom na brzu automatizaciju digitalnih usluga u cijelom svijetu, ne čudi da popularnost imaju i botovi za kripto trgovanje.

Trgovinski botovi definirani su kao automatizirani računalni programi dizajniran za trgovanje različitim kriptovalutama.

Ako želite znati zašto botovi za kripto trgovanje mogu biti najbolja ili najgora odluka koju ćete ikada donijeti, jednostavno nastavi čitati.

Također, nemojte se ustručavati prijaviti se za naš tečaj za kriptovalute na postanite profesionalac u trgovini kriptovalutama.

Povijest trgovanja botovima

Blockchain tehnologija može preoblikovati naš svijet do točke bez povratka, pri čemu je trgovanje kriptovalutama jedno od najpopularnijih financijskih tržišta. Zapravo ih ima više od 47 milijuna korisnika Blockchain novčanika širom svijeta, od ožujka 2020.

Vjerovali ili ne, povijest trgovanja botovima datira iz 50-ih. Bio je to Richard Donchian, poznat kao otac slijeđenja trendova, koji su uveli ideju automatiziranog sustava koji slijedi određena pravila trenda. Nekoliko desetljeća kasnije, trgovanje temeljeno na pravilima postalo je vrlo popularno.

Danas botovi za kripto trgovanje imaju potencijal preoblikovati cijelu industriju. Ovi računalni programi sposobni su za obradu velike količine podataka kako bi se maksimalizirala dobit prilikom kupnje i prodaje kriptovaluta.

Zanimljivo je da to pokazuju brojke 75% trgovina širom svijeta obavlja se putem automatiziranih platformi.

Botovi za kripto trgovanje: najbolja odluka koju ćete ikada donijeti

prednosti botova za kripto trgovanje

Trgovanje kriptovalutama je polje koje se širi i koje je poznato velika volatilnost. Kako se trendovi neprestano mijenjaju, trgovanje botovima može biti više nego zgodno.

Trgovački botovi nude brojne prednosti kakve jesu programiran za analizu složenih podataka, uključujući opseg tržišta, cijene, trendove i trgovinus.

Štoviše, kripto trgovačkim botovima nije potreban njihov ljepotni san. Dakle, ne morate se stalno brinuti o svojim imanjima – jednostavno uživajte u društvu svojih najmilijih i odmorite se!

Jednom programirani, trgovački botovi su tu analizirati tržište 24/7, što ih čini idealnim za zauzete trgovce. S botovi zasnovani na oblaku, čak možete isključiti računalo dok još uvijek trgujete.

Botovi za kripto trgovanje imaju koristi ne samo od trgovaca koji nemaju fizičkog vremena za praćenje tržišta 24/7, već i od toga entuzijasta koji ne trguju na puno radno vrijeme.

Trgovački botovi također omogućuju korisnicima da istražuju različite tržišne strategije i ideje za trgovanje. Na primjer, testiranje unatrag može vam pomoći da analizirate povijesne tržišne podatke kako biste istražili moguće ishode u prošlosti.

Štoviše, trgovački botovi ne naglašavaju nestabilnost tržišta kriptovaluta, nikada neće trgovina iz pohlepe ili razočaranja; oni su jednostavno programirani za učinkovito izvršavanje operacija.

Uklanjanjem emocija iz trgovanja, botovi za kripto trgovanje olakšavaju velike i ponavljajuće zadatke i smanjiti ljudske pogreške.

Drugim riječima, trgovanje botovima može biti najbolja odluka koju ćete ikada donijeti:

 • Sposobni su pravovremeno analizirati unaprijed definirane kriterije i složene mjerne podatke.
 • Botovi za kripto trgovanje olakšavaju nadzor tržišnih podataka 24/7.
 • Jamče visoku učinkovitost i višestruke zadatke.
 • Trgovački botovi imuni su na emocionalne aspekte trgovanja i ljudske pogreške.

Kako rade trgovački botovi?

Unatoč širokom rasponu botova za kripto trgovanje koji su dostupni na tržištu, trebali bismo napomenuti da svi botovi za kripto trgovanje imaju nekoliko zajedničkih karakteristika.

Trgovački botovi primjenjuju sljedeće aspekte: backtesting, implementacija strategije, izvršenje i rokovnik poslova.

Backtesting, kao što je ranije rečeno, omogućuje korisnicima prikupljanje različitih povijesnih podataka o tržištu, uključujući klizanje i naknade, kako bi ih mogli analizirati.

Provedba strategije je presudan u svijetu trgovine kriptovalutama. Za malo ćemo razgovarati o mogućim strategijama.

Izvršenje, s druge strane, omogućuje korisnicima da testiraju svoje ideje i strategije u stvarnom vremenu.

Nakon faze izvršenja, vrijeme je za potpunu automatizaciju procesa i postavljanje planera poslova.

Koje su najbolje strategije kripto trgovanja?

strategije kripto trgovanja botovima

Trgovanje kriptovalutama složeno je i promjenjivo područje, pa trgovci moraju uložiti puno vremena u istraživanje i praksu kako bi uspostavili uspješnu strategiju trgovanja.

Ovdje ćemo razmotriti neke osnovne strategije trgovanja koje trgovcima mogu pomoći da postanu profesionalci u trgovanju kriptovalutama.

Imajte na umu da različite se strategije mogu implementirati u različite botove za kripto trgovanje.

 • Arbitražni botovi temelje se na ideji kriptovalutno arbitražno trgovanje. Botovi su programirani za praćenje različitih razmjena i izvršavanje zadataka istovremeno. Na primjer, trgovački botovi mogu kupovati kada je cijena niska i prodavati je u trenutku kada cijena poraste.
 • Popularni su i botovi za izradu na tržištu. Oni se temelje na tzv strategija izrade tržišta u kojem trgovci neprestano kupuju i prodaju. Dobit se stvara na osnovi razlike između cijena kupnje i prodaje. Ako X trguje po £ 200, botovi mogu trgovati za £ 199 i prodavati za £ 201, ostvarujući profit od £ 2.
 • Trgovanje trendovima je još jedna strategija koja omogućava botovima da obavljaju poslove na temelju određenih trendova i kretanja. Korištenje tehnički pokazatelji ovdje je presudno.
 • Botovi za automatizaciju portfelja, s druge strane, može pomoći trgovcima da održavaju svoj portfelj besprijekornim i automatizirati opterećujuće ponavljajuće zadatke, za razliku od aktivnog trgovanja.
 • Srednji botovi za reverziju omogućuju korisnicima da analiziraju valutu u odnosu na njene povijesne fluktuacije i prosjek, pod pretpostavkom da uvijek postoji stabilan trend i cijene će se vratiti na srednju vrijednost.
 • Posljednje, ali ne najmanje važno, automatizirani botovi za kripto trgovanje omogućuju vam učenje od profesionalaca u industriji i oponašanje njihovih strategija.

Botovi za kripto trgovanje: najgora odluka koju ćete ikad donijeti

nedostaci botova za kripto trgovanje

Iako trgovački botovi imaju brojne prednosti u svijetu trgovanja kriptovalutama koji se neprestano mijenja, istina je da oni mogu postati najgora odluka koju ćete ikada donijeti.

Prije svega, botovi za kripto trgovanje jesu izuzetno skupo. Stoga bi trgovci trebali istražiti i osigurati je li bot koji koriste pouzdan i profitabilan.

Transparentnost je još jedan važan čimbenik na koji treba obratiti pažnju prilikom odabira trgovačkog bota. Nije tajna koju mogu pružiti ugledni programeri viši standardi i transparentnost u usporedbi s dodgy platformama.

Neiskusni korisnici se ne potiču da koriste botove za kripto trgovanje. Napokon, trgovački botovi zahtijevaju stručna konfiguracija i nadzor. Bez nadzora, uporaba automatiziranih sustava može dovesti do velikih gubitaka, posebno u vremenima nestabilnosti.

Imajte na umu da ako ne uspije postaviti ograničenja zaustavljanja i gubitka može se i loše ismijati neiskusnim trgovcima.

Povrh toga, kada je riječ o kriptotrgovinskim botovima, mnogi briga o sigurnosti nastati. Bitconnect je, na primjer, bio jedna od najvećih prijevara s kriptovalutom i tvrdio je da koristi trgovačkog bota.

Iako je blockchain sustave teško hakirati, hakeri često ciljaju botove jer ti sustavi imaju pristup vašoj valuti. Zbog toga korisnici uvijek moraju čuvati svoje tipke sigurno i isključite automatizirano povlačenje.

Drugim riječima, trgovanje botovima može biti najgora odluka koju ćete ikada donijeti:

 • Botovi za kripto trgovanje mogu biti vrlo skupi.
 • Oni zahtijevaju konfiguraciju i nadzor.
 • Automatizirani sustavi nisu prikladni za neiskusne korisnike.
 • Trgovački botovi dolaze s različitim sigurnosnim rizicima i problemima nekvalitetnog softvera.

Botovi za kripto trgovanje: Koji odabrati

odabir botova za kripto trgovanje

Tržište kriptovaluta neprestano se širi, a svakodnevno se razvija sve više botova za kripto trgovanje.

Različiti trgovački botovi podržavaju integraciju s različitim razmjenama kripto valuta (na primjer, Kucoin) i dostupni su po različitim cijenama.

Iako postoji nema jedinstvenog pristupa trgovanju, dobri botovi za kripto trgovanje trebali bi imati velik niz strategija i korisničko sučelje.

Iako morate samostalno temeljito istražiti, nedavna pretraživanja to najviše pokazuju popularni botovi za kripto trgovanje prilikom ulaganja u kriptovalute mogli biste uzeti u obzir:

 1. Kriptohopper
 2. Gunbot
 3. Haasbot
 4. 3Commas
 5. NapBots
 6. Zenbot
 7. Gekko
 8. Kripto trgovac
 9. CoinBot
 10. CWE

Imajte na umu da nismo povezani ni s jednim od gore navedenih, zato uvijek provjerite korisničke recenzije za daljnje detalje i korisničko iskustvo.

Ključne točke

 • Botovi za kripto trgovanje jesu softverski programi koji se temelje na različitim trgovinskim strategijama i algoritmima.
 • Trgovinski botovi omogućuju trgovcima da trguju na temelju duboka analiza i tehničke metrike kako bi se ostvarila dobit.
 • Oni mogu pratiti tržišne trendove 24/7 uklanjanje emocija i ljudske pogreške.
 • Uz to, ovi sustavi mogu raditi na oblaku.
 • Oko 75% trgovine kriptovalutama izvršavaju se putem automatiziranih platformi.
 • Međutim, botovi za kripto trgovanje, zahtijevaju konfiguraciju i nadzor.
 • Takvi automatizirani sustavi mogu biti izuzetno skupo.
 • Sigurnosni rizici treba razmotriti prije upotrebe trgovačkog bota.
 • Iako su na tržištu dostupni različiti botovi za kripto trgovanje, trgovački botovi trebali bi jamčiti visoku razinu učinkovitost, pouzdanost, isplativost i transparentnost.
 • Korisnički principi dizajna također su važni, posebno kako bi se neiskusnim korisnicima pomoglo da započnu.
 • Neki od najpopularnijih botova za kripto trgovanje su Gunbot, 3Commas, CoinBot i Haasbot.

Da rezimiramo, trgovački botovi imaju različite prednosti i nedostatke. Mogu biti najbolja ili najgora odluka koju ćete ikada donijeti. Iako vam trgovanje botovima može pomoći da ukrotite nestabilnost tržišta kriptovaluta, oni mogu dovesti do ogromnih gubitaka bez odgovarajućeg nadzora i sigurnosti. Tako, istražite prije odabira bota za kripto trgovanje.

Ako želite saznati više o botovima za kripto trgovanje i postati profesionalac u trgovanju kripto valutama, onda se nemojte ustručavati prijaviti se za naš tečaj.

Ako ste pronašli Kriptografski botovi članak koristan, dajte nam lajk i podijelite ga sa svima kojima bi mogao biti zanimljiv.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me