Osnovni znak pažnje: Zašto je svaki trgovac lud za NRT-om?

Osnovni znak pažnje, ili kako je često poznat kao ŠIŠMILO (simbol je oznake), je omiljena među mnogima u svijetu trgovine kriptovalutama.

BAT je kriptovaluta koju sigurno nećete zaboraviti, i to ne samo zbog svog smiješno zvučnog naziva.

To je vani revolucionirati kako funkcionira digitalno oglašavanje, uvodeći novi sustav za koji kažu da je pošteniji.

U ovom ćemo članku pogledati što BAT čini tako posebnim i je li to dobar izbor za trgovce kriptovalutama ili ne.

Želite naučiti kako trgovati kriptovalutama poput profesionalca? Uzmi naše tečaj kriptovaluta!

Što BAT pokušava postići?

Kao i mnogi drugi dobri projekti kriptovaluta, njihovi pogledi nisu usmjereni samo na zamjenu tradicionalne valute, već pokušavaju riješiti još jedan važan problem.

BAT je ciljajući oglašivačku nišu, nešto što nije previše istraženo u kriptovaluti i daje BAT-u konkurentsku prednost, a potencijalno čak i monopol.

Ukratko, BAT pokušava učinkovitije izmjeriti pažnju korisnika prema digitalnim oglasima tako što ih monetizira u korist oboje korisnik (publika) i izdavač (kreatori sadržaja).

To čine na dva načina:

  • Prvo, korisnici primaju BAT tokene za obraćanje pažnje na oglase.
  • Drugo, oglašivači plaćaju BAT tokene izdavačima zbog privlačenja pažnje korisnika.

Najbolje objašnjenje onoga što BAT čini je Web stranica BAT-a:

„Osnovni znak pažnje novi je znak za industriju digitalnog oglašavanja. Izdavačima plaća njihov sadržaj, a korisnicima pažnju, a oglašivačima pruža više zauzvrat za njihove oglase. “

Djelotvorno, BAT želi decentralizirati web i stvoriti web 0,3; decentraliziraniji web gdje je kontrola u rukama kreatora sadržaja, a ne u moćnicima kao što su Facebook i Google.

Smatraju da je nepravedno što se internetski divovi obogaćuju dok izdavači prestaju poslovati.

Navodno, Google i Facebook zauzimaju do 73% cjelokupnog prihoda ostvarenog od oglašavanja i 99% cjelokupnog rasta.

Uz to, prema BAT-u, “digitalno oglašavanje preplavljuju posrednici, tragači i prijevare”, što digitalno oglašavanje čini neučinkovitom industrijom, što je loše za poslovanje.

Ova neučinkovitost ima izravan utjecaj na korisnike jer BAT također tvrdi da se previše naših resursa koristi za potrebe oglašavanja i da to nije fer za korisnike.

Oni to tvrde do 21% trajanja baterije našeg telefona zauzimaju oglasi a čak 50% mobilnih podataka čine oglasi. Ali to je sve vrh ledenog brijega.

Stvaranjem mehanizma nagrađivanja oglašivači mogu jasnije vidjeti koji su izdavači učinkovitiji. Također će im pomoći da bolje usmjere svoju publiku.

BAT također pokušava suzbiti prijevaru i zlonamjerni softver, kao i zaštititi privatnost svojih korisnika.

BAT vodi Brendan Eich, koji je također tvorac JavaScript-a i sukreator Mozille Firefox.

Kako djeluje BAT?

Osnovni znak pažnje

BAT je ERC-20 token, što znači da nema vlastiti blockchain i da je umjesto toga izgrađen na Ethereum blockchainu. I kao i kod svih ostalih ERC-20 tokena, BAT je decentraliziran i otvoren je.

To sa sobom donosi brojne prednosti i nedostatke. Najjasnija prednost je što BAT koristi resurse Ethereuma i može ubrzati proces razvoja.

Na primjer, ne trebaju se baviti stvaranjem i održavanjem potpuno novog blockchaina. Umjesto toga, mogu se usredotočiti na oblikovanje NRT-a u ono što žele.

Korištenje Ethereum-ovog blockchaina također znači da BAT lako prihvaćaju mnogi drugi novčanici kriptovaluta, što može ubrzati njegovu upotrebu i popularnost.

Međutim, korištenje Ethereuma može biti problematično ako tim koji stoji iza BAT-a želi kriptovalutu razvijati na drugačiji način.

Najočitiji je problem taj Ethereum još uvijek koristi algoritam dokaza rada, koji mnogi smatraju neučinkovitim, posebno u usporedbi s dokazom o udjelu.

Korisnici, izdavači i oglašivači

Tri su glavne komponente BAT-ovog sustava, korisnik (koji pregledava sadržaj), oglašivač (koji želi oglašavati proizvode) i izdavač (koji stvara sadržaj).

BAT token mogu razmijeniti korisnici, izdavači i oglašivači u predloženom ekosustavu BAT-a.

Korisnici mogu donirati tokene na svoje omiljene web stranice (izdavači). BAT tokeni mogu se koristiti i za vrhunske usluge i sadržaj na BAT platformi.

BAT također privatnost shvaća vrlo ozbiljno, štiteći podatke korisnika od otkrivanja izdavačima ili oglašivačima.

Pažnja korisnika mjeri se dok korisnici gledaju oglase na aktivnim karticama i izračunava se na temelju trajanja i piksela u pogledu proporcionalno relevantnom sadržaju.

Tim koji stoji iza BAT-a još uvijek razvija više metoda za mjerenje pažnje korisnika prema oglasima.

Je li BAT zamjenjiva imovina?

BAT tvrdi da nije digitalna valuta, vrijednosni papir ili roba, ali, naravno, to neće spriječiti ljude da ga gledaju i koriste na taj način. Ako se može razmijeniti, može se trgovati.

Tamo je ukupna ponuda 1.500.000.000 BAT tokena, međutim, u vrijeme pisanja ovog članka već postoje 1.457.527.137 u opticaju.

Moguće je da BAT može povećati svoju ponudu kako bi se nastavio kretati ili će se u bliskoj budućnosti suočiti s problemima.

Međutim, treba spomenuti da stvaranje novih tokena moglo bi negativno utjecati na njegovu cijenu.

Također je vrijedno spomenuti da je projekt još uvijek u fazi izrade, vjerojatno i mnoge druge kriptovalute, pa se način na koji se danas definira može razlikovati od onoga kako se definira sutra.

Da biste razumjeli više o tome kako BAT funkcionira, možete pročitati bijeli papir ovdje.

Hrabri preglednik

BAT je jako vezan za Hrabri preglednik, koji tvrdi da je brži, sigurniji i usmjereniji prema privatnosti od ostalih preglednika.

Do sada je Hrabri jedini preglednik s kojim BAT surađuje i zbog toga BAT-ov uspjeh ili neuspjeh mogu ovisiti o uspjehu Hrabrog preglednika.

Ako Brave postane popularniji, to će vjerojatno imati pozitivan učinak na BAT, ali ako se ne uspije uhvatiti, učinak bi mogao biti poražavajući.

Također je važno uzeti u obzir mogućnost da BAT usvoji neki drugi veći i poznatiji preglednik, poput Google Chrome, Safari ili Mozilla Firefox.

Takav bi događaj doista mogao ubrzati napredak BAT-a, ali trenutno smo vjerojatno daleko od ove točke.

Treba spomenuti i da da bi zaradili BAT od Brave, korisnici se trebaju uključiti u svoje oglase koji poštuju privatnost. Preglednik Brave radi za Windows, Mac OS i Linux.

Koliko se dobro pokazao BAT?

Učinak BAT-a

U vrijeme pisanja ovog članka, BAT je 32. najveća kripto valuta navedena na CoinMarketCap, s tržišna kapitalizacija od 302.449.916 USD.

Trenutno će vas jedan BAT token koštati približno 0,20 USD, ali dosegao je maksimum od oko 0,98 USD još u siječnju 2018..

Ključna stvar koju treba istaknuti je to BAT je relativno stabilan u usporedbi s drugim kriptovalutama. To se posebno odnosi na novije mjesece. Za neke trgovce ovo je vrlo privlačno i lijepa je promjena.

Međutim, zbog nedostatka volatilnosti, BAT može biti bolje dugoročno ulaganje nego kratkoročna imovina dnevne trgovine.

Još jedna ključna stvar koju treba istaknuti je da od otprilike ožujka 2019, BAT se izuzetno povećao u obim trgovine.

To je sjajno jer to znači da više ljudi njime trguje, što znači da će biti lakše njime trgovati.

Vjerojatnije je da će trgovanje propasti jer vas posrednik ne može povezati s kupcem ili prodavateljem.

Uz to, to može značiti da možda potajno raste popularnost.

Obično ne bismo savjetovali trgovanje tako malom kriptovalutom, ali BAT je posljednjih godina pokazao veliko obećanje i definitivno ga treba gledati.

Ako BAT dosegne top 10 u smislu tržišne kapitalizacije, trebao bi biti na radarima svih trgovaca.

Međutim, presudno je istaknuti da je BAT vezan uz cijenu etera. Dakle, ako cijena etera raste ili pada, padati će i BAT. Što znači, trgovci zainteresirani za BAT također bi trebali gledati Ethereum.

Ključne točke

Ako se ičega sjećate iz ovog članka, navedite ove ključne točke.

  • BAT plaća izdavačima za njihov sadržaj, korisnicima pažnju, a oglašivačima daje više zauzvrat za njihove oglase. Za njih je ovo puno pravednija raspodjela sredstava u digitalnom oglašavanju.
  • Brendan Eich, tvorac JavaScript-a i Mozille Firefox vodi projekt. Uz izvrsno tehničko vodstvo, BAT pokazuje veliko obećanje.
  • BAT je jako povezan s preglednikom Brave. Njegov uspjeh vrlo dobro može biti povezan s uspjehom Bravea.
  • Do sada se BAT pokazao relativno stabilnim izborom. U trenutku pisanja ovog članka, BAT ima tržišnu kapitalizaciju od 302.449.916 USD.

Naučite trgovati kriptovalutama s našim tečajem trgovanja kriptovalutama

Želite li saznati više o drugim kriptovalutama i kako njima trgovati? Zatim se prijavite na naš tečaj za kriptovalute!

Ako ste uživali čitati ovaj članak iz Trgovačko obrazovanje, molim vas dajte mu lajk i podijelite ga sa svima drugima za koje mislite da bi to također moglo biti zanimljivo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me