Prednosti i nedostaci ulaganja u Binance Coin, hoće li to biti milioner?

Prednosti i nedostaci ulaganja u BNB

Koje su prednosti ulaganja Binance Coin (BNB)? Koji su nedostaci Binance Coin ulaganja? Ima li BNB potencijal da postane milijunaš??

Saznajte više o prednostima i nedostacima ulaganja u Binance Coin koji vas gura naprijed da biste saznali je li dobra ideja ulagati u Binance Coin BNB.

Ako se bavite investiranjem u kriptovalute – financijskim tržištem za koje se predviđa rast Složena godišnja stopa rasta (CAGR) od 60,2% u sljedeće četiri godine – tada nema sumnje da vam je Binance Coin na radaru.

Zašto Binance Coin zaslužuje drugi pogled? Jednostavno zato što je Binance Coin jedna od najboljih kriptovaluta u smislu tržišne kapitalizacije i popularna imovina za trgovanje s visokom likvidnošću!

Mi iz Trading Education-a tu smo da vam pomognemo razumjeti sitnice i nedostatke Binance Coin-a i saznati više o prednostima i nedostacima ulaganja u BNB tako da sami možete odlučiti je li ova kripto vrijedna investicija.

Pa krenimo!

Što je Binance Coin?

Binance Coin je popularno digitalno sredstvo koje je Binance stvorio 2017. U početku je Binance Coin pokrenut na Ethereum blockchainu, ali je premješten u vlastiti blockchain, Binance Chain.

Binance Coin ga je izdala jedna od najvećih svjetskih platformi za kripto razmjenu – s kripto vizionarom Changpeng Zhaom, koji je imao uspješnu početnu ponudu kovanica (ICO) od 100 milijuna BNB.

Samo u roku od tri tjedna Binance je prikupio oko 15 milijuna dolara (koristi se za izgradnju platforme, za brendiranje i za hitne fondove).

Binance Coin, trgujući simbolom BNB, ima ograničenu ponudu od 200 milijuna tokena.

Zanimljivo je da Binance ima jedinstveni plan da iskoristi 20% svoje dobiti za otkup BNB tokena i njihovo uništavanje dok se ne otkupi maksimalno 50% BNB kovanica.

Ovaj se postupak naziva “sagorijevanje” i ima za cilj ostaviti u opticaju samo 100 milijuna tokena kako bi se Binance Coin-u pomoglo da održi vrijednost i postupno raste.

U pogledu tehničkih detalja, Binance koristi Nježna metvica Bizantinska greška-tolerantna (BFT) konsenzusni mehanizam, koji uključuje različite tipove čvorova (čvorovi za provjeru valjanosti, svjedoci i akceleratori).

Jedan od glavnih ciljeva BNB je podrška operacijama na Binance burzi i olakšati širok raspon komunalnih usluga, uključujući trgovanje novim tokenima.

Sjajna vijest je da se BNB ponaša kao kupon za popust također. Trgovci će dobiti popuste na naknade za trgovanje, s postocima popusta koji se smanjuju za polovicu svake godine. Imajte na umu da je u 2017. godini popust iznosio 50%.

Ali koje još prednosti nudi BNB?

Prednosti ulaganja u Binance Coin

S obzirom na popularnost BNB-a, vrijedi objasniti prednosti ulaganja u Binance Coin kako bi se investitorima pomoglo da sami odluče bi li BNB mogao biti milijunaš.

Evo nekoliko najistaknutijih prednosti kupnje Binance Coin:

✅ Binance Coin jedan je od najboljih uslužnih tokena:

BNB se smatra jednim od najboljih korisničkih tokena u 2021. Iako se token može koristiti za trgovanje i plaćanje naknada na Binance burzi, trebali bismo spomenuti da se BNB može koristiti i izvan ekosustava Binance: može se koristiti za načine plaćanja u različitim usluge, uključujući račune za kreditne kripto kartice, internetske kupnje, putovanja, zabavu i transfere. Kao primjer, neke aplikacije omogućuju korisnicima dijeljenje računa i plaćanje prijatelja putem BNB-a.

Binance Coin koristi jedinstvenu politiku sagorijevanja:

Kao što je gore objašnjeno, izgaranje je bitna značajka BNB-a kako bi se osigurao njegov rast i stabilnost. Binance će upotrijebiti 20% svoje dobiti za dobivanje BNB žetona i spaliti ih kako bi smanjio ukupnu ponudu dok ne ostane 100 milijuna kovanica (ili 50% ukupne ponude). Imajte na umu da ova deflacijska metoda s vremenom može dovesti do povećanja cijena, što će također pomoći investitorima da tijekom vremena naprave špekulacije cijena.

✅ Binance Coin djeluje kao kupon za popust:

Jedna od glavnih prednosti ulaganja u BNB je činjenica da korisnici Binancea dobivaju popuste prilikom plaćanja naknada na burzi. Ovaj poticaj – pružanje smanjenja naknada – pametan je način za stvaranje rastuće zajednice pristaša, a ujedno i sila koja olakšava trgovce koji svakodnevno obavljaju operacije.

✅ Binance je vrlo popularan:

BNB je zahvaljujući popularnosti Binancea postigao stabilno mjesto među najboljim kriptoima na Coin Market Cap. Binance je tvrtka s visokim rastom i jedna od najvećih kripto burza na svijetu. Nije iznenađenje da je token dobio podršku od različitih partnerstava, uključujući Uplive – jednu od najvećih platformi za društvenu video zabavu. Povrh svega, unatoč nekim sigurnosnim kršenjima u prošlosti, Binance također sigurnost shvaća vrlo ozbiljno – faktor koji dodaje još jedan sloj vjerodostojnosti tokenu i olakšava njegovo usvajanje.

✅ Binance nudi brze transakcije i niske naknade:

Binance nudi brze transakcije i jednu od najnižih naknada u industriji, naknadu od 0,1% za sve trgovce. Binance može obraditi do 1,4 milijuna transakcija u sekundi. Povrh toga, Binance omogućuje redovnim trgovcima osvajanje nagrada.

Protiv ulaganja u Binance Coin

Iako su prednosti BNB-a očite, ulaganje Binance Coin-a može biti rizičan pothvat i ima određene nedostatke. Poznavanje nedostataka ulaganja u BNB je vitalno kako bi vam pomoglo da odlučite je li kupnja ove kriptografije pravi potez za vas.

Evo nekoliko ozbiljnih nedostataka ulaganja u BNB:

❌ Popusti se nastavljaju smanjivati:

Iako Binance nudi popuste trgovcima koji na burzi obavljaju transakcije s Binance Coin, popusti se nastavljaju smanjivati, što može biti neugodno. Prema njihovom dokumentu, 4. godine popust će se dodatno smanjiti na 6,75% – što će se navodno dogoditi 2021. godine.

❌ Propisi mogu utjecati na držanje i trgovanje BNB-a:

Regulatorni efekt crvenih očiju u Binanceovoj matičnoj zemlji – Kini – samo je jedan od problema koji dugoročno može utjecati na token. Odnos s tvrtkom Binance US također je složen i može naštetiti vlasnicima američkih putovnica, s tim da je više od 15% prometa na web mjestu prethodno bilo iz SAD-a. Ovdje bismo trebali primijetiti da je Binance otvorio namjensku američku burzu za rješavanje problema oko svoje zakonitosti.

❌ Binance je nedavno odobrio fiat depozite i isplate:

Za razliku od ostalih platformi koje prihvaćaju tradicionalne načine plaćanja, uključujući bankovne transfere i PayPal, Binance nije koristio za prihvaćanje fiat depozita ili isplate. To obično onemogućava početnicima da počnu trgovati kripto.

❌ BNB je ograničen na Binance razmjenu:

BNB uvelike ovisi o ugledu Binance burze, što je može spriječiti da samostalno krene u let. Povrh toga, neki su korisnici podijelili mješovite recenzije o uslugama korisničke podrške koje pruža Binance (ponekad obilježene velikim kašnjenjima i bez telefonske podrške).

❌ Binance je jedna od glavnih meta cyber napada:

Binance je primamljiva meta za cyber napadače. U ožujku 2018. napravljen je jedan neuspješni pokušaj prevladavanja i hakiranja sustava, što je dovelo do Binanceova programa hakerske nagrade. Binance je ponudio 250 000 američkih dolara za informacije o hakerima. Nažalost, u svibnju 2019. dogodio se još jedan napad koji je doveo do gubitka od oko 40 milijuna dolara. Iako tim koji stoji iza Binancea sigurnost shvaća ozbiljno, neke ulagače mogu zaprepati mogući rizici.

❌ Binance Chain ne podržava pametne ugovore:

Kao što je ranije rečeno, BNB je pokrenut na Ethereum blockchainu, ali je kasnije prebačen na svoj blockchain. Ipak, ovo je jedan od nedostataka ulaganja u BNB – jednostavno zato što, za razliku od Ethereuma, Binance Chain ne podržava pametne ugovore. A kao što znamo, pametni ugovori i decentralizirani programi imaju velike potencijalne koristi za tvrtke i investitore.

Trebam li ulagati u Binance Coin?

trgovački novčić od binancea

Sad kad znate prednosti i nedostatke ulaganja u Binance Coin, na vama je da odlučite hoće li njegove prednosti premašiti moguće rizike i može li BNB biti potencijalno profitabilna imovina vašeg portfelja.

Budući da je izvorna kriptovaluta jedne od najvećih kripto burzi, nema sumnje da Binance Coin ima brojne prednosti i da vrijedi ulagati. Povrh toga, Binance nudi različite aplikacije za trgovanje, popuste i nagrade.

Istodobno je važno napomenuti da kupnja i prodaja Binance Coina dolazi s određenim rizicima, uključujući rizik od gubitak kapitala. Samo zato što možete lako ulagati u BNB, to ne znači da biste trebali.

Ako ste pak spremni uložiti vrijeme i energiju za istraživanje i analiziranje potencijala BNB-a za rizik nagrađivanja, tada bi ulaganje u BNB moglo uspjeti i za vas.

Koliko uložiti u Binance Coin?

Ako mislite da prednosti Binance Coin-a premašuju njegove nedostatke, tada također možete pitati “Koliko uložiti u BNB?”

Pa, ako odlučite dodati BNB u svoj portfelj, imajte na umu da je njegova trenutna cijena niska prepreka ulazu za kripto početnike i primamljiva značajka za etablirane investitore.

Dobra vijest je da se s kriptovalutom može početi trgovati sa samo 100 dolara.

Samo ne zaboravite uložiti samo novac koji si možete priuštiti da izgubite. I kao što stručnjaci sugeriraju, nikada nemojte ulagati više od 1% svojih sredstava u jednu trgovinu!

Hoće li Binance Coin biti milijunaš?

S tržišnom kapitalizacijom od 5.676.540.952 dolara u vrijeme pisanja ovog članka, Binance Coin u određenom je smislu već tvornik milijunaša.

Osim toga, s ograničenom ponudom tokena (200 milijuna kovanica), vrijednost BNB vjerojatno će se još povećati, jer obično nestašica teži promicanju rasta kripto cijena.

Kao primjer, početkom 2019. BNB se povećao sa 6 na 38 dolara za nekoliko mjeseci, dok je početkom 2020. BNB porastao s 15 na 25 dolara, što je porast od oko 66%.

eToro – Kupite Binance coin BNB

etoro broker

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Prednosti i nedostaci ulaganja u Binance Coin – ključne točke

  • Binance Coin stvorio je Binance 2017. godine.
  • Binance – s kripto legendom Changpeng Zhao zaduženom – jedna je od najvećih kripto burzi na svijetu.
  • BNB je simbol oznake Binance Coin.
  • U početku pokrenut na Ethereum blockchainu, Binance Coin prešao je u svoj blockchain, Binance Chain.
  • Binance Coin koristi mehanizam konsenzusa Bizant-to-tolerantne (BFT) mete.
  • BNB također ima jedinstvenu politiku sagorijevanja i djeluje kao kupon za popust, što su neke od najvećih prednosti ulaganja u Binance Coin.
  • Međutim, Binance je meta cyber napada i može imati regulatornih poteškoća (posebno u SAD-u), što su neki od ozbiljnih nedostataka ulaganja u BNB.
  • Sa impresivnom tržišnom kapitalizacijom od preko 5 milijardi dolara, Binance Coin je na neki način već proizvođač milijunaša, a neki stručnjaci predviđaju da će BNB u budućnosti doseći nove maksimume.

Ako ste uživali čitati naš članak Prednosti i nedostaci ulaganja u Binance Coin. Hoće li Binance Coin biti milijunaš, onda ga podijelite sa svima koji bi također mogli biti zainteresirani za trgovanje kripto valutama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me