Prednosti i nedostaci ulaganja u Cardano, hoće li to biti milijunaš?

Prednosti i nedostaci ulaganja u Cardano, je li dobro ulagati u Cardano?

Saznajte više o prednostima i nedostacima ulaganja u Cardano koji vas gura naprijed da biste saznali je li dobra ideja ulagati u Cardano.

Cardano bi mogao biti dio koji nedostaje vašem portfelju ulaganja. Evo zašto biste mogli razmisliti o ulaganju u Cardano, prednosti i nedostatke i na što točno tražiti.

Prije ulaganja u Cardano, bitno je da shvatite u što se upuštate. Cardano nije samo još jedan oblik kripto valute, poput Ethereuma ili Bitcoina, već nova vrsta decentralizirane platforme temeljene na blockchainu.

Pa naučimo više o Cardanu – jedna od vodećih kriptovaluta koje vrijedi pogledati ove godine. Ali što je uopće Cardano?

Što je Cardano?

Prije nego što analiziramo prednosti i nedostatke držanja i ulaganja u Cardano, trebali bismo objasniti više o stvarnom novčiću. Cardano je decentralizirana javna platforma zasnovana na blockchainu koja je također jedna od prvih mreža s otvorenim kodom i recenziranom mrežom u postojanju.

Cardano želi pružiti napredne značajke temeljene na rigorozan znanstveno-istraživački postupak. Kardanovi osnivači – s Charlesom Hoskinsonom koji je bio zadužen – dodijelili su akademicima i stručnjacima iz različitih obrazovnih institucija zadatak pregledavanja Cardanovog protokola.

Glavni cilj bio je stvoriti platformu treće generacije koja može poboljšati implementaciju pametnih ugovora i riješiti probleme skaliranja Bitcoina, kovanice prve generacije. Nije ni čudo zašto mnogi stručnjaci vjeruju da će, ako Cardano ispuni svoja obećanja, možda zamijeniti Ethereum, kovanicu druge generacije.

Cardano koristi dva sloja: jedan za podmirivanje transakcija i jedan za pametne ugovore; Cardano Settlement Layer (CSL), odnosno Control Layer.

Srce Cardanoa je njegov algoritam provjere uloga nazvan Ouroboros. Za razliku od protokola dokaza o radu, Cardanov protokol manje troši energiju i pristupačniji je. Zanimljivo, Ouroboros je drevna slika zmaja koji jede svoj rep.

Kako djeluje Cardano?

Cardano ima jedinstvenu dvoslojnu arhitekturu. Kao što je gore rečeno, jedan se koristi za rukovanje transakcijama s minimalnim naknadama za transakcije, drugi se koristi za pokretanje pametnih ugovora i decentraliziranih aplikacija.

Važno je napomenuti da za razliku od protokola dokaza o radu, blockchains s dokazima o udjelu ne zahtijevaju veliku količinu električne energije i više su ekološki prihvatljiv.

Još, protokol Ouroboros sasvim se razlikuje od ostalih algoritama za provjeru uloga. Blockchain je podijeljen u epohe, koje su napravljene od fiksnih razdoblja koja se nazivaju slotovima.

Tamo su voditelji utora koji su odgovorni za dodavanje blokova. Moraju stvoriti 50% blokova transakcija unutar jedne epohe, s blokovima koje odobravaju ulazni žiranti čiji se izbor temelji na njihovom udjelu.

Kako bi osigurao nepristrano sudjelovanje i poštene postupke provjere valjanosti, Cardano je upotrijebio višestranački računalni sustav koji djeluje kao bacanje digitalnog novčića.

Ekonomske nagrade podijeljene su između inputa koji ulažu, višestranačkih računskih dionika i vođa automata.

Izvor: BraveNewCoin

Svojim skalabilnim mehanizmom konsenzusa, Cardanov model omogućuje i obradu više transakcija u sekundi, što mu pomaže da ostane konkurentan tradicionalni platni sustavi, poput Visa.

Što je ADA?

Izvorni Cardanov novčić zove se ADA. ADA ima ograničenu količinu 45 milijardi kovanica. Trenutno je u optjecaju 31,112,484,646 kovanica.

Zanimljivo je da ADA svoje ime dobiva po matematičarki i spisateljici iz 19. stoljeća Adi Lovelace (kćeri Lorda Bayrona) koja je predložila prvo mehaničko računalo.

Budući da je decentralizirana valuta, ADA je atraktivna imovina u različitim industrijama jer pruža povećanu transparentnost i proceduralnu učinkovitost.

Do sada, tvrtka koja stoji iza Cardanoa, Ulazni izlaz Hong Kong (IOHK) nudi različite usluge, uključujući Atala SCAN čiji je cilj zaštititi korisnike od krivotvorene robe i neovlaštenih farmaceutskih proizvoda; Atala PRISM koji pruža ekosustav zaštićen od neovlaštenog pristupa akademskim certifikatima i izdavanju vjerodajnica; Atala Trace / EMURGO za certificiranje proizvoda u poljoprivrednom sektoru.

Naravno, ADA se može koristiti i kao način plaćanja ili alat za glasanje u ekosustavu.

Ali koje su druge prednosti ulaganja u Cardano 2021. godine?

Povezano: 3 razloga zašto bi Cardano ove godine mogao udvostručiti vaš novac

Možete li razmisliti o ulaganju Cardano ADA?

Pros ulaganja u Cardano

profesionalci mreškanja

Koje su prednosti ulaganja u Cardano?

Poznavanje prednosti ulaganja u Cardano ključno je kako biste sami odlučili je li ADA dobra i potencijalno isplativa investicija. Dakle, evo kratkog pregleda prednosti ulaganja u Cardano.

✅ Sjajan razvojni tim:

Osnovali su ga Charles Hoskinson i Jeremy Wood, suosnivači Ethereuma, Cardano je stekao veliku popularnost nakon službenog izdanja 2017. Cardano je također recenziran kako bi se osiguralo da u protokolu nema slabosti. Imajte na umu da za sprečavanje bugova i hakova, Cardano je testirao razne protokole i razvio napredni blockchain.

✅ Cardano koristi više slojeva:

To je jedna od glavnih prednosti Cardanoa. Implementirajući sloj poravnanja i računski sloj, Cardano osigurava neograničenu skalabilnost i brze transakcije. Omogućuje i izvršavanje ažuriranja bez ometanja plaćanja i transakcija.

Platform Platforma otvorenog koda:

Cardanov potencijal kao potpuno otvorene platforme s kodom napisanim u Haskell programiranje Jezik također vrijedi razmotriti. Ovdje bismo trebali primijetiti da je Haskell funkcionalni jezik koji se sastoji od funkcija i blokova koji izvršavaju zadatke po potrebi.

Block Blockchain treće generacije:

Cardano se proglašava blockchainom treće generacije. Smatra se pouzdanijim od ostalih kriptovaluta jer ADA neprestano prevladava izazove s kojima su se susretale druge platforme. Također je skalabilniji od Ethereuma i decentraliziraniji od Bitcoina jer se vodoravno skalira (kroz svoj protokol Ouroboros Hydra).

✅ Cardano je siguran:

Cardano je protokol s dokazima o udjelu koji osigurava matematički dokazanu sigurnost. S obzirom na povećani broj kibernetičkih napada u kripto sektoru, nema sumnje da je sigurnost presudna. Imajte na umu da Cardanov sustav ima neusporedive planove za upravljanje sigurnošću i privatnošću.

✅ Cardano može pružiti digitalni identitet:

Baš kao i ostale kriptovalute, i Cardano se oslanja na decentralizaciju. Dobra vijest je da Cardano može pružiti digitalni identitet nebankarskim građanima širom svijeta, posebno u zemljama u razvoju širom svijeta. Zapravo je Cardano počeo surađivati ​​s više od 54 zemlje. Imajte na umu da prema podacima, svjetsko stanovništvo bez pristupa financijskim uslugama prelazi 1,7 milijardi.

Protiv ulaganja u Cardano

kontra od mreškanja

Iako Cardano ima neke impresivne prednosti u odnosu na druge kovanice, i trgovci i investitori treba biti upoznat s minusima ulaganja u ADA kako bi donio informiranu odluku.

Kao i svaka investicija, ulaganje novca u Cardano nije bez rizika. Evo nekoliko ozbiljnih nedostataka ulaganja u Cardano:

❌ Cardano se još uvijek razvija:

Iako je Cardano poznat kao akademski blockchain koji je prošao bitan pregled i testiranje, istina je da se Cardano još uvijek razvija i razvija se polako. Pokušavajući pratiti korak s konkurentima i tehnološkim napretkom, Cardano će uzeti vremena za razvoj. Trenutno Cardano gubi poziciju među Ethereumom i EOS-om jer se još uvijek bavi nepotpunim standardima pametnih ugovora i tokena.

Kao rezultat toga, ljudima koji žele započeti s prvim ponudama kovanica (ICO) na platformi teško je. Također, Cardano još uvijek radi na svom aspektu skalabilnosti i dok kriptovi poput Ripple mogu obraditi 1.000 transakcija u sekundi, Cardano može obraditi samo 257 transakcija u sekundi.

❌ Cardano želi primijeniti sustav glasanja:

Iako je privlačan čimbenik otvoreni sustav glasovanja u kojem se mogu predložiti nadogradnje i glasati za / protiv, to je jedan od mogućih nedostataka. Jednostavno zato što vlasnici tokena nisu uvijek pametni i mogu glasati za nerazumnu odluku! Ethereumov istraživač Vlad Zamfir tvrdi da glasanje putem lanca može biti opasno i da može natjerati promjene na pune čvorove.

Ues Problemi s sinkronizacijom između glavnih knjiga:

Iako je Cardano implementirao jedinstveni algoritam, neki kritičari tvrde da su Cardanove pretpostavke da će se glavne knjige sinkronizirati u bilo kojem trenutku vremena nerealne za globalni blockchain. Povrh toga, mnogi kažu da su dvostruka potrošnja ili napadi od 51% još uvijek mogući. Na primjer, indosamenti unosa mogu na kraju odobriti iste transakcije od dva voditelja mjesta.

Zaključak: I Cardano je dobra investicija?

Da, unatoč svim kritikama, Cardano je dobra investicija. Zapravo je Cardano više nego dobra investicija.

Na 7. je mjestu kako izvještava CoinMarketCap.

Budući da je ukupan broj tokena ograničen, rizik od inflacije je također ograničen jer potražnja za novčićem i dalje raste. Postoje i brojne tehničke prednosti, poput Cardanove decentralizirane prirode i slojevite arhitekture koje čine Cardano dobrom investicijom.

Međutim, da bismo odgovorili vrijedi li ADA, trebali bismo razmotriti širok raspon čimbenika i potencijalnih rizika. Kardanov uspjeh također ovisi o broju pametnih ugovora i dApps-u koje bi mogao biti domaćin. Iako ga njegova recenzirana priroda čini sigurnim, puno toga treba dalje razvijati.

Možemo samo reći da ADA ima dobre šanse dobiti svoj pošten udio u sektoru kripto ulaganja.

Kreće se prema gore i neprestano zauzima Top 10 CoinMarketCap-a u smislu tržišne kapitalizacije i obujma trgovanja.

Njegova niska početna razina čini je privlačnom investicijom za trgovce i početnike, kao i za dugoročne ulagače. ADA je također pravi izbor za ljude koji jednostavno žele diverzificirati svoje portfelje.

Pojednostavljeno, Cardano je investicija niskog rizika s puno potencijalnih nagrada. To je nešto što biste svakako trebali istražiti prije nego što razmislite o dodavanju ADA u svoj portfelj.

Pravo pitanje za ulaganje u Cardano onda, djeluje li stvarno? Ako ste spremni uložiti vrijeme i energiju, to bi dobro moglo učiniti za vas.

Koliko uložiti u Cardano?

trgovački kardano

Ako vjerujete da su Cardanove prednosti veće od njegovih nedostataka, što ga čini kratkoročnim i dugoročnim ulaganjem, tada ćete možda htjeti znati koliko uložiti u ADA.

Kao što je ranije rečeno, ADA-ove trenutne cijene čine ga privlačnom imovinom i za početnike i za iskusne trgovce.

Ipak, samo zato što je ulaganje u Cardano vrlo dostupno, ne znači da biste trebali riskirati svu svoju ušteđevinu. Nikada ne treba ulagati više nego što si oni mogu priuštiti da izgube.

Imajte na umu da su kriptovalute vrlo nestabilne i ulaganje u ADA može biti rizično.

Ali ovdje je sitnica: kupnja ADA-e može biti jednostavna. S eToro možete kupiti i prodati ADA i trgovati CFD-ima do 90+ kripto parova.

Spremni za ulaganje Cardano ADA?

Hoće li Cardano biti milijunaš?

S tržišnom kapitalizacijom od 9,672,163,390 USD (u vrijeme pisanja ovog članka), možemo reći da je Cardano već proizvođač milijunaša.

Zanimljivo je da je, iako je Bitcoin najveći novčić u smislu tržišne kapitalizacije, ADA u posljednjih nekoliko mjeseci nadmašio Bitcoin. Cardano je narastao za više od 500%!

Opći bikovski trend sada čini i vodeće novčiće poput ADA profitabilnom investicijom.

Većina se prognoza slaže da će ADA nastaviti rasti usred bikova zamaha u kripto sektoru. Mnogi u to vjeruju kriza s koronavirusom dovest će do povećane upotrebe kriptos i blockchain tehnologije, što bi moglo dovesti do povećanja vrijednosti ADA-e.

Ovdje bismo trebali primijetiti da se najveća vrijednost ADA-e uvijek dogodila 4. siječnja 2018., kada je ADA dosegla 1,33 dolara.

Ako se Cardano uspije etablirati kao operator pametnih ugovora, moguće je da ADA u sljedećih nekoliko godina dosegne 1,5 – 2 USD.

Stručnjak Adam Web sugerira da Cardano u sljedećih pet godina može skočiti preko 10 dolara po novčiću.

Ovdje pročitajte naš članak o ADA-inim predviđanjima cijena.

eToro – najbolji posrednik za kupnju Cardano ADA

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Ključne točke

  • Cardano je jedna od vodećih blockchain platformi u sektoru kriptovaluta.
  • Cardanova decentralizirana priroda i slojevita arhitektura samo su par prednosti koje Cardano čine dobrom investicijom.
  • Cardanoov matični token ADA zabilježio je impresivan porast u usporedbi s drugim digitalnim divovima, pa neki stručnjaci tvrde da bi njegova vrijednost mogla doseći preko 2 dolara u godinama koje dolaze.
  • Međutim, ulaganje u Cardano i dalje je rizičan financijski pothvat, a njegov je sustav u razvoju jedan od glavnih nedostataka ulaganja u ADA.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Mislite li da Cardanove prednosti premašuju njegove nedostatke?

Ako vam se svidio naš članak Prednosti i nedostaci ulaganja u Cardano, onda ga podijelite sa svima koji bi mogli biti zainteresirani za kriptovalute i blockchain tehnologije.

Najčešća pitanja

Je li Cardano (ADA) bolji od Ethereuma (ETH)?

Iako Cardano ima učinkovitiji mehanizam ulaganja od Ethereuma – Charles Hoskinson tvrdi da Cardano ima najbolji kôd u sektoru kriptovaluta – Cardano se još uvijek razvija, pa je prerano za reći. Iako Cardano ima perspektivnu budućnost, brojke pokazuju da je Ethereum i dalje lider u sektoru pametnih ugovora i uvođenja dApps-a, trenutno na 2. mjestu po tržišnoj kapitalizaciji i opsegu trgovanja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me