Prednosti i nedostaci ulaganja u Ethereum Classic

Koje su prednosti i nedostaci Ethereum Classic?

Saznajte više o prednostima i nedostacima ulaganja u Ethereum Classic koje vas tjeraju da znate je li dobra ideja ulagati u ETC.

Ethereum Classic možda samo nedostaje u vašem portfelju ulaganja. Evo zašto biste mogli razmisliti o ulaganju u ETC, prednosti i nedostatke i na što točno tražiti.

Ethereum Classic (ETC) jedna je od najzanimljivijih, ali podcijenjenih imovina u sektoru kriptovaluta. Stvoren kao račvanje Ethereuma, poznat kao kralj pametnih ugovora, Ethereum Classic otišao je dug put od svog osnutka.

Pa ipak, premašuju li prednosti ulaganja u ETC moguće rizike? Htjeti godine 2021 biti uspješno vrijeme za ETC i ulaganje u kriptovalute?

Nastavite čitati kako biste saznali više o Ethereum Classic i sami odlučite biste li trebali razmisliti o kupnji ETC-a ove godine.

Što je Ethereum Classic?

Ethereum Classic je decentralizirana blockchain-based platforma koja može podržati pametne ugovore i decentralizirane aplikacije (dApps).

Bilo je karizmatično Vitalik Buterin koji je konceptualizirao postojanje Ethereuma nakon što je svjedočio ograničenjima Bitcoina. Buterin – koji je za mnoge glavni ključ uspjeha Ethereuma – stvorio je platformu za pametne ugovore, kao i decentralizirane aplikacije, razmjene i još mnogo toga. Ovdje bismo trebali spomenuti da su pametni ugovori neprocjenjivi u poslovnim postavkama jer se mogu kodirati u sporazume, poput prodaje nekretnina.

Međutim, 2016. godine Etherem se podijelio na dva bojišta: Ethereum i Ethereum Classic.

Ethereum Classic definiran je kao izvorni Ethereum blockchain. Kao što je gore rečeno, stvoren je nakon podjele unutar zajednice Ethereum 2016. godine.

Ovdje bismo trebali objasniti više o događajima koji su doveli do podjele. 2016. godine nazvana je nezavisna aplikacija treće strane hakiran je DAO i ukradeno više od 50 milijuna dolara etera. Kao rezultat, platforma se podijelila zbog ideoloških razlika na Ethereum i Ethereum Classic.

Iako je Ethereum odlučio u kripto sektoru se suprotstaviti načelu Code is Law i vratiti ukradena sredstva korisnicima, Ethereum Classic stajao je iza nepromjenjive prirode blockchaina.

Pristalice Ethereum Classic – a Barry Silbert (izvršni direktor Digital Currency Group) jedan je od glavnih podupiratelja – i dalje se hvale jer su kripto idealisti koji vjeruju da ljudi ne bi trebali utjecati na blockchains ili ih mijenjati bez obzira na ishod.

Kao što je objašnjeno na njihovoj web stranici, „Dakle, kôd je zakon o blockchainu. Sva izvršenja su konačna, sve transakcije su nepromjenjive. Za sve ostalo postoji provjereni način rješavanja pravnih sporova i provođenja pravde. To se zove pravni sustav. “


Zauzvrat, Buterin je 2016. napisao: „Prepoznajemo da se Ethereum kôd može koristiti za instanciranje drugih blockchaina s istim pravilima konsenzusa, uključujući testne mreže, konzorcij i privatne lance, klonove i spin-offe, i nikada se nisu protivili takve instancije. “

Ovdje bismo trebali primijetiti da su i drugi kripto projekti imali sličnih problema i rasprava. Uzmimo za primjer Bitcoin i Bitcoin Cash u 2017. godini!

Ili kada je s burze Binance ukradeno više od 7000 BTC-a 2019. godine, kada je osnivač Binance-a Changpeng Zhao sugerirao da Bitcoin zajednica mora povući blockchain.

Tko je u pravu, tko griješi? Pa, jedno je sigurno: unatoč svojim uvjerenjima, Ethereum Classic zaostaje za Ethereumom u smislu tržišne kapitalizacije i usvajanja.

Pa ipak, postoji mnogo razloga zašto biste trebali razmotriti Ethereum Classic! Pogledajmo neke od glavnih prednosti ulaganja u ETC.

Jeste li razmišljali o ulaganju u Ethereum Classic ETC?

Pros ulaganja u Ethereum Classic

profesionalci mreškanja

Poznavanje prednosti ulaganja u ETC nužno je kako biste donijeli utemeljenu odluku o svojim ulaganjima. Iako ETC nije toliko popularan kao ETH, kupnja Ethereum Classic ima razne prednosti.

Evo nekoliko najprivlačnijih aspekata ETC-a:

✅ Ethereum Classic je decentraliziran:

Ethereum je, baš kao i ostale kriptovalute, decentraliziran s čvorovima koji se šire po cijelom svijetu. To znači da se plaćanja i transakcije izvršavaju bez oslanjanja na skupe treće strane ili restriktivne vlade.

✅ Ethereum Classic izvorni je Ethereum:

Budući da je Ethereum Classic nepromijenjena verzija Ethereum blockchaina, mnogi Ethereum Classic nazivaju originalnim ili stvarnim Ethereumom. Takva snažna uvjerenja o nepromjenjivosti platforme dovela su do stvaranja namjenske skupine korisnika i entuzijasta blockchaina. Kao što je navedeno na njihovoj web stranici, “Ethereum Classic nastavak je nepromijenjene povijesti izvornog lanca Ethereum. ETC mreža postoji radi očuvanja načela "Kod je zakon."

Podržava pametne ugovore i dApps:

Budući da je Ethereum Classic tehnološki sličan Ethereumu, ne bismo se trebali čuditi da je jedna od najvećih prednosti Ethereum Classic činjenica da podržava pametne ugovore i dApps, koji imaju široku primjenu u svim industrijama.

✅ ETC je jeftiniji od ETH:

Iako bi ETC mogao teško proći ETH, ETC je i dalje u gornjem Top 100 rasponu na ljestvici kriptovaluta. Povrh toga, budući da je ETC mnogo jeftiniji od ETC-a, idealan je adut za početnike.

✅ Pokušava stvoriti veze s Ethereumom:

Kao primjer, ETC Agharta i Phoenix hard fork dovršeni 2020. čine Ethereum Classic interoperabilnijim s Ethereumom.

Protiv ulaganja u Ethereum Classic

kontra od mreškanja

Iako Ethereum Classic dolazi s nekim primamljivim prednostima, postoje i nedostaci koje treba uzeti u obzir prije kupnje ETC-a. Razumijevanje nedostataka ETC-a presudno je za pomoć investitorima u stvaranju učinkovite strategije upravljanja rizikom.

Evo nekoliko rizika od ulaganja u ETH:

❌ Ethereum Classic nije kompatibilan s Ethereumom:

Nakon što se Ethereum račvao, Ethereum Classic postao je nekompatibilan s Ethereumom, što znači da svatko tko podržava ETC neće moći pristupiti nijednom ažuriranju ETC-a (uključujući ETH-ov prelazak na provjeru uloga).

❌ Ethereum Classic prilično je neaktivan:

Ethereum Classic nema velik interes zajednice i aktivnosti programera. Istodobno, projekti hostirani na platformi gotovo su u vlasništvu tvrtke Parity Technologies, što izaziva zabrinutost zbog ETC centralizacije bogatstva.

❌ Ethereum Classic smatra se nesigurnim:

Činjenica da je Ethereum Classic pretrpio razne napade od 51% dovela je do pogoršanja povjerenja u platformu, što bi moglo potaknuti cijene i kamate prema dolje.

❌ Ethereum Classic ima neuglednu sliku:

Na sliku novčića utječu i različita nagađanja da je ETC prijevaran te da napad na Ethereum uzrokuje distribuciju u kripto sektoru. Blogeri David Seaman čak su rekli: “Classic je nesigurni siroče lanac koji se promovira na način koji bi bio nezakonit da je Ethereum tvrtka kojom se javno trguje, što bi na kraju i mogao biti.”

Trebam li ulagati u Ethereum Classic?

Sad kad znate prednosti i nedostatke ulaganja u Ethereum Classic, sami možete odlučiti hoće li potencijalne nagrade premašiti rizik. Pa biste li trebali ulagati u Ethereum Classic? Je li ETC profitabilna imovina za vaš portfelj?

ETC bi mogao biti rizična investicija, istina. Iako je Ethereum do sada napravio spektakularni povratak, Ethereum Classic uvijek će se smatrati manje popularnom sestrom Ethereuma.

Istodobno, Ethereum Classic ima snažnu zajednicu pristaša koja vjeruje u nepromjenjivu prirodu blockchaina, inzistirajući da je Code Law, što je čudo blockchain mehanike.

Osim toga, trenutna cijena ETC-a smatra se niskom preprekom za kripto investitore i trgovce, posebno u usporedbi s ETH-om.

Samo zapamtite da ako odlučite ulagati u ETC, uvijek biste trebali istraživati ​​i ulagati u učinkovitu strategiju upravljanja rizicima. Nikad ne ulažite novac koji ne možete priuštiti da izgubite.

Pojednostavljeno rečeno, Ethereum Classic ulaganje je srednjeg rizika s puno potencijalnih nagrada. To je nešto što biste svakako trebali istražiti prije nego što ga razmislite o dodavanju u svoj portfelj.

Pravo pitanje ulaganja u klasični Ethereum, da li to stvarno djeluje? Ako ste spremni uložiti vrijeme i energiju, to bi moglo uspjeti za vas.

Pročitajte više: Kako ulagati u Ethereum Classic

Hoće li Ethereum Classic biti milijunaš?

S tržišnom kapitalizacijom iznad milijardu dolara, možemo reći da je u nekom smislu ETC već proizvođač milijunaša.

S obzirom na ograničenu ponudu od 210.700.000 kovanica, vrijednost ETC-a može se povećati kako nestašica kripto-signala teži promicanju rasta.

Ipak, gledajući ETC prošle performanse, jasno je da Ethereum Classic nije ni blizu prošlog vrhunca. Imajte na umu da se 2017. ETC popeo na oko 20 dolara, ali od tada se kreće u padu.

U svibnju 2020. Ethereum Classic zauzeo je 19. mjesto na CoinMarketCap-u, s tržišnom kapitalizacijom od 740,294 milijuna dolara i obujmom trgovine od 1,42 milijarde dolara.

U vrijeme pisanja ovog članka, Ethereum Classic nalazi se na 54. mjestu.

Ipak, neki su stručnjaci pozitivni i vjeruju da bi ETC mogao ponovno eksplodirati i napredovati mnogo gore trenutne razine cijena.

Ne zaboravimo da je Ethereum Classic nedavno pretrpio razne nadogradnje, poput Atlantide 2019. i Agharte 2020. godine, u pokušaju izgradnje mosta između Ethereuma i Ethereum Classic. Završetkom Phoenix hard forka 2020. godine – još jedne ETC vilice kojoj je cilj učiniti ETC kompatibilnijom s nadogradnjom ETH-a Istanbul – ETC-ETH program je bliži korisnicima.

vilica ethereuma

Vilice glavne ethereuma; Izvor: Capital.com

Treba napomenuti da se Ethereum Classic otvorio u veljači 2021. godine po cijeni od 7,34 dolara. Prema dugoj prognozi, krajem mjeseca Ethereum Classic doseći će 10,28 dolara ili promjenu od 40,1%.

Naravno, predviđanja cijena ostaju špekulativna; oni ovise o različitim čimbenicima, kao što su načela potražnje i ponude, tehnološki napredak u kripto prostoru i tržišno raspoloženje i špekulacije.

Dakle, uvijek budite u toku s kripto vijestima i najavama te podacima analize cijena.

eToro – najbolji posrednik za kupnju Ethereum Classic ETC-a

etoro broker

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Ključne točke

  • Ethereum Classic stvoren je nakon podjele zajednice Ethereum 2016. godine.
  • Neki kripto stručnjaci Ethereum Classic smatraju pravim Ethereumom.
  • ETC je simbol oznake Ethereum Classic.
  • Ethereum Classic ima razne prednosti, uključujući decentraliziranu i nepromjenjivu prirodu.
  • Uprkos tome, ulaganje u ETC može biti rizično. Sama imovina smatra se nesigurnom zbog raznih napada od 51%.
  • Iako Ethereum Classic puno zaostaje za Ethereumom i ostalim igračima pametnih ugovora, neki vjeruju da se zbog njegove otvorenosti za ažuriranja isplati kupiti ETC 2021. godine..
  • S tržišnom kapitalizacijom od 1.047.164.733 dolara, možemo reći da je ETC već proizvođač milijunaša.
  • Unatoč tome, ulaganje u ETC ostaje rizično, zato uvijek uzmite u obzir profil nagrade i rizika imovine koja vas zanima prije nego što počnete kupovati ili trgovati kriptovalutom.

Ako vam se svidio naš članak Prednosti i nedostaci ulaganja u Ethereum Classic, molim vas podijelite ga sa svima kojima bi to također moglo biti zanimljivo.

Najčešća pitanja

Je li Ethereum bolje ulaganje od Ethereum Classic?

Ethereum, poznat kao autentični Ethereum, mnogi smatraju boljim ulaganjem od Ethereum Classic. Ethereum je također bolja imovina za trgovanje jer ima veliku volatilnost i potražnju na tržištu. Napokon, Ethereum je druga po veličini kripto, samo iza Bitcoina u smislu tržišne kapitalizacije i usvajanja. Ethereum Classic, s druge strane, ostaje rizičan, a za njega je zainteresirano manje investitora i kripto entuzijasta.

Je li profitabilno rudarstvo Ethereum Classic?

Da, rudarstvo ETC-a može biti isplativo. Izračunavanje ETC profitabilnosti rudarstva ovisi o različitim čimbenicima, uključujući rudarski hardver, nagrade i troškove električne energije. Ipak, ne zaboravite da se profitabilnost rudarstva brzo mijenja i ovisi o ukupnoj računarskoj snazi ​​za rudarske blokove i generiranju heševa.

Hoće li Ethereum Classic u budućnosti postati vodeća platforma pametnog ugovora?

Ethereum Classic stoji iza ostalih projekata pametnih ugovora. Međutim, s puno događanja na platformi Ethereum, neki stručnjaci vjeruju da Ethereum Classic može postati rezervna platforma pametnih ugovora, pogotovo u slučaju da dokaz o udjelu na Ethereumu ne bude funkcionirao u budućnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector