Prednosti i nedostaci ulaganja u Tezos XTZ, hoće li to biti milijunaš?

Prednosti i nedostaci ulaganja u Tezos

Prednosti i nedostaci ulaganja u XTZ: Uvod

Smatrate li Tezos (XTZ) investicijom? Tražite li njegov potencijal kao tvorca milijunaša? Ako ste zainteresirani za Tezos i njegov investicijski štih, tada biste se trebali upoznati sa svim prednostima i nedostacima ulaganja u XTZ.

Nastavite čitati kako biste saznali više o Tezosu – jednom od najinovativnijih zvonara na području kriptovaluta – i sami odlučite hoće li potencijalne nagrade premašiti moguće rizike.

Uz niz obrazovnih materijala i interaktivnih tečajeva, mi u tvrtki Trading Education ovdje smo da vas podržimo na vašem putu do uspjeha u trgovanju kriptovalutama. Tko zna: ulaganje u XTZ možda je vaš prvi korak da postanete sljedeći kripto kralj!

Što je Tezos?

Tezos je inovativna platforma zasnovana na blockchainu koja podržava prekogranične transakcije, pametne ugovore i decentralizirane aplikacije, poznate i kao dApps.

Predložili su 2014. Arthur i Kathleen Breitman, Tezos je pokrenut 2018. nakon nevjerojatne početne ponude kovanica (ICO). ICO Tezos održao se 2017. godine; trajalo je 13 dana tijekom kojih je primljeno 232 milijuna dolara.

Sada, samo nekoliko godina nakon početnog izdanja, Tezos je jedan od vodećih kripto behemota u pogledu tržišnog raspoloženja i tržišne kapitalizacije. Imajte na umu da je Tezos trenutno na 19. mjestuth, kao i po CoinMarketCap.

tezos povijesni grafikon cijena

Baš kao i druge kriptovalute, Tezos se oslanja na decentralizirano upravljanje mrežom – što također XTZ čini izvrsnom alternativom tradicionalnim bankarskim i financijskim sustavima.

Ali ne ističu se samo njegova decentralizirana priroda i napredna tehnologija: Tezos je napravio svoju infrastrukturu korak dalje omogućavajući korisnicima da glasaju o predloženim nadogradnjama u stvarnom blockchainu.

Kao što je navedeno na njegovoj službenoj web stranici, “Tezos je blockchain protokol otvorenog koda za imovinu i aplikacije iza kojih stoji globalna zajednica validatora, istraživača i graditelja.”

Imajte na umu da Izvorna Tezosova kriptovaluta je XTZ, često se naziva tez ili tezzie. U vrijeme pisanja ovog članka, jedan XTZ trguje se na 2,10 dolara.

Dakle, sada kada znate detalje i nedostatke Tezosa, istražimo prednosti trgovanja XTZ-om – vrhunskom samopromjenjivom kriptovalutom.

Biste li razmišljali o ulaganju u Tezos XTZ?

investirati u tezos

Pros ulaganja u Tezos

profesionalci mreškanja

Koje su prednosti ulaganja u Tezos?

Tezos ima brojne prednosti u odnosu na druge digitalne divove, uključujući Ethereum, EOS i Cardano; prednosti zbog kojih investitori vjeruju da ovaj fleksibilni altcoin potencijalno može postati profitabilan financijski pothvat.

Ispod su neke od glavnih prednosti Tezosa:

✅ Tezos je više od kriptovalute:

Tezos je visoko skalabilna platforma koja se temelji na pametnim ugovorima. S obzirom na činjenicu da Tezos nije samo kriptovaluta već i inovativna blockchain platforma, neki ulagači vjeruju da Tezos ima obećavajući potencijal rasta. Tezos se može koristiti u bilo kojoj vrsti poslovanja, uključujući igranje, koja je jedna od najvećih i brzorastućih svjetskih industrija.

✅ Tezos ima impresivno upravljanje na lancu:

Jedna od najvećih prednosti Tezosa je činjenica da ima impresivno upravljanje na lancu. To znači da svi vlasnici Tezos novčića mogu predlagati i glasati za promjene, stvarajući zajednicu u kojoj se svi korisnici mogu saslušati i eliminirati odluke odozgo prema dolje. Za razliku od ostalih kriptota, Tezos je u mrežu korisnika ugradio donošenje odluka pa se Tezos ne mora oslanjati samo na programere i rudare. Njegova demokratska priroda također omogućuje provođenje stalnih promjena bez radikalnih tvrdih rašljara.

✅ Tezos je samopromjenjivi blockchain:

Tezos je vrlo fleksibilan i ima automatiziranu nadogradnju, koja se često naziva samo-mijenjanjem. Samoregulirajućom prirodom znači da se nadogradnje događaju bez razdvajanja u dva različita blockchaina. Drugim riječima, kako korisnici odlučuju o promjenama, eliminira se pojava tvrdih vilica. Ova povoljna značajka zapravo uklanja stagnaciju i poboljšava provedbu poboljšanja kad se pojave.

✅ Tezos se oslanja na inovativan postupak poznat kao pečenje:

Gore opisani postupak upravljanja jedinstvenom mrežom naziva se pečenje. Tezos pečenje opisuje kao „čin potpisivanja i objavljivanja blokova u blok-lancu Tezos“. Pečenje je višestupanjski postupak koji od korisnika zahtijeva polog osiguranja i ulog od 8.000 XTZ. Postupak pečenja nije samo dostupan, već i izvrstan način za stvaranje prihoda zarađivanjem nagrada u XTZ-u, što je sjajan profesionalni investitor u XTZ.

✅ Tezos koristi poboljšani mehanizam za provjeru udjela u tekućini:

Tezos kombinira najbolje od tradicionalnih dokaza o udjelu i delegiranih dokaza o udjelu. Pekari koji sudjeluju u Tezosovom sustavu konsenzusa o dokazima o udjelu mogu ne samo donositi nagrade već i pridonositi mreži. Ovdje bismo trebali primijetiti da je tradicionalno dokazivanje udjela kada čvorovi zaključavaju vlastite tokene za provjeru valjanosti blokova, dok delegirani dokazivanje udjela omogućava da i manje bogati korisnici imaju pravo glasa. Tezos omogućuje pekarima da prihvate delegirane tokene, omogućujući sudjelovanje i korisnicima s manjim udjelima.

✅ Siguran programski jezik za pametne ugovore:

Tezos koristi jezik nazvan Michelson koji omogućuje formalnu provjeru pametnih ugovora. Najvažniji je aspekt da Michelson može matematički dokazati ispravnost koda koji regulira transakcije. Ovaj formalna provjera – često se koristi u kritičnim postavkama (npr. u zrakoplovstvu) – također može spriječiti pojavu bugova u sustavu. Kao takav, ovaj je programski jezik također sigurniji i fleksibilniji od ostalih jezika.

Siguran i pouzdan sustav:

Uključivanjem jezika koji poboljšava formalnu provjeru, Tezos se smatra sigurnim projektom. Što se tiče ispravnosti koda, Tezos je idealan za korisne slučajeve korištenja i pruža otpor protiv napadača i kripto prijevara.

✅ Tezos je vrijedna imovina među investitorima:

Zbog svoje inovativne tehnologije i ideologije, Tezos je visoko cijenjen među investitorima. Kao primjer, kada je Tezos nastao, stekao je velika ulaganja od tvrtki poput PolyChain Capital. Tezos je također sklopio raznolika partnerstva s glavnim financijskim institucijama, poput jedne od vodećih brazilskih banaka, Banco BTG Pactual. Zanimljivo je da je rizični kapitalist Tim Draper jedan od investitora koji vjeruju u XTZ.

✅ Rastuća zajednica pristaša:

Jedan od najboljih profesionalaca Tezosa je činjenica da tim nudi izdašne potpore programerima za proučavanje platforme. Surađuju sa Sveučilištem Kingsland kako bi pružili obuku onima koji su zainteresirani za XTZ, a aktivni su i na društvenim mrežama. Prema statistikama koje pruža Hacker Noon, Tezos ima više od 1.600 Facebook pretplatnika, 25.000 sljedbenika na Twitteru i 22.600 članova Reddita.

Protiv ulaganja u Tezos

kontra od mreškanja

Iako Tezos ima brojne prednosti u odnosu na ostale kriptoslike, poznavanje nedostataka ulaganja u Tezos od vitalne je važnosti za pomoć investitorima sami odlučite može li Tezos dovesti do zadovoljavajućeg povrata.

Evo nekoliko najvećih nedostataka Tezosovog ulaganja:

Tezos ICO praćen je odgodama, borbama i parnicama:

Uspješnu Tezos ICO u 2017. pratila su brojna neslaganja i tužbe, što se još uvijek vidi kao veliki nedostatak. Na primjer, Zaklada Tezos i Breitmanovi pretrpjeli su brojne sukobe jer je Zaklada Tezos postala nesukladna u korištenju prikupljenih sredstava za poboljšanje blockchaina. Sav unutarnji sukob doveo je do kašnjenja u izdavanju tokena, što je rezultiralo istragama XTZ-a i različitim tužbama.

❌ Smanjenje popularnosti:

Zbog svojih unutarnjih problema, popularnost Tezosa patila je. Zapravo, Tezos neki ulagači i dalje smatraju nezrelom platformom koja se radije drži velikih igrača, poput Ethereuma i Bitcoina. Iako je Tezos uspio vratiti svoj javni imidž, s Tezosom koji je dosegnuo najviši nivo sredinom veljače ove godine, platforma ima dug put u pogledu masovnog usvajanja.

❌ Tezos je mlada knjiga:

Unatoč impresivnoj tehnologiji, Tezos je još uvijek mlad i nedostaje mu komercijalna podrška. Iako je XTZ privlačna investicija, oni koji žele koristiti svoje kriptore za svakodnevne transakcije, trebali bi imati na umu da Tezos nije široko podržan u komercijalnim transakcijama. Platforma nije dosegla svoj kapacitet i još se uvijek mora nositi s budućim naknadama za transakcije, brzinom i delegiranjem kako mreža nastavlja rasti.

Je li Tezos dobra investicija?

investirati u tezos

Sad kad znate prednosti i nedostatke Tezosa, također možete pitati je li Tezos dobra imovina u koju vrijedi ulagati. Istina je da se sva ulaganja svode na jednostavan čimbenik: takozvani omjer rizika i nagrade ili ako potencijalne nagrade premašuju moguće rizike.

Tezos ima nekih rizika, istina! Još uvijek je dug put u pogledu komercijalne podrške i usvajanja u usporedbi s tržišnim rivalima, kao što su EOS, NEO i druge blockchain platforme koje podržavaju pametne ugovore i dApps.

Istodobno, Tezos ima impresivnu tehnologiju i uspio se etablirati kao jedna od vodećih kriptozaštita na tržištu. Zapravo, zbog nekih problema s skalabilnošću s kojima se Ethereum trenutno bavi, Tezos ima sjajnu priliku da postane lider na polju ulaganja u kriptovalute, pa čak i sljedeći kralj pametnih ugovora.

Sposobnošću da podrži upravljanje na lancu i razinom udjela od preko 80% raspoređenih u 450 validatora i 13.000 delegata, Tezos je definitivno dobra investicija.

Dakle, ako ste spremni ulagati u XTZ, ne ustručavajte se sami istražiti i uložiti u upravljanje rizikom. Jednostavno zato što bi XTZ ulaganje zaista moglo uspjeti i vama!

Sjetite se samo važne mantre u financijskom sektoru: nikada ne ulažite više nego što si možete priuštiti da izgubite i nikada ne riskirajte više od 1% svog računa na jednoj trgovini.

Spremni za početak ulaganja Tezos XTZ?

investirati u tezos

Hoće li Tezos postati milijunaš?

S tržišnom kapitalizacijom od 1.586.468.102 dolara, u određenom smislu, Tezos je već proizvođač milijunaša.

Kako je uvijek dobro usporediti novčić s Bitcoinom, neupitnom # 1 kriptovalutom, možemo reći da je Tezos ne samo da je imao dobre rezultate u usporedbi s BTC-om, već je imao i veliki razvoj cijena. Na primjer, 1. siječnjasv, 2019. jedan XTZ iznosio je 0,47 dolara, dok je 1. siječnjasv, 2020. dosegla je 1,35 USD (rast od + 186%).

usporedba cijena kriptovaluta

Izvor: Haker Podne

Vrijednost Tezosa vjerojatno će se dodatno povećavati kako protokol postaje sve šire prihvaćen.

S obzirom na njegove prednosti u odnosu na druge kriptovalute, stručnjaci vjeruju da je Tezos isplativo ulaganje. Na temelju temeljite tehničke analize, Wallet Investor predviđa da dugoročno ulaganje u Tezos može dovesti do povrata od oko + 318,51% u sljedećih pet godina. Drugim riječima, trenutna investicija od 100 USD može biti do 418,51 USD do 2025. godine.

Unatoč neravnom putu do uspjeha i lošem PR-u, Tezos ima potencijal skočiti u središte pozornosti i uskoro postati jedna od 10 najboljih kripto valuta. Prema kapetanu Altcoinu, ako Tezos isporuči planirani proizvod i stvori stabilnu bazu korisnika, on može porasti i do 10-100 puta više od svog prethodnog maksimuma.

Iako predviđanja cijena, posebno nove i nestabilne imovine, ostaju špekulativna i uvijek ih treba uzimati s rezervom, neki stručnjaci tvrde da bi Tezos mogao doseći 1000 dolara u godinama koje dolaze.

Zapravo, ne bismo smjeli zaboraviti da projekti s dokazima o udjelu poput Tezosa mogu prouzročiti sljedeće kripto tržište. Tako je! Mehanizam zalaganja Tezosa može postati glavni pokretač cijena i pomoći Tezosu da se izvuče iz financijskog previranja izazvanog koronavirusom s kojim se ekonomije sada bore.

Ipak, imajte na umu da cijene kriptovaluta također ovise o načelima potražnje i ponude, propisima, usvajanju i kripto vijestima, tako da Tezos i bilo koje drugo ulaganje u kripto valute ostaju nepredvidljivi, stoga rizični!

Ključne točke

  • Tezos je jedna od najinovativnijih platformi temeljenih na blockchainu koja se koristi za internetska plaćanja, pametne ugovore i dApps.
  • Iako je Tezos imao težak početak koji su obilježila brojna unutarnja pitanja i tužbe, u tehničkom smislu Tezos je vrlo privlačan investitorima: nudi poboljšani mehanizam dokazivanja udjela, sigurnost pametnih ugovora i samopromjenjive postupke.
  • Jedna od glavnih prednosti ulaganja u Tezos je njegova demokratska priroda koja omogućava čak i manje bogatim korisnicima da sudjeluju u donošenju odluka i glasovanju kako bi poboljšali cjelokupni ekosustav.
  • Tezos također ima zajednicu koja podržava i priličnu količinu pekara – faktor koji bi mogao pomoći Tezosu da postane dominantna imovina u kripto prostoru.
  • Jedan XTZ trenutno se trguje po cijeni od 2,10 dolara, što je također pristupačna investicija za početnike.
  • S tržišnom kapitalizacijom od 1.586.468.102 dolara, Tezos u sljedećim godinama može postati milijunaš..
  • Neki stručnjaci tvrde da bi XTZ u sljedećih nekoliko godina mogao zaraditi 1000 USD.

Sada znate prednosti i nedostatke ulaganja u XTZ. Ako se osjećate dovoljno nadahnuto da započnete ulagati u Tezos ili ako je ovaj članak pružio dodatni uvid u vaše postojeće znanje o trgovanju, možda ćete biti sretni kada to saznate eToro pruža mogućnost trgovine kripto imovinom, uključujući XTZ i CFD-ove na više od 90 kriptovaluta.

eToro – najbolji posrednik za kupnju Tezos XTZ

etoro broker

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Mislite li da Tezos nagrade premašuju njegove neuspjehe? Javite nam!

Ako vam se svidio naš članak Prednosti i nedostaci ulaganja u Tezos (XTZ), hoće li Tezos biti milijunaš? molim podijelite ga sa svima koji bi također mogli biti zainteresirani za ulaganje u kriptovalute.

Najčešća pitanja

Je li Tezos bolja investicija od Ethereuma?

U tehničkom smislu, Tezos bi se mogao smatrati boljim ulaganjem od Ethereuma. Tezos je blockchain koji je uvijek djelovao u ekosustavu s dokazima o udjelu, što ga čini robusnijim od trenutnog konsenzusa o dokazima o radu Ethereuma. Ipak, u smislu tržišne kapitalizacije, usvajanja i tržišne kapitalizacije, Ethereum – koji se često naziva kraljem pametnih ugovora – i dalje je druga najveća kriptovaluta nakon Bitcoina.

Isplati li se ulagati u Tezos?

Da, Tezos je vrijedna investicija usred trajne pandemije. Iako se u vrijeme pisanja ovog članka Tezos trguje s 2,10 dolara, što se ne može usporediti s ostalim vodećim kriptoima, Tezos je otvorio vrata delegiranom sudjelovanju i ima solidnu poziciju u pogledu likvidnosti. Neki stručnjaci tvrde da bi XTZ u sljedećih nekoliko godina mogao zaraditi 1000 USD.

Koliko trebate peći XTZ?

Da biste ispekli XTZ, potreban je red XTZ ili minimalno 8000 XTZ. Što više XTZ imate, veće su šanse za provjeru valjanosti blokova i zaradu nagrada. Ipak, oni koji nemaju dovoljno kapitala mogu svoj dio prenijeti pekaru koji će biti nasumično odabran od ostalih pekara.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me