Predviđanje cijene bitcoina: Koliko će bitcoin vrijediti 2021. i nakon toga?

Hoće li bitcoin rasti ili se srušiti? Pročitajte naša predviđanja cijene Bitcoin BTC

U lovu na predviđanje Bitcoina 2021 – 2025? Na pravom ste mjestu. Dijelit ćemo najbolje predviđanje cijena Bitcoina za 2021. godinu i kasnije. bacamo pogled na Bitcoin BTC kako bismo saznali što stručnjaci imaju za reći o njegovoj budućoj izvedbi i koliko će Bitcoin vrijediti 2021. i kasnije.

Bitcoin (BTC), takozvani kralj kriptovaluta, ne treba predstavljati. Još u listopadu 2020. podijelili smo neka od najboljih predviđanja cijena Bitcoina za 2021. – 2025. – ali nakon što je imovina u prosincu naglo porasla, postojeća predviđanja brzo su zastarjela. U ovom ćemo vas članku voditi kroz najnovije prognoze kako biste odgovorili na pitanje ‘hoće li cijena Bitcoina rasti?’

Bez obzira jeste li postojeći ili budući investitor, vjerojatno ste opsesivno promatrali nedavne učinke Bitcoina. S trenutnom tržišnom kapitalizacijom od 642.238.803.752 dolara i cijenom od 34.620,45 dolara, Bitcoin je daleko nadmašio svoj dosadašnji najviši nivo (ATH) od 20.000 dolara, što je i postigao 2017. Njegova bikova vožnja započela je početkom studenog, s 13.824 na 15.463 dolara u godini. prostora od samo jednog tjedna. Od tada se njegova cijena nije usporavala. Zapravo, prosječna je dnevna stopa rasta od gotovo 1000 dolara dnevno prije kraja 2020. godine.

Još od Bitcoin došao na naša računala 2009. godine, svijet kriptovaluta je bilo teško predvidjeti. Neki su ljudi vjerovali da kripto nikada neće poletjeti, dok su drugi mislili da će zamijeniti fiat novac u roku od nekoliko godina. Još se nije dogodio niti jedan od tih ishoda – ali vidjeli smo kako je cijena Bitcoina u padu i padala mnogo puta u posljednjem desetljeću.

Jer Bitcoin je ozloglašen hlapljiv, predviđanje njegove cijene s bilo kojom točnošću može biti nezgodno. Međutim, dobra vijest je da postoji mnogo kripto stručnjaka koji su u dobrom položaju da daju informirane (i potencijalno točne) prognoze o njenoj cijeni u godinama koje dolaze.

U ovom ćemo članku pogledati neka od najboljih predviđanja cijena Bitcoina za 2021., 2022. i kasnije. Bez obzira jeste li iskusni investitor koji želi pobijediti tržište ili povremeni trgovac koji želi pratiti najnovije trendove kriptovaluta, pročitajte kako biste saznali više o predviđanju cijene Bitcoina danas.

Ako želite kupiti ili investirati u Bitcoin BTC brzo i jednostavno, sa 0% provizija, odjava eToro razmjena!

Pa, je li ova razina rasta održiva? Na pravom ste mjestu da to saznate. Sastavili smo neka od najuvjerljivijih predviđanja cijena Bitcoina za 2021.-2025., Pomažući vam identificirati potencijalne izglede prve kriptovalute na svijetu.

Kratkoročno predviđanje cijene bitcoina: 2021

Predviđanja cijene bitcoina za 2021. godinu

Što kripto stručnjaci predviđaju za Bitcoin BTC 2021. godine?

Gledajući unaprijed do 2021. godine, mnogi su stručnjaci za Bitcoin dali optimistična predviđanja za godinu koja je pred nama.

Nakon nestabilnosti 2020. godine, mnogi se ulagači nadaju da će se najnovije bikovsko trgovanje Bitcoinom nastaviti tijekom sljedeće godine. Međutim, tržište kriptovaluta notorno je nestabilno – a s obzirom na to da je cijena Bitcoina u prošlosti dramatično porasla i pala, ne postoji jamstvo da će njegove nebeske cijene potrajati.

Naše prvo kratkoročno predviđanje cijene Bitcoina dolazi od DigitalCoinPrice. Ako se nadate da će se impresivne performanse Bitcoina nastaviti tijekom nove godine, ohrabrujuće su vijesti s ove kripto platforme. Pogledajmo njegova predviđanja:

Oznake na okomitoj osi grafa DigitalCoinPrice trebaju vam reći sve što trebate znati – platforma ne očekuje da će cijena Bitcoina u bilo kojem trenutku 2021. godine pasti ispod 70 000 USD. U stvari, vjeruje da je bikovsko poslovanje Bitcoina daleko od nad. Do kraja 2021. godine DigitalCoinPrice očekuje da digitalna imovina vrijedi nevjerojatnih 87.723,88 USD. To je više od četiri puta u odnosu na prethodni ATH i 50.000 USD više od njegove trenutne vrijednosti.

Ako su ta predviđanja cijena bitcoina točna, to znači da ćemo u sljedećih nekoliko tjedana morati doživjeti neviđenu razinu rasta. Možda mislite da je ova razina optimizma ekstremna, ali s obzirom na činjenicu da je interes investitora rekordno visok, to nije potpuno nemoguće. Gledajući unaprijed prema ostatku godine, DigitalCoinPrice vjeruje da će Bitcoin doseći vrhunac na godišnjem nivou od 103.563,76 dolara u svibnju, prije nego što će se u lipnju spustiti na 73.970,84 dolara.

U bilo kojoj drugoj godini, pad od više od 30.000 dolara vjerojatno bi bio najgora noćna mora investitora. Ali ovaj grafikon daleko nije obeshrabrujući. Čak su i najniža predviđanja DigitalCoinPrice zapanjujuće visoka u usporedbi s trenutnom cijenom Bitcoina, tako da dok god ne kupite sredstvo kada mu je cijena na vrhu luka, kratkoročne su perspektive dobre.

Za naše drugo predviđanje cijene Bitcoina okrećemo se WalletInvestoru. Prema tehničkoj analizi WalletInvestora, Bitcoin vjerojatno neće doseći vrijednosti od 100.000 USD + koje su predviđali DigitalCoinPrice. Međutim, njegova je perspektiva i dalje nevjerojatno pozitivna za sve koji se pitaju ‘hoće li Bitcoin rasti?’

Prema WalletInvestoru predviđa da će cijena Bitcoina doseći novi maksimum svih vremena od 43 120,60 američkih dolara prije kraja prosinca 2021. Iako očekuje da će cijena lagano pasti između siječnja i veljače, njegove su prognoze još uvijek pretežno bikovske, bez ičega što bi sugeriralo Izvedba Bitcoina tijekom posljednjih nekoliko tjedana bila je slučajnost.

Obje su prognoze optimistične – ali gotovo su konzervativne u usporedbi s prognozama Citibanke. Još u studenom 2020., a procurilo je izvješće iz Citibank sadržavalo je zapanjujuće predviđanje da bi cijena Bitcoina mogla doseći 318 000 USD do prosinca 2021. godine.

Stariji analitičar Citibank, Tom Fitzpatrick, Bitcoin je nazvao “zlatom 21. stoljeća”, odjekom statusa imovine kao “digitalnim zlatom”. Utvrdio je činjenicu da je cijena Bitcoina uživala tri bikovska trčanja u posljednjem desetljeću i sugerirao da bi ovaj obrazac mogao održati dugoročni trend.

Karakterizirana ‘nezamislivim mitinzima praćenim bolnim korekcijama’, povijest cijena Bitcoina mogla bi ukazivati ​​na to da je na pomolu još jedan vrhunac. Kako se cijena nastavlja penjati, Fitzpatrickove su tvrdnje stekle značajan legitimitet otkako je prvi put dao svoje predviđanje. Iako se u ovom trenutku 318 000 američkih dolara može činiti zapanjujućim iznosom, brza eskalacija mogla bi sugerirati da nije tako ekstremna kao što se u prvi mah čini.

Pa što slijedi za Bitcoin sada kada se oporavio od tako burne godine? Ivan McAfee možda dao divlju prognozu da će cijena Bitcoina doseći nevjerojatnih milijun dolara prije kraja 2021. godine, ali većina predviđanja bila je malo skromnija.

Kriptovalutni YouTube kanal ‘The Moon’, koji vodi Carl Eric Martin, prihvatio je Cvrkut podijeliti graf koji prati bikovski niz Bitcoina u 2017. godini – opet, posljedica prepolovljenja 2016. godine. Kao što možemo vidjeti na donjem grafikonu, ovo pokazuje da bi, ako Bitcoin slijedi ista kretanja cijena nakon prepolovljenja svibnja 2020., njegova cijena premašila bi 318.438 USD do listopada 2021..

Prema Cryptopolitanu, jedan od čimbenika koji bi mogao utjecati na cijenu je Bitcoin se prepolovio koja se dogodila još u svibnju.

Prepolovljenje bitcoina događaj je koji se događa kako bi se kontrolirala cirkulacija bitcoin tokena i kriptovaluta učinila skalabilnijom. Kako je maksimalna ponuda Bitcoina ograničena na 21 milijun, prepolovljenje (koje se ponekad naziva i “prepolovljivanje”) trebalo bi se dogoditi nakon 210.000 blokova, što se približno otprilike jednom u četiri godine.

Ovaj postupak prepolovljuje nagradu za rudarstvo novih blokova, s idejom da će to usporiti brzinu generiranja novih Bitcoin žetona.

Nakon zadnjeg prepolovljenja 2016. godine, cijena Bitcoina zabilježila je nevjerojatnih 93% porasta tijekom ostatka godine. Ako bi se kriptovaluta i ovaj put slijedila sličnog obrasca, mogli bismo primijetiti kako cijena Bitcoina raste na više od 75 000 USD prije kraja 2021. godine.

S obzirom da smo samo tijekom siječnja već vidjeli nagli porast, samo će vrijeme pokazati koliko je tačna projekcija točna.

kretanja cijena bitcoina

Spremni za ulaganje Bitcoin BTC?

Kolika će biti cijena Bitcoina u 2021. godini?

Hoće li bitcoin porasti 2021. godine?

Analitičari Citi predviđaju cijenu Bitcoina na razini od 300.000 dolara na samom kraju 2021. godine.

Prema Stock-to-Flow (S2F), sustavu predviđanja cijene bitcoina, BTC / USD doseći će 100 000 USD do prosinca 2021..

Analitičar Mike McGlone iz Bloomberga postavlja cilj od 70 tisuća dolara 2021. i 180 tisuća američkih dolara za jedan BTC 2022. godine.

Također, Citigroup je svojim institucionalnim klijentima rekao da vidi potencijal da cijena Bitcoina poraste čak 318 000 USD do kraja 2021. godine.

JPMorgan, banka koja je nekoć Bitcoin nazivala prijevarom, sada očekuje da će cijena Bitcoina 2021. doseći 146 000 USD.

Carl Eric Martin, koji je vlasnik Youtubea “The Moon”, smatra da će cijena bitcoina do listopada 2021. doseći 318.438 dolara.

Bivši partner Adaptive Capital Willy Woo očekivao je da će cijena Bitcoina doseći 200 000 USD za kraj 2021. godine.

Prema WalletInvestoru, cijena Bitcoina mogla bi doseći novi vrhunac svih vremena od 93 120,60 dolara prije kraja prosinca 2021..

DigitalCoinPrice Platform očekuje da će cijena Bitcoina vrijediti 87.723 USD do kraja 2021. godine.

Ryan Selkis očekivao je da će do kraja 2021. godine cijena bitcoina doseći najvišu razinu od 318 000 dolara po novčiću.

Tesla pod vodstvom Elona Muska objavio je u svojoj prijavi za SEC da su kupili Bitcoin vrijedan 1,5 milijardi dolara. Čim su izašle vijesti, BTC cijena je odmah reagirala i dosegla novi vrhunac od 48.000 dolara.

BNY Mellon banka podržava kriptovalute, rekla je BNY Mellon banka: "rastuća potražnja klijenata za digitalnom imovinom" kao i "poboljšanje regulatorne jasnoće." Označavao je a "izuzetna prilika da proširimo našu trenutnu ponudu usluga na ovo novo područje,"

Mastercard Mellon signalizirao je da podržava kriptovalutu. Raj Dhamodharan, voditelj digitalne imovine, rekao je: Vidimo kako se ova činjenica odvija na mreži Mastercard s ljudima koji koriste kartice za kupnju kripto imovine, posebno tijekom nedavnog skoka vrijednosti bitcoina. Također vidimo kako korisnici sve više iskorištavaju kripto kartice za pristup toj imovini i pretvaraju ih u tradicionalne valute za potrošnju."

Uz tako divlje različita predviđanja, može biti teško znati koji je najvjerojatniji ishod (što je upravo razlog zašto je ulaganje u kriptovalute tako rizičan pothvat!). Ova različita predviđanja za Bitcoin za 2021. godinu možemo sažeti rekavši da se trenutno smatra da je potencijalno povećanje cijena mnogo dramatičnije od potencijalnog pada cijene, ali to ne znači da je manje vjerojatno da će se smanjenje dogoditi.

Bitcoin predviđanja za 2021. godinu nevjerojatno su raznolika. Ako favorizirate dugoročnu strategiju ulaganja, pogledajmo predviđanja cijena Bitcoina za 2022.-2025.

Dugoročno predviđanje cijene bitcoina: 2022.-2025

Što kripto stručnjaci predviđaju za Bitcoin BTC 2022. i kasnije?

Mnogi trgovci i investitori žele znati što bi sljedećih 5 godina moglo imati na raspolaganju za cijenu Bitcoina. Ako tražite predviđanje cijene Bitcoina 2025. ili se čak pitate ‘trebam li ulagati u Bitcoin?’, Nastavite čitati – sastavili smo neke od ključnih teorija kripto stručnjaka i trgovačkih platformi.

Da bismo vidjeli što analitičari kažu, pogledajmo unaprijed do 2022.-2025. Da vidimo hoće li vjerovatno trajanje bikove imovine potrajati u budućnosti.

Prvo dugoročno predviđanje cijene Bitcoina dolazi iz talijanske platforme za kriptovalute Previsioni Bitcoin. Koristeći svoj interni algoritam, Previsioni Bitcoin došao je do sljedećeg predviđanja, predstavljenog na ovom grafikonu:

U 2022. godini, Previsioni Bitcoin očekuje da će cijena Bitcoina doseći najvišu cijenu od 226.020,1208 USD. Iako ovo nije jednako visini koju je Tom Fitzpatrick predvidio u procurjelom izvješću Citibank, to je i dalje vrlo ohrabrujuća vrijednost.

Platforma očekuje da će cijena imovine Bitcoina doseći 100.000 američkih dolara u siječnju 2022. prije nego što će do travnja 2022. skočiti na 200.583,77 američkih dolara – nevjerojatna stopa rasta veća od 100% za manje od četiri mjeseca! Prema ovoj prognozi, cijena će u studenom 2022. pasti na 146.077 američkih dolara, iako će se popeti na 182.414 američkih dolara prije kraja 2022. godine.

Pa, kako se ovo predviđanje uspoređuje s drugima na tržištu? Prema Prime XBT-u, čini se da su očekivanja Previsioni Bitcoina na pravom putu.

Tehnička analiza Prime XBT-a postavlja cijenu Bitcoina na više od 400 000 USD do kraja 2025. godine.

Ako se ovo pokaže istinitim, to će značiti da je kripto postalo prvo na svijetu koje je postiglo zlatnu ekvivalenciju. To znači da će tržišna kapitalizacija Bitcoina biti jednaka tržišnoj kapitalizaciji zlata.

Zapravo, platforma misli da će cijena Bitcoina 2021. godine iznositi 110,00 USD, porasti na 217 403 USD do kraja 2022., 290 000 USD do kraja 2023, 345 000 USD do kraja 2024 i impresivnih 462 000 USD do kraja 2025..

Ovakva perspektiva može se činiti izuzetno optimističnom, ali PrimeXBT nije jedini analitičar koji je predvidio takav porast. U intervjuu na YouTube kanalu ‘Altcoin Buzz’, Mark Yusko, izvršni direktor Morgan Creek Capital Management, također je rekao kako misli da je ‘posve logično’ da će cijena Bitcoina dugoročno doseći zlatnu ekvivalentnost.

Kao dugoročno ulaganje, projicira da bi Bitcoin mogao izvesti vrlo dobro. Prema njegovim predviđanjima, vrijednost Bitcoina mogla bi se popeti na 75.000 USD do samog kraja 2021., popevši se na 1350.000 USD 2022. i postići srednju cijenu od 320.000 USD do 2025. godine.

Još jedno dugoročno predviđanje cijene Bitcoina došlo je od DigitalCoinPrice. Vraćajući se na kripto platformu, kako se njegova očekivanja za 2021. uspoređuju s predviđanjima za 2022.-2025?

Prema predviđanjima DigitalCoinPrice, cijena Bitcoina doseći će vrhunac 2023. godine na 130 000 USD. Tijekom sljedeće dvije godine i nastavit će se uspon, prije nego što će ponovno pasti u razdoblju do 2026. Platforma vjeruje da će digitalni novčić doseći sljedeće godišnje maksimume:

2022 .: 121.871,73 dolara

2023: 130 315,66 dolara

2024 .: 190.010,12 USD

2025 .: 289 109,95 dolara

2026 .: 325 026,87 dolara

Ova perspektiva u konačnici je kombinacija dobrih i loših vijesti. Za sve investitore koji su zabrinuti da će bikovski niz Bitcoina prethoditi masovnom i iznenadnom padu koji će ga vratiti na cijene prije prosinca, ohrabrujući znak.

Iako DigitalCoinPrice vjeruje da će Bitcoin početi propadati, to se neće dogoditi preko noći – i sveukupno, njegova petogodišnja perspektiva još uvijek je približno dvostruko veća od trenutne vrijednosti! Međutim, loša je strana što sugerira da Bitcoin neće postići globalno preuzimanje za koje neki analitičari vjeruju da bi moglo biti na kartama.

Vraćajući se na trgovanje zvijerima, možemo primijetiti da web mjesto ima prilično oprezniji pristup od mnogih drugih prediktora koje smo vidjeli. Do kraja godina 2022. i 2023. predviđa sljedeće minimalne i maksimalne prognoze cijena Bitcoina za 2022. i 2023. godinu:

 • Prosinac 2022: Minimalna cijena Bitcoina = 21.873,556 USD, Maksimalna cijena Bitcoina = 45.461.111 USD
 • Prosinac 2023: Minimalna cijena Bitcoina = 33.683.600 USD, Maksimalna cijena Bitcoin = 70.122.941 USD

Te su brojke puno niže od nekih najoptimističnijih predviđanja za tržište. Primjerice, TV voditelj Max Keizer tvrdio je da će Bitcoin uskoro doseći 88 000 USD, popevši se na nevjerojatnih 400 000 USD u sljedećih pet godina.

Uz sličan bikovski pristup, zagovornik Bitcoina i kapitalistički poduzetnik Tim Draper predvidio je da će cijena Bitcoina doseći cijene od 250 000 USD do 2023. godine – predviđanje koje je prvi put dao 2018. godine i od tada se drži. Draper vjeruje da Bitcoin ima svijetlu budućnost kao ozbiljan izazivač tradicionalne fiat valute i vjeruje da bismo uskoro mogli vidjeti povratak na Bitcoin-ov najviši nivo (ATH) od 20.000 američkih dolara krajem 2017. godine..

Ali čak ni ta predviđanja nisu najambicioznija. Raoul Pal, izvršni direktor službe za istraživanje investicijske strategije pod nazivom The Global Macro Investor, vjeruje da gospodarstvo Sjedinjenih Država ima mračnu budućnost – i sugerira da se pametni ulagači trebaju zaštititi i zlatom i Bitcoinom. Predviđa zapanjujući rast cijena od 10.710%, s time da će cijena Bitcoina doseći vrijednost od milijun dolara do 2025. godine!

Sve u svemu, što bismo onda trebali oduzeti od ovih predviđanja cijena Bitcoina? Ako se još uvijek pitate ‘je li Bitcoin dobra investicija?’, Možda ćete se razuvjeriti činjenicom da mnogi kripto ulagači vjeruju da je token postavljen za svijetlu budućnost. Opći konsenzus stručnjaka je da će cijena Bitcoina vjerojatno porasti tijekom sljedećih nekoliko godina – a dugoročno bi mogla rasti.

Prema njegovom predviđanju Bitcoina za 2025. godinu, tržišna kapitalizacija BTC-a može doseći 3 bilijuna USD za 4 godine; to bi rezultiralo cijenom po bitcoinu od oko 140.400 USD.

Međutim, s obzirom na predviđanja cijena Bitcoina u ovom članku, nikad nije kasno ulagati u Bitcoin i u potpunosti iskoristiti njegovu volatilnost.

Jeste li razmišljali o kupnji Bitcoin?

Ostala predviđanja cijena bitcoina (BTC) za 2023. – 2025. uključuju:

Predviđanja cijena bitcoina 2023:

Trgovanje zvijerima: 52.417.873 USD

Kriptozemlje: 15.795 dolara

Prognoza za funtu: 43145 dolara

Predviđanja cijena bitcoina 2025:

Cryptonewsz: 100 000 USD

Kriptozemlje: 25589 dolara

Prognoza funte: 118.365 dolara

Zaključak: Predviđanje cijene bitcoina

Donje brojke predviđanja ocrtavaju neke od Potencijal visoka i najniža prognoza predviđanja cijena Bitcoina u 2021., 2022., 2023., 2024. i 2025. godini koje nude tehnički analitičari i industrijski stručnjaci.

Godina Visoko Niska
2021 120 000 američkih dolara 21.400 američkih dolara
2022 156 000 američkih dolara 45 000 američkih dolara
2023 225.000 američkih dolara 60 000 američkih dolara
2024 315 000 američkih dolara 115 000 američkih dolara
2025 450 000 USD 85 000 američkih dolara

Kako se s vremenom promijenila cijena Bitcoina?

Za svakog investitora koji se pita ‘hoće li cijena Bitcoina rasti?’, Jedan od najvažnijih čimbenika koji treba uzeti u obzir je prošla izvedba. To će vam znatno olakšati kontekstualizaciju trenutnih trendova kriptovaluta i, u konačnici, pokušati napraviti najtočnija predviđanja cijena Bitcoina.

Povijesne promjene cijena Bitcoina možemo vidjeti na ovom grafikonu, koji je objavila stranica za kripto podatke Nomics.com:

Nakon pokretanja 2009. godine, Bitcoin se prvi put pojavio na burzama kriptovaluta 2010. Veliki dio ove godine cijena mu se kretala između 0,06 i 0,30 dolara – to je više od 100 000 puta niža od trenutne cijene! Na kraju je dosegao 1 USD u veljači 2011. No, tek je 2012. cijena Bitcoina počela usporedno rasti, na kraju premašivši 100 USD u kolovozu 2013..

Njegov prvi veliki skok cijena dogodio se u studenom 2013. Tijekom samo mjesec dana cijena mu se porasla sa 280 na 979,45 dolara, što je bio zapanjujući skok s obzirom na dosadašnji polagani napredak. Nažalost, nije trebao potrajati, a do 2014. cijena mu je pala na 350 dolara. Njegov drugi veliki skok cijena pokazao bi se daleko većim probojem.

Bitcoin je 2017. postigao ATH od 20.000 američkih dolara nakon razdoblja brze inflacije. U to je vrijeme taj rast bio bez presedana; sada smo vidjeli da se to dogodilo dva puta. Iako se u 2018. cijena Bitcoina srušila na 3.300 američkih dolara, nikada se nije vratio na razinu prije 2017. (to se ne može reći za mnoge altcoine).

Kao što pokazuju povijesne grafikone cijena, bikova i medvjeđa trčanja vjerojatno neće biti potpuno linearna. Trenutna cijena Bitcoina od 34.620,45 dolara nevjerojatno je impresivna, ali čak ni to više nije njegov ATH (BTC je na nedavnom vrhuncu pogodio nevjerojatnih 41.000 dolara). Tvrdnju Toma Fitzgeralda da je napredak Bitcoina karakterizirao ciklus ‘nezamislivih skupova praćenih bolnim korekcijama’ lako je vidjeti – pa unatoč optimističnim predviđanjima sadržanim u ovom članku, ulagači bi uvijek trebali biti spremni vidjeti vrijednost BTC-a. Kako se kaže: pripremite se za najgore, nadajte se najboljem!

Koji čimbenici utječu na cijenu bitcoina?

Cijena Bitcoin BTC može se mijenjati u zavisnosti od različitih faktora. Da bi se napravila najtočnija predviđanja cijena Bitcoina 2021.-2025. I odgovorilo na pitanje ‘je li Bitcoin dobra investicija?’, Najbolje je biti svjestan tih čimbenika od samog početka. To će doista olakšati predviđanje razdoblja rasta ili pada na temelju trendova kriptovaluta i drugih događaja koji mogu utjecati na cijenu BTC-a.

1. Medijska pokrivenost

Medijska pokrivenost izuzetno je važna kada je riječ o bubnjanju interesa investitora za kriptovalute. Još u 2017.-2018., Obnovljeni interes za BTC (zajedno s ostatkom kripto tržišta) u velikoj je mjeri bio potaknut medijskom pomamom. Što su veće pokrivenosti dobivale skokovite cijene, to je više ljudi počelo ulagati. To je stvorilo neravnotežu između ponude i potražnje zbog koje je cijena Bitcoina porasla.

Krajem 2020. godine to smo opet vidjeli. Kada je mreža za plaćanja PayPal najavila da će omogućiti ljudima da spremaju BTC u svoje PayPal novčanike, Bitcoin se osvetio na naslovima, dajući mnogim potencijalnim ulagačima poticaj da dodaju BTC u svoj portfelj. Činjenica da Bitcoin dobiva stvarne aplikacije suprotstavila se zabrinutosti da je previše nepraktično rivaliti fiat valuti.

2. Tržišno natjecanje

Još jedan čimbenik koji potencijalno može utjecati na cijenu Bitcoina je tržišno natjecanje. Kada novi altcoin uđu na tržište ili druge visoko rangirane kriptovalute počnu privlačiti visoku razinu interesa investitora, to može dovesti do toga da se trgovci počnu fokusirati na alternativne oblike kriptovaluta. To je osobito istinito kada je u pitanju Bitcoin Cash (BCH). Bitcoin hard-fork je kriptovaluta treće generacije za koju mnogi vjeruju da je superiornija od BTC-a, jer je osmišljena kako bi riješila neke probleme koji muče kralja kriptovalute.

Međutim, dobra vijest je da je Bitcoin daleko otporniji na tržišno natjecanje od većine altcoina. U više od 10 godina nikada nije izgubio status “digitalnog zlata”, unatoč činjenici da bi nove kripto-datoteke mogle biti tehnički robusnije ili skalabilnije. Zapravo, promjene u cijeni Bitcoina često predviđaju slična kretanja u cijeloj industriji. Mnogi su analitičari primijetili da bikovski ili medvjeđi BTC pokreti usko zrcale druge kriptore, iako se čini da suprotno nije točno.

3. Ponuda i potražnja

Kao i svaka ograničena roba, ponuda i potražnja Bitcoina uvelike utječu na njegovu cijenu. Cijena Bitcoina povećava se kada je potražnja za novim tokenima veća od ponude – nešto što se obično događa nakon prepolovljenja svakog Bitcoina, zbog čega neki investitori o tome razmišljaju kao o obliku umjetna inflacija.

Ovaj će faktor postati manje nestabilan nakon što se izda maksimalna ponuda bitcoina. Međutim, trenutne procjene predviđaju da će se to dogoditi tek oko 2140. godine.

4. Propisi o kriptovalutama

Svijet kriptovaluta uglavnom je neuređen u cijelom svijetu, ali zbog sve većeg vladinog pritiska postaje sve strože kontroliran. To stvara razinu dugotrajne nesigurnosti, jer se neki investitori brinu da će novi propisi uzrokovati pad potražnje za Bitcoinom (i drugim kriptovalutama). To bi moglo biti rezultat budućih poreznih mjera ili novih ograničenja.

5. Prepolovljenje bitcoina

Prepolovljenje bitcoina (također ponekad poznato i kao “halving”) događaj je koji je osmišljen kako bi kontrolirao cirkulaciju bitcoin tokena i učinio kriptovalutu skalabilnijom. Budući da je maksimalna ponuda Bitcoina ograničena na 21 milijun, prepolovljenje bi se trebalo dogoditi svaki put kad se u blockchain doda 210 000 novih blokova, što je približno jednako jednom u četiri godine. Ovaj postupak znači da je nagrada za rudarstvo novih bitcoin blokova prepolovljena, usporavajući tempo kojim ćemo maksimizirati ponudu. Trenutno je u optjecaju 18,5 milijuna BTC-a, a trenutne procjene pokazuju da ćemo 2140. doseći 21 milijun.

U 2016. godini, pri prvom prepolovljavanju bitcoina, cijena BTC-a porasla je za nevjerojatnih 93% tijekom ostatka godine. Prije nego što se posljednje prepolovljenje dogodilo 2020. godine, investitori su primijetili da bismo, ako bi se kriptovaluta ponovno slijedila sličnim obrascem, mogli vidjeti cijenu Bitcoina na oko 15 000 USD prije kraja godine. Svakako da jesmo!

Ključne točke

 • S trenutnom tržišnom kapitalizacijom od 642.238.803.752 dolara i cijenom od 34.620,45 dolara, Bitcoin je daleko nadmašio svoj prethodni najviši maksimum (ATH) od 20.000 dolara.
 • DigitalCoinPrice ne očekuje da će cijena Bitcoina u bilo kojem trenutku 2021. godine pasti ispod 70 000 USD i vjeruje da će Bitcoin doseći vrhunac na godišnjoj razini od 103 563,76 USD u svibnju.
 • WalletInvestor predviđa da će cijena bitcoina doseći novi ATH od 43 120,60 dolara prije kraja prosinca 2021..
 • A procurilo je izvješće iz Citibank sadržavalo je zapanjujuće predviđanje da bi cijena Bitcoina mogla doseći 318 000 USD do prosinca 2021. godine.
 • 2022. Previsioni Bitcoin očekuje da će ‘kralj kriptovaluta’ doseći najvišu cijenu od 226.020,1208 dolara. Očekuje da će imovina u siječnju doseći 100.000 američkih dolara prije nego što će do travnja skočiti na 200.583,7728 američkih dolara.
 • Tehnička analiza Prime XBT-a stavlja cijenu Bitcoina na više od 400 000 USD do kraja 2025. godine, što znači da bi BTC dosegao “zlatnu ekvivalenciju”.
 • Prema predviđanjima DigitalCoinPrice, cijena Bitcoina doseći će vrhunac 2023. Tijekom sljedeće dvije godine cijena će mu se i dalje penjati, prije nego što će ponovno pasti u razdoblju do 2026. godine..
 • Čimbenici koji mogu utjecati na cijenu Bitcoina uključuju medijsku pokrivenost, tržišno natjecanje i redovno prepolovljivanje Bitcoina.
 • Donošenje predviđanja cijena Bitcoina može biti nevjerojatno teško, zbog nepredvidljivosti tržišta
 • Bitcoin može biti izuzetno nestabilan
 • Prema Trgovanje zvijerima, U listopadu 2021. mogla je biti ostvarena maksimalna cijena Bitcoina od 55.121.582 USD, a minimalna 22.282.676 USD. To u prosjeku daje 12.097.266 USD
 • Televizijski voditelj Max Keizer, između ostalih, tvrdio je da će Bitcoin uskoro doseći 48 000 USD, u sljedećih pet godina popevši se na zlatnu ekvivalenciju od 400 000 USD
 • Cijena Bitcoina bila je nevjerojatno turbulentna tijekom posljednjeg desetljeća, dosegnuvši najviših 20.000 dolara u 2017. godini
 • Neki od najvećih čimbenika koji utječu na cijenu Bitcoina uključuju ponudu i potražnju, tržišno natjecanje i propise

Ako ste tražili pouzdano predviđanje cijene Bitcoina za 2021., 2022. i kasnije, nadamo se da vam je ovaj članak bio koristan. Iako je nemoguće predvidjeti s potpunom točnošću, analiza prošlih performansi kriptografije ključni je način na koji stručni ulagači mogu napraviti buduće projekcije.

Bez obzira razmišljate li o dodavanju Bitcoina u svoj portfelj ili ste postojeći investitor, nedavna bikova trka dovela je do toga da se mnogi pitaju ‘hoće li Bitcoin i dalje rasti?’. Prema većini ovih predviđanja, izgledi su nadasve pozitivni. Nijedna od prognoza koje smo uvrstili u ovaj članak ne očekuje razdoblje naglog pada u bliskoj budućnosti, a samo DigitalCoinPrice predviđa da će cijena Bitcoina pasti nakon 2023. godine.

Ako vam se svidio naš članak Predviđanje cijene bitcoina: Koliko će bitcoin vrijediti 2021. i nakon toga, molim vas dajte mu lajk i podijelite s kolegama trgovcima.

Ako se osjećate nadahnuto za razmatranje trgujući bitcoinima, ili je ovaj članak pružio dodatni uvid u vaše postojeće znanje o trgovanju, možda ćete biti sretni kada znate da etoro pruža mogućnost trgovanja Crypto imovinom, uključujući BTC i CFD-ove na do 90+ kriptovalute. Kripto trgovci mogu stvoriti raznolik portfelj s najpopularnijim kovanicama.

eToro – Kupite Bitcoin s provizijom od 0%

trgujući bitcoinima

Prijavite se za eToro i započnite trgovati Bitcoinom ili kopirati vrhunske BTC ulagače bez dodatnih troškova. Ne uključuju se naknade za upravljanje ili drugi skriveni troškovi.

etoro broker

Daljnje čitanje:

Top 15 najboljih kriptovaluta za kupnju ovog mjeseca

Je li bitcoin dobra investicija & Trebam li ulagati u bitcoin?

Ripple predviđanja cijena: Koliko će Ripple vrijediti 2021. i nakon toga?

15 razloga za ulaganje u kriptovalute

Najpopularnije kriptovalute u Velikoj Britaniji

Najbolje kriptovalute za ulaganje u Australiju 2021. godine

Kako trgovati kriptovalutom sa 100 dolara

Najvažnije kriptovalute osim bitcoina

Najpopularnije kriptovalute u SAD-u

Predviđanje cijene bitcoina – česta pitanja

Je li Bitcoin dobra investicija?

Prema gotovo svim predviđanjima, čini se da je Bitcoin dobra investicija (i kratkoročna i dugoročna). Čini se da se njegovo bikovsko trčanje uskoro neće usporiti.

Iako je ulaganje u kriptovalute uvijek rizično, Bitcoin se općenito smatra dobrom investicijom u industriji. Njegova velika volatilnost znači da ga možete koristiti za pokušaj unovčavanja kratkoročnih kolebanja cijena, dok sveukupno kretanje sektora prema gore također znači da bi to moglo biti i velika dugoročna investicija.

Koliko će bitcoin vrijediti 2030. godine?

Predviđanja se razlikuju kada je u pitanju pitanje ‘koliko će bitcoin vrijediti 2030.?’. Međutim, prema uzlaznim trendovima, mnogi stručnjaci vjeruju da bi Bitcoin mogao zabilježiti povratak na svoj ATH od 20.000 američkih dolara od 2017. Neki čak vjeruju da će tu vrijednost doseći bliže 2025., skoknuvši do približne zlatne ekvivalencije do 2030. godine.

Mogu li uložiti 100 dolara u Bitcoin?

Da! Dobra vijest je da ne morate kupiti cijele bitcoin žetone, koji u trenutku pisanja koštaju gotovo 13 000 USD. Sasvim je moguće kupiti mali postotak jednog tokena, što znači da možete uložiti onoliko novca ili novca koliko želite.

Hoće li Bitcoin ikad umrijeti?

Konačni Bitcoin žeton bit će izdan oko 2140. godine. Nitko zapravo nije siguran što će se dogoditi prije nego što se to dogodi. Tako je daleko u budućnosti da je Bitcoin teoretski mogao pasti u nemilost prije nego što smo postigli ovu prekretnicu. Alternativno, promjene na Bitcoin mreži mogle bi revolucionirati ponudu Bitcoina i u potpunosti promijeniti njegove izglede.

Koliko je Bitcoin žetona ostalo?

Broj Bitcoin tokena koji su već iskopani je preko 18,5 milijuna (točan broj mijenja se svakih 10 minuta). Kako je ukupna ponuda 21 milijun, to znači da je preostalo manje od 3 milijuna žetona koji se moraju iskopati.

Hoće li Bitcoin postići 40 tisuća dolara?

40 tisuća dolara možda je dvostruko više od prethodnog ATH-a imovine, ali očito je nadohvat ruke. Bitcoin je prvi put u prosincu dosegao 40.000 dolara, a iako je kratko trajao, mnoga predviđanja vjeruju da će se na te visine vratiti tijekom 2021. godine.

Hoće li Bitcoin postići 100 tisuća dolara?

Sa trenutnom stopom rasta, Bitcoin bi mogao biti na putu da u sljedećih nekoliko godina dosegne 100 tisuća dolara. Najoptimističnija predviđanja vjeruju da bi se to moglo dogoditi 2021. godine, dok drugi očekuju da će BTC probiti granicu od 100 tisuća dolara između 2022. i 2025. godine.

Izjava o odricanju odgovornosti: kriptovalute su vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti, a prošli učinak nije pokazatelj budućih rezultata. Predviđanja i analize odražavaju stavove različitih vanjskih i unutarnjih analitičara u bilo kojem trenutku i podložne su promjenama u bilo kojem trenutku. Štoviše, oni ne mogu predstavljati obvezu ili jamstvo od strane Trading Educationa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me