Predviđanje cijene ethereuma

Predviđanja cijena Ethereuma za 2021., 2022. i 2025. godinu

Ethereum je druga najveća kriptovaluta nakon Bitcoina. Od svoje početne ponude, Ethereum je zabilježio rast cijene za više od 1000%. Od početka 2021. godine, predviđanje cijene Ethereuma navodi da će vođa pametnog ugovora krenuti u masovnu trku bikova.

25. siječnja 2021. Ethereum je dosegnuo najvišu razinu od 1456,26 dolara, što premašuje prethodnu najvišu razinu od 1439,33 dolara. Ethereum je također premašio Bitcoin u broju transakcija i naknadama za transakcije, s Ethereumom obrađivanjem dvostrukog dnevnog volumena transakcija Bitcoina.

Što je Ethereum?

Ethereum je autonomna, decentralizirana platforma koju vode tisuće volontera raširenih širom svijeta. U blockchainu se nalazi nekoliko DeFi tokena. Njegova popularnost u DeFi prostoru pomogla je Ethereumu da učvrsti svoju poziciju druge najveće kriptovalute nakon Bitcoina i najtraženije platforme za DeFi projekte.

Matična valuta Ethereuma Ether olakšava pokretanje pametnih ugovora zasnovanih na Ethereumu i dApps-a koji se temelje na platformi. Eter je istovremeno sredstvo plaćanja za korisnike Ethereuma i poticaj. Eter se može zamijeniti za druge kriptovalute, ali ne može ga zamijeniti druga valuta kako bi se osigurao plin za transakcije na mreži Ethereum.

Pametni ugovori na Ethereum platformi se sami izvršavaju, što znači da se, kada se ispune određene unaprijed definirane odredbe, ugovor automatski izvršava.

Pročitajte više: Što je Ethereum? Vodič za početnike za Ethereum i savjeti za ulaganje u ETH

Povijest cijena Ethereuma

Kao i druge kriptovalute, Ethereum je vidio svoj popriličan udio volatilnosti. Međutim, to je bila jedna od najstabilnijih valuta u kripto prostoru. Pogledajmo povijest cijena Ethereuma malo detaljnije.

Ethereum je svoj prvi značajan val doživio između 17. svibnja 2017. i 20. lipnja 2017., kada se kriptovaluta u samo mjesec dana povećala sa 90 na 364 dolara. Kriptovaluta je nakon toga doživjela malo nestabilnosti, ali je ponovno porasla u prosincu. Prošao je 500 dolara oko 13. prosinca, a sredinom prosinca dosegao 730 dolara.

Do kraja mjeseca Ethereum se trgovao oko 800 dolara. Napokon je probio granicu od 1000 dolara u siječnju, ali ponovno je iskusio nestabilnost i pao na 750 dolara do veljače. Od svibnja, vrijednost Ethereuma počela je padati u svibnju 2018., a u prosincu je pala na ispod 100 USD.

Ethereum od tada nije imao toliko kretanja, malo cijenivši, ali nikada nije dosegnuo vrhunce koje je imao u siječnju 2018. Međutim, s kriptovalutama koje su doživjele još jedan bik, vrijednost Ethereuma porasla je u prosincu 2020., a valuta je dosegla najvišu cijenu u siječnju 25., dosegnuvši 1456,26 dolara, pobijedivši svoj prethodni maksimum od 1439,33 dolara.

Analiza cijene Ethereuma

Predviđa se da će Ethereum zabilježiti snažan rast 2021. godine, dosežući vrhunac svih vremena. U 2020. Ethereum je uglavnom fluktuirao između 550 i 750 dolara. Između ove dvije cjenovne točke zadržao se prilično dugo prije nego što je porastao 3. siječnja.

Cijena je dosegla 1330 USD prije nego što je ponovno pala ispod 1000 USD. Međutim, pronašao je potporu od 900 dolara. Ethereum je u ovom trenutku započeo polagani oporavak i premda je kriptovaluta naišla na popriličan otpor. Njegov najveći otpor bio je 1250 dolara, koje je nastojao probiti.

Ethereum je napokon prošao otpor i prešao 1400 dolara i postavio najvišu cijenu. Opet, kriptovaluta nije uspjela održati cijenu i zabilježila je lagani pad, ali je pronašla podršku na 1250 dolara. Ethereum se vratio na 1300 dolara, no uslijedila je korekcija koja je još uvijek u tijeku u vrijeme pisanja ovog članka.

Možete li razmisliti o ulaganju u Ethereum ETH?

Predviđanje cijene Ethereuma 2021

Usvajanje DeFi-a i dapps-a povećava cijenu Ethereuma. Stalna nadogradnja na Ethereum 2.0 također ima pozitivan utjecaj na cijenu kriptovalute. Ethereum 2.0 obećava da će Ethereumu omogućiti bržu obradu transakcija, povećavajući skalabilnost mreže dok prelazi s mehanizma konsenzusa Proof-of-Work na Proof-of-Stake. Ethereum 2.0 vidjet će da Ethereum može provoditi 10 000 transakcija u sekundi iz valute 30.

Pročitajte više: Analiza cijene Ethereuma za 2021. godinu

Predviđanje cijene Ethereuma 2022

Očekuje se da će Ethereum sklopiti niz partnerskih odnosa 2022. Ova povezivanja pozitivno će utjecati na cijenu Ethereuma. Većina stručnjaka za kriptovalute predviđa da bi valuta mogla doseći 2500 dolara do kraja 2022. godine, što je optimističan cilj, ali koji bi Ethereum trebao ispuniti.

Predviđanje cijene Ethereuma 2023

Očekuje se da će Ethereum naglo porasti u vrijednosti 2023. godine zahvaljujući značajnom masovnom usvajanju. Ethereum će učvrstiti svoj zahvat na prostoru DeFi, rastući uz snažnu kapitalizaciju i znatan porast vrijednosti po novčiću.

Predviđanje cijene Ethereuma 2024

Brian Schuster, osnivač Ark Capital-a, vjeruje da će Ethereum trgovati oko 100 000 USD 2024. godine.

Predviđanje cijene Ethereuma 2025

Sljedećih nekoliko godina Ethereum će zabilježiti značajan rast. Trenutne razine cijena sugeriraju da je Ethereum ušao u brzu trku, a s DeFi projektima koji se sve više zadovoljavaju Ethereumom, vrijednost kriptovalute mogla bi porasti na razinu koju je u ovom trenutku teško zamisliti. Rastući interes za Ethereum ponukao je neke stručnjake da predvide da će Ethereum održavati razinu cijena između 1000 i 10000 USD tijekom sljedećih nekoliko godina.

Najbolja predviđanja kripto investitora o cijeni Ethereuma:

1. Izvješće Crypto Research koristilo je model jednadžbe razmjene kako bi utvrdilo vrijednost Ethereuma. Model je predvidio da će Ethereum doseći 331 američki dolar, ali kriptovaluta je tu oznaku premašila znatno prije nego što je itko očekivao.

Izvješće Crypto Research predviđa da će Ethereum doseći 3500 dolara do 2025. godine.

2. Simon Dedic, vodeći partner u Moonrock Capitalu, predvidio je da bi se dugoročno cijena Ethereuma mogla popeti na 9000 američkih dolara.

3. James Todaro, upravljački partner u Blacktown Capitalu, rekao je da bi Ethereum mogao doseći tržišnu kapitalizaciju od 1 bilijuna dolara. Također je predvidio da bi Ethereum mogao trgovati po cijeni od 9000 američkih dolara.

4. WalletInvestor.com je, s druge strane, predvidio da će Ethereum trgovati po cijeni od oko 1022 dolara do kraja 2022. godine.

5. Brian Schuster izjavio je da bismo do 2024. mogli vidjeti da Ethereum dotakne 100.000 dolara.

Pročitajte više: Što će potaknuti cijenu Ethereuma 2021. godine?

Predviđanje cijene ethereuma: Zaključak

U skladu s većinom predviđanja cijena Ethereuma, kriptovaluta će svjedočiti razdoblju održivog rasta. Nekoliko je čimbenika pokretača ovog rasta, uglavnom rast DeFi-a, Ethereuma 2.0 i više projekata koji odabiru Ethereum kao svoju odabranu platformu. Ovo je idealno vrijeme za ulaganje u ETH, ulazak po konkurentnoj cijeni i ostvarivanje značajne dobiti.

eToro – najbolja platforma za ulaganje u Ethereum

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Pročitajte također:

Što je Ethereum i vrijedi li ulagati u Ethereum 2021. godine?

Prednosti i nedostaci ulaganja u Ethereum, hoće li to biti milioner?

Koji su top 9 Altcoina za ulaganje u 2021?

Ethereum vs. Bitcoin: Je li Ethereum bolje ulaganje od bitcoina?

Ethereum VS. Ripple: Koji bi trebao biti u vašem portfelju?

Česta pitanja o predviđanju cijena Ethereuma

Što je Ethereum?

Ethereum je autonomna i decentralizirana platforma koja programerima omogućuje razvoj i pokretanje decentraliziranih aplikacija na svojoj platformi. Omogućuje i upotrebu pametnih ugovora. Ovi se pametni ugovori izvršavaju automatski kada se ispuni skup unaprijed definiranih uvjeta. Kako je Ethereum decentralizirana platforma, transakcije i procesi mogu se izvoditi bez zastoja ili smetnji.

Po čemu se Ethereum razlikuje od Bitcoina?

Bitcoin je uspostavio javnu distribuiranu knjigu za provjeru i pohranu transakcija na računalima širom svijeta. Ethereum ide koncept Bitcoina korak dalje i koristi blockchain za pokretanje računalnog koda. Iako je Bitcoin peer-to-peer elektronički sustav gotovine, Ethereum može pokretati skripte koda kao globalnu računsku mrežu.

Što je eter?

Eter je matična valuta Ethereuma. Eter je kriptovaluta, a također pokreće mrežu Ethereum. Koristi se za plaćanje transakcija i ostalih usluga na mreži Ethereum.

Trebam li ulagati u ETH?

Ulaganje u Ethereum pametan je potez jer je to dobro uspostavljena kriptovaluta. Ipak, budite temeljiti u svom istraživanju i steknite dobru ideju o tržišnim trendovima prije ulaganja. Ulagači koji se žele diverzificirati s Bitcoina ili žele ulagati u kriptovalute osim Bitcoina, trebali bi gledati na Ether kao na investicijsko sredstvo.

Je li cijena Ethereuma predviđena za daljnji rast?

Da, Ethereum bi trebao pokrenuti bik trku 2021. godine, uz predviđanje da će kriptovaluta cijeniti. S više DeFi projekata koji odabiru Ethereum kao svoju odabranu platformu, a Ethereum 2.0 rješava probleme skalabilnosti Ethereuma, kriptovaluta će u narednim godinama zabilježiti svoj skok vrijednosti.

Kakva je budućnost Ethereuma?

Platforma Ethereum može revolucionirati način funkcioniranja financiranja. Funkcija pametnog ugovora Ethereuma uklanja posrednika iz transakcija i sam se izvršava. Ethereum će se učvrstiti kao kralj DeFi-a. Ethereum se također prebacuje s mehanizma konsenzusa Proof-of-Work na mehanizam konsenzusa Proof-of-Stake. Ova nadogradnja rješava probleme skalabilnosti s kojima se Ethereum suočava.

Što je Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0, ili Eth2, ili Serenity nadogradnja je na Ethereum blockchain. Nadogradnja će biti objavljena u fazama, a faza 1 objavljena će 2020. Svaka faza nadogradnje poboljšat će funkcionalnost Ethereuma.

Je li Ethereum dobra investicija?

Ethereum je imao bolje rezultate od gotovo svih altcoina i Bitcoina. To ga čini jednom od najboljih investicija koje možete napraviti. Ethereum je spreman za rast zahvaljujući sve većoj popularnosti DeFi-ja, pa je ovo sjajno vrijeme za vas da investirate u kriptovalutu i ostvarite značajan profit.

Je li Ethereum bolji od bitcoina?

Ethereum i Bitcoin tehnički se ne mogu uspoređivati ​​jer imaju različite funkcionalnosti. Bitcoin je kriptovaluta, dok je Ethereum više od kriptovalute. To je autonomna, decentralizirana platforma koja omogućuje razvoj i uvođenje dapps-a na svom blockchainu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me