Što će pokrenuti Ripple XRP cijenu 2021. godine?

Analitički vodič za ulaganje u Ripple 2021. godine

Kamo će nestati Ripple cijena 2021. godine?

Što će se dogoditi s cijenom Ripple XRP 2021. godine? Budući da su kriptovalute decentralizirane, kripto investitori su se uvijek pitali: što pokreće cijenu Rpple XRP?

Ripple XRP trenutno je jedna od najpopularnijih kripto valuta – i to ona koja je fascinantna. Razlikuje se od kriptovaluta velikih mačaka poput Bitcoina i Ethereuma jer nije izgrađen na ideji decentralizacije. Po mogućnosti, XRP je čvrsto povezan s nekolicinom tvrtki, investicijskih društava i banaka širom svijeta.

Iako se Ripple može činiti nepovoljnim kad mnogi trgovci drže da je otkupna kvaliteta kriptovalute količina slobode koju može imati od vanjskih tvrtki. Ali tada, entuzijasti kriptovaluta sve više tvrde da bi to mogla biti tajna neizmjernog uspjeha Ripple XRP-a.

Iako je pomalo teško predvidjeti kako će kriptovaluta u budućnosti naglo porasti ili pasti, neki kripto stručnjaci misle da prepoznatljiv plasman Ripple XRP na tržište podrazumijeva da bi mogao preživjeti neke uspone i padove na tržištu koji mogu potencijalno zabrljati temelj industrije kriptovaluta u budućnosti.

Ako želite kupiti ili uložiti u Ripple XRP brzo i jednostavno, pomoću 0% provizija, odjava eToro razmjena!

Ali što zapravo pokreće cijenu Ripplea?

Četiri su glavna čimbenika koji najviše utječu na cijenu Ripplea:

 • Propisi o kriptovalutama
 • Potražnja i ponuda
 • Kitovi botovi
 • Digitalizacija u financijskoj industriji

Što je Ripple XRP?

Prije razumijevanja kako se može upravljati cijenom Ripple XRP-a, bitno je znati što je sama kriptovaluta i njezina jedinstvenost u svijetu kriptovaluta.

Ripple XRP pojavio se na sceni negdje 2012. godine, a slično Ethereumu, često se koristi za objašnjavanje svoje matične valute i platforme za plaćanje. Platforma koja hostira Ripple XRP kao kripto valutu poznata je kao RippleNet. Ripple XRP trenutno je četvrta najveća kriptovaluta na svijetu i ima tržišnu kapitalizaciju od oko 11.602.352.381 USD s vrijednošću od oko 0.256052 USD.

Cijena bitcoina pala je s 9.000 na oko 4.000 za manje od sedam dana, dok je vrijednost XRP pala s 0,336300 14. veljače (najviša koju je do sada dobio za 2020.) na 0,138500 američkih dolara 12. ožujka. No dok su se mnoge kriptore vratile s odmazdom u posljednjih sedam mjeseci, s vrijednostima koje su se oporavile na (i u nekim slučajevima nadilaze) razine prije COVID19, Ripple je od tada ostao relativno medvjeđi.

Ogromni dobici Ripple XRP-a – porastao je nevjerojatnih 36 000% – postigli su se uglavnom u jesen 2017. Donji grafikon prikazuje cijenu Ripple XRP-a u odnosu na druge kriptovalute u 2017. godini:

Najveći kripto dobitnik u 2017. u odnosu na druge altcoine. Izvor: Coinmarketcap

Nekoliko altcoina (kriptovaluta osim Bitcoina) koji su se našli na tržištu izgrađeno je kako bi se riješili neki ključni problemi. Njihovi su tvorci smatrali da ova pitanja u konačnici ometaju uspjeh Bitcoina, koji se smatra glavnim poglavarom svih kriptovaluta. Kriptos poput Bitcoin Cash je stvoren za rivalstvo Bitcoinu u smislu njihove relativne skalabilnosti. Ripple se, s druge strane, usredotočio na još jedan element koji razlikuje kriptovalute: njegov decentralizacija.

Ripple XRP povećava dnevne količine trgovanja

Prema Crypto Compare Top Tier, Ripple XRP povećao je svoje dnevne količine trgovanja u prvom tromjesečju 2020 za nevjerojatnih 72,23% u odnosu na četvrti kvartal prethodne godine, izvještavajući procjene od 322,66 milijuna dolara za prvo tromjesečje u odnosu na 187,34 milijuna dolara za četvrto tromjesečje . Donji grafikon to bolje ilustrira:

Ripple XRP cijena i volumen. Izvor: Zycrypto.com

Umjesto da nudi investitorima i trgovcima način izvršavanja internetskih transakcija bez pomoći centralizirane financijske institucije (od koje je većina skupa, potencijalno nesigurna i spora), ona je stvorena kako bi ovim financijskim institucijama učinila manje stresnim izvršavanje svojih postupci plaćanja. Transnacionalna plaćanja mogu čak biti skuplja, sporija od plaćanja unutar zemlje – a svjetski pothvati mogu dnevno izvršiti tone tih financijskih poslova.

Neke od tvrtki i banaka koje trenutačno koriste Ripple XRP uključuju:

 • Axis banka
 • Santander
 • UBS
 • Crédit Agricole
 • Westpac
 • Kraljevska banka Kanade
 • Međunarodne devize
 • American Express

Predviđanje cijene za Ripple XRP za 2021. godinu

Kakva je pretpostavka kriptovaluta za cijenu Ripple XRP-a za 2021. godinu?

Neki entuzijasti Ripple XRP-a ne misle da je medvjeđi pokret nešto zbog čega treba biti zabrinut. Poznati kriptoanalitičar vjeruje da se trend Ripple XRP trenutno kreće u valnom obliku, što implicira da će se odmah nakon što cijena dotakne oznaku od 0,21 dolara, početi ponovno penjati. Grafikon u nastavku bolje ilustrira ovu misao:

Ripple XRP predviđanje uzlaznog trenda za 2021. Izvor: Yahoo

Postoje dodatni dokazi da bi se cijena Ripple XRP mogla povećati 2021. U jesen kolovoza 2021. Flare Network, partner Ripplea, otkrio da je namjeravao stvoriti bilateralnu i nepouzdanu vezu s Ethereumom. Rezultat toga je da aplikacije temeljene na Ethereumu mogu imati pristup XRP knjizi, ali i obrnuto. Uključujući pametne ugovore Ethereuma s Ripple XRP, Flare Network može povećati funkcionalnost kriptovalute – što može povećati potražnju za Ripple XRP.

Robert Art, još jedan analitičar, također je bio sigurniji u kratkoročni položaj od Ripplea. Neki ulagači misle da je Artova prognoza donekle više bikovska nego prihvatljiva s obzirom na kasne dokaze. Ali neki drugi investitori vjeruju da je zadržavanje dugoročnog zadržavanja Ripple-a doista najrazumnije što treba učiniti – uostalom, da su početni ulagači Bitcoina gurnuli savjete pesimista u kantu, i dalje bi svjedočili velikom povratku . Vuče li Ripple XRP istu stazu?

Predvidljivo, Brad Garlinghouse, izvršni direktor Ripple-a, zaista to vjeruje. Još 2018. godine savjetovao je investitorima u kriptovalutu Ripple da razmotre godine koje su pred nama, a ne dane ili tjedne ranije, kada se odnosi na očekivanje prinosa njihovih ulaganja.

Jednodnevno predviđanje cijene Ripple iz Cryptopolitana pokazuje da će kriptovaluta svjedočiti indikaciji prodaje i da će joj cijena pasti prema 0,244 dolara. Alcoin je 9. studenog naglo prešao granicu od 0,255 dolara.

Grafikon predviđanja označava jednodnevnu analizu cijene Ripplea. Izvor: Kriptopolitski

Ako su gornja očekivanja točna, ulagači u Ripple mogli bi ostvariti snažan povrat u narednim godinama. Ali ako je gospodarstvo teško pogođeno, tada bi mogla utjecati cijena Ripplea!

Što utječe na cijenu Ripple XRP-a?

Nužno je prepoznati da su, uz procjenu Rippleovih prošlih cijena, glavni čimbenici koji bi mogli utjecati na njegovu vrijednost u vremenu koje slijedi. Sve će vam olakšati izvršavanje vlastitih predviđanja tržišnog kontingenta o nedavnom razvoju kriptovaluta i konačno pronaći obrazovan odgovor na upit, “trebam li se uključiti u Ripple XRP?

Pa, pogledajmo što stvarno utječe na cijenu Ripplea? Ili ono što pokreće mrešljive cijene XRP-a?

4 faktora će utjecati na Ripple cijenu 2021. godine

Faktor 1: Propisi o kriptovalutama

Očekuje se da će pojava novog zakonodavstva o kriptovalutama utjecati na vrijednost gotovo bilo koje kovanice u tom sektoru. No, nekoliko analitičara pretpostavlja, kao što smo raspravljali ranije u ovom postu, da je Ripple u najboljem položaju da preživi izazov čvrstog vladinog uplitanja. Kao posljedica toga, iako su novi zakoni sposobni stvoriti anksioznost investitora i mogu smanjiti cijenu tradicionalnih kriptota, cijena Ripplea mogao povećati.

Faktor 2: Potražnja i ponuda

Što je jača potražnja za kriptovima i što je manja dostupnost, to će cijena rasti u skladu s temeljnim ekonomskim zakonom. Cijenu Ripplea, za razliku od kriptovaluta poput Bitcoina, strogo regulira Ripple Lab, njegova matična tvrtka. Da bi se održala vrijednost kriptovalute, poduzeće zapravo posjeduje više od pedeset posto sve dostupne Ripple imovine.

Ako bi Rippleova matična tvrtka htjela da ih odmah proda na dražbu, opskrbila bi kripto tržište novim kovanicama, što će imati velik utjecaj na vrijednost Ripple XRP.

Faktor 3: Kitovi botovi

Postojanje kitovih botova dramatično će kontrolirati vrijednost žetona kriptovaluta na kripto burzi. Jasno rečeno, Whale botovi su masivni operateri softvera koji trenutno kreira transakcije, ponekad istovremeno i na enormnom broju imovine i platformi zajedno. To dovodi do umjetnog generiranja volatilnosti, što naknadno gura vrijednost kripto tržišta prema gore ili prema dolje.

Faktor 4: Digitalizacija u financijskoj industriji

Jedna od vitalnih suvremenih krilatica u financijskoj industriji je digitalna transformacija. U stvarnosti, trećina svih financijskih institucija Ujedinjenog Kraljevstva navela je digitalizaciju kao ključni cilj svoje tvrtke u bliskoj budućnosti, prema najnovijim statistikama.

S utvrđenim strukturama i povišenim tečajevima koji tvrtkama otežavaju izvršavanje mrežnih transakcija, vjerojatnije će se gledati na tehnologije poput Ripplea. Činjenica da će Ripple XRP s vremenom moći prodavati pametne ugovore čini još vjerojatnijom, a kako je sve više institucija prihvaća, tržište Ripple XRP-a će rasti, učinkovito pogurajući vrijednost.

Saznajte kako ulagati u Ripple XRP

Trading Education sastavio je vrhunske tečajeve trgovanja koji će vam pomoći da budete u toku s oscilacijama cijena Ripple XRP-a, tako da ćete znati kada ući na tržište i investirati u Ripple XRP. Pogledajte naše trgovačke tečajeve već danas kako biste započeli putovanje do profitabilnog trgovanja kriptovalutama!

U Trading Educationu vrlo smo precizni prema uspjehu našeg čitatelja i stoga dijelimo neke od najrazumnijih pristupa investiranju.

Kupite Ripple XRP na eToro Exchange

Pretpostavimo da ste nestrpljivi da započnete svoje putovanje trgujući Rippleom, ili je ova analiza dala neki dodatni uvid u vaše trenutne informacije o trgovanju. U tom slučaju, možda biste bili sretni da to znate eToro nudi vam priliku da trgujete s Crypto imovinom, uključujući Ripple, i CFD-ima na do 90+ kriptovalute.

eToro: Kupite Ripple s 0% provizije

etoro broker

eToro su se tijekom godina pokazali pouzdanima u industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Ključne točke

 • Ripple XRP, s vrijednošću od 0,2560522 dolara i tržišnom kapitalizacijom od 11,602,352,381 dolara, četvrta je najveća kripto planeta na svijetu.
 • Ripple XRP surađivao je s nizom glavnih fiskalnih banaka kako bi omogućio lakšu transnacionalnu lakšu situaciju, za razliku od ostalih kripto-tehnologija.
 • Četiri glavna čimbenika najviše utječu na cijenu Ripplea: propisi, ponuda i potražnja, kitovi i digitalizacija u financijskom sektoru.
 • Ripple XRP predstavljen je 2012. godine, a u početku je na kripto burzi procijenjen na 0,011 dolara u kolovozu 2013. godine.
 • Na događaje koji su uslijedili nakon pandemije koronavirusa, 14. veljače, Ripple XRP se 12. ožujka srušio s 0,336300 (najviša vrijednost za 2020. godinu) na 0,138500 $..
 • Plasiranje Ripplea u industriji može značiti da je vjerojatnije da će podnijeti nove kripto zakone.
 • Najpozitivnije projekcije Ripple XRP sugeriraju da bi u neposrednoj budućnosti moglo premašiti tržišne cijene od oko 200 USD.
 • Konzervativnije projekcije obično procjenjuju vrijednost koja će premašiti dva dolara do 2025. godine.
 • Najspektakularnija godina za Ripple XRP bila je 2017., godina kada je njegova vrijednost porasla za 36.000 posto.

Što se tiče ovih čimbenika koji utječu na cijenu Ripple XRP-a i prognoze, kao i na preporuku Brada Garlinghousea, samog izvršnog direktora tvrtke Ripple Lab, čini se da će vam biti pametno uložiti malo ulaganja u Ripple XRP. Moguće je da možda nećemo vidjeti drastičan skok cijena, ali statistika pokazuje da bi to za mnoge koji su spremni poduzeti dugoročne opcije mogao biti mudar potez.

Pročitajte više: Je li Ripple dobra investicija i trebam li u nju ulagati?

Izjava o odricanju odgovornosti: kriptovalute su vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me