Što je Litecoin i vrijedi li ulagati u LTC 2021. godine?

Objašnjeno ulaganje Litecoina 2021. godine

Što je Litecoin i vrijedi li ulagati u Litecoin 2021. godine?

Što je Litecoin (LTC)? Je li LTC bio razumno ulaganje 2020. godine – mračne godine za investitore i gospodarstva širom svijeta? Isplati li se investirati u Litecoin 2021. godine? Je li LTC kripto valuta koja je tu da ostane?

Danas ćemo predstaviti Litecoin. Pokušat ćemo odgovoriti i na sljedeća pitanja – Što je Litecoin? Je li LTC dobra investicija? ” i “Trebam li ulagati u Litecoin 2021?”

Dakle, ako želite znati više o sektoru kriptovaluta i nekim glavnim igračima u koje vrijedi ulagati, nastavite čitati.

Što je Litecoin?

Litecoin je jedna od najboljih kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, trenutno zauzima 5. mjesto po CoinMarketCap.

Litecoin je stvoren kao vilica Bitcoina kako bi se poboljšala njegova skalabilnost i brzina. Zapravo, Litecoin je jedna od najpopularnijih vilica Bitcoina koja je, na temelju tehnološke analize i prošlih podataka, tu da ostane dugo nakon 2021. godine.

Točnije, Litecoin je 2011. stvorio bivši zaposlenik Googlea Charlie Lee, što je također faktor koji Litecoinu daje osjećaj vjerodostojnosti. Lee je prepoznao potencijal za kriptovalutu u Bitcoin-u – tadašnjoj pionirskoj imovini – ali htio je novčane prijenose i svakodnevna plaćanja učiniti učinkovitijim nudeći veće blokove i niže naknade za transakcije.

Baš kao i ostale kriptovalute, Litecoin je decentralizirana platforma, što znači da je eliminirana potreba za posrednicima i središnjim bankama. Zapravo, s više od 5000 kriptovaluta koje postoje, mnogi ulagači i entuzijasti u blockchainu vjeruju da je blockchain tehnologija budućnost bankarstva – s Litecoin je glavni igrač za razmatranje!

Što je LTC?

LTC je simbol oznake Litecoin. Imajte na umu da Litecoine vlade ne kupuju, već ih vade i puštaju pod MIT / X11 licencom.

Dobra vijest je da se ovaj popularni novčić može naći na gotovo svakoj burzi te da se koristi za ulaganje, trgovanje, kupnju robe i svakodnevne transakcije.

Nadalje, inovativne tehnologije, kao što su Lightning Network i Atomic Swaps, poboljšavaju trenutna globalna financijska poravnanja i međusobno trgovanje blockchain-om.

Za one koji su novi u području kriptovaluta i blockchain tehnologija, to bismo trebali primijetiti Atomski zamjene definirani su kao pametni ugovori koji omogućuju zamjenu jedne kriptovalute za drugu. The Lightning Network, s druge strane, definira se kao tehnologija drugog sloja koja koristi kanale mikroplaćanja kako bi transakcije učinila učinkovitijima.

Kako Litecoin radi?


Litecoin je peer-to-peer kriptovaluta koja radi slično kao i Bitcoin. Uz to, Litecoin omogućuje ljudima slanje transfera i izvršavanje svakodnevnih plaćanja izvan granica brzo i uz niske naknade za transakcije.

U usporedbi s Bitcoinom (često se smatra zalihom vrijednosti), Litecoin je preferirani izbor za male kupnje, sa svojom tehnologijom atomskog zamjene koji je glavni čimbenik koji olakšava daljnje prekogranične prijenose.

Govoreći o Litecoinu i njegovim brzim transakcijama i niskim troškovima, trebali bismo napomenuti da Litecoin može obrađivati 56 transakcija u sekundi. Suprotno tome, Bitcoin može obraditi samo 7 transakcija u sekundi.

Litecoin također nudi naknade koje su minimalne u usporedbi s drugim sustavima plaćanja, kao što je PayPal.

Kao što je gore rečeno, Litecoin se ne oslanja na središnje banke ili vlasti, tako da Litecoin ne izdaje vlada. Umjesto toga se kopaju Litecoin (LTC).

Za nove u sektoru kriptovaluta i blockchain tehnologija, trebali bismo spomenuti da je rudarstvo definirano kao postupak obrade transakcija i stvaranja blokova podataka koji se dodaju u blockchain digitalnu knjigu. Rudarstvo je stvarni postupak koji eliminira potrebu za trećim stranama.

Ograničena je ponuda 84 novčića, četiri puta veći od Bitcoina – s 66.032.586 Litecoina u optjecaju (na dan 7. prosinca 2020.).

Dobra vijest je da u usporedbi s Bitcoinom, Litecoin koristi pristupačniji i učinkovitiji algoritam rudarstva nazvan Scrypt. Imajte na umu da je Scrypt algoritam intenzivne memorije koji zahtijeva izračun uzastopno. Biti demokratičniji i pristupačniji – sprječavajući integrirane krugove specifične za aplikacije da monopoliziraju rudarstvo – LTC rudarstvo može privući više rudara i investitora.

Još jedna glavna razlika između Litecoina i Bitcoina jest činjenica da Litecoin generira blokove svake 2,5 minute, za razliku od 10 minuta za Bitcoin (s 12,5 Litecoina koji se generiraju po bloku).

Što sve to, međutim, znači u stvarnim postavkama? Zamislite da Bob u Velikoj Britaniji želi poslati nešto novca Sari u Australiji. Ako Bob ode u banku, njegov će transfer potrajati puno vremena, novca i papira. Ako se odluči umjesto toga koristiti Litecoin, može izbjeći sve te probleme; trebat će samo 2,5 minute da Sarah primi svoja sredstva. Ovo je vrijeme potrebno za rudare da potvrde transakciju kao legitimnu.

Biste li razmišljali o ulaganju u Litecoin?

Vrijedi li ulagati u Litecoin 2021. godine?

S obzirom na činjenicu da je Litecoin peta po veličini kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, vjeruje se da se ulaganje u Litecoin 2021. godine isplati.

Mnogi investitori tvrde da Litecoin 2021. vrijedi razmotriti, inzistirajući na tome da bi njegova cijena mogla dugoročno rasti.

Podaci pokazuju da se čini da postoji i značajan potencijal za porast LTC-a: sve dok token nastavlja pokazivati ​​više padove u satu, njegov će bull run također nastaviti rasti.

grafikon cijena litecoina

Iako se Litecoin trenutno trguje po cijeni od 84,57 dolara s 24-satnim volumenom trgovanja od 3.413.410.775 dolara – što se zapravo ne može usporediti s bitcoinom – Litecoin ima značajan potencijal rasta.

Zapravo, Litecoin je zabilježio rast od preko 70% od Crnog četvrtka 2020. i uspio se oporaviti od tekuće pandemije koronavirusa.

Štoviše, budući da Litecoin ima maksimalnu opskrbu od 84 milijuna, njegova nestašica čini LTC sigurnom lukom od amortizacije i inflacije i može mu pomoći da postane zaliha vrijednosti za dugoročne ulagače, posebno u turbulentnim ekonomskim vremenima.

To je reklo, kad odlučite ulagati u kriptovalute, uvijek imajte na umu da kripto ulaganje može biti rizično. Nikad ne ulažite više nego što si možete priuštiti da izgubite. To ne znači da je ulaganje u LTC 2021. loša ideja: to samo pokazuje da treba razmotriti omjer rizika i nagrade LTC-a.

Koliko će vrijediti Litecoin?

Budući da ste jedan od kovanica s kojima se najviše trguje u smislu tržišne kapitalizacije, možete se pitati “Koliko će vrijediti Litecoin?”

Unatoč procesu konsolidacije s kojim se LTC u posljednje vrijeme suočava – s cijenama koje nisu ni izbliza toliko impresivne kao tijekom hiper-krikanja prije nekoliko godina – očekuje se bikovski trend. Stručnjaci predviđaju da bi Litecoin u sljedećim godinama mogao doseći nove maksimume.

Litecoin, kao što je gore rečeno, pokazuje veći pad i pozitivan zamah i sentiment; kao što pokazuje indikator MACD (Moving Average Convergence / Divergence), bikovsko izbijanje može se uskoro dogoditi.

Ako se dogodi ovakav bik izbijanje, LTC bi se mogao uvelike povećati.

Prema Capitalu, trenutna cijena LTC-a privlačna je ulazna točka za one koji žele dogovarati LTC tijekom 2021. godine – s predviđanjima cijena Litecoin za 2021. godinu između 87 i 107 dolara, što su 0,382 i 0,5 razine Fibonaccijevog produženja.

Prema Cryptoground.com, LTC će se trgovati po cijeni od 347,8 dolara do kraja 2024. godine.

Dan Gambardello, osnivač Crypto Capital Venture, s druge strane, tvrdi da će postojati “Masovno trčanje na 1000 $ +”.

Prema nekim ekstremnijim predviđanjima, poput onih koje pruža PrimeXBT, LTC bi mogao doseći 10.000 USD do lipnja 2023. godine.

Grupa Crypto Research Report, međutim, poziva Litecoin da dosegne 1.200 američkih dolara 2025. i mogući vrhunac 2.250 američkih dolara 2030. godine.

Što će utjecati na LTC 2021. i kasnije?

Iako predviđanja cijena ostaju špekulativna, postoje različiti čimbenici koji utječu na ulaganje u kriptovalute i LTC, uključujući tehnologiju, potražnju i ponudu, propise i raspoloženje na tržištu.

Jedan od najutjecajnijih čimbenika je odnos Litecoina prema Bitcoinu. U stvari, LTC – jedan od prvih kriptoa koji je integrirao SegWit – često je pokusno mjesto za BTC.

Ovdje bismo trebali napomenuti da je SegWith tehnologija koja ima za cilj podijeliti transakcije u dva segmenta i dodati potpis otključavanja kao drugu strukturu kako bi se poboljšala učinkovitost.

Dakle, ako se investitori klade na tehnološku budućnost Litecoina, tada se cijene mogu dodatno povećati, pa čak i pomoći da LTC na kraju postane jedan od glavnih kriptoza.

Dati primjer, mnoge financijske institucije već su usvojile dugoročni zakon. Zaklada Litecoin je stekla 9,9% njemačke WEG banke kako bi pomogao LTC-u da postane dio redovnog bankarstva, premošćujući jaz između kripto i tradicionalnih financija.

Gaming div Atari također se udružio s LTC-om u svibnju 2020. A kao što znamo, blockchain tehnologija budućnost je igara!

Povrh toga, Litecoin se sada može slati i primati putem WhatsAppa pomoću Lite.IM bota, što može poboljšati masovno usvajanje.

Imajte na umu da iako su se kriptovalute koristile na Dark Webu, sada su sve legitimnije i legalne trgovine usvajaju Litecoin kao zakonsko sredstvo plaćanja.

Trebam li ulagati u LTC?

ulaganje u litecoin

S različitim prednostima LTC-a u odnosu na BTC, kao što su kraća vremena generiranja blokova, nestašica digitalnih podataka i niske naknade za transakcije (smanjene s 0,001 na 0,0001 LTC / kb), ulaganje u Litecoin može biti dobra investicija za vas.

Uprkos tome, kripto su vrlo nestabilni i ulaganje u LTC može biti rizično, posebno u doba previranja. Povrh toga, uvijek postoji rizik od masovne piraterije novčanika, tako da možete riskirati sve svoje LTC bez mogućnosti da ih vratite.

Ali evo malo: ulaganje u LTC ne mora biti komplicirano. Sve što morate učiniti je da sami istražite i sami odlučite ako su nagrade veće od potencijalnih rizika.

Iako nitko ne zna kako će se globalno gospodarstvo oporaviti od pandemije, ulaganje u LTC može generirati visoke povrate u godinama koje dolaze. Vjerovali ili ne, prema statistikama, Litecoin je 18. prosinca 2017. dosegao 360,93 dolara, što je nevjerojatan porast od preko 8200% u odnosu na cijenu od 4,40 dolara u 2016. godini.

Tko bi trebao razmisliti o dodavanju Litecoina u svoje portfelje 2021. godine?

Zbog potencijala LTC-a kao ulaganja 2021. godine, sve je više početnika i iskusnih investitora spremnih dodati Litecoin u svoje portfelje.

Zapravo, prema podacima, Litecoin ima preko 100 000 aktivnih adresa, s više od 40 000 transakcija svaka 24 sata.

Ulaganje u LTC izvrsna je opcija za:

 • Trgovci kriptovalutama: Sa velikim 24-satnim opsegom trgovanja, LTC je željena imovina među trgovcima kriptovalutama koji kratkoročno vjeruju u LTC.
 • Kripto investitori: Na temelju dugoročnog potencijala Litecoina, ulaganje u LTC privlačna je opcija za investitore, pa čak i kripto kitove.
 • Forex trgovci: S obzirom na utjecaj pandemije koronavirusa na ekonomije i fiat valute, mnogi se forex trgovci mogu okrenuti ulaganju u LTC jer se kriptovalute često smatraju sigurnim utočištem u vremenima ekonomskih previranja.
 • Blockchain entuzijasti: Sa svojim snažnim razvojnim timom, LTC favoriziraju mnogi entuzijasti blockchaina koji vjeruju da upotreba blockchain tehnologije može preoblikovati budućnost decentraliziranih financija.
 • Financijske institucije i trgovci: Kao što je gore rečeno, sve je više velikih institucija i trgovaca koji se udružuju s Litecoinom kako bi premostili jaz između kriptovaluta i postavki iz stvarnog života.

I na kraju, ali ne najmanje važno, ulaganje u LTC pametan je način diverzifikacije portfelja, što je izvrsna tehnika za smanjenje financijskih rizika ulaganjem u različitu imovinu.

Spremni za ulaganje Litecoin?

Isplati li se investirati 2021. godine? | Završne riječi

Sa svojom impresivnom tehnologijom, očitim odnosom prema Bitcoinu i potencijalom za rast, možemo zaključiti da je LTC tu da ostane dugo nakon 2021. godine.

Iako je na vama da odlučite trebate li ulagati u LTC 2021. godine, ne zaboravimo da neki stručnjaci vjeruju da bi mogao doseći nove maksimume i čak dosegao 10.000 USD u bliskoj budućnosti.

Sad kad znate više o LTC-u, sami možete odlučiti isplati li se ulaganje u LTC.

eToro – Kupite LTC s provizijom od 0%

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Ključne točke

 • Litecoin je jedna od top 10 kriptoza prema tržišnoj kapitalizaciji, kako izvještava CoinMarketCap.
 • Litecoin je decentralizirana peer-to-peer mreža koja omogućuje izvršavanje prekograničnih transakcija i svakodnevnih kupnji.
 • LTC je simbol oznake Litecoin.
 • Jedan LTC trenutno se trguje po cijeni od 84,57 dolara.
 • Na temelju tehnoloških i temeljnih podataka analize, LTC bi mogao postati profitabilna investicija daleko nakon 2021. godine.
 • Mnogi stručnjaci vjeruju da će LTC nastaviti rasti i čak doseći 10.000 USD u godinama koje dolaze.
 • Njegov odnos s BTC-om, snažan razvoj i nedostatak digitalne tehnologije čine Litecoin atraktivnom investicijom za dnevne trgovce, investitore, svakodnevne korisnike i ljubitelje blockchaina..

Ako ste uživali u našem članku Što je Litecoin (LTC) & Vrijedi li ulagati u Litecoin 2021. godine, molim podijelite ga sa svima zainteresiranima za ulaganje u kriptovalute i trgovinu altcoinima.

Najčešća pitanja

Je li pametno ulagati u Litecoin?

Da, stručnjaci tvrde da je pametno sada ulagati u Litecoin. Na temelju različitih tehničkih signala i osnova, Litecoin će ući u brzi uzlazni trend. S obzirom na značajan ROI koji bi Litecoin mogao generirati u godinama koje dolaze, izlaganje LTC ulaganju je pametno. Međutim, nikada ne podcjenjujte nestabilnost kripto tržišta.

Može li Litecoin biti bolja investicija od Bitcoina 2021. godine?

Iako se Litecoin često uspoređuje s Bitcoinom, u tehničkom smislu Litecoin ima brže vrijeme transakcija i niže naknade za kupnju i prodaju LTC-a, što može učiniti njegovo bolje ulaganje u 2021. To je rekao, Bitcoin je i dalje na prvom mjestu po usvajanju i tržišnoj kapi, s analitičarima koji tvrde da bi BTC mogao zaraditi 50 tisuća američkih dolara 2021. godine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector