Što je NEO? Vodič za početnike za NEO i Savjeti za ulaganje u NEO

NEO sebe vidi kao "brzo raste i razvija se" mreža koja želi postati osnova za digitalnu ekonomiju u kojoj se okupljaju digitalizirane kupnje, identiteti i svojstva.

Često se naziva prvim kineskim javnim blockchainom kada je u početku pokrenut kao Antshares u veljači 2014. Kasnije 2017. preimenovan je u NEO, platformu otvorenog koda, omogućavajući pametne ugovore za svoje korisnike. Uz stvaranje svjetske grupe programera koji grade inovativnu mrežnu tehnologiju i smanjuju prepreke ulasku, tim koji stoji iza ovog projekta provodi i EcoBoost kampanju kako bi pojedincima na njihovom blockchainu omogućio stvaranje autonomnih aplikacija i pametnih ugovora.

Što je NEO?

NEO je izvorni token za NEO mrežu. Kada je izvorno bilo poznato kao Antshare još 2014. godine, ideja je potekla od Da Hongfei i Erika Zhanga. Tada je, tri godine kasnije, preimenovan u NEO. Cilj NEO-a u njihovom početnom nacrtu plana bio je izgraditi ‘novo gospodarstvo’, koje sadrži iskorištavanje pametnih ugovora za učinkovitu i preciznu dodjelu digitalnih svojstava.

Digitalna kovanica prvi je put dosegla najvišu cijenu u siječnju 2018. godine, po nevjerojatnoj cijeni od 196,85 dolara, nakon preimenovanja u NEO. U to vrijeme svrstao se među 20 najboljih kovanica po tržišnoj kapitalizaciji.

Jedan od aspekata koji su NEO učinili tako jedinstvenima na početku bilo je njegovo fascinantno integrirajuće rješenje koje omogućava programiranje i razvoj C # i drugih programskih jezika. Ova funkcija omogućuje jednostavnu izradu aplikacija i ugovora, posebno za vanjske programere.

Danas, budući da je brzo postala jedna od najčešćih kripto valuta na svijetu, ponekad se naziva i kineskim ethereumom. Razvojni tim NEO-a također je sa sjedištem u Aziji, što je dovelo do stvaranja prestiža NEO-a kao kineskog ethereuma.

Gdje je sve počelo?

Povijest NEO-a započela je početkom 2014. godine, kada je konferencija koja se održala u Microsoftovim uredima sa sjedištem u Kini pokrenula pokretanje onoga što je prvo bilo poznato kao Antshares. Antshares je razvio kineski Onchain, kao prvi blockchain projekt otvorenog koda u Kini. Onchain je u to vrijeme već bio dobro poznato ime u blockchain industriji, jer su pružali platformu za blockchain tehnologiju na kineskom privatnom i vladinom polju.

Antshares i Onchain

Kao što je gore spomenuto, mreža je u početku pokrenuta kao Antshares. Gotovo iznenada, eksponencijalno se proširio i postao izravni suparnik Ethereuma. Važno je imati na umu da su i Onchain i Antshares u vlasništvu iste skupine ljudi, međutim, financiraju se odvojeno. Onchain financira i podržava centralizirani i regulirani kapital, dok Antshares u cijelosti financira zajednica, što ih čini istaknutima na ovaj način.

ICO za Antshare

Način na koji je Antshares započeo svoje financiranje je putem ICO-a ili Initial Coin Offering. Bila je ovo rasprodaja koja se koristi za financiranje projekta. Nakon ovog ICO-a, privatni fondovi počeli su se slijevati u razvoj Antsharesa 2015. godine, točnije u digitalnu imovinu poznatu kao ANT. Godinu dana kasnije, javni se sektor uključio i dao vlastita ulaganja u Antshare. Imati korist i od javnog i od privatnog financiranja ono je što je nagnalo proizvodnju Antshare prema daljnjim razinama proizvodnje.


Tijekom razvoja Antshare, Onchain je uspostavio suradnju s Hyperledgerom i Microsoftom kako bi ubrzao rast NEO-a i gurnuo projekt u smjeru u kojem je trebao. Antshares je službeno preimenovan u NEO u lipnju 2017., primamljivom krilaticom “Probudi se, NEO”.

Tržišna kapitalizacija NEO (NEO), Izvor: CoinMarketCap

Skeptici na NEO

Minimalna je muka kad se razmišlja o ulaganju u NEO. Međutim, važno ih je napomenuti. Konkurencija je jedna od njih. S obzirom na to da je poznat kao kineski Ethereum, nema sumnje da ETH postaje jedan od njegovih najvećih digitalnih konkurenata. Uzimanje ovog moćnog suparnika, s već posvećenom korisničkom bazom i dugogodišnjim iskustvom u radu s NEO-ima, zabrinjava NEO-entuzijaste. Međutim, rivalstvo uvijek postoji svako malo i nema sumnje da NEO mreža može iskoristiti svoje prednosti kako bi nadvladala bilo koga na svom putu. Moguće je da će primanjem blockchain pametnih ugovora i dApps-a bitka za opstanak sigurno umanjiti.

Povrh svega, zakoni su u strahu odbili i mnoge investitore. Sve se mora prevesti u korijenski lanac. Iako ih može biti mnogo, vjerojatnije je da neće biti korijenskih lanaca koji idu prema naprijed, kao što može biti. Pojedinci i tvrtke mogu odabrati jedan, a zatim ga koristiti. Nažalost, to znači da bi se NEO mogao zanemariti ako se tvrtke odluče ne kapitalizirati na njemu.

Zašto ulagati u NEO?

Ulaganje u NEO ima mnogo prednosti i loših strana. Evo nekoliko njih.

1. Pametni ugovori

Korištenje pametnih ugovora omogućuje ubrzanje prema korištenju digitalnih ugovora. Uvjeti i sporazum mogu se programirati u ugovoru na puno lakši način i za mnogo manje vremena. Pametni ugovori promiču pouzdanost i učinkovitost. U više programskih jezika mogu se pisati pametni ugovori stvoreni na NEO blockchainu, što omogućava prostor široj zajednici programera i cjelokupni napredak NEO mreže.

2. Digitalni identitet

NEO ima prednost blokiranja digitalnih identiteta na svojoj platformi. Ovo je velika prednost za poduzeća i pojedinačne potrošače koji žele sakriti svoj identitet dok obrađuju transakcije.

Ova sposobnost omogućena je zaštitnim mehanizmima poput dvofaktorske autentifikacije, prepoznavanja lica, otiska prsta, prepoznavanja glasa ili SMS-a koji se mogu koristiti za zaštitu poslovnih ili osobnih podataka na NEO mreži. Dvofaktorska provjera autentičnosti, koja se danas vidi na mnogim poznatim aplikacijama, funkcionira na način koji omogućava korisnicima na više od jednog sustava da potvrde svoje prijave.

To ograničava mogućnosti hakera za neovlašten pristup njihovim informacijama. Tipična biometrija koja će povećati zaštitu podataka na mreži su prepoznavanje lica, otisci prstiju i prepoznavanje govora.

3. Mehanizam za energetski učinkovit konsenzus

NEO koristi jedinstveni tip konsenzusnog protokola poznat kao Delegirani bizantski sustav tolerancije grešaka ili na drugi način nazvan dBFT. Ovo je prepoznato kao poboljšana inačica Ethereum Proof of Work Consensus Protocol, temeljeno na njegovoj inspiraciji. Jedna od ključnih značajki dBFT-a je njegova energetska učinkovitost. Daleko štedi energiju od bilo koje druge starije konsenzusne strukture, a čini se da NEO ovom aspektu daje prednost.

4. Jednostavnije za programere

Platforma se pokazala iznimnom svojim značajkama uključivanja različitih programskih jezika. To ne samo da privlači programere, već s podrškom za Python i Go uskoro na karticama, NEO se može pisati na jezicima kao što su C + i Java. To sve jednostavnije za sve više i više blockchain programera da uskoče u mrežu. To omogućuje lakši pristup oblikovanju pametnih ugovora na NEO-u, kako za korisnike tako i za programere, u usporedbi s Ethereumom.

U trenutku pisanja NEO-ove cijene iznosi 22,30 USD. Trenutna tržišna kapitalizacija iznosi 1,57 milijardi dolara.

Prema CoinSwitchu, NEO bi mogao biti jedna od najčešće korištenih kriptovaluta i mogao bi doseći cijenu od 437 dolara do kraja 2023. i 533 dolara u 2025. godini.

Kako ulagati u NEO?

Ulaganje u NEO danas uopće nije teško s obzirom na to da je NEO naveden na većini kripto burzi. Da biste uložili, prvo morate postaviti račun kako biste dobili pristup tim web mjestima.

Za registraciju je potrebna identifikacija radi provjere, pa imajte ovo na umu. Nakon što dovršite registraciju, možete je financirati fiatnom valutom, a zatim kupiti odabrani NEO iznos.

Pa gdje da započnemo? Možete ulagati u NEO s kripto burzama. eToro je najbolje mjesto gdje možete kupiti NEO. Platforma nudi jeftin i prijateljski sustav za poboljšanje vašeg kripto iskustva.

Savjeti prije ulaganja u NEO

1. Koristite siguran kripto novčanik

Kriptovaluta se obično čuva u novčanicima. Novčanik je u osnovi softverska aplikacija koja sadrži privatne i javne ključeve koji vas povezuju s blockchainom u kojem živi vaša kriptovaluta ili povremeno mikro hardversku jedinicu. Omogućuju blockchainu pristup vašem javnom ključu (koji funkcionira kao adresa) i privatnom ključu (poznat samo vama). eToro je lansirao svoj autentični novčanik eToroX gdje možete sigurno držati svoje novčiće.

2. U početku ne dajte sve od sebe

Nakon mnogo tjedana temeljitog proučavanja, možete osjećati da znate gotovo sve o kripto trgovanju. Da, možda znate puno, ali to ne znači da biste to trebali slijepo trošiti. Nejasnoća je prešutna, kao i sva štednja, a s NEO ulaganjima ista je. Digitalna se valuta neprestano kreće i morate koračati vrlo pažljivo. Uključeni su izuzetno visoki rizici koji osiguravaju da ćete ili dobiti veliku pobjedu ili izgubiti cijelu investiciju. Da biste vidjeli kako će se stvari odvijati, prvo potrošite male iznose prije nego što povećate potrošnju.

3. Zadržite dugoročnu perspektivu

Pametno je gledati na skrivanje svojih NEO bodova, osim ako niste netko tko je uvučen u dnevno trgovanje i ako vas napastuje adrenalin brzih razmjena. Ova je alternativa sklonija riziku, pa ćete se poželjeti naviknuti na tržište, posebno za početnike. Puno vam olakšava pretpostavku visokog rasta cijene. S optimističnim projekcijama za NEO, moglo bi se isplatiti imati malo strpljenja i ustrajnosti s bilo kojim višim stopama.

4. Budite u toku

Pogreška je svu svoju intuiciju staviti na cijene kovanica. Trenutno je cijena kriptovalute važeća samo ako ste uzeli u obzir trenutni opticajni kapital. Ako razmišljate o kupnji NEO-a, imajte na umu iznos ukupne tržišne kapitalizacije koju kupujete, pokušajte se ne usredotočiti samo na cijenu. Budite u toku s najnovijim vijestima, posebno na financijskom polju. Iako su kriptovalute neovisne, razni događaji u svijetu mogu utjecati na njihovu cijenu.

5. Porezni zakoni mogu se odnositi na vaš NEO

2014. IRS je izdao obavijest tvrdeći da su kriptovalute vlasništvo, a ne kapital u porezne svrhe. Porez biste dužili bilo da ste NEO odbacili ili kupili unovčivši ga na razmjeni ili kupivši robu i usluge, tada je otkrivena vrijednost s (na primjer NEO prodajna cijena) viša od cijene po kojoj ste kupili kriptovalutu. Za određene kratkoročne ili dugoročne stope možete ostvariti oporezivu kapitalnu dobit. Kako biste osigurali da ostanete na desnoj strani pravila, budite pod bliskom kontrolom svojih aktivnosti na kriptovalutama.

Da sumiramo, NEO pruža značajke koje se pokazuju produktivnima u stvaranju pametnih ugovora i razvoju kupnji. Revolucionarne tehnologije i strategija NEO-a za pametne ugovore imaju za cilj unaprijediti pametnu ekonomiju koja postavlja temelje za potencijalni napredak u kriptovalutnoj zajednici.

Započnite ulagati u NEO s eTorom

Ako mislite da je NEO prava opcija i koristan dodatak vašem portfelju, eToro nudi user-friendly i jeftino web mjesto za trgovanje, pružajući izvanredna kripto iskustva, bez obzira jeste li iskusan investitor ili entuzijastični početnik.

eToro – najbolji posrednik za kupnju NEO

etoro broker

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Ključne točke

  • NEO sebe vidi kao "brzo raste i razvija se" mreža koja želi postati osnova za sljedeće desetljeće Interneta.
  • NEO je izvorno bio poznat kao Antshares, a razvili su ga Da Hongfei i Erik Zhang 2014. godine.
  • NEO ima fascinantno implementacijsko rješenje koje programiranje i razvoj C # i ostalih programskih jezika čini izvedivim.
  • Suradnju s Hyperledgerom i Microsoftom pokrenuo je Onchain, da bi 2016. stvorio početnu tehničku knjigu.
  • Pametni ugovori, digitalni identitet, podrška kineske vlade, neke su od mnogih prednosti NEO-a.
  • Predviđanja predviđaju da bi NEO mogao doseći cijenu od 437 USD do kraja 2023, a cijenu od 533 USD do 2025.
  • Budite u toku s trendovima na tržištu i ne ispuštajte porezne propise i zakonske obveze prilikom ulaganja u NEO.

Ako razmišljate o ulaganju u NEO, sjetite se, tu je nevjerojatno visok stupanj rizika.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector