Što je Ripple? Vodič za početnike za mreškanje i savjeti za ulaganje u XRP

Ako želite investirati u Ripple, važno je biti informiran o svemu prije nego što odlučite gdje ćete smjestiti kapital. Na primjer, što je zapravo Ripple, zašto biste trebali ulagati u XRP, na što biste trebali paziti i kako u njega uložiti, sva su potrebna pitanja koja si trebate postaviti kako biste mogli utjecati na svoju odluku na bolje.

Ripple je nesumnjivo jedan od najvažnijih cijenjene kriptovalute kripto zajednicom. Iako Ripple trenutno prolazi kroz neke probleme s Komisijom za vrijednosne papire i burzu S.E.C, kriptovaluta se i dalje drži čvrsto. Međutim, pogledajmo koja bi mogla biti vaša budućnost u kripto holdingima.

Što je mreškanje?

Ripple je digitalna valuta koju pruža i kojom dijelom upravlja Ripple Inc., tvrtka za platna rješenja koja također vodi prekograničnu mrežu plaćanja RippleNet. U stvarnosti, Ripple, tvrtka ima tradiciju kontekstualizacije načina na koji se XRP integrira u njezin prijedlog vrijednosti, u početku ga podržavajući kao energiju koja pokreće njezinu tehnologiju za prekogranična plaćanja..

Kao platforma i valuta, Ripple je protokol otvorenog koda s okvirom izgrađenim za omogućavanje brzih i jeftinih transakcija. Mreža ima vlastitu valutu (XRP), ali također potiče sve da koriste platformu putem RippleNeta za stvaranje vlastite. RippleNet se sastoji od zajednice koja uključuje institucionalne dobavljače plaćanja koji koriste Rippleove tehnologije kako bi ponudili sveobuhvatno rješenje za međunarodni prijenos novca.

XRP je digitalni token koji se koristi u Ripple mreži. Primarni cilj novčića je biti posrednik u drugim razmjenama, uključujući kriptovalute i fiat.

Gdje je sve počelo?

Prvi nacrt plana izrađen je 2004. godine, samo samo kao prototip. 2013. godine Jeb McCaleb i Chris Larsen, uz pomoć Arthura Britta i Davida Schwartza, uspjeli su oživjeti RippleLabs.

Tvorac mreže EDonkey, Jed McCaleb, odlučio je okupiti svjetski poznate investitore kako bi započeo pokretanje Ripplea stavljanjem svojih sredstava u RippleLabs. McCaleb je dobro poznat u kripto svijetu. Prvo je počeo kao programer i programer, a sada je poznat po stvaranju više kripto startupa kao što su Mt.Gox, Stellar, eDonkey i Ripple.

Chris Larsen je također bio suosnivač uz McCaleba. Larsen je prethodno bio poduzetnik u Silicijskoj dolini i osnovao je internetsku hipotekarnu platformu nazvanu e-Zajam 1996. godine.

U siječnju 2013. Ripple je objavio svoj XRP novčić. Poput Bitcoina, XRP je izgrađen na javnom lancu kriptografskih potpisa i stoga nije trebao izvornu arhitekturu web-a ili gateway-a. Ripple, posao koji stoji iza XRP-a, privukao je nekoliko uglednih investitora, poput Andreessena Horowitza, Pantere Capital i Google Ventures-a, u travnju 2013..

Skeptici na mreškanju

Nažalost, jedna od primarnih premisa oko kriptovaluta je izbjegavanje birokratske moći, a Ripple ne spada pod ovu zagradu. Mnogi se žale na njegovu visoku razinu centralizacije s bankovnom sposobnošću programera Ripple da kontroliraju cjelokupnu količinu XRP-a koji se objavljuje (ili ne).

Za razliku od ostalih kriptota, Ripple zauzima svoje mjesto u međunarodnim transakcijama između banaka, što ponekad stvara skepticizam među digitalnim korisnicima. To, međutim, ne oduzima središte pozornosti prednostima koje Ripple nosi.

Također, Komisija za vrijednosne papire i burze S.E.C. optužio je Ripple za prodaju neregistriranih vrijednosnih papira kada je prodao digitalni token XRP investitorima širom svijeta, u tom slučaju mnoge su burze uklonile Ripple sa svojih platformi. Stoga je to učinilo investitore skeptičnim oko ulaganja u Ripple i nanijelo je ogromne gubitke kriptovaluti.

Zašto ulagati u mreškanje?

Najbolji profesionalci Ripplea su taj što je brz i siguran, lako obavlja transakcije i prilično je prisutan na tržištu. To također čini postupak jasnijim i pojednostavljenim.

Ripple sigurno ima puno prednosti koje mnoge druge kriptovalute nemaju. Činjenica da ga namjeravaju koristiti velike financijske tvrtke i koji se kao takav usvaja znači da u Rippleu ima puno prostora za rast i da bi Ripple mogao učiniti dobar novčić za investiranje jer bi cijena mogla porasti u vrijednost.

Ripple i njegova matična valuta, XRP, među su najpopularnijim blockchain mrežama temeljenim na širokom prihvaćanju digitalnih tokena. U neistraženim regijama i tržištima platforma je neumorno radila na širenju penetracije i ostvarila partnerstva s velikim korporacijama.

Ripple je puno porastao u Aziji, Sjevernoj Americi i Europi. XRP je također dostupan na portalu za plaćanje sa sjedištem u Velikoj Britaniji, Uquid, a otvoren je u više od 150 zemalja. Jedno od njegovih poznatih partnerstava s tehnološkim lancem sa sjedištem u Indiji, Tata Consultancy Services, koje ima korisničku bazu preko milijardu, stoga otvara beskrajna vrata prilika za Ripple.

Sve to ne pruža samo prednosti korisnicima Ripple i XRP već i cijeloj kripto industriji. Kriptovalute i blockchain dovedeni su na različita tržišta predanošću usvajanju kripto mreža putem mreža poput XRP, Stellar, SWIFT koje su ranije bile neodlučne. XRP je posebno igrao glavnu ulogu na rastućem globalnom tržištu plaćanja.

Ključna svrha Ripplea uvijek je bila uspostaviti mehanizam plaćanja koji će bankama omogućiti da ga koriste za promicanje protoka sredstava na domaćem i inozemnom tržištu. Projekt je do sada stekao povjerenje mnogih istaknutih financijskih institucija, poput Kraljevske banke Kanade (RBC), JP Morgan (JPM), HSBC Holdings (HSBA) i MoneyGram.

predviđanje cijene mreškanja 2021.-2022

Predviđanje cijene mreškanja 2021.-2022. Izvor: Prime XBT

Poznati kripto trgovac, Vjerodostojni kripto na Twitteru XRP predvidio da će u roku od 2-3 godine doseći cijenu od 25 do 30 dolara, ali također očekuje pad na tržištu prije nego što se to dogodi u nadolazećoj budućnosti.

Prethodni zaposlenik Goldman Sachsa i milijarder, menadžer hedge fondova Will Meade kupio je XRP, ujedno i svoju prvu kripto kupovinu, i predviđa da će u bliskoj budućnosti visoko rasti.

Dakle, što se tiče ulaganja u Ripple, važno je znati po čemu se ova kriptovaluta toliko razlikuje od ostalih.

Pročitajte više: Ethereum VS. Ripple: Koji bi trebao biti u vašem portfelju?

Kako ulagati u mreškanje?

U nastavku ćete pronaći super jednostavan uvod u 4 koraka kako ulagati u Ripple.

Korak 1: Otvorite račun kod reguliranog brokera l

Korak 2: Položite sredstva

3. korak: Odaberite iznos koji želite uložiti u Ripple

4. korak: Potvrdite ulaganje

Iznos koji kupujete ovisi o tržišnoj cijeni XRP-a u trenutku kupnje. Skrivanje i zadržavanje dugoročnog ulaganja uvijek je dobar put, jer može donijeti zdravu zaradu na vašem putu prema budućnosti.

Ripple možete kupiti koristeći fiat valute, uključujući USD i EUR. Također možete kupiti fiksni iznos neke druge kriptovalute, na primjer, Bitcoin, a zatim s tim kupiti količinu Ripplea koja vam se sviđa.

Ripple je također dostupan na mnogim burzama, kao što su Binance, Kucoin i Bittrex. Možete odabrati burzu po vašem izboru i započeti ulaganje.

Izvrsno mjesto za ulaganje u Ripple je eToro. Postojeće kriptovalute možete koristiti za trgovanje za XRP ako ih imate. Možete ih zamijeniti putem svog novčanika. Da bi se ta sredstva pojavila, trebat će vam samo nekoliko minuta. Kad se pojave, možete otići na prozor za trgovanje Bitcoin / XRP i dovršiti svoju razmjenu.

Također postoji mogućnost ulaganja u Ripple dionice. Međutim, to nije isto kao ulaganje u XRP. Da biste ulagali u njegove dionice, morate dobro poznavati tržište dionica i udovoljavati svim važećim zakonima o vrijednosnim papirima u SAD-u.

Možete li razmisliti o ulaganju Ripple XRP?

Savjeti i strategije prije ulaganja u Ripple

1. Sigurnost je ključ

Kriptovaluta se obično pohranjuje u kripto novčanike. Novčanik je u osnovi softverski program ili ponekad minijaturni uređaj koji pohranjuje privatne i javne ključeve koji vas vezuju za blockchain u kojem se nalazi vaša kriptovaluta.

Oni ne moraju nužno pohraniti vašu kripto, ali omogućuju pristup vašem javnom ključu (koji djeluje kao adresa) i privatnom ključu na blockchainu (poznat samo vama). eToro je lansirao svoju autentičnu razmjenu i novčanik eToroX gdje možete sigurno držati svoje novčiće.

2. Počnite s malim, a ne s velikim

Preuzimanje financijskih rizika neke pojedince ostavlja napetima, dok neki ugrabljavaju priliku kad se pojave i skaču na buduću šansu. Zapitajte se gdje vam je mjesto ovdje. Važno je imati na umu da biste trebali ulagati samo onaj iznos koji ste spremni izgubiti, u slučaju da stvari ne uspiju kako očekujemo.

Također, zlatno pravilo, kada planirate ulagati, diverzificira. Smanjite razinu rizika širenjem svojih ulaganja na kriptovalute. Pokušajte sav kapital koji imate u cijelosti ne ulagati u Ripple ili bilo koji drugi novčić – diverzificirajte. Iako su hlapljive, malo je vjerojatno da će svi slijediti isti opadajući trend, odjednom.

3. Strpljenje je vrlina

Pokušajte se ne zadržavati previše na onome što se danas događa, osim ako plan to zahtijeva. Umjesto toga, nastojte odabrati plan i investiciju, pridržavati se toga i zadržati dugoročni pogled na tržište. Kako razumijete više, u redu je promijeniti svoj pristup na pola puta, samo osigurajte da imate misiju s jasnim namjerama.

Sve u svemu Ripple se dobro pokazao. Osim ako se ne želite baviti dnevnim trgovanjem – kupnja i držanje mogu biti dobra ideja prilikom odabira strategije Ripple ulaganja.

4. Ne zaostajte za trendovima

Korisno je ako znate analizirati tržišne trendove. Međutim, vanjski čimbenici izvan tržišta također igraju ulogu u predviđanju poteza XRP-a. Pandemija Covid-19 ovdje se može koristiti kao sjajan primjer kako viša sila može utjecati na financijsku imovinu svih vrsta.

Mnoge kriptovalute izgubile su na vrijednosti nakon šireg tržišnog kolapsa u ožujku 2020. Međutim, cijena novčića od tada je povratila svoje gubitke u trgovanju svojim tempom prije Covida od 0,25 dolara nakon što je pala na oko 0,15 dolara. Određeni znakovi poput ovog pomoći će vam u odlučivanju o stavljanju oklada na Ripple.

5. Imajte na umu porez

Ostaju složeni porezni zakoni i nekoliko propisa. Kada planirate unaprijed, ništa nije nezamislivo, ali ništa što ne možete zanemariti. Kriptovalute sada potpadaju pod američki porez na kapitalnu dobit. To znači da ako prodate svoj Ripple više od onoga za što ste ga kupili, podliježete porezu na kapitalnu dobit. Kako biste izbjegli probleme sa zakonom, vodite povijest transakcija svih svojih kupnji.

Ulaganje je još uvijek usmjereno na diverzifikaciju i osiguravanje zaštite oklada. Ulaganje u kriptovalute također je izazov jer je niz novčića vrlo sličan, a Bitcoin često pokreću njihova tržišta.

Iako, budući da je Ripple samostalna tvrtka čiji je cilj isprobati nešto svježe u financijskoj sobi za blockchain, ona se također kreće zasebno. U usporedbi s drugim dobro etabliranim igračima, poput BTC-a, ETH-a ili LTC-a, novčić je i dalje relativno jeftin, što ga čini pristojnim za povremene ili početnike kripto ulagače.

Ulaganje u XRP doista se isplati, jer ne samo da je dobra opcija zbog svojih odstupanja u kripto sobi, već i novčić koji je zapravo na donjoj strani. To sugerira da ima prostora za uzdizanje i povratak preko praga od 1 USD.

Započnite ulagati u mreškanje s eToro-om

eToro je izvrsno mjesto na kojem možete uložite u Ripple. Osim Ripplea, eToro se nastavlja širiti uvođenjem novih proizvoda i drugih kriptovaluta, omogućavajući početnicima i profesionalnim investitorima da istraže više mogućnosti u kripto svijetu.

eToro – Najbolja platforma za kriptovalute za kupnju Mreškanje

eToro su se tijekom godina pokazali pouzdanima u industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Ključne točke

  • Ripple je nesumnjivo jedna od najcjenjenijih kripto valuta kripto zajednice.
  • Ripple su 2013. oživjeli Jeb McCaleb i Chris Larsen.
  • Kao platforma i kao valuta, Ripple je protokol otvorenog koda s okvirom izgrađenim da omogućuje brze i jeftine transakcije.
  • xRapid i xCurrent prednjače u međunarodnim transferima novca.
  • Ripple ima istaknuta partnerstva s financijskim institucijama; Kraljevska banka Kanade (RBC), JP Morgan (JPM), HSBC Holdings (HSBA) i MoneyGram.
  • Ripple je trenutni pokretač svoje tehnologije za prekogranično plaćanje.
  • Ripple je jedan od prvih novčića koji je povratio svoje gubitke nakon pada Covid-a.
  • Odaberite siguran novčanik i pripremite strategiju ulaganja prije nego što uložite u Ripple.
  • Budite svjesni poreznih obveza prilikom ulaganja u Ripple.

Čitaj više:

Je li Ripple dobra investicija i trebam li u nju ulagati?

Što će pokrenuti Ripple XRP cijenu 2021. godine?

Analiza cijene mreškanja za 2021. godinu (dubinski pregled)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me