Ulaganje u Ethereum – Trebate li ulagati u Ethereum 2021. godine?

Tamo gdje je Bitcoin kralj kriptovaluta, Ethereum je kraljica. Zajedno, ove dvije kriptovalute dominiraju kripto tržištem. Bitcoin i Ethereum su se dobro etablirali. Za bilo kojeg ulagača, novog ili starog, obje ove kriptovalute imaju izvrsne izglede. Za dobar portfelj ulaganja u kriptovalute, uključivanje Bitcoina i Ethereuma može se čak smatrati nužnim.

Za svako ulaganje najvažniji su dijelovi pokretači cijene imovine. Pokretači cijene imovine daju investitorima ideju što mogu očekivati ​​od ulaganja u budućnosti, blizu ili daleko, jer je analiza čimbenika koji određuju cijenu jasan pokazatelj kretanja cijena. Stoga pitamo:

Što zapravo pokreće cijenu Ethereuma?

Tri značajna čimbenika koji utječu na cijenu Ethereuma:

 1. Korelacija s Bitcoinom
 2. Ethereumova platforma
 3. Posvajanje

Trebate li ulagati u Ethereum 2021. godine?

Zašto biste trebali razmotriti uključivanje Ethereuma u svoj portfelj kriptovaluta 2021. godine?

Ethereum se smatra snažnim ulaganjem u odnosu na druge kriptos. Unatoč kolebanjima u povijesti Ethereuma, kriptoanalitičari i stručnjaci slažu se da će cijena Ethereuma rasti dalje 2021. i dalje.

Ethereum 2.0, druga Ethereumova verzija, jedan je od glavnih razloga zašto su kriptoanalitičari u velikoj mjeri pozitivni u pogledu budućnosti ethereuma i njegovih cjenovnih performansi.

Ethereum je jedan od najstarijih i najutvrđenijih novčića na tržištu. Druga je po veličini kriptovaluta i zadržala je svoj rang. Svrha kriptovalute je pružiti platformu za pametne ugovore. Ethereum je, putem svoje razvojne platforme, također stvorio decentralizirane aplikacije i decentralizirano financiranje. Iako nove kriptovalute slične Ethereumu sada podržavaju pametne ugovore, DeFi i dApps, Ethereum ostaje pionir ovih inovacija. Više od 250 000 kripto valuta temelji se na Ethereumovoj platformi, a neke od njih su i po tržišnoj kapitalizaciji.

Čimbenici cijene Ethereuma

Tržište kriptovaluta djeluje na jedinstven način. Na tradicionalnom tržištu potražnja i ponuda – tržišne snage ili nevidljiva ruka Adama Smitha – određuju cijene. Ipak, budući da tržište kriptovaluta nije tradicionalno, ni ono ne funkcionira kao jedno.

Ponuda kriptovaluta teško je ograničena, što znači da se zaliha opskrbe ne može povećati ili smanjiti kako bi se zadovoljila potražnja i uspostavila ravnoteža. To je također jedan od razloga zašto su kriptovalute tako hiper-ulaganje – ne postoji ravnotežna cijena kako bi cijene mogle porasti izvan mašte.

Trenutno dostupna ponuda Ethereuma kovanica jednaka je ukupnoj ponudi – na 114,402 milijuna – stoga su čimbenici na strani potražnje koji utječu na njegovu cijenu.

1. Korelacija s Bitcoinom

Bitcoin je lider na tržištu kriptovaluta. Budući da je prva kriptovaluta, ona ima veliku moć nad tržištem. Bitcoin također obično pozitivno korelira s drugim kriptovalutama; stoga su bilo kakve pozitivne promjene u Bitcoinu korisne za cijelo tržište.

Kraljica i kralj kriptovaluta tada imaju značajnu pozitivnu korelaciju – obično iznad 0,8. Međutim, nemaju uvijek pozitivnu korelaciju. Trenutno se može primijetiti da korelacija između dvije kriptovalute opada.

2. Ethereumova platforma

Ethereum je revolucijom revolucionarno započeo tržište kriptovaluta. Ethereum je donio inovacije poput pametnih ugovora, decentraliziranih financija i decentraliziranih aplikacija. DeFi i dApps smatraju se budućnošću, a Ethereum njihovim pionirom, što kriptovalutu stavlja u prednost.

Međutim, Ethereum je jedna od najstarijih kriptovaluta, što znači da nije ugradio najnoviju dostupnu tehnologiju, koju je većina konkurentskih kriptovaluta iskoristila.

Ethereum se suočio s problemima skalabilnosti i učinkovitosti, ali programeri kontinuirano rade na platformi. Uskoro će biti lansirano novo ažuriranje – Ethereum 2.0. platforma se seli sa starijeg mehanizma Proof of Work na noviji Proof of Stake. Poduzete su i druge mjere za poboljšanje brzine i skalabilnosti. Ovo ažuriranje platforme definitivno će povećati vrijednost kriptovalute.

3. Usvajanje

Stopa usvajanja bilo koje kriptovalute važan je pokretački čimbenik cijene. Stopa usvajanja ukazuje na potražnju za kriptovalutom. Ethereum je poznat po svojim inovativnim pametnim ugovorima, dApps i DeFi.

Budućnost je digitalna, a Ethereum služi kao tražena platforma za decentralizirane aplikacije i financije.

Kako se usvajanje Ethereuma povećava, sve više kupaca preusmjerava tržišnu snagu na kupce, a ne na prodavače, što povećava cijenu kriptovalute.

Biste li razmišljali o ulaganju u Ethereum ETH?

Bitcoin protiv Ethereuma

Kako je Ethereum nastavio svoj uzlazni trend u nedavnoj trci bikova, iako je Bitcoin gubio vrijednost, kralj i kraljica konačno su shvaćeni kao konkurenti. I čulo se više povika o tome kako će Ethereum svrgnuti kralja s prijestolja.

Izvorna svrha bitcoina bila je djelovati kao sredstvo razmjene, ali čini se da kriptovaluta nije prikladna za ispunjavanje ove uloge. Kriptovalute funkcioniraju kao sigurno utočište za investitore kada se tradicionalno tržište sruši – poput onoga kako je to opaženo tijekom kraha burze 2020. godine zbog izbijanja koronavirusa. Budući da Bitcoin dominira na tržištu kriptovaluta, to je najtraženiji izbor.

To čini Bitcoin više imovinom nego sredstvom razmjene. Sama cijena Bitcoina čini nemogućim djelovanje kao sredstvo razmjene. Zatim, Bitcoin je također stari novčić i pati od skalabilnosti i neučinkovitosti.

Na primjer, Bitcoin može obraditi četiri transakcije u sekundi, dok Ethereum teži za njim 20 transakcija sekundu. Istraživanje od strane Economista utvrdio da se značajan dio Bitcoina – jedna trećina – drži u investicijske svrhe, dok je vrijednost Bitcoina koji se koristi za olakšavanje transakcija relativno mala.

Uz to, Ethereum, kako se bavi problemima s kojima se Bitcoin suočava, nakon nadogradnje Ethereum 2.0, kraljica stoji kao održiva opcija za prijestolje Bitcoina.

Pročitajte više: Ethereum vs. Bitcoin: Je li Ethereum bolje ulaganje od bitcoina?

Izvedba Ethereuma u nedavnom biku

Početkom nove godine nastavljen je bikovski niz koji je započeo u prosincu 2021. Tržište kriptovaluta zabilježilo je ogroman procvat, s kriptovalutama koje su uspostavile nove vrhunce svih vremena ili gotovo sve razine. Ethereum je pomno pratio Bitcoin tijekom cijelog trka, a kad je Bitcoin počeo gubiti vrijednost, analitičari su očekivali isto od Ethereuma.

Međutim, bilo je to ugodno iznenađenje kada je Ethereum nastavio uzlaznu putanju unatoč Bitcoinu. Ethereum je probio najvišu razinu i trenutno iznosi 1649 dolara. Kraljica kriptovaluta i dalje održava svoj uzlazni trend, a analitičari očekuju dobre stvari od kriptovalute.

Ethereum je usko povezan s Bitcoinom, što ga obično čini drugim izborom za Bitcoin ili samo popratnom opcijom uz Bitcoin. Ethereum mora srušiti Bitcoinovo držanje na kripto tržištu kako bi se etablirao kao još jača kriptovaluta.

Kako ulagači doživljavaju Ethereum kao neovisnu, održivu opciju za ulaganje, on će na neodređeno vrijeme dobiti na vrijednosti, a to je nešto što Ethereum pokušava učiniti u posljednje vrijeme.

Pročitajte također: Predviđanje cijene Ethereuma

Nadogradnja Ethereuma 2.0

Eth2 je najznačajnija nadogradnja u povijesti kriptovaluta. Programeri su osmislili monumentalne promjene koje će znatno poboljšati platformu. Ethereum je postao jedna od najpovjerljivijih platformi za decentralizirane aplikacije i decentralizirano financiranje. No kako je mreža stekla popularnost, povećana uporaba dovela je do otkrivanja mnogih problema koji se odnose na skalabilnost. Stoga će nadogradnja Eth2 revolucionirati tehnologiju platforme.

U tijeku su mnoge značajne promjene; s prijelazom na nadogradnju s trenutne mreže na novu, razvijena je privremena mreža nazvana Beacon Chain. Beacon Chain djeluje od prosinca 2021. i olakšat će tranziciju. Mehanizam rudarskog konsenzusa, tj. Proof to Work (PoW), planira se prebaciti na Proof of Stake (PoS) mehanizam. Proof of Stake povećava učinkovitost mreže jer mehanizam zahtijeva razmjerno manje energije.

Očekuje se da će čvorovi lanca Shard povećati propusnost mreže za 64 puta. Nadogradnja je planirana u četiri faze i vjerojatno će biti dovršena do 2022. Najava o uvođenju nadogradnje Ethereum 2.0 do prosinca 2021. također se može smatrati jednim od razloga skoka cijena. Stoga će ažuriranje vjerojatno znatno povećati cijenu Ethereuma jer rješava probleme s kojima se Ethereum trenutno suočava.

Buduća predviđanja cijena Ethereuma

Istraživački članak Ekonomista otkriva da Ethereum ima daleko veći potencijal za rast u budućnosti – s obzirom na njegovu cijenu.

5-godišnja predviđena godišnja stopa rasta Ethereuma od strane Economista postavljena je na 136%, dok je radi usporedbe predviđena stopa rasta Bitcoina samo 10%. Članak je također predvidio petogodišnju cijenu za obje kriptovalute.

Predviđanje cijene za Ethereum je 868 dolara, što možda ne zvuči impresivno, ali predviđa se da će Bitcoin imati cijenu od samo 988 dolara.

Wallet Investor nije predvidio velike skokove u cijeni Ethereuma 2021. godine. Predviđa se da će Ethereum ostati relativno stabilan tijekom cijele godine, u rasponu od najnižih 1.000 do 1.600 dolara.

grafikon predviđanja cijena ethereuma

Prema Long Forecastu, predviđa se da će Ethereum prijeći 5000 USD do kraja 2021. Njihove projekcije pokazuju da će Ethereum u doglednoj budućnosti poskupjeti. Duga prognoza također predviđa Ethereum da pogodi 2023. Nakon porasta na 6000 dolara 2022. godine, očekuje se da će kraljica kriptovaluta pasti oko 2000 dolara 2023. godine.

Pros ulaganja u Ethereum

Evo najboljih stvari o Ethereumu:

✅ Pokrenut 2015. godine; jedna je od najstarijih kriptovaluta.

✅ Ethereum je poznat kao kraljica kralja Bitcoina zbog svoje jake baze.

Was Pokrenut je kao razvojna platforma za pametne ugovore, decentralizirane aplikacije i financije.

✅ Ethereum je trenutno u uzlaznom trendu jer je uspostavio svoj vrhunac svih vremena.

✅ Kaže se da kriptovaluta ima kolosalni potencijal – čak i više od Bitcoina.

✅ Ethereum je pristupačan u usporedbi s Bitcoinom.

Upgrade Nadogradnja Eth2 donijet će značajne promjene i poboljšanja na platformi i vjerojatno će rezultirati skokom cijena.

Protiv Ulaganja u Ethereum

Evo slabijih dijelova o Ethereumu:

❌ Ethereum se suočava sa snažnom konkurencijom Bitcoina, kao i novim kriptovalutama koje su u svoje platforme integrirale najnapredniju dostupnu tehnologiju.

❌ Kao što je vjerojatno nakon trka bikova, neke prognoze procjenjuju nagli pad vrijednosti Ethereuma.

Dno: Ulaganje u Ethereum 2021

Predviđanja za kriptovalute su različita. Iako neke platforme sugeriraju fenomenalan rast, druge nisu toliko optimistične.

Ethereum je zabilježio rast od 1200% od ožujka 2020., a trenutno nastavlja ići prema gore. Međutim, tržište kriptovaluta je brutalno i može se očekivati ​​nagli pad vrijednosti kriptovalute nakon visokog rasta, kao što se vidi u trenutnom biku. Ispravke mogu vjerojatno poduzeti Ethereum. Napokon, to je imovina visokog rizika i visoke nagrade.

eToro – najbolja platforma za ulaganje u Ethereum

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Ključne točke

 • Pokretači cijene Ethereuma su korelacija s Bitcoinom, Ethereumovom mrežom i pojačano usvajanje.
 • Ethereum, pokrenut 2015. godine, ima 189 milijardi dolara tržišne kapitalizacije i platforma je za pametne ugovore, decentralizirane aplikacije i financije.
 • Ethereum vjerojatno može zauzeti mjesto Bitcoina na tržištu jer Bitcoin pati od značajnih neučinkovitosti.
 • Ethereum je uspostavio najvišu vrijednost svih vremena u iznosu od 1649 dolara u nedavnom biku. Također se suprotstavio tržišnoj normi i popeo se unatoč tome što je Bitcoin izgubio vrijednost.
 • Nadogradnja Eth2 planira donijeti značajna poboljšanja na platformi poput Shard lanaca i prelazak na mehanizam konsenzusa Proof to Stake.
 • Nadogradnja je planirana u četiri faze i vjerojatno će biti dovršena do 2022. godine.
 • Istraživanje The Economista predviđa petogodišnju stopu rasta od 136% i petogodišnju cijenu od 868 dolara.
 • Long Forecasts predviđa vrijednost veću od 6000 USD do kraja 2023. godine.
 • Wallet Investor je medvjeđan prema predviđanju cijena kriptovaluta.

Pročitajte također:

Kako ulagati u Ethereum: Vodič za ultimativne početnike za ulaganje u ETH

7 najboljih kriptovaluta koje bi vas mogle učiniti milijunašem 2021. godine

Što će potaknuti cijenu Ethereuma 2021. godine?

Prednosti i nedostaci ulaganja u Ethereum, hoće li to biti milioner?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me