KeepKey Hardware Wallet Review (2020): isplati li se još uvijek kupiti?

Novčanik KeepKey objavljen je 2015. Trgovina na malo za 49 USD, hardverski je novčanik koji vlasnici digitalnih sredstava mogu koristiti za sigurno spremanje svojih kriptovaluta. Ovo je relativno pristupačna cijena u usporedbi s konkurentima. No zbog nedostatka značajki i sigurnosnih problema zaostaje za konkurencijom hardverskog novčanika za kriptovalute.

Hardverski novčanik KeepKeyHardverski novčanik KeepKey

Novčanik podržava više od 40 različitih vrsta kripto valuta. No, novčanik nema reputaciju svojih konkurenata: Ledger Nano S, Ledger Nano X i Trezor Model T. Bez obzira na to, novčanik još uvijek ima određene strukturne i estetske značajke koje bi ga mogle učiniti pristojnom opcijom.

KeepKey je osnovao Darin Stanchfield 2014. godine, a sjedište im je u SAD-u. Tvrtka je postala prvi hardverski novčanik koji se ikad integrirao s razmjenom sa svojim partnerstvo sa Shapeshiftom 2016. Trenutno je tvrtka Shapeshift preuzela projekt, ali Darin i dalje zadržava ulogu izvršnog direktora.

Ključne značajke KeepKeya:

  • Veći zaslon– Prikazuje pune adrese kriptovaluta bez pomicanja
  • Težak luksuzni osjećaj– Glatka završna obrada i ne čini se da bi se lako razbio.

Ovaj multivalutni novčanik može vam pružiti jeftiniju alternativu s puno značajki premium hardverskih novčanika. Iako mu nedostaje reputacija kolega, lijep dizajn i jednostavnost korištenja još uvijek ga čine konkurentom na tržištu novčanika s kriptovalutama.

Ambalaža

KeepKey dolazi s jedinstvenim dizajnom proizvoda i pakiranjem. Kutija već ima sigurnosne brtve na dvije strane kako bi se potvrdilo da nije promijenjena. Unutar kutije pronaći ćete novčanik KeepKey, USB kabel za povezivanje s računalom i karticu na koju ćete upisati rečenicu za oporavak. Uključena je i kožna futrola za sigurno spremanje vaše kartice.

Novčanik također ima zaštitu drugog zaslona poput Trezora koji štiti od špijuniranja pritiskom tipke.

U vrijeme lansiranja 2015. godine, KeepKey je prodavao visoku cijenu. S utvrđenijim konkurentima, cijena je sada znatno niža i iznosi 79 USD.

Ovo je pristupačnije od Ledger Nano X sa 119 USD i Trezor Model T sa 173 USD, iako su noviji.

Sigurnosne značajke

KeepKey pohranjuje vaše privatne ključeve u zasebnom izvanmrežnom okruženju. To znači da to neće utjecati ako je vaše računalo zaraženo virusima.

Uz to, KeepKey može biti zaštićen PIN kodom i sigurnosno kopiran s 18 do 24 riječi za oporavak. Te se značajke, međutim, u osnovi danas očekuju u hardverskim novčanicima, s tim što i Ledger i Trezor imaju iste.

Konkretno, KeepKey ima randomizaciju brojeva kako bi spriječio hakere da kradu vaše kriptovalute zlonamjernim softverom. Tu se mjesto PIN brojeva svaki put randomizira.

KeepKey ima slučajnu odabir PIN brojaKeepKey ima slučajnu odabir PIN broja


KeepKey međutim ne ulazi u daljnje detalje o njihovim sigurnosnim značajkama.

Ažuriranje: Ledger tim otkrio je ranjivost PIN-a KeepKey

Ledger (da, oni koji stoje iza Ledger Nano X) prethodno je otkrio fizičku ranjivost u hardverskim novčanicima Trezor i KeepKey koja hakerima omogućuje pristup frazi za oporavak za manje od 5 minuta ako fizički imaju vaš uređaj. Nažalost, čini se da je ova ranjivost potpuno neispravljiva jer se odnosi na način proizvodnje uređaja. Ovdje ćemo raspraviti ovu ranjivost malo detaljnije u odnosu na Trezor.

Sada je tim Ledgera otkrio još jedna ranjivost, ovaj put u vezi s provjerom PIN-a. Ovaj hak uključuje stvaranje baze podataka o različitom izlaznom naponu u usporedbi s tajnim vrijednostima pomiješanim s PIN kodom pohranjenim u memoriji KeepKeya. Ta se baza podataka tada može koristiti za oporavak tajnih vrijednosti na bilo kojem KeepKey uređaju. Dakle, ako haker ima fizički pristup vašem KeepKeyu, može povezati vaš uređaj kako bi očitao izlazni napon vašeg čipa i usporedio ga s bazom podataka. Odatle haker može oporaviti vaš PIN kod.

ShapeShift, proizvođači KeepKey zakrpili su ranjivost provjere PIN-a u svojoj verziji firmware-a 6.4.1. Unatoč tome, još smo uvijek morali revidirati svoju sigurnosnu ocjenu s 3,5 na 3 od 5 za KeepKey, jer fizička ranjivost ostaje neispravljiva.

3/5 Ocjena sigurnosti

Multivalutna podrška

Keepkey izvorno podržava 7 najčešćih kriptovaluta: Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum i Litecoin. Uključujući ERC-20 tokene, podržava preko 40 kovanica.

Najnoviji popis KeepKey-ovih podržanih kripto valuta.Popis kriptovaluta koje podržava KeepKey.

To je daleko manje od preko 1000+ kriptovaluta koje podržavaju konkurenti KeepKeya.

Prilikom objavljivanja mog videozapisa u kolovozu 2018. godine, u kojem se uspoređuju Trezor Model T, Ledger Nano S i KeepKey, potonji nije podržavao ERC-20 tokene.

Međutim KeepKey kontinuirano radi na razvoju svog firmware-a i ERC-20 tokeni su sada podržani.

Također postoje prigovori da se KeepKey sporo ažurira na podržanim kriptovalutama. Na primjer, Bitcoin Satoshi’s Vision (SV) stvoren je od hard forka Bitcoin Cash (BCH) 15. studenog 2018. Međutim, do danas, tj. 6 mjeseci kasnije, KeepKey još uvijek nema podršku za njega.

2,5 / 5 multivalutna podrška

Dizajn hardvera

Usporedba veličina: KeepKey vs Trezor vs LedgerUsporedba veličina: KeepKey vs Trezor vs Ledger

KeepKey je jedan od najvećih hardverskih novčanika za kriptovalute dimenzija 38 x 93,5 x 12,2 mm. Također ima značajan osjećaj što ga čini luksuznijim od ostalih novčanika s kriptovalutama. Međutim, neki bi ljudi, uključujući mene, voljeli novčanike manjih dimenzija.

KeepKey se također može pohvaliti jednostavnim dizajnom koji ima samo 1 gumb.

Netko se može zabrinuti da će imati samo 1 gumb značiti da će trebati više godina da se postavi sjeme za oporavak i unesu PIN brojevi. Međutim, KeepKey to čini jednostavnijim jer većinu procesa obavlja putem svoje aplikacije. Gumb se obično koristi samo za uključivanje / isključivanje i kao gumb za potvrdu.

KeepKey ima i najveći zaslon zaslona koji ima OLED zaslon veličine 3,12 inča veličine 256 × 64 mm. Zaslon je zaštićen polikarbonatnim kućištem iako ga je još uvijek lako ogrebati. Ogrebotine su, međutim, samo kozmetičke i ne utječu na upotrebu uređaja.

Prednost ovog velikog zaslona znači da može prikazivati ​​adrese kriptovaluta, pa čak i frazu za oporavak u cijelosti. To štedi korisnike od pomicanja naprijed-natrag, što je ogroman plus.

KeepKey koristi USB-A sučelje za punjenje i povezivanje s računalom. Korisnici Windowsa sigurno bi to više voljeli. Jedan od problema s uređajima Ledger Nano S je taj što USB-A veza postaje nestabilna nakon dulje uporabe. Međutim, nepoznato je je li to također problem u KeepKey novčaniku jer ga, iskreno, ne koristimo često.

Montaža

Postupak je sličan i jednostavniji od ostalih hardverskih novčanika.

Jednostavno preuzmete Proširenje KeepKey za Google Chrome iz trgovine Google Playstore i povežite svoj uređaj.

Upute na zaslonu prilično su osnovne i traje manje od 5 minuta. Obavezno dovršite postavljanje pribadačom i frazom za oporavak.

Podrazumijeva se da kada zapisujete frazu za oporavak; osigurajte da nema kamera koje snimaju i ne spremajte kopiju na svoje računalo. To je zato što ga svatko s frazom za oporavak može koristiti za vraćanje uređaja i potencijalnu krađu imovine.

4/5 za dizajn hardvera

4/5 jednostavnosti korištenja

Integracija Shapeshift-a

Glavna prodajna točka KeepKeya je njegova integracija s Mjenjanje oblika. To znači da novčanik već ima in crypto za kripto razmjenu. To čini trgovanje između kriptovaluta lakim i praktičnim.

Ovu značajku zadržava ograničena podrška za kriptovalute. Međutim, to ne bi trebao predstavljati problem korisnicima koji ne namjeravaju trgovati bilo kojom kriptovalutom osim one glavne koje podržava Shapeshift.

Sučelje klijenta KeepKeySučelje klijenta KeepKey

Presuda: isplati li se KeepKey i dalje kupovati 2020. godine?

KeepKey zaostaje u konkurenciji luksuznih hardverskih novčanika u usporedbi s Trezor Model T i Ledger Nano X. Imaju robustan fizički dizajn i jednostavan postupak instalacije, ali im jako nedostaje podrška za novčiće. Sigurnosno gledano, ShapeShift jednostavno nije toliko otvoren ili detaljan kao drugi proizvođači u objašnjavanju kako njihov uređaj može zaštititi vaše kriptovalute – što može biti pomalo znak upozorenja. Nadalje, iako je njihovo najnovije ažuriranje firmvera popravilo nedavno otkrivenu ranjivost PIN koda, postoje i druge ranjivosti koje se izravno odnose na hardver KeepKeya i nije ih moguće popraviti.

Za povremene trgovce ili novopridošlice koji kriptiraju, možda neće htjeti potrošiti toliko na hardverski novčanik. I dok je KeepKey novčanik s najpovoljnijim cijenama od 49 USD, sigurnosni su problemi dovoljni da potrošače ozbiljno razmisle o potrošnji dodatnih 10 USD za Ledger Nano S koji je sigurniji i kompaktniji.

Pa isplati li se KeepKey i dalje kupovati 2020. godine? Odgovor je nažalost ne.

Ocijenila 30. svibnja 2019. Angela Wang

Ažurirano 25. svibnja 2020. u vezi s najnovijim sigurnosnim ranjivostima.

Ocjena sigurnosti: 3/5

Multivalutna podrška: 2,5 / 5

Dizajn hardvera: 4/5

Jednostavnost upotrebe: 4/5

Konačni rezultat: 3,38 / 5

Specifikacije proizvoda KeepKey (tehničke specifikacije)

Procesori ARM Cortex-M3 procesor
Kompatibilnost 64-bitno stolno računalo (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux). Također kompatibilan s Android pametnim telefonima.

Konektor

USB mikro-B
Sigurnosna potvrda Nula
Veličina Veličina: 38 x 93,5 x 12,2 mm

Težina: 54g

Podržana imovina 40+ podržana sredstva

{ "@kontekst": "http://schema.org/", "@tip": "Proizvod", "marka": "Mjenjanje oblika", "Ime": "KeepKey", "slika": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/Keepkey.jpg", "opis": "Novčanik KeepKey objavljen je 2015. Riječ je o hardverskom novčaniku koji vlasnici digitalnih sredstava mogu koristiti za sigurno spremanje svojih kriptovaluta.", "pregled": { "@tip": "Pregled", "naslov": "KeepKey pregled hardverskog novčanika: isplati li se još uvijek kupiti?", "Ime": "KeepKey", "opis":"Novčanik KeepKey objavljen je 2015. Riječ je o hardverskom novčaniku koji vlasnici digitalnih sredstava mogu koristiti za sigurno spremanje svojih kriptovaluta. Međutim, zaostaje u konkurenciji luksuznih novčanika. Ipak, postoje i druge pristupačnije alternative ako ste novi u kripto ili povremenom trgovcu.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/keepkey-review-still-worth-buying/", "reviewBody": "Novčanik KeepKey objavljen je 2015. Riječ je o hardverskom novčaniku koji vlasnici digitalnih sredstava mogu koristiti za sigurno spremanje svojih kriptovaluta. Međutim, zaostaje u konkurenciji luksuznih novčanika. Iako imaju robustan fizički dizajn i jednostavan postupak instalacije, novčanik ozbiljno nema podršku za kovanice i ima neispravljive sigurnosne probleme. ", "datumObjavljeno": "2019-10-10", "reviewRating": { "@tip": "Ocjena", "ratingValue": "3.38", "najgora ocjena":"0", "bestRating": "5" }, "Autor": { "@tip": "Osoba", "Ime": "Angela Wang" }, "izdavač": { "@tip": "Organizacija", "Ime": "Boxmining", "logo": { "tip": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "ponude": { "@tip": "Ponuda", "cijenaValuta": "USD", "cijena": "49", "url":"https://shapeshift.io/keepkey/" }}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map