Trezor Model T pregled: isplati li se kupiti?

Trezor Model TTrezor Model T

Trezor Model T druga je generacija hardverskog novčanika za kriptovalute proizvođača Satoshi laboratoriji. Novčanici Bitcoin i Altcoin rade pomoću novog firmvera nazvanog TREZOR Core, što omogućuje brži razvoj novih značajki.

U ovom ćemo pregledu razmatrati značajke hardverskog novčanika, kriptovalute koje podržava i vrijedi li ih kupiti ili ne.

Ako želite naučiti kako postaviti i instalirati svoj Trezor Model T, ovdje pogledajte naš cjeloviti vodič za postavljanje.

Ili pogledajte moju video recenziju u nastavku.

Ključne značajke modela Trezor T

  1. Zaslon: LCD svijetle boje – 240 × 240 piksela;
  2. Povezivost: USB-C konektor za povezivanje s računalom ili mobitelom;
  3. Mobilna podrška: Android podrška putem Trezor Managera; i
  4. Kompatibilnost s vanjskim novčanikom: podržava MyEtherWallet i nekoliko drugih.

Trezor Model T unutar kutijeUnutar kutije

Sigurnosne značajke

Lozinke na uređaju pojedinačno se zaključavaju pomoću programa Trezor Password Manager pomoću korisnikovih digitalnih ključeva. Uređaj može funkcionirati i kao U2F hardverski token, što omogućuje Trezoru da koristi zaslon i obavijesti korisnika o bilo kojem zahtjevu za provjeru autentičnosti prije nego što ga odobri.

Trezor je stvorio standardno sjeme za oporavak (BIP32 / 39/44), koje omogućava korisnicima da lako oporave čitav novčanik uz pomoć sjemena za oporavak od 12 riječi.

Slično kao Trezor One, Model T ima značajku zaporke tako da korisnici mogu generirati novi novčanik. Da bi pristupili novčanicima zaštićenim lozinkom, korisnici će morati unijeti vašu lozinku u Dodatku na svoj sigurnosni PIN.

Dakle, recimo da lopov zahtijeva da mu omogućite pristup vašem uređaju. Možete im dati svoj PIN kôd za pristup novčaniku s manje sredstava. U međuvremenu, glavnina vaše kripto imovine pohranjena je sigurno iza novčanika zaštićenih lozinkom.

Može li se Trezor hakirati?

Kraken sigurnosni laboratoriji najavio osmislili su novi način hakiranja uređaja Trezor u roku od 15 minuta od fizičkog posjedovanja uređaja. Učinili su to kroz prekidanje napona pomoću uređaja i probijanje PIN koda pomoću prilagođene Python skripte, koja će otkriti sjeme oporavka. Prema Kraken Security Labs, napad koristi svojstvene nedostatke u Trezorovom mikrokontroleru. Tako će Trezoru biti teško popraviti ovu ranjivost bez ponovnog dizajniranja hardvera i izbacivanja novog uređaja.

U odgovor, Trezor je napomenuo da napad ne može raditi daljinski i ako korisnici uključe značajku pristupne fraze na uređaju. Trezor je također uvjeravao korisnike da je fizički pristup samo prijetnja za 6-9% korisnika kriptovaluta.

Ažuriranje firmvera Trezor Model T 2.3.0 – popravlja li hak Kraken Security Labs?

Sredinom travnja 2020. Trezor Model T najavio je svoj najnoviji ažuriranje firmvera do ver. 2.3.0 koji sadrži neka ažuriranja o njihovim sigurnosnim mjerama. Prije nego što odgovorimo može li riješiti 15-minutno hakiranje koje je Kraken Security Labs izradio ranije ove godine (vidi gornji odjeljak), pogledajmo koje su to značajke.

Nova ažuriranja uključuju 2 ažuriranja zaporke što prvo dopušta privremeno predmemoriranje lozinke kako biste se prilikom korištenja uređaja mogli prebacivati ​​između različitih novčanika zaštićenih lozinkom. Predmemorija lozinke samo je privremena, pa nakon što isključite uređaj, ništa se neće spremiti. Drugo, od korisnika će se sada tražiti da odaberu kako će unijeti lozinku na samom uređaju, a ne na računalu ili telefonu.

Značajna nova značajka je obriši kod koji djeluje kao „samouništavajući PIN“. Kada se unese ili na sam uređaj, ili na računalo ili telefon, kôd za brisanje briše sve privatne podatke s vašeg Trezora i resetira uređaj na tvorničke postavke. Trezor sugerira da korisnici mogu kôd za brisanje upisati negdje u blizini vašeg uređaja kao PIN za varalicu, pa ako lopov pokuša otključati vaš uređaj, učinit će da se Trezor izbriše.

The Zaštita SD kartice značajka je namijenjena da služi kao dodatna zaštita od fizičkih napada na model Trezor T. Kad je ova značajka omogućena, nasumično generirana “tajna” pohranjuje se na microSD koji je umetnut u vaš Trezor. Ova “tajna” nema podataka o sjemenu ili lozinci vašeg Trezora i potpuno je slučajna vrijednost. Uz ovu značajku, trebali biste umetnuti SD karticu u Trezor kako biste kombinirali “tajnu” s PIN-om i dešifrirali podatke pohranjene na Trezoru. Stoga ćete trebati i SD karticu i Trezor da je otključaju i pristupe vašim kriptovalutama. Dakle, možete omogućiti ovu značajku i držati SD karticu i svoj Trezor na odvojenim mjestima ako ste zabrinuti zbog fizičkih napada.

Iz našeg istraživanja, Trezor nije izravno odgovorio je li njihovo najnovije ažuriranje sigurnosnog firmwarea popravljalo hak koji je osmislio Kraken Security Labs. Kao što je prethodno spomenuto, ranjivost koju je identificirao Kraken ne može se riješiti ako se hardver ne redizajnira. Dakle, najnovija ažuriranja firmvera mogu samo neizravno omogućiti hakerima teže pristupanje vašem uređaju, ali ne i riješiti osnovnu ranjivost. Činjenica da je Krakenu trebalo samo 15 minuta fizičkog pristupa uređaju da ga hakira i njihov prijedlog da bi se glitching alat mogao masovno proizvoditi za prodaju po cijeni od oko 75 USD i dalje je izuzetno zabrinjavajuća. Iz tog razloga, iako cijenimo napore Satoshi Laba da nastavi poboljšavati uređaj, ne možemo vratiti sigurnosnu ocjenu dodijeljenu Trezoru prije nego što je otkriven haker Kraken.

Vrijednosnica 3/5

Multivalutna podrška

Trezor Model T dizajniran je za rad s više od tisuću kripto valuta, uključujući popularne poput Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold i još mnogo toga. Redovita ažuriranja poboljšavaju značajke i omogućuju još više podržanih kriptovaluta. Jedna od prednosti Trezora u odnosu na druge novčanike je što su sve valute dostupne bez potrebe za „instaliranjem“ pojedinačnih aplikacija – to pojednostavljuje cjelokupnu upotrebu uređaja

Da biste provjerili popis za usporedbu kovanica koje podržavaju Trezor i Ledger, pogledajte našu konačnu listu podržanih kovanica.

Trezor Model T podržava tisuće kriptovaluta

Trezor trenutno ne podržavaju decentralizirane razmjene poput Binance DEX, IDEX ili Switcheo razmjene.

Multivalutna podrška 3/5

Podrška za novčanik treće strane

Exodus novčanik nudi Trezor podršku koja omogućava Exchange značajke

Novčanici treće strane poput Exodus novčanik nudi Trezor podršku i omogućuje pristup hardverskom novčaniku unutar Exodusa. To znači da će korisnici moći birati između različitih sučelja novčanika i uživati ​​u jedinstvenim značajkama koje nudi samo Exodus, poput izravne razmjene valuta.

Dizajn hardvera

Uređaj je relativno kompaktan na 64 mm x 39 mm x 10 mm (2,52 inča x 1,54 in x 0,39 inča) i teži 16 grama.

Također ima LCD veličinu 240 x 240 piksela.

Pomoću LCD zaslona korisnici mogu uređivati ​​i konfigurirati novčanik prema svom ukusu.

Elegantan dizajn čini ga nadogradnjom na prethodni Model One. Umjesto gumba, uređaj ima zaslon osjetljiv na dodir zbog jednostavnosti upotrebe.

Međutim, smatram da je zaslon osjetljiv na dodir još uvijek mali i da ga je teško koristiti. Na kraju sam se zaustavio pritiskom zaslona ružičastim prstom.

Trezor Model T palac za vaguPalac za vagu

Uređaj radi sa širokim rasponom operativnih sustava. Dakle, korisnici neće imati problem povezati ga s Windowsima, Linuxom, MacOS-om. Također imaju Chromeova proširenja dostupna onima koji ga žele koristiti. Korisničko sučelje daje korisnicima mogućnost promjene jezika i pregledavanja transakcija putem dodirnog zaslona.

Dizajn hardvera 5/5

Jednostavnost upotrebe 4/5

Mobilnost

Uređaj podržava Android mobilne i prijenosne uređaje. Trenutno nema podrške za iOS.

Korisnici će trebati preuzeti Trezor Manager iz trgovine Google Play, koja im omogućuje upravljanje novčanikom sa svojih mobilnih telefona. Mobilna aplikacija može se koristiti za slanje kripto valuta, generiranje adresa i pregled detalja korisničkog računa.

Pomoću uređaja korisnici se mogu povezati i s drugim aplikacijama novčanika, uključujući Micelij, MyEtherWallet, GreenAddress, i Electrum.

Također podržava integraciju s Bitstamp i Bitex razmjene. Dakle, korisnici se mogu prijaviti i poslati kriptovalute na ove burze izravno pomoću uređaja Trezor.

Isplati li se Trezor Model T 2020. godine?

Po službenoj cijeni od 149 EUR, to je izvrstan hardverski novčanik za kriptovalute.

Međutim, neki ljudi mogu smatrati cijenu previsokom unatoč njezinim funkcijama i visokoj razini sigurnosti. Prilična je investicija ako ste novi u kriptovalutama ili samo ležerno trgujete kriptovalutama.

Zaslon osjetljiv na dodir, njegova podrška za više od tisuću kriptovaluta i njegove visoko-sigurnosne značajke neki su od razloga koji bi ljude mogli uvjeriti da kupe ovaj kripto hardverski novčanik.

Presuda

Presuda za model TrezorTrezor Model T

Odluka hoćete li kupiti Trezor Model T preko drugih dostupnih hardverskih novčanika za kriptovalute ima puno veze s onim značajkama koje tražite.

Novčanik podržava preko tisuću kriptovaluta. Tako se na uređaju može pohraniti gotovo polovica kriptozastupnih podataka dostupnih na tržištu.

Njegova integracija s razmjenama kao što su Bitstamp, Coinmap i Bitex također ga čini dobrim izborom.

Međutim, jedan značajan nedostatak je taj što uređaj ne podržava IDEX ili Switcheo razmjene. Posljednja otkrića tvrtke Kraken Security Labs o fizičkim hakiranjima uređaja također su izuzetno zabrinjavajuća.

Ocjena sigurnosti: 3/5

Podrška u više valuta: 4/5

Dizajn hardvera: 5/5

Jednostavnost upotrebe: 4/5

Konačni rezultat: 4/5

Da biste kupili svoj Trezor Model T, kliknite ovdje.

Trezor Model T Specifikacije proizvoda (Tehničke specifikacije)

Procesori ARM Cortex-M4 procesor @ 168 MHz ugrađen u STM32 F2 mikrokontroler
Kompatibilnost 64-bitno stolno računalo (Windows 7+, macOS 10.8+, Linux). Kompatibilan s Android pametnim telefonima.

Konektor

USB tip C
Certifikacija Nula
Veličina Veličina: 64mm x 39mm x 10mm

Težina: 22g

Podržana imovina 1050+ podržana sredstva

Pregledajte ažuriranja

Ažurirano 30. lipnja 2019 .: Popis podržanih kovanica

Ažurirano 2. listopada 2019 .: Ažurirane informacije Decentralizirana podrška za razmjenu

Ažurirano 10. ožujka 2020 .: Ažurirane informacije o fizičkim hakiranjima uređaja.

Ažurirano 14. svibnja 2020 .: Ažurirane informacije o najnovijem ažuriranju firmvera ver. 2.3.0 i može li riješiti ranjivosti koje je prethodno identificirao Kraken Security Labs.

{ "@kontekst": "http://schema.org/", "@tip": "Proizvod", "marka": "Trezor", "Ime": "Trezor Model T", "slika": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/trezor_review.original.jpg", "opis": "Trezor Model T druga je generacija hardverskog novčanika za kriptovalute proizvedena u Satoshi Labsima s velikim zaslonom osjetljivim na dodir.", "pregled": { "@tip": "Pregled", "naslov": "Trezor Model T pregled: isplati li se kupiti?", "Ime": "Trezor Model T", "opis":"Trezor Model T druga je generacija hardverskog novčanika za kriptovalute proizvedena u Satoshi Labsima s velikim zaslonom osjetljivim na dodir.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/trezor-model-t-review-worth-buying/", "reviewBody": "Trezor Model T dizajniran je za rukovanje s više od tisuću kripto valuta, uključujući popularne poput Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold i još mnogo toga. Odluka hoće li se Trezor Model T kupiti preko drugih dostupnih hardverskih novčanika s kriptovalutom ima puno veze s onim značajkama koje tražite. ", "datumObjavljeno": "2019-10-02", "reviewRating": { "@tip": "Ocjena", "ratingValue": "4.25", "najgora ocjena":"0", "bestRating": "5" }, "Autor": { "@tip": "Osoba", "Ime": "Michael Gu" }, "izdavač": { "@tip": "Organizacija", "Ime": "Boxmining", "logo": { "tip": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "ponude": { "@tip": "Ponuda", "cijenaValuta": "USD", "cijena": "159,99", "url":"https://shop.trezor.io/product/trezor-model-t?offer_id=15&aff_id = 1023" }}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me