Bilten br. 14

Crvene zastave tjedna

Vrijednost DeFi (VALUE $) trezori su pretrpjeli 6 milijuna dolara brze zajmove, slično kao i Harvest’s

Da nije bilo nedavnog skupa Bitcoina, ovo bi moglo biti poznato kao Hack Season. Sve više projekata, posebno u decentraliziranim financijama (DeFi), napada se i čini se da niti jedan pametni ugovor više nije siguran.

14. studenog u 10:45 EST, samo nekoliko sati nakon izlaska Vault Phase 2, koji je na Twitteru proslavljen kao “najveća sigurnost, najbolji povratak i najveća zajednica“U kripto, složeni“ dvostruki ”flash zajam napad iskoristio trezor MultiStables od ValueDefi protokol. U onome što je kasnije definirano kao jedan od najsloženijih napada viđenih u DeFi-u, haker je upotrijebio dva brza zajma, s Aaveom i Uniswapom, kako bi ukrao 6 milijuna USD.

Post-Mortem članak Tim je objasnio što se dogodilo: napad je uzeo 80 tisuća ETH putem brze posudbe na Aaveu, kupio 116 milijuna DAI i 31 milijun USDT, pohranio 25 milijuna DAI u Trezor, vratio 24 milijuna mvUSD i zamijenio 91 milijun DAI i 31 milijun USDT u USDC. Potom su mvUSD povučeni iz DAI-ja, a 80k ETH plus naknade vraćeni su u Aave. Napokon, otkupljeno je 33 milijuna DAI, a dva poslana natrag prema Deployeru (kao što su se u posljednje vrijeme dogodila druga vremena). Krivac je to učinio iskorištavanjem ranjivosti unutar trezora Value DeFi.

Izvorni dolar ($ OUSD) izgubio je milijune u napadu na flashloan

Tri dana kasnije, red je bio na napadu na izvorni dolar ($ OUSD).

The Projekt stablecoin koji generira prinos pretrpio gubitak sredstava od 7 milijuna dolara, Od toga su milijun dolara položili osnivači, zaposlenici i sama tvrtka Origin. Tim još uvijek istražuje kako je točno izveden napad, ali sumnjaju da je riječ o transakciji flash pozajmice koja je čini se korijen napada.

Navodno je nakon napada haker uspio prodati dio ukradenih OUSD, DAI i ETH na Uniswap i Sushiswap. napadač također pere ukradena sredstva koristeći RenBTC.

Detaljno objašnjenje eksploatacije možete pročitati u ovom ažuriranom članak od strane tima Origin.

Ovo je peti napad brze pozajmice za Defi u posljednjih mjesec dana, nakon Harvest Financea, Akropolisa, CheeseBanka i Value.

Sveukupno, prema CipherTrace, Dosadašnji hafiji za sada su zaslužni za oko 100 milijuna dolara u 2020. godini.

Crypto Exchange Liquid kaže da su podaci korisnika možda izloženi u slučaju kršenja sigurnosti

Kao službeno potvrđena, kripto razmjena Tekućina kao što je hakirano 13. studenog.

Napad se sastojao u tome što je jedan od pružatelja usluga hostinga pogrešno prenio kontrolu računa i domenu na zlonamjernog glumca koji je dobio pristup nekim od internih računa e-pošte. Ovo kršenje rezultiralo je izlaganjem korisničkih podataka. Kao što su naveli:

“Vjerujemo da je zlonamjerni glumac uspio dobiti osobne podatke iz naše korisničke baze podataka. To može uključivati ​​podatke poput vaše e-pošte, imena, adrese i šifrirane lozinke. Nastavljamo s istragom je li zlonamjerni glumac također dobio pristup osobnim dokumentima predviđenim za KYC, poput osobne iskaznice, selfija i dokaza o adresi, i pružit ćemo ažuriranje nakon završetka istrage. “

To bi moglo dovesti do krađe identiteta, neželjene e-pošte i pokušaja krađe identiteta. Iako tim ne vjeruje da bi to predstavljalo neposrednu prijetnju za njegove korisnike, predlažu “da svi kupci Liquida što prije promijene lozinku i 2FA vjerodajnice”.

UNI poljoprivreda završava … što se dalje događa?

Kako se poljoprivreda $ UNI bližila planiranom kraju 17. studenoga, nagađanja o budućoj cijeni $ ETH i tokena Uniswap bila su nastajući, i prvi poziv za zamjenu zajednice nije uspio donijeti nikakvu određenu odluku o budućim koracima platforme. Više od 2 milijarde USD vrijedno bilo je zaključano u četiri bazena koji su donosili UNI nagrade (ETH-DAI, ETH-USDC, ETH-USDT, ETH-WBTC); sav novac kojem je bilo suđeno da se vrati na tržište. Kako je cijena ETH-a bila srednjih 300 dolara prije nego što je poljoprivreda započela u rujnu, mnogi su se bojali skorog odlagališta jer bi ga ljudi zamijenili za stabilne kovanice ili više investicijski privlačnih altcoina. Cijena nije bila jedina briga Uniswap-a, jer je sav taj skupni novac značio i vrlo sporo klizanje na Dexu.

Da iskoristite trenutak, Sushiswap ($ SUSHI) najavio povećanje nagrada za ista četiri bazena na njihovoj platformi. Točno sat vremena kasnije, Hayden Adams (izumitelj Uniswap-a) unaprijedio je novi prijedlog nastaviti s nagradama dodatna 2 mjeseca pri polovini stope raspodjele geneze. Prijedlog sada čeka fazu provjere konsenzusa, prije nego što bi se poljoprivreda mogla ponovno pokrenuti 4. prosinca.

Sushiswap i Uniswap TVLSushiswap i Uniswap TVL (zasluga za sliku: DeFi puls)

U međuvremenu, kao što možemo primijetiti na sljedećoj slici, Uniswap TVL značajno je opao na štetu Sushiswap-a, koji je porastao dostižući sličnu neto vrijednost kao i njegov glavni konkurent.

Bitcoin nastavlja svoj miting

Nakon američkih izbora, čak i ako je rezultat i dalje kontroverzan, $ BTC nastavlja svoj miting kao da ne bi mogao mariti za to. Posljednjih je dana njegova tržišna kapitalizacija čak dosegla ATH od 350 milijardi dolara, nadmašivši prijašnju najvišu razinu od 16. prosinca 2017. (zbog BTC inflacije, čak i ako cijena nije ATH, u optjecaju je više kovanica nego prije 3 godine, što je rezultiralo veća tržišna kapa). Cijena je trenutno veća od 18 tisuća dolara! Konačno!

Grafikon cijena bitcoinaGrafikon cijena bitcoina (Kredit za sliku: Coingecko)

Kako je BTC u posljednje vrijeme rastao, moglo bi se kladiti da će i mediji početi pratiti vijesti, a upravo se to dogodilo. Vidjeli smo BBC, CNBC-ov Fast Money, CNN i još mnogo intervjua sa “stručnjacima” i nagađanja o sljedećem ATH-u, uparenom s puno starih i novih memova koji se dijele posvuda. Uz široku pokrivenost i sve veći broj trgovaca koji se ukrcavaju u strahu od propuštanja (Paypal-ova kripto usluga dosegla Opseg trgovine u iznosu od 25 milijuna dolara u prvih mjesec dana od pokretanja) to bi moglo značiti da se (lokalni) vrh približava?

Iako se sve ovo događalo, čini se da stvari za kineske rudare nisu tako dobre. Wu Blockchain izvijestio je da se 75% ispitanih rudara bori da plati svoje račune za električnu energiju. To je zbog ograničenja koja kineska vlada primjenjuje na kripto, što otežava kupnju i prodaju u CNY američkim dolarima. Mnogi rudari vidjeli su kako im se zamrzavaju bankovne kartice ili kako im se isključuju strojevi jer nisu imali gotovine za plaćanje računa za struju.

Stoga se također nagađa da ovaj veliki skup nije potaknut samo porastom potražnje, već i zato što je aktivnost rudara rudara, koja stvara stalni pritisak prodaje, usporena.

Koja je vilica Bitcoin gotovine?!

15. studenog Bitcoin Cash ($ BCH) prošao je nadogradnju protokola, kako je utvrdio putokaz.

Ovo je ažuriranje sadržavalo Hard Fork koji je lanac podijelio na dva dijela, BCHN i BCHA nakon bloka # 661647. Razlog zašto se to događa je neslaganje oko trenutnog stanja blockchaina između Bitcoin Cash čvora i Bitcoin Cash ABC zajednica nakon što je odbijeno predloženo ažuriranje Amauryja Secheta (ABC). Čini se da će $ BCHN biti dominantan dio jer je 80% rudara pokazalo podršku prije podjele, a sada je 667 blokova ispred.

Ovo nije prva vilica za BCH, jer je i sama bila rezultat Bitcoina vilica u 2017. godini.

Kako ide utrka uloga na ETH2?

Manje od tjedan dana prije roka, ETH stavljen na mrežu Ethereum 2 manje je od polovice onoga što je potrebno za pokretanje faze Beacon 0. Kao što su mnogi izvori očekivali, zajednica očekuje odlučujući porast stope depozita u zadnji dani prije roka. Ako će minimalni zahtjevi biti ispunjeni do 24. studenog, ETH2 će se pokrenuti 1. prosinca, inače će automatski započeti 7 dana nakon što se dosegne prag.

U nedavnom AMA, Danny Ryan, glavni istraživač iz zaklade Ethereum odgovorio je na zabrinutost korisnika zbog mogućnosti neuspješnog lansiranja. Ryan kaže da Zaklada ima rješenje, a to je prilagoditi prag na oko 100k + ETH što smatraju dovoljnim. To će izbjeći da uloženi ETH ostane u limbu. Ryan je također napomenuo da će oni koji su uložili uloge dobiti velike nagrade za ove rane usvojitelje. Njihova Stranica Github također ulazi u više detalja o drugim mogućnostima.

Evo 5 stvari koje POTREBNO znati o ETH 2.0

Također, naučite više o ovoj utrci uloga i njezinim potencijalnim implikacijama:

Hoće li se Ethereum 2.0 (ETH) uspješno pokrenuti?

OKEx razmjena konačno nastavlja s povlačenjem!

Više od mjesec dana nakon Okex razmjena odlučio je obustaviti sva povlačenja kriptovaluta, tim je upravo najavio da će se operacije ponovo otvoriti 27. studenog ili prije toga. Također uvjeravaju da je 100% sredstava korisnika sigurno.

The službeno priopćenje potvrdio da je jedan od vlasnika privatnih ključeva Okexa surađivao s vlastima u slučaju koji nema nikakve veze sa samom Burzom. Naveli su da, iako je “OKEx uvijek koristio sigurnosni mehanizam za vlasnike privatnih ključeva kako bi osigurao da svaki vlasnik privatnog ključa može aktivirati aktiviranje sigurnosnog sigurnosnog ključa u slučaju dugotrajne onesposobljenosti, poput smrti ili gubitka memorije”, određeni scenarij zatekao ih je nespremno jer nije bila pripremljena nijedna strategija.

Značajne kampanje lojalnosti bit će najavljene u znak zahvalnosti zajednici.

Ovdje pratite priču o razvoju OKEx-a.

Boxmining događanja: Intervjui, darivanja i još mnogo toga!

  • Zašto nam trebaju privatnost i skaliranje na blockchainu? Privatnost je sljedeći veliki skok za blockchain tehnologiju koja se može koristiti za omogućavanje anonimne razmjene podataka, razmjene bez pokretanja unaprijed i stvarne zamjenjivosti tokena. Razgovarali smo s prof. Dawn Song o potrebi pametnih ugovora koji čuvaju privatnost i kako se to primjenjuje Protokol o oazi ($ ROSE): https://youtu.be/JQzKKOV_ycA

  • Nakon mjeseci rada naša NOVO REDIZINIRANA web stranica je gotova !! https://boxmining.com/
  • Imamo fantastičnu suradnju s DuckDao timom za priliku da osvojimo (po našem mišljenju) najbolji NFT IKAD!

&# 128525; Retweet za WIN !!&# 128081;

PRIDRUŽITE SE NAJVEĆOJ ������ sakupljačkoj igri: NAGRADNI fond od 200.000 USD donio vam je @duck_dao

Pojedinosti&# 128073;https://t.co/5ZFDXUtRBm

Poklanjanje RIJETE kartice

1x&# 129332; �������� Rudarstvo u boksu&# 128640;

15x “Stratos” kartice

1) Retweet

2) Označi 3 prijatelja

3) Etička adresa#duckdaohunters pic.twitter.com/Tnq3LbRIRp

– Boxmining (@boxmining) 18. studenog 2020

Nadolazeći događaji

* Sva vremena su u UTC ako nije drugačije određeno

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me