10 najboljih hardverskih strojeva za rudarenje bitkoina 2020

Rudarstvo bitcoina može biti vrlo isplativo, ali zahtijeva hardver gladan energije i duboko razumijevanje principa koji pokreću blockchain tehnologiju. Da biste iskopali bitcoin, trebat će vam specijalizirani hardver za rudarenje bitcoina koji se naziva uređaji s integriranim krugom specifični za aplikaciju ili ASIC. 

Danas postoji mnogo različitih ASIC-a. Ovi su uređaji evoluirali kroz visoko konkurentnu utrku naoružanja za Bitcoin rudarstvo – Bitcoin blockchain koristi ogromne količine procesorske snage kako bi riješio izuzetno složene matematičke probleme i osigurao svoju mrežu, prisiljavajući hardver da postaje sve moćniji.

Uređaji za rudarstvo Bitcoina na početnoj razini mogu biti relativno jeftini, dok rudari visokih performansi mogu doseći i do preko 10 000 USD. Kada procjenjujete ASIC hardver s namjerom Bitcoin rudarstva, morat ćete izmjeriti snagu hardvera naspram količine energije koju on crpi, zajedno s troškovima električne energije u vašoj regiji.

U ovom članku raščlanjujemo 10 najboljih strojnih strojeva za rudarstvo bitcoina iz 2020. godine, predstavljajući raščlambu brzine raspršivanja, iskorištenja energije i potencijalne profitabilnosti.

Što treba uzeti u obzir pri odabiru hardvera za rudarstvo bitcoina

Rudarstvo bitcoina dramatično se promijenilo od pokretanja mreže Bitcoin 2009. Tijekom prvih nekoliko godina rada mreže Bitcoin, rudarstvo bitcoina moglo se izvoditi na gotovo bilo kojem kućnom računalu s relativno snažnim CPU-om.

Kako je Bitcoin mreža rasla, međutim, računski procesi potrebni za zaštitu Bitcoin mreže postajali su sve složeniji, prisiljavajući rudare da se prebace na snažnije GPU-e kako bi išli ukorak sa potražnjom. 

Na kraju je potreba za hardverom velike hash snage – brzinom kojom rudarski hardver radi – rezultirala stvaranjem namjenskog ASIC hardvera. Visoko specijalizirana priroda ASIC hardvera omogućuje rudarima bitcoina da brže kopaju, koristeći manje električne energije.

ASIC hardver sada je neophodan za bitcoin rudare. Tri su glavna čimbenika koja treba uzeti u obzir pri odabiru najboljeg hardvera za rudarstvo Bitcoina:

Cijena:

Cijena hardvera za rudarstvo Bitcoina razlikuje se ovisno o operativnoj učinkovitosti, trajnosti i računalnoj snazi. U pravilu će jeftiniji hardver donijeti nižu učinkovitost i nižu profitabilnost. Troškovi rudarskog hardvera trebaju se uključiti u svaku analizu profitabilnosti, uzimajući u obzir očekivani životni vijek hardvera.

Učinkovitost:

Hardver za Bitcoin rudarstvo u osnovi je dizajniran za pretvaranje električne energije u BTC. Ako niste sigurni kako odabrati najbolji hardver za rudarstvo Bitcoina, fokusiranje na energetsku učinkovitost najbolje je mjesto za početak. 

Stopa raspršivanja:

Stopa raspršivanja je stopa kojom je hardver za rudarstvo bitcoina sposoban za intenzivne matematičke operacije. Jednostavnije rečeno, što je veća brzina raspršivanja hardvera, to je vjerojatnije da će rudar ili rudarski bazen za koji hardver djeluje riješiti sljedeći blok u Bitcoin blockchainu. U pravilu je hardver veće brzine raspršivanja skuplji. 

Sve u svemu, najbolji Bitcoin ASIC je najisplativiji, najisplativiji ASIC. Razvoj ASIC uređaja ubrzano se ubrzao tijekom posljednjeg desetljeća, s novim hardverom koji se izdaje svake godine, a koji stariji hardver često čini zastarjelim. 

Evo najboljih ASIC-ova za rudarstvo bitcoina u 2020. godini:

hardver za rudarstvo bitcoina Bitmain AntMiner S5

1. Bitmain AntMiner S5

Bitmain Antminer S5 nije najnovija ponuda proizvođača ASIC-a iz Pekinga, ali ipak pruža izvrsnu vrijednost za novac i učinkovitost. Za razliku od kasnijih modela kao što su S7 i S9, AntMiner S5 napaja niže napajanje od 115 volti, što u prosjeku crpi 560 vata. 

Niski zahtjevi za energijom S5 čine ga idealnim ASIC-om za rudarstvo bitcoina na početnoj razini koji je sposoban pružiti impresivnu operativnu učinkovitost. S5 generira brzinu raspršivanja od otprilike 1 GH / s za svakih 0,51 W, što je jednako 0,51 J / GH.

S5 je pogodan i za hobi rudare i za početne rudarske radove, uz dodatnu prednost profila male težine od nešto manje od 2,5 kg. 

Bitmain AntMiner S7

2. Bitmain AntMiner S7

Bitmain AntMiner S7 još je jedan stariji model iz Bitmainove vrlo popularne linije ASIC jedinica, ali i danas ostaje jedan od najpopularnijih uređaja na mreži. Nudeći nižu potrošnju energije od S5, S7 je raširen po čitavim kineskim farmama bitkoina i ima impresivnu prilagodljivost kada se koristi u kombinaciji s robusnim napajanjem poput APW3 snage 1600 W.

Iako S7 donosi razumnu zaradu ovisno o cijenama električne energije, učinkovitost jedinice ovisi i o korištenom napajanju i temperaturi okoline – S7 je posebno osjetljiv na okoliš topliji od 27 Celzijevih stupnjeva. 

Sve u svemu, S7 je najprikladniji za rudare iz hladnije klime, jer troškovi hlađenja mogu značajno smanjiti profitabilnost u toplijim regijama. 

Bitmain AntMiner S7

3. Bitmain AntMiner S9

Bitmain AntMiner, koji je na glasu kao najučinkovitiji i najmoćniji Bitcoin rudar na tržištu, rudarima nudi izuzetno impresivnu brzinu raspršivanja od 14 TH / s pri iznenađujuće maloj potrošnji energije. 

Visoku hash snagu S9 isporučuje trio ploča na kojima se nalazi 189 brodova. U kombinaciji s opskrbom Antminer 1600 W, S9 donosi dvostruko veću učinkovitost od S7 pri 0,1 Joula po Gigahash-u, sa samo 300 W vata više od prethodnog modela. 

Ključni nedostatak S9-a je glasna radna glasnoća – S9 je neprikladan za kućne aplikacije, jer čvrst okvir od 4,7 kg ima tendenciju da pojača operativni šum. 

AntMiner T9

4. AntMiner T9

Objavljen u kolovozu 2017., AntMiner T9 i dalje je jedna od najsnažnijih ASIC jedinica dostupnih na tržištu danas – kao i jedna od najskupljih. T9 se često uspoređuje sa S9 u smislu performansi i učinkovitosti, ali sadrži neka značajna poboljšanja u kvaliteti čipa koja poboljšavaju hardversku stabilnost.

Kasnija serija AntMiner T9 troši oko 1450 W, isporučujući približno 11,5 TH / s i stupanj učinkovitosti od 0,126 J / GH. Analiza isplativosti koja se temelji samo na performansama stavlja T9 ispod S9 u smislu profitabilnosti, ali poboljšanja stabilnosti čine T9 pouzdanijim izborom za manje rudarske operacije. 

AvalonMiner 741

5. AvalonMiner 741

AvalonMiner 741, objavljen u travnju 2017., pruža hobi i manje bitcoin rudare s razumno moćnim kopačem po pristupačnoj cijeni. Proizveden u Canaanu, 741 je značajna nadogradnja u odnosu na prethodni model Avalon 721, integrirajući novi dizajn hlađenja i jači čipset.

Avalon 741 dolazi s 88 čipova i novim mehanizmom za hlađenje koji poboljšava učinkovitost protoka zraka unutar uređaja, zajedno s dvostrukim hladnjacima postavljenim oko PCB-a. Canaanov rudar 741 iz 2017. pruža brzinu raspršivanja od 7,3 TH / s, sa stopom energetske učinkovitosti od 0,16 J / GH – daleko učinkovitiji od ostalih ASIC jedinica u istom cjenovnom rangu.  

Bitmain AntMiner L3 +

6. Bitmain AntMiner L3+

Bitmainov L3 + jedna je od najpopularnijih ASIC jedinica na svijetu za Scrypt rudare i usredotočen je isključivo na rudarstvo ovog određenog algoritma. L3 + se temelji na čipu BM1485, koji pruža značajna poboljšanja u odnosu na čipset korišten u prethodnom modelu L3 – udvostručujući brzinu raspršivanja i snagu L3.

L3 omogućuje brzinu raspršivanja od 504 MH / s, uz potrošnju energije od 800 W. Povećana brzina raspršivanja s L3 + rezultira ozbiljnim napajanjem, ali niža cijena uređaja u usporedbi sa skupljim modelima kao što je Innosilicon LTCMaster čini L3 + najboljim rudarom za Scrypt.

Bitmain AntMiner D3

7. Bitmain AntMiner D3

Bitmain Antminer D3 preteča je Bitmainovog D5 ASIC-a iz 2018, ali je vrlo popularan uređaj za rudare usredotočen na rudarstvo Dash – kriptovalutu koja je izvorno dizajnirana da bude otporna na ASIC. D3 je trenutno najučinkovitiji rudar za iskopavanje Dash-a i nudi velike konkurentske prednosti u odnosu na druge uređaje.

D3 omogućuje brzinu raspršivanja od 19,3 GH / s, uz stopu potrošnje energije od samo 1350W. Ostvarena stopa učinkovitosti D3 je 0,07 J / MH. U usporedbi s iBeLink DM384M, koji ima slične zahtjeve za snagom i proizvodi samo 384 MH / s, D3 ostaje isplativija opcija. 

Dragonmint T1

8. Dragonmint T1

Proizveden od strane Halong Mining, Dragonmint T1 impresivno je moćan ASIC koji isporučuje 16TH / s uz izuzetno nisku snagu. Potrošači T1 0,015J / GH, što u usporedbi s izvlačenjem snage od 0,098J / GH Bitmain Antminer S9, pruža značajnu prednost u odnosu na bitmain fokusirane rudarske građevine.

T1 integrira ASICBoos tehnologiju, koja pruža dodatno povećanje učinkovitosti od 20 posto pri radu s algoritmom Bitcoin. Valja istaknuti da T1 koristi čipset DM8475, koji donosi snažniju profitabilnost u odnosu na Bitmainovu S9 ponudu. 

WhatsMiner M3X

9. WhatsMiner M3X

WhatsMiner M3X proizvodi Pangolin Miner i pruža funkcionalnost specifičnu za pojedine rudare ili rudarske farme koje nisu ograničene velikom potrošnjom energije i izuzetno glasnim radnim volumenom.

Iako M3X nije idealna opcija za hobi rudare kod kuće, sam uređaj isporučuje 12 do 13 TH / s uz potrošnju energije koja se kreće između 1900 W i 2100 W. Pokretan 28nm ASIC čipskom tehnologijom, M3X se napaja putem WhatPower P5 koji, posebno, neće raditi na mrežnom naponu 110-120V i zahtijeva mrežni napon 180-240V da bi mogao raditi. 

Avalon6

10. Avalon6

Avalon6 je trenutno najbolji rudar bitcoina za domaće rudarenje ili hobi rudarstvo bitkoina, pružajući impresivnu funkcionalnost s malim profilom buke i razumnim crpljenjem snage po pristupačnoj cijeni.  

Iako Avalon6 pruža znatno nižu brzinu raspršivanja od Bitmains Antminer S7 ili S9 pri 3,5 TH / s, izuzetno nisku emisiju zvuka uređaja zajedno s nizom čipova koji se sastoji od 80 18nm čipova A3218, Avalon6 proizvodi samo 55dB buke unutar 1,2 metara blizine.

Standardna frekvencija Avalon6 od 500 MHz može se podesiti putem regulacije frekvencije, što je čini idealnom za rudare koji traže Bitcoin rudarski hardver koji djeluje učinkovito sa složenom kontrolom temperature – ili mogućnostima overkloka.. 

Dodatna razmatranja

Određivanje najboljeg Bitcoin rudara za vaše zahtjeve uključuje pažljivu procjenu brzine raspršivanja bilo kojeg datog rudara, zahtjeva za regulacijom temperature i iskorištenja energije. Trošak energije u regiji u kojoj ćete upravljati rudarskom opremom je kritičan, jer to igra glavnu ulogu u izračunavanju ukupne profitabilnosti.

Kripto porezi iz rudarstva

Također je važno uzeti u obzir potencijalne porezne implikacije rudarstva Bitcoina. Ovisno o opsegu vašeg napora u rudarstvu Bitcoina i vašem zemljopisnom položaju, rudarstvo bitcoina može se smatrati poslovnom aktivnošću ili može generirati oporezive događaje kada se bavite bitcoinom zarađenim rudarstvom. 

Ovdje možete točno naučiti kako postupati s kriptovalutom primljenom od rudarstva na porez: Vodič za porez na kripto rudarstvo.

Cryptorader.Porez

Softver za porez na kriptovalutu

Ako se bavite Bitcoinom koji zarađujete od rudarstva putem burzi kriptovaluta, možete upotrijebiti softver za porez na kriptovalute, poput CryptoTrader.Tax, kako biste uklonili stres povezan s izvještavanjem o kripto valutama. Korištenjem CryptoTrader.Tax moguće je uvesti sve trgovine povezane s rudarstvom Bitcoina s bilo koje dane burze neprimjetnom integracijom.

Nakon što se uvezu sve vaše rudarske transakcije, CryptoTrader.Tax automatski preuzima povijesne cijene fer tržišne vrijednosti za svaku isplatu rudarstva i daje vam izvještaj o prihodu koji možete koristiti sa porezom.

Možete saznati više o tome kako CryptoTrader.Tax radi ovdje.

Ostali vrhunski alati

Saznajte više o ostalim vrhunskim proizvodima za kriptovalute:

  • Vrhunski botovi za kripto trgovanje
  • 5 najboljih kripto razmjena
  • 9 najboljih kripto novčanika (hardver & Softver)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me