Izvještava li Coinbase IRS?

IRS je 2019. godine jasno stavio do znanja da provođenje poreza na kriptovalute čine prioritetom. Agencija za naplatu poreza poslala je 10.000 upozorenja i akcijskih pisama ranim kupcima Coinbasea koji su možda i ne moraju točno prijavljivati ​​svoje kripto dobitke i gubitke od svojih poreza. Zbog ovih radnji regulatora mnogi se američki pojedinci pitaju kako je IRS svjestan njihovih transakcija kriptovaluta i u konačnici postavljaju pitanje: izvještava li Coinbase IRS?

Porezne implikacije kriptovalute

Kao što smo vrlo detaljno raspravljali u našem Cjelovit vodič za poreze na kriptovalutu, kriptovaluta se u porezne svrhe tretira kao vlasništvo. To znači da se pravila o izvještavanju o kapitalnim dobicima i gubicima primjenjuju na kriptovalute slično onome kako se primjenjuju na dionice (drugi oblik imovine).

Na primjer, ako ste kupili 0,1 BTC za 1.000 USD, a zatim ga prodali dva mjeseca kasnije za 2.000 USD, dobit ćete 1.000 USD kapitalne dobiti. Ova dobit je oblik dohotka. Taj dobitak prijavljujete u poreznoj prijavi, a ovisno o tome pod kojim poreznim razredom spadate, na dobitak plaćate određeni postotak poreza. Cijene variraju ovisno o vašem poreznom razredu, kao i ovisno o tome je li kratkoročna u odnosu na dugoročnu dobit. To se odnosi na sve kriptovalute.

Izvještava li Coinbase IRS?

Ukratko, ovisi.

Coinbase šalje određenih 1099 i vama (vlasniku računa) i Poreznoj upravi ako ispunjavate određene kvalificirajuće čimbenike.

1099-K

Kao što je detaljno na njihovom stranica poreznih resursa, imat ćete pravo dobiti 1099-K ako:

  1. Kupac ste Coinbase Pro ili Coinbase Prime
  2. Izvršili ste 200 trgovina ili više, čija je ukupna vrijednost jednaka ili veća od 20 000 USD * (ILI je zadovoljila pragove izvještavanja od 1099-K u vašoj državi)
  3. Podložni ste porezu u SAD-u

Ako ispunite sva tri navedena zahtjeva, Coinbase će vam poslati I IRS-u kopiju 1099-K. 

NAPOMENA – 1099-K izvještava o vašem bruto prihodu od transakcija od Coinbasea. NE izvještava o vašim dobicima i gubicima. 1099-K nije dokument koji koristite za prijavljivanje kripto poreza. Naučite sve što trebate znati o svom 1099-K ovdje iz Coinbasea.

1099-RAZNO

Dobit ćete obrazac 1099-MISC ako:

  1. Jeste li klijent Coinbase.com
  2. Primili ste 600 USD ili više u kriptovaluti od Coinbase Earn, USDC Rewards i / ili Staking u 2019.
  3. Oporezuju se američkim porezima

Ako ispunite svaki od ova tri kriterija, i vama i poreznoj upravi poslat ćemo kopiju vašeg 1099-MISC.

1099-MISC detaljno opisuje iznos prihoda koji ste zaradili od Coinbasea. Ovaj prihod treba prijaviti na osnovu vašeg poreza.

Izvještava li Coinbase IRS

Koja je uopće svrha ovih 1099-ih?

Izvješćivanje o informacijama od 1099 postoji već dugo vremena i ne iznenađuje da sve više i više burzi kriptovaluta počinje uključivati ​​1099 izvještavanja o informacijama. Danas postoji točno 20 različitih vrsta 1099-ih (1099-K, 1099-MISC, 1099-B, 1099-DIV, itd.). Svaki od njih ima istu opću svrhu: pružanje podataka Upravi poreza (IRS) o određenim vrstama prihoda iz izvora koji nisu povezani sa zaposlenjem.

Drugim riječima, 1099 se šalje kako bi se izvjestilo o prihodu koji ste dobili od poslodavca. 

U SAD-u dohodak je oporeziv. Nažalost, nema načina da se ovo zaobiđe …

Prihod koji zarađujete od ulaganja u kriptovalute ne razlikuje se, a ovih 1099 daju i vama i poreznoj evidenciji tog prihoda. Ako IRS primi 1099 detalja o prihodu koji niste prijavili po porezu, automatski se označava.

Ali rekli ste da je 1099-K beskoristan za porezno izvještavanje, zar ne?

Tako je. 

I ne brinite, frustrirani smo kao i vi.

1099-K krajnje je obmanjujući oblik koji berze kriptovaluta šalju kako bi pokrile svoje baze s regulatornog stajališta i stajališta odgovornosti. Nesretna je stvar što 1099-K ne pruža nikakve podatke o vašim dobicima i gubicima (što je ono što zapravo treba prijaviti iz perspektive poreznih obveznika).

Da biste pravilno prijavili porez na kripto, morate ispuniti Obrazac 8949. Možete pročitati naš post na blogu s pojedinostima kako prijaviti kripto o porezima za korak po korak kroz ovaj proces.

Još uvijek zbunjeni? Nema problema. Naš tim ovdje CryptoTrader.Porez već dugo radi cijelu ovu stvar s porezom na kripto. Predugo … Sretni smo odgovoriti na bilo koje vaše pitanje vezano uz porez na kriptovalutu! Samo nam pošaljite chat na našem widgetu za chat uživo u donjem desnom kutu.

Coinsbase IRS

Softver za porez na kriptovalutu

Softver za porez na kriptovalute poput CryptoTrader.Porez izgrađen je od temelja za automatizaciju cijelog postupka izvještavanja o porezu na kriptovalute. Jednostavan je za upotrebu i uključuje se izravno u vaš TurboTax račun.

Besplatno se prijavite za račun, uvezite sve svoje povijesne trgovine i transakcije i stvorite svoje popunjene porezne obrasce poput 8949 klikom na gumb. Cijeli postupak trajat će vam oko 15 minuta. Saznajte kako to ispravno radi ovdje.

U zaključku

Da, Coinbase prijavljuje vašu kripto aktivnost IRS-u ako ispunjavate određene kriterije. Vrlo je važno napomenuti da, čak i ako ne primite 1099, i dalje morate prijaviti sav prihod od kriptovaluta na porez. Ako to ne učine, u Poreznoj upravi bi se smatralo poreznom prijevarom.

Ako postoje neka pitanja na koja naš tim može pomoći odgovoriti, slobodno se obratite!

‍Ovaj je post samo u informativne svrhe i ne smije se tumačiti kao porezni ili investicijski savjet. Molim vas, razgovarajte sa svojim stručnjak za kripto porez, CPA ili porezni odvjetnik o tome kako se trebate ponašati prema oporezivanju digitalnih valuta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me