Najbolje kripto burze u 2020

Odabir prave razmjene kriptovaluta u 2020. godini može biti kompliciran. Ako želite trgovati kriptovalutom, ulagati u altcoine ili zamijeniti kriptovalutu za fiat valutu, tada će vam trebati pouzdana, pouzdana burza kriptovaluta – ali postoji nekoliko kritičnih čimbenika koje biste trebali uzeti u obzir prije nego što započnete.

Na primjer, ako vas zanima trgovanje kripto maržom, vjerojatno će vas zanimati robusne, napredne značajke trgovanja. Suprotno tome, ako ste usredotočeni samo na trgovanje kriptovalutama za fiat valute (poput USD), tada ćete možda otkriti da je jednostavna, pojednostavljena i user-friendly kripto razmjena najbolja opcija.

Ovaj će članak razbiti top 5 burzi kriptovaluta, pružajući smjernice o najboljim, najsigurnijim burzama za razne trgovinske preferencije, zemljopisne lokacije i strukture naknada.

Što treba uzeti u obzir pri odabiru kripto razmjene

Prije nego što se prijavite za razmjenu kriptovaluta i započnete, mora se uzeti u obzir nekoliko važnih čimbenika. Najbolja razmjena kriptovaluta za vaše potrebe razlikovat će se ovisno o vašem zemljopisnom položaju, količini kripto valute kojom želite trgovati i načinu na koji želite trgovati. 

Sve su razmjene kriptovaluta u osnovi slične u pogledu financiranja i trgovanja. Korisnici kriptovaluta kreiraju račun, dovršavaju provjeru identiteta, financiraju svoj račun fiat valutom ili kriptovalutom, a zatim nastavljaju trgovanje i povlačenje.

Ključne točke razlike koje treba uzeti u obzir prilikom procjene razmjene kriptovaluta su:

Zahtjevi za identifikaciju

Ugledne burze kriptovaluta moraju se pridržavati propisa o sprječavanju pranja novca (AML) i Upoznajte svog kupca (KYC). Prilikom stvaranja računa, korisnici kripto razmjene moraju dostaviti identifikacijsku dokumentaciju poput osobne iskaznice s fotografijom ili dokaza o adresi.

Geografska ograničenja

Neke su razmjene dostupne samo u određenim zemljama. Na primjer, trgovci kripto valutama iz SAD-a možda neće moći pristupiti određenim burzama zbog američke regulacije kriptovaluta. Ako ste u SAD-u i tražite sveobuhvatan vodič za najbolje kripto burze za američke trgovce, pogledajte našu Ovdje je vodič za kripto razmjenu specifičan za Sjedinjene Države.

Ograničenja trgovine

Neke razmjene mogu postaviti ograničenja ili stvoriti razine razina računa, ovisno o potvrdi identiteta. 

Naknade za trgovanje


Kripto burze naplaćuju naknade kako bi zaradile novac. Neke burze naplaćuju paušalan postotak svih trgovina, dok druge nude model „proizvođač / preuzimač“ koji nudi različite naknade, ovisno o vrsti ili trgovačkim nalozima koje korisnici daju.

Fiatova valutna podrška

Neke kripto burze ne podržavaju fiat valutu, poput USD, EUR ili GBP, i trguju samo u kriptovalutama. Ako, primjerice, želite zamijeniti kriptovalutu za USD, trebat će vam razmjena koja podržava fiat valutu.

Depozit & metode povlačenja

Burze koje podržavaju fiat valutu ponudit će više mogućnosti za polog i podizanje novca, poput kreditne kartice, bankovnih transfera ili devizne doznake.

Trgovački parovi

Ako želite trgovati određenom kriptovalutom, važno je provjeriti nalazi li je na burzi koju razmatrate trenutno.

Hakovi i sigurnost

Hakiranje se često događa u ekosustavu kriptovaluta. Važno je odabrati burzu s jakim sigurnosnim rezultatima. Pouzdane razmjene nude sigurnosne značajke kao što je dvofaktorska provjera autentičnosti.

Koje su najbolje kripto burze ?

Sljedećih 5 razmjena kriptovaluta danas su najbolje opcije na mreži, a raščlanjene su po jednostavnosti upotrebe, strukturi naknada, funkcionalnosti trgovanja, sigurnosti i trgovinskim parovima.

Coinbase najbolja kripto razmjena

1. Coinbase: Najbolja kripto razmjena za nove kriptotrejdere

Coinbase jedna je od najpopularnijih burzi kriptovaluta i idealna je ulazna točka za nove trgovce ili ulagače kriptovaluta, nove u kripto ekosustavu. Coinbase nudi trgovcima kripto i investitorima dvije mogućnosti – Coinbase i Coinbase Pro.

Coinbase je prvenstveno usmjeren na to da kupnje kriptovaluta budu jednostavne i razumljive, a korisnike ne preplavljuje složenim trgovinskim sučeljima. Standardna platforma Coinbase funkcionira kao jednostavno posredovanje i novčanik, omogućavajući korisnicima kupnju ili prodaju kriptovaluta za fiat valute ili trenutnu razmjenu između različitih kriptovaluta.

Coinbase Pro složeniji je trgovački alat namijenjen korisnicima koji žele pristupiti robusnijem iskustvu trgovanja i pruža složenije korisničko korisničko sučelje koje se očekuje od razmjene kripto valuta. 

 • Zahtjevi za ID: Coinbase zahtijeva valjani identifikacijski dokument s fotografijom, zajedno sa selfie slikom za provjeru Coinbase ID-a

 • Geografska ograničenja: Coinbase je dostupan u više od 100 zemalja, uključujući Sjedinjene Države. Coinbase ograničava dostupne određene valutne parove, kao što je USDC, na određene zemlje.  

 • Ograničenja trgovine: Coinbase ne ograničava količinu kriptovalute kojom se može trgovati, ali na većinu računa postavlja dnevno ograničenje povlačenja od 25 000 USD. To se može povećati davanjem dodatnih podataka o ID-u.

 • Naknade za trgovanje: Coinbase i Coinbase Pro općenito naplaćuje širenje od 0,5% na većini kupnji i prodaji kriptovaluta. Nastaju određene regije dodatne naknade – za kupnju debitnih kartica u Kanadi i Australiji, na primjer, naplaćuje se dodatnih 3,99 posto naknade. 

 • Fiatova valutna podrška: Novčane valute koje podržavaju Coinbase uključuju GBP, EUR, AUD, SG, CAD i USD.

 • Depozit & metode povlačenja: Načini depozita i isplate Coinbase uključuju bankovni prijenos (ACH), debitnu i kreditnu karticu, devizne doznake, SEPA i SWIFT transfere i Payal.

 • Podržane kriptovalute: Coinbase podržava 39+ kripto valuta, uključujući BTC, ETH, BSV, BCH, EOS i DASH, zajedno s altcoinima kao što su LINK, LOOM i XRP. Važno je napomenuti da Coinbase ne navodi Tether (USDT) – umjesto toga Coinbase navodi USDC vezanu uz USD stabilnu valutu.

 • Hakovi i sigurnost: Coinbase, posebno, nikada nije patio od uspješnog hakiranja. Platforma Coinbase izuzetno je sigurna i nudi razne robusne 2FA sigurnosne opcije. Coinbase također aktivno sprječava korisnike od slanja kriptovalute na provjerene adrese kripto valuta.

Binance vrhunska razmjena bitcoina

2. Binance: Najbolja kripto razmjena za Altcoins & Pro trgovci

Binance jedna je od najčešće korištenih razmjena kripto valuta na mreži i nedvojbeno je jedna od najbogatijih dostupnih opcija. Pokrenut 2017., Binance je započeo kao kripto razmjena usredotočena na uvrštavanje izuzetno širokog spektra kripto valuta, ali dodala je podršku fiat valuta u 2019.-2020..

Bogati skup značajki koji nudi Binance čini ga popularnim među trgovcima koji traže altcoin-ove s malim kapitalom, trgovanje maržom ili složenije značajke poput izloženosti bazenima likvidnosti ili zajmovima s kripto-podrškom. Moćno, prilagodljivo korisničko sučelje za trgovanje koje nudi Binance čini ga idealnim za profesionalne trgovce, dok robusni API pristup omogućuje algoritamskim trgovcima izvršavanje poslova preko sustava trećih strana.

Binance može donekle zastrašiti za nove trgovce, ali nudi tri odvojene opcije korisničkog sučelja za trgovanje – osnovnu, klasičnu i naprednu, osiguravajući da se zadovolje sve razine iskustva. 

 • Zahtjevi za ID: Binance omogućuje korisnicima da naprave neprovjerene račune bez ID-a, ali ti su računi ograničeni na male iznose za povlačenje i mogu trgovati, polagati i podizati samo u kriptovaluti. Potvrda se temelji na stupnjevitom sustavu, s osnovnom provjerom koja zahtijeva ID fotografije i selfie kako bi se otključala veća ograničenja i funkcionalnost fiat valute..

 • Geografska ograničenja: Nepotvrđenim Binance računima može se pristupiti iz bilo koje zemlje. Potvrđeni Binance računi dostupni su za više od 100 zemalja, ali važno je napomenuti da Binance international nije dostupan trgovcima sa sjedištem u SAD-u. Umjesto toga, američki trgovci moraju koristiti Binanceovu američku trgovačku platformu Binance.us

 • Ograničenja trgovine: Nepotvrđeni Binance računi ograničeni su na 2 BTC trgovine ili isplate u roku od 24 sata. Potvrđeni računi ograničeni su na 100 BTC za trgovanje ili povlačenje u roku od 24 sata.

 • Naknade za trgovanje: Binance ima relativno složeni raspored naknada na temelju modela proizvođača / preuzimača. Korisnici Casual Binance podliježu naknadi za proizvođača / preuzimača od 0,075%, koja se može diskontirati držanjem BNB – Binanceovog izvornog kriptovaluta. 

 • Fiatova valutna podrška: Binance podržava 15 glavnih fiat valuta, uključujući USD, EUR, GBP, CAD, AUD.

 • Depozit & metode povlačenja: Binance nudi izuzetno širok raspon metoda pologa i isplate, uključujući SEPA, bankovni prijenos, devizni prijenos, Simplex, Banxa i kreditnu ili debitnu karticu.

 • Podržane kriptovalute: Binance navodi preko 180 različitih kriptovaluta u gotovo 600 trgovačkih parova, što ga čini jednom od najopsežnijih mrežnih razmjena kriptovaluta s obzirom na popise tokena.

 • Hakovi i sigurnost: Kao jedna od najpopularnijih burzi kriptovaluta na mreži, Binance je iskusio višestruke hakere, uključujući i 2019 hack u kojoj je ukradena kriptovaluta vrijedna 40 milijuna dolara s burze. Binance sada uključuje više sigurnosnih značajki za korisnike, kao i “SAFU”Fond koji funkcionira kao fond za hitno osiguranje koji kompenzira korisnike u slučaju hakiranja.

Crypto.com najbolja kripto razmjena

3. Crypto.com: Najbolja kripto razmjena zbog jednostavnosti upotrebe & Kripto debitne kartice

Crypto.com usmjeren je prvenstveno na ubrzanje usvajanja kriptovaluta, premošćavajući jaz između fiat valute i kriptovalute. Umjesto da pruža “tradicionalno” iskustvo razmjene kriptovaluta, Crypto.com je usmjeren prema korisnicima pametnih telefona i želi učiniti trgovinu kriptovalutama jednostavnom kao tradicionalno bankarstvo.

Najveća prednost koju nudi Crypto.com je lakoća s kojom platforma integrira kriptovalutu u svakodnevni život. Crypto.com korisnicima nudi debitne kartice financirane kriptovalutom, koje su dostupne u raznim slojevima.

Crypto.com trgovcima nudi spot razmjenu koja nudi impresivne strukture likvidnosti i konkurentne naknade. Korištenjem Crypto.com moguće je kupiti, investirati ili trgovati kriptovalutom, a zatim kripto potrošiti izravno u svakodnevnom životu pomoću debitne kartice Crypto.com – rijetka ponuda u trenutnom regulatornom okruženju. 

 • Zahtjevi za ID: Crypto.com pridržava se strogog postupka usklađenosti, što znači da je za provjeru Crypto.com potreban identifikacijski dokument sa fotografijom, selfie i dokaz o adresi koji je izdao državni organ. 

 • Geografska ograničenja: Crypto.com dostupan je trgovcima u EU, SAD-u, Australiji, Velikoj Britaniji i određenim azijskim zemljama, ali Crypto.com Visa kartice čini dostupnim samo odaberi zemlje.

 • Ograničenja trgovine: Ograničenja Crypto.com počinju od 5000 USD za kripto kupovinu tjedno, što se može povećati kupnjom i ulogom Crypto.com MCO tokena.

 • Naknade za trgovanje: Crypto.com djeluje na modelu naknada za proizvođača / natjecatelja, s naknadama za tvorce od 0,1%, a naknadama za uzimatelje od 0,16%. Naknade za trgovinu postupno se smanjuju ovisno o opsegu trgovine. Za kupnju debitnom ili kreditnom karticom naplaćuje se naknada do 3%.

 • Fiatova valutna podrška: Strogo poštivanje zakonskih propisa Crypto.com omogućuje joj podršku izuzetno širokom rasponu fiat valuta, što uključuje: AUD, BGN, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, HRK, HUF, ILS, JPY, NOK, NZD , PLN, RON, SEK, SGD, USD i ZAR.

 • Depozit & metode povlačenja: Crypto.com nudi depozite putem bankovnog prijenosa ili kreditne / debitne kartice, zajedno s bankovnim prijenosom, SEPA-om ili povlačenjem putem devizne doznake na bankovne račune. 

 • Podržane kriptovalute: Crypto.com navodi preko 45 kriptovaluta, ali određene kriptovalute, poput STX, BNT, REN, SOL i WTC, nisu dostupne korisnicima sa sjedištem u Sjedinjenim Državama. 

 • Hakovi i sigurnost: Crypto.com ima izvrsne sigurnosne rezultate i nikada nije iskusio hakiranje. Aplikacija Crypto.com i spot razmjena nude robusne sigurnosne značajke, 2FA i osiguranje imovine za digitalnu imovinu u hladnjači do 100 milijuna USD..

Bittrex kripto razmjena

4. Bittrex: Najbolja kripto razmjena za sigurnost

Bittrex jedna je od najdugovječnijih internetskih burzi kriptovaluta, a u Seattlu su je 2013. godine osnovala trojica bivših zaposlenika Microsofta. Bittrex ima reputaciju najsigurnije mrežne razmjene kripto valuta i od pokretanja nije doživio hakiranje ili gubitak korisničkih sredstava.

Bittrex je, poput Binancea, osnovan prvenstveno kao kripto razmjena, ali nudi USD fiat podršku za određene američke države i nekoliko međunarodnih zemalja za korisnike koji provjeravaju identitet. Glavni izvlačenje Bittrexa je raznolik raspon kriptovaluta koje je navedena na platformi, s naglaskom na obećavajuće nove tokene i projekte. 

 • Zahtjevi za ID: Svi Bittrex računi moraju biti potvrđeni osobnim dokumentom s fotografijom i selfie fotografijom.

 • Geografska ograničenja: Bittrex je jedna od najpristupačnijih kripto burzi na mreži, a dostupna je trgovcima širom svijeta, osim trgovcima smještenim u Sjevernoj Koreji, Iranu, Krimu, Siriji i Kubi. Visoka razina dostupnosti u Sjedinjenim Državama čini Bittrex popularnim među američkim trgovcima. 

 • Ograničenja trgovine: Osnovni verificirani računi ograničeni su na 3000 USD dnevno, a ID verificirani računi s omogućenim 2FA mogu pristupiti do 100 BTC dnevno. Bittrex također provodi nekoliko pravila trgovanja usmjeren na minimiziranje tržišne manipulacije. 

 • Naknade za trgovanje: Bittrex pojednostavljuje naknade za trgovanje, nudeći paušalnu naknadu za trgovanje od 0,20% i za one koji stvaraju i za one koji uzimaju novac. 30-dnevni opseg trgovine veći od 50.000 USD i više otključava diskontirane naknade.

 • Fiatova valutna podrška: Bittrex podržava samo fiat valutu u USD.

 • Depozit & metode povlačenja: Bittrex depoziti i isplate izvršavaju se širokim transakcijama prijenosnih ili debitnih kartica u određenim državama SAD-a. Važno je napomenuti da usluge Bittrex USD nisu dostupne u SAD-u za korisnike sa sjedištem u NV, NE, NY, CT ili VT.

 • Podržane kriptovalute: Bittrex navodi stotine trgovačkih parova, kao i opcije s polugom koje trgovcima omogućuju ulaganje u 3x duge ili kratke tokene.

 • Hakovi i sigurnost: Do danas, Bittrex nikada nije iskusio hakiranje i čini robusne sigurnosne značajke poput 2FA obveznim za sve korisnike.

Najbolja kriptovaluta podržana

Podržava: Najbolja kripto razmjena za raznolika ulaganja

Podržati zauzima drugačiji pristup trgovanju kriptovalutama u usporedbi s „tradicionalnom“ kripto burzom kao što su Binance ili Coinbase. Umjesto da se usredotoči samo na kriptovalutu, Uphold pruža multi-robu funkcionalnost koja omogućava korisnicima da investiraju i trguju kripto, plemenitim metalima i fiat valutama.

Platforma Uphold usredotočena je na aplikaciju za pametne telefone Uphold i može se pohvaliti trgovinom bez provizije. Istaknuto je da Uphold nudi naknade od 0% na depozite na kreditnim i debitnim karticama, što ga čini izuzetno atraktivnom opcijom za investitore koji žele brzo kupiti kripto karticu bez plaćanja pretjerane naknade.

Korisničko sučelje Uphold trade nije tako složeno kao platforme namijenjene profesionalnim trgovcima, ali jednostavno, pojednostavljeno sučelje omogućuje brzu razmjenu fiat valute za 30 različitih kriptovaluta i 4 plemenita metala, što ga čini prikladnim rješenjem za maloprodaju ili povremene ulagače.

 • Zahtjevi za ID: Podrška zahtijeva iskaznicu s fotografijom koju je izdao državni ured, selfie sliku i potvrdu adrese

 • Geografska ograničenja: Potpora je donekle zemljopisno ograničena i pruža financiranje debitnim / kreditnim karticama trgovcima sa sjedištem u Velikoj Britaniji, SAD-u i EU-u. Pojedinci u mnoge druge zemlje mogu stvoriti račune za zadržavanje, ali su ograničeni u mogućnostima financiranja i povlačenja.

 • Ograničenja trgovine: Zadržavanje obično ograničava iznose trgovine ovisno o vrsti imovine kojom se trguje, pri čemu su mnogi korisnici postavljeni na početno ograničenje od 500 USD dnevno koje se može povećati na aplikaciji.

 • Naknade za trgovanje: Uphold se može pohvaliti uslugom u potpunosti bez provizije, ali važno je napomenuti da povlačenje kripto, povlačenje banaka i SWIFT transakcije naplaćuju. Međutim, povlačenja SEPA-e i američkih banaka besplatna su. 

 • Fiatova valutna podrška: Uphold podržava 27 različitih fiat valuta, uključujući GBP, USD, AUD, CAD i EUR, uz bankovnu povezanost u 35 zemalja.

 • Depozit & metode povlačenja: Podržati podržava kreditne / debitne kartice, bankovni prijenos (ACH), devizne doznake, SEPA, FPS i SWIFT depozite i isplate.  

 • Podržane kriptovalute: Podržava popis 30 kripto valuta, uključujući BTC, ETH, XRP, LINK, DAI, USDC, TUSD i BAT. 

 • Hakovi i sigurnost: Uphold nikada nije iskusio hakiranje i može se pohvaliti stalnim skeniranjem ranjivosti. 24/7 praćenje i revizija treće strane. Podržati također održava a stranica prozirnosti koji pruža detaljan uvid u trenutni status pričuvne imovine uz policu osiguranja za korisnički kapital. 

Ključni za poneti

Odabir prave mjenjačnice kriptovaluta u potpunosti ovisi o vašim osobnim zahtjevima. Ako ste profesionalni trgovac i trebate robusnu funkcionalnost trgovinskog sučelja, Binance ili Bittrex pružit će vam potrebne alate. Međutim, novi kripto ulagači ili povremeni ulagači mogu imati koristi od jednostavnog i pojednostavljenog trgovinskog sučelja koje nude Coinbase ili Uphold.

Kada trgujete kriptovalutom na burzi kriptovaluta, važno je imati na umu da su novčanici za razmjenu “vrući” novčanici i stoga nisu sigurna opcija za dugoročno pohranjivanje kriptovaluta. Ako trgujete kriptovalutom, najbolje je svoju kripto pohraniti u namjenski hardverski novčanik i premjestiti na burzu samo kada je to potrebno za trgovanje. 

Kripto burze i porezno izvještavanje

Jedan od elemenata koje morate imati na umu dok kupujete, prodajete i trgujete raznim kripto imovinama je porezne implikacije kripto. Većina vlada širom svijeta kripto tretira kao investiciju – što znači da se kapitalni dobici i gubici povezani s vašom investicijskom aktivnošću trebaju izvještavati o godišnjim porezima.

Zbog prenosive prirode kriptovaluta, kripto burze često nemaju mogućnost korisnicima pružiti obrasce za porez na dobitke i gubitke. To stvara problem milijunima ulagača u kriptovalute diljem svijeta, jer je izvještavanje o kripto-prihodu bez odgovarajuće dokumentacije izuzetno teško.

O problemu izvještavanja o porezu na kripto razmjenu opširno smo napisali u našem blogu: Problem poreza na kripto razmjenu.

Crypto porezni softver

Softver za porez na kriptovalutu 

Da bi riješili problem izvještavanja o porezu na kripto valutu, softverske platforme za oporezivanje kriptovaluta poput CryptoTrader.Porez postali su rašireni.

Danas stotine tisuća kripto investitora mogu jednostavno uvesti svoju povijest trgovanja s bilo koje razmjene koju koriste izravno na svoj račun CryptoTrader.Tax. Jednom kada se uvezu povijesne trgovine, softver generira sve potrebni obrasci za kripto porez na temelju podataka o trgovini korisnika klikom na gumb.

Izvješća o porezu možete odnijeti svom knjigovođi ili ih jednostavno uvesti u željeni softver za prijavu poreza, kao što je TurboTax ili TaxAct.

Možete saznati više o kako ovdje radi CryptoTrader.Tax.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector