Najbolji hardverski novčanik za bitcoin i kriptovalute [2020]

Zapamtite ovo jasno i glasno:

Vaše kriptovalute sigurne su samo koliko i vaš kripto novčanik.

Ipak, pravimo kompromise u dobivanju hardverskog novčanika za kriptovalute.

Ali da još uvijek ponovim.

Često slušamo da je ova najbolja razmjena bitcoina ili ta kripto razmjena hakirana, ali svejedno ne učimo na svojim pogreškama.

Još uvijek vjerujemo u ugrađene mrežne novčanike tih razmjena, a ponekad se i previše oslanjamo na svoje novčanike za mobilne ili stolne računale spremajući na njih velike količine kripto valuta.

Ali ovo može biti kobno.

Ako ne odaberete pouzdani hardverski novčanik za svoj BTC & najbolje kriptovalute slične bitcoinu, nije baš daleko dan kada ćete izgubiti cijeli svoj kripto kapital ovaj bogati momak koji je izgubio 24 milijuna dolara kada mu je mobilni novčanik bio hakiran.

Štoviše, ne biste se trebali oslanjati ni na jedan ili na sve hardverske novčanike za kriptovalute, jer nisu svi napravljeni isti. Evo nekoliko kriterija putem kojih volimo skenirati izbore hardverskog novčanika:

  • Tim: Treba imati dobar razvoj & marketinški tim
  • Jednostavnost korištenja: Novčanik bi trebao imati jednostavno korisničko sučelje & UX.
  • Kompatibilnost: Trebalo bi biti kompatibilno & dostupna u različitim operativnim sustavima
  • Sigurnost: Trebao bi biti beskompromisan prema sigurnosnim standardima
  • Zajednica: Treba imati aktivnu zajednicu korisnika

Pod svjetlom ovih kriterija, za vas imamo sljedeće prijedloge ako tražite dobar i robustan hardverski novčanik za svoje kriptovalute poput Bitcoina ili Ethereuma.

Usporedba Bitcoin hardverskog novčanika Naše ocjene
Knjiga Nano X 9,5 / 10
Ledger Nano S 9/10
Trezor Model T 8,5 / 10
Elipalni hladni novčanik 9/10
Trezor Jedan 7/10

Usporedba Bitcoin hardverskog novčanika u 2020

Ne riskirajte svoje Cryptos! Odaberite bilo koji od ovih najboljih hardverskih novčanika za sigurno pohranjivanje vašeg Bitcoina i drugih kriptovaluta u 2020. godini i kasnije:

# 1. Knjiga Nano X

Tražite li više opcija koje će se koristiti kao najsigurniji Bitcoin novčanik?

Pokrili smo vas drugim hardverskim novčanikom poznatim pod nazivom Ledger Nano X. Ledger novčanik proizvod je tvrtke Ledger (globalni lider u osiguranju kripto imovine) sa sjedištem u Parizu, Francuska.

Ledger inovira svoje hardverske novčanike za kriptovalute od 2014. godine kada je lansirao svoj prvi proizvod Ledger Nano novčanik. No, sada je 2020. i svoj su hardverski novčanik prenovili u Ledger X.

Ledger Nano X je vrhunski uređaj koji osigurava vaše kriptovalute na hardverskom uređaju koji izgleda poput USB pogona. Također, što se tiče fizičkog dizajna, Ledger X ima dvije bočne tipke i OLED zaslon za upravljanje vašim uređajem.

Transakcijama možete lako upravljati sa pametnog telefona ili računala pomoću njihove aplikacije Ledger Live koja je dostupna i za mobilne i za stolne uređaje.

Postaje bolje:

Ovaj je hardverski novčanik omogućen Bluetoothom i omogućuje enkripciju od kraja do kraja za dodatnu sigurnost dok obavljate transakcije putem mobitela ili radne površine.

Iako neki misle da Bluetooth nije najbolja značajka za sigurnost sredstava, ne vidim problem u korištenju ako se koristi na siguran način. Ako želite verziju istog Nano S-a koja nije Bluetooth, mogla bi vam pružiti spas.

Na kraju, izrada sigurnosne kopije vašeg sjemena za oporavak od 12 ili 24 riječi prilično je jednostavna pomoću uređaja Ledger Nano X i mora se obaviti u vrijeme same inicijalizacije uređaja.

Ovo je sjeme sposobno proizvesti privatni ključ za svaku javnu adresu za sve pohranjene valute, jer je i Nano X HD novčanik.

Ovaj novčanik koristim već neko vrijeme i mogu reći da je to jedan od najintuitivnijih hardverskih novčanika koji nudi potrebnu sigurnost koju ne biste imali na centraliziranim burzama ili softverskim novčanicima u kojima trenutno držite svoje novčiće.

P.S: Uvijek kupujte Ledger Nano X s ove službene web stranice, kupnje obavljene iz drugih izvora kao što je Amazon prijavljene su kao neispravne što je dovelo do ugrožavanja korisničkih sredstava.

Kupite Ledger Nano X odmah

# 2. Ledger Nano S

Koji je najpopularniji Bitcoin novčanik na tržištu?

To sigurno mora biti hardverski novčanik Ledger Nano S.

Ledger Nano S proizvod je iste tvrtke koja je lansirala Ledger Nano X. Naravno, tvrtka inovira od 2014. godine i ima iskustva u izradi kripto hardverskih novčanika.

Ledger Nano S preteča je uređaja Ledger Nano X, ali na vrhuncu bio je najprodavaniji hardverski novčanik za kriptovalute u industriji.

Do sada su milijuni kupaca koristili Ledger Nano S jer pruža neusporedivu sigurnost u usporedbi s bilo kojim drugim načinom pohrane. (Pročitajte našu detaljnu usporedbu Ledger Nano X i Ledger Nano S)

Čak i ja već gotovo godinu dana koristim Ledger Nano S i Trezor Model T i mogu komotno reći da se ovi uređaji po performansama natječu za gotovo vrat do vrata.

Međutim, cijena Ledger Nano S od sada je malo niža, pa ako ste netko tko želi uložiti manje od 100 USD u hardverski novčanik za kriptovalute, ne biste trebali tražiti dalje od Ledger Nano S.

Dobivate sve potrebne značajke poput sigurnosne kopije sjemena za oporavak, PIN koda, dva bočna gumba, OLED zaslona, ​​radne površine & mobilna aplikacija itd. za sigurno upravljanje vašim kriptovalutama.

Plus Nano S također je sposoban pohraniti i upravljati s više od 1000 kriptokovanica i tokena, ali ne možete istovremeno koristiti sve valute putem Ledger Livea, dok Ledger X pruža veću fleksibilnost. Dakle, ako želite koristiti više valuta i previše istovremeno, morate provjeriti Ledger X hardverske novčanike.

I na kraju, kad god govorite o najboljim hardverskim novčanicima u proračunu, ne možete si priuštiti da propustite Nano S jer je to novčanik koji je hardverske novčanike doveo u glavni tok. Jednostavno je najbolji Bitcoin novčanik za pohranu privatnog ključa svih javnih adresa u jednom kadru.

P.S: Uvijek kupujte Ledger Nano S s ove službene web stranice, kupnje obavljene putem drugih izvora kao što je Amazon prijavljene su kao neispravne što je dovelo do ugrožavanja korisničkih sredstava.

Kupite Ledger Nano S odmah

# 3. Trezor Model T

Trezor Bitcoin novčanik najsigurniji je Bitcoin novčanik koji ćete još naći na tržištu.

Razvio ga je SatoshiLabs, češka tvrtka sa sjedištem koja je pionir uha Bitcoin hardverskog novčanika. SatoshiLabs počeo je izrađivati ​​neke od najboljih hardverskih novčanika za Bitcoin i druge kriptovalute 2013. godine i od tada nastavlja sa svojim inovacijama.

U skladu s tim, Trezor Model T je nova generacija kriptovaluta i Bitcoin hardverski novčanik pažljivo dizajniran da djeluje kao digitalni sef za vašu digitalnu imovinu.

Dok koristite Trezor Model T, vaš privatni ključ nikada ne napušta vaš uređaj, a možete pristupiti interaktivnom korisničkom sučelju radne površine da biste preuzeli potpunu kontrolu nad svojim kriptovalutama.

Izrada sigurnosnih kopija vaših privatnih ključeva s Trezorovim modelom T još je jednostavnija jer samo trebate napraviti sigurnosnu kopiju sjemena za oporavak od 12 ili 18 riječi. Također, možete postaviti mnemoničku lozinku na uređaju Trezor Model T kako biste dodali dodatni nivo sigurnosti za svoja sredstva.

Trezor Model T ima samo jedan čip ili jedan mikrokontroler za generiranje i spremanje privatnih ključeva. Ovaj čip je temeljito recenziran i općenito se smatra sigurnijim od čipova sa sigurnim elementima koji su zatvorenog izvora, a nisu jako recenzirani.

I na kraju, Trezor Model T od danas podržava više od 1000+ kriptovaluta i ERC20 tokena, uključujući Bitcoin, te je lagani uređaj poput USB-a koji koriste milijuni kriptovaluta koji su ozbiljni u sigurnosti svojih kriptovaluta.

P.S: Uvijek kupujte Trezor Model T s ove službene web stranice, a kupnje izvršene putem drugih izvora kao što je Amazon prijavljene su kao neispravne što je dovelo do ugrožavanja korisničkih sredstava.

Kupite Trezor Model T odmah

# 4. Novčanik Titan Ellipal

Hardverski novčanik Ellipal Titan je još jedan novčanik na koji ćete u 21. stoljeću potražiti zaštitu kripto imovine.

Osnovan 2018. godine sa sjedištem u Hong Kongu, novčanik Ellipal postao je sve popularniji izbor mnogih za hladnjače svojih kriptovaluta.

Ellipal Titan je 100% zračan, bez Bluetooth ili USB značajki za dodatnu sigurnost. Umjesto toga, koriste potpunu integraciju QR koda, što je po meni i najbolji način jer ga čini otpornim na bilo koju vrstu mrežnog napada.

S dizajnerske strane, to je potpuno zapečaćeno metalno kućište protiv neovlaštenog rukovanja IP65, što napadaču stvara poteškoće da ga fizički napadne, ali čak i ako se nekako otvori, oštetit će se i neće imati koristi od napadača.

Na prednjoj strani korisničkog sučelja, jednostavan je za upotrebu i rukovanje velikim zaslonom osjetljivim na dodir, zajedno s mobilnom podrškom za kripto korisnike koji ga mogu koristiti bilo gdje u pokretu.

Od sada Ellipal podržava 34 blockchain sredstva, uključujući popularna sredstva kao što su Bitcoin, Ethereum, Litecoin, itd. Gdje kontrolirate svu imovinu i transakcije pomoću mnemotehnike od 12 riječi.

Kupite novčanik Ellipal Titan odmah

# 5. CoolWallet S

CoolWallet S je najjednostavniji hardverski novčanik za kriptovalute dostupan na tržištu i prikladno je nazvan novčanikom „kripto valuta u pokretu“.

CoolWallet S je hardverski novčanik veličine vaše kreditne kartice za vaše Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP, Bitcoin Cash i ERC20 tokene itd..

Budući da nije poput ostalih Bitcoin hardverskih novčanika, koji su obično USB uređaji, CoolWallet S otvara mogućnost izravne integracije s mobilnim uređajima.

Ovaj se hardverski novčanik lako uparuje s aplikacijom CoolWallet na vašem mobilnom uređaju kako bi vam pružio besprijekorno iskustvo korištenja vaših kriptovaluta na mobitelu bez ugrožavanja sigurnosti vaših privatnih ključeva.

Također, poput ostalih hardverskih novčanika, CoolWallet S omogućuje vam izradu sigurnosne kopije sjemena za oporavak i pouzdan je proizvod više od 150 000 kupaca širom svijeta.

I na kraju, to je naplativi uređaj sa značajkom kontaktnog punjenja koji traje 2 sata dok potpuno ne napuni. To ga čini najnaprednijim, kao i najhladnijim hardverskim novčanikom koji je trenutno dostupan na tržištu, pa čak i Bobby Lee, kripto pionir, također sekundira s ovim:

Kupite CoolWallet S odmah

# 5. Trezor One (Trezor hardverski novčanik)

Trezor One prvi je vodeći proizvod tvrtke SatoshisLab koji je pionir ere hardverskih novčanika. Ovaj novčanik je u narodu poznat i kao hardverski novčanik Trezor.

Naravno, budući da je preteča Trezor Model T-a ima manje značajki, ali je i dalje upotrebljiv i pruža pristojnu sigurnost vašim kriptoassetima.

Unatoč tome, svaki je dan bolji od bilo kojeg ugrađenog novčanika za prijenos ili razmjenu koji možda sada koristite. Dakle, ako ste netko tko ima malo proračuna do sada i još uvijek želi osigurati svoje kriptovalute poput BTC, ETH, LTC itd., Svakako biste trebali kupiti ovaj Trezor novčanik.

Poput ostalih novčanika, Trezor One omogućuje vam izradu sigurnosne kopije vaših oporavnih sjemenskih riječi i uvijek kontrolu nad vašim privatnim ključevima.

Ovaj Trezor je USB 2.0 uređaj kompatibilan sa sustavima Windows, Linux i macOS (10.8 ili noviji) i štiti vas keyloggere poput vektora napada.

P.S: Uvijek kupujte Trezor One s ove službene web stranice, a kupnje izvršene putem drugih izvora poput Amazona prijavljene su kao neispravne što je dovelo do ugrožavanja korisničkih sredstava.

Kupite Trezor One odmah

Koji su najbolji hardverski novčanici za bitcoin & Altcoins?

Znam da su neki od vas možda još uvijek zbunjeni, koji hardverski novčanik za kriptovalute odabrati. Ali ne biste trebali biti, jer nismo naveli dugački popis novčanika poput ostalih web mjesta da vas namerno zbunimo.

Svih šest novčanika koje smo naveli najbolji su u poslu, a mi koristimo pet novčanika od ovih šest novčanika, ali ako želite pojedinačne preporuke od nas, ne biste trebali tražiti dalje od Ledger Nano X ili Ledger Nano S.

Čak predlažemo da imate oba ova novčanika kako biste ih diverzificirali u pogledu sigurnosti svojih sredstava. U budućnosti bi ova dva novčanika na neki način mogla biti interoperabilna, tko zna !!

Neka često postavljana pitanja u vezi s hardverskim novčanicima …

Koji je najbolji hardverski novčanik za kriptovalute?

Na to je teško odgovoriti, ali po meni, Ledger Nano X & Ledger Nano S najbolji su hardverski novčanik za kriptovalute i savršeni za sve koji žele mobilne i jednostavne za nošenje hardverske novčanike.

I tamo ću ocijeniti novčanik Trezor jer je otvoren i mnogo je recenziraniji od drugog Bitcoin hardverskog uređaja.

Dakle, trebali biste barem imati jedan od ovih hardverskih novčanika ako imate i malo vjerovanja u potencijal kriptovaluta, jer nitko ne zna koja kriptovaluta postaje sljedeća koja će masovno cijeniti.

Plus 1000+ podržanih kovanica i tokena može se pohraniti i njima upravljati putem jednog hardverskog uređaja, zašto onda ne biste uložili u njih radi zaštite vašeg ukupnog kripto portfelja.

Koji je najbolji i najsigurniji Bitcoin novčanik?

Ako samo želite pohraniti Bitcoin, onda je najbolji hardverski novčanik za Bitcoin nesumnjivo Ledger Nano Xand Trezor novčanik. Možete odabrati bilo koji od ovih, jer su oba isplativa i pružit će vam dovoljno mira za sigurnost vaših kovanica, jer su one najbolje mogućnosti hladnjače dostupne na tržištu.

Na taj su način privatni ključ vaših bitcoina i drugih kriptovaluta uvijek izvan mreže na sigurnom uređaju u koji je gotovo nemoguće petljati ako ne učinite nešto strašno pogrešno.

Ako mene pitate, koristim tri hardverska novčanika, tj. Nano X, Nano S i Model T. Tri novčanika jer ne vjerujem ni jednom softverskom novčaniku i želim diverzificirati svoje kripto novčiće čak i na razini novčanika.

Koji je najbolji hardverski novčanik za kriptovalute za mreškanje?

Ledger Nano X najbolji je hardverski novčanik za kriptovalute za ripple jer su bili prvi novčanik koji je riješio problem Rippleove oznake tijekom slanja i primanja Ripple kovanica.

To nikako nije lak zadatak, plus Ledger Nano X ima najbolju podršku za Bitcoin, kao i podršku za 1000+ drugih podržanih kovanica. S Nano X dobivate i Bluetooth značajku koja olakšava bežičnu upotrebu i na mobilnim uređajima

Kako funkcionira hardverski novčanik?

Ledger SAS koja je pionirska tvrtka u izradi nekih od najboljih rješenja hardverskih novčanika za sigurnost kriptokovanica koristi arhitekturu dvostrukog čipa u jednom uređaju, tj. I Ledger X i Ledger S. Imate MCU opće namjene, a drugi siguran element MCU (SE MCU).

Sigurni element uglavnom je odgovoran za sigurnost vaših početnih / privatnih ključeva, a drugi MCU služi kao sloj apstrakcije za olakšavanje komunikacije između SE i korisničkog pametnog telefona / radne površine.

Unutar ovih MCU-a nalazi se operativni sustav BOLOS, koji je vlasnički sustav Ledger SAS-a, a ovaj dio nije temeljito recenziran jer nije otvoreni izvor.

No s tim ograničenjima također se hardverske novčanike Ledger ne može lako hakirati ako netko nema fizički pristup vašem uređaju i ne zna vaš PIN kôd. Inače, nije moguće hakirati.

S druge strane:

Trezor Model T & Trezor One ima samo jedan čip ili jedan mikrokontroler za generiranje i spremanje privatnih ključeva na njihove hardverske novčanike.

Je li potreban hardverski novčanik?

Kako ništa nije obavezno u životu ako se odlučite na takav način, slično tome, ako ne držite značajnu količinu kriptovaluta ili ako niste ozbiljni u vezi sa sigurnošću svojih kriptokovanica, vjerojatno hardverski novčanici nisu za vas.

Ako držite male količine valuta u eksperimentalne svrhe i ne vjerujete da će cijeniti vrijednost, bolje ćete imati softverske novčanike.

Ali neki od najboljih Bitcoin novčanika su hardverski novčanici, pa ako ste dugogodišnji igrač, preporučujemo vam da nabavite barem jedan od gore navedenih hardverskih novčanika.

Zaključak: Najbolji kripto hardverski novčanik

Dakle, to je sve od nas u ovom detaljnom vodiču o najboljim hardverskim novčanicima za kriptovalute koje možete koristiti za pohranu svojih Bitcoina i altcoina.

Na kraju, želio bih to reći, ne budite štedljivi.

Dugo ste prevalili put. Naučili ste o Bitcoinu i kriptovalutama. Istražili ste i zatim uložili u te valute previše pristojan iznos.

Pa zašto onda sad kompromis da ih držimo što sigurnije. Ako izgubite svoje novčiće, koja će poanta uopće biti sve što ste naučili i tražili ulažući u njih?

Razmisli o ovome.

Nabavite sebi najbolji Bitcoin hardverski novčanik, ako držite BTC, a ako imate i druge valute, MORATE nabaviti najbolji hardverski novčanik bez obzira na to trošeći par dolara više

Sad nam recite: Koji novčanik mislite da je najbolji? Koristite li bilo koji od ovih novčanika? Koji novčanik planirate kupiti da biste zaštitili svoje kriptovalute?

Recite nam u komentarima u nastavku i nemojte se ustručavati ispitati, čekamo vas &# 128578;

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me