Razbijanje novih IRS poreznih smjernica za kriptovalute

Po prvi put od 2014. IRS je izdao nove smjernice za porez na kriptovalute u obliku cjelovitih podataka kriptovaluta FAQ i službeno rješenje o prihodu: 2019-24. Ove nove smjernice legitimiraju mnoge pretpostavke koje su prethodno iznosile vodeće kripto porezne tvrtke i porezni profesionalci u industriji. Smjernice također pružaju jasnoću nekih sivih područja u svijetu kriptovaluta, uključujući porezni tretman vilica & airdrops, metode temeljene na dopuštenim troškovima i presude oko prijenosa kriptovaluta.

Napomena – u našem postu na blogu pružamo pregled oporezivanja kriptovaluta i kako se oporezuje kriptovaluta: Cjelovit vodič za poreze na kriptovalutu. Možda će biti korisno ovo pročitati prije nastavka.

Nova IRS kripto porezna smjernica

Glavna objašnjenja i preuzimanja novih smjernica Porezne uprave razmatrana su u nastavku.

Teške vilice za kriptovalute

Ako određena kriptovaluta koju držite prolazi kroz tvrda vilica koja se „događa kada se kriptovaluta podvrgne promjeni protokola što rezultira trajnim skretanjem s naslijeđene raspodijeljene knjige“, nova račvasta kriptovaluta koju primite oporezuje se kao prihod. Vaša osnova troškova u novoprimljenoj kriptovaluti postaje prihod koji ste prepoznali.

Na primjer – Ako ste u srpnju 2017. godine držali 2,5 Bitcoina i primili ste 2,5 Bitcoin Cash-a kao rezultat hard fork-a za bitcoin cash, prepoznat ćete ovaj primljeni 2,5 Bitcoin Cash-a kao prihod po fer tržišnoj vrijednosti bitcoin-gotovine u trenutku kada je Primljeno je. Ako se Bitcoin Cash toga dana trgovao za 500 dolara po komadu, prepoznali biste prihod od 1250 dolara (500 * 2,5 dolara). Vaša osnova troškova u ovom Bitcoin Cashu postaje 1.250 USD.

Ako ti ne primati nove kriptovalute nakon hard forka, nećete imati oporezivi prihod. Izvor: A21, A22, A23, A24

Kriptovalute Soft Forks

Soft fork za kriptovalute “ne rezultira stvaranjem nove kriptovalute, što znači da ne donosi nikakav prihod.” Dakle, ako vaša kriptovaluta prolazi kroz promjenu protokola, ali stvara novu kriptovalutu – ne prepoznajete nikakav prihod. Izvor: A29

Kapi zraka za kriptovalute

Ako kriptovalutu primite od zračne luke („raspodjela kriptovalute na adrese raspodijeljene knjige više poreznih obveznika“), prepoznajete prihod od te primljene kriptovalute na dan / vrijeme kada je primljena. Iznos priznatog dohotka trebao bi se odrediti koristeći fer tržišnu vrijednost kriptovalute u to vrijeme. 

Ako ti nije primite bilo koju kriptovalutu kada se dogodio airdrop događaj, ne priznajete prihod kao što ga niste prepoznali primiti vlasništvo.

Osnova troškova

Prije ovih novih smjernica bilo je nejasno kako porezni obveznici trebaju dodijeliti osnovu troškova za svoju imovinu kriptovaluta. IRS je službeno pojasnio ovu temu u novoj presudi.

Određena identifikacija može se koristiti kao računovodstvena metoda za trgovanje kripto imovinom. To znači da porezni obveznici mogu odabrati koje jedinice i puno kriptovaluta prodaju u određenom trenutku sve dok ih mogu posebno identificirati i podržati troškovnu osnovicu jedinica. 

Da biste točno identificirali jedinicu kriptovalute, morate uključiti sljedeće podatke:

  1. Datum i vrijeme nabave svake jedinice,
  2. Vaša osnova i fer tržišna vrijednost svake jedinice u trenutku kada je stečena,
  3. Datum i vrijeme kada je svaka jedinica prodana, zamijenjena ili na drugi način otuđena i
  4. Fer tržišna vrijednost svake jedinice kada se proda, zamijeni ili proda, te novčani iznos ili vrijednost imovine primljene za svaku jedinicu

Ako ne možete točno identificirati svoje kriptovalute, zadat ćete na osnovi prvi ulaz (FIFO). Izvor: A36, A38

Možeš koristiti CryptoTrader.Porez i specifične metode utvrđivanja troškova poput LIFO za izračunavanje vaših kripto dobitaka i gubitaka. Također imate mogućnost zadavanja FIFO-a unutar platforme za izvještavanje CryptoTrader.Tax.

Porezni obveznici moraju voditi evidenciju koja je dovoljna za utvrđivanje stavova o poreznim prijavama. Stoga je najbolja praksa voditi evidenciju koja dokumentira primitke, prodaju, zamjenu ili druga raspolaganja virtualnom valutom i fer tržišnu vrijednost virtualne valute. 

CryptoTrader.Porez pomaže svojim korisnicima pružajući im kompletan dokument koji ispravno dokumentira stajališta koja zauzimaju u svojoj poreznoj prijavi izvještaj o revizijskom tragu. Ovo izvješće dokumentira svaki nastali oporezivi događaj kao i povezane detalje transakcije. Ovaj revizijski trag možete zadržati za svoju evidenciju.

Transferi kriptovaluta: neoporezivi događaji

Iako je ovo već prethodno razjašnjeno, vrijedi ponoviti, a nove smjernice ponavljaju da je jednostavno prenošenje kriptovalute s jedne platforme ili s jednog novčanika na drugo NE oporezivi događaj.

„Ako virtualnu valutu prenesete iz novčanika, adrese ili računa koji vam pripadaju, u drugi novčanik, adresu ili račun koji također pripada vama, tada je prijenos neoporezivi događaj, čak i ako od računa primite povrat podataka razmjena ili platforma kao rezultat prijenosa. ” Izvor: A35

Pa čak i ako primite a 1099-K s vaše burze kriptovaluta detaljno opisujući vaše transfere, ti događaji nisu oporezivi i ne doprinose vašim kapitalnim dobicima ili gubicima. Ovo su dobre vijesti za sve koji su dobili obavijesti 6174-A, 6173, CP2000, ili drugih 1099-K. 

Zapravo je taj problem prijenosa kriptovaluta i pripadajućih 1099-K zbog kojih se vaša porezna obveza čini izuzetno napuhanom. Ovaj problem s porezom na kriptovalute nazvali smo ovdje na CryptoTrader.Tax, a možete pročitati više o tome zašto burze poput Coinbase ne mogu svojim korisnicima dati točne porezne podatke ovdje.

IRS Nova smjernica za porez na kriptovalute

Softver za porez na kriptovalutu

Softver za porez na kriptovalute poput CryptoTrader.Tax izgrađen je za automatizaciju cijelog postupka izvještavanja o kripto porezu, a sve nove smjernice IRS-a već su ugrađene u mehanizam poreznog izvještavanja CryptoTrader.Tax. Možete generirati svoje potrebne kripto porezni obrasci jednostavnim povezivanjem svojih burzi, uvozom vaših trgovina i generiranjem izvještaja klikom na gumb. 

IRS nova smjernica za kripto

Jednostavno uvezi ta izvješća u TurboTax, pošaljite ih svom knjigovođi ili ih sami podnesite!

U zaključku

Sjajno je vidjeti kako IRS pruža jasnoću oko oporezivanja kriptovaluta i time dodatno legitimira rastuću industriju. Jasne smjernice regulatornih tijela nesumnjivo će pomoći u povećanom usvajanju tržišta. Kad su pravila jasna, svi se osjećaju ugodnije igrajući igru.

Imate li pitanja ili komentara? Samo nam pošaljite poruku @CryptoTraderTax

Izjava o odricanju odgovornosti – Ovaj je post samo u informativne svrhe i ne smije se tumačiti kao porezni ili investicijski savjet. Molim vas, razgovarajte sa svojim porezni stručnjak, CPA ili porezni odvjetnik o tome kako se trebate ponašati prema oporezivanju digitalnih valuta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me