Как да инвестираме в биткойн през 2020 г.?

Инвестирането в биткойн не е толкова сложно, както си мислите.

Включих се в биткойн в края на 2016 г. и трябва да кажа, че беше точно моментът.

Но след 2016 г. биткойн е видял много възходи и падения, в крайна сметка превръщайки настоящото време в следващото най-добро време за инвестиране в биткойн.

Знам защо си тук:

Решили сте да инвестирате в биткойн и това е чудесно решение, което трябва да кажа, но за всеки случай, ако сте от тези скептици, ви препоръчвам да прочетете това ръководство: Биткойнът е добра инвестиция през 2019 г.?

За не скептиците ще отговоря на следните въпроси в това ръководство:

 • Как да инвестираме в биткойн?
 • Къде да инвестираме в биткойн?
 • Защо да инвестираме в биткойн?
 • Колко да инвестирате в биткойн?
 • Трябва ли да инвестирам в биткойн?

Така че нека да започнем с:

Как да започнете да инвестирате в биткойн акции? [Инвестиционно ръководство за начинаещи биткойни (BTC)]

Биткойнът е невероятна технология и не е трудно да не инвестирате в нея, главно след като сте разбрали какво е това?

Но все пак много инвеститори остават избягвани от Биткойн и пропускат златната възможност да 10х или 100 пъти парите си. Да, тези връщания са все още възможни, ако играете умно.

Така че, за да помогна на такива избягали инвеститори, пиша днешното ръководство.

Ако сте един от тях, можете да приемете това ръководство като свой план за инвестиране на биткойн.

Разбира се, можете да персонализирате това ръководство според вашето желание, но има два основни аспекта на биткойн инвестицията, които искам никога да не променяте или променяте, без значение какво !!

Ето тези аспекти:

 1. Избор на надежден обмен на биткойн за закупуване на биткойн
 2. Сигурен портфейл за съхранение на вашите биткойни

Без значение какво се случва, не бива да правите компромиси в обмена на биткойни и портфейла си, защото ако го направите, със сигурност ще загубите инвестицията си, преди да се насладите на радостта му.

Трябва да разберете, че биткойнът не е като традиционните активи. Вместо това, Bitcoin е изцяло ваша отговорност, която трябва да притежавате с вашите лични ключове Bitcoin във вашия контрол.

Долен ред: Неспособността да контролирате вашите лични ключове е синоним на загуба на вашите биткойни.

Сега, след като знаете основните предпоставки за инвестиране в биткойн, нека поговорим подробно за всеки от тези аспекти, за да сте добре запознати с инвестирането в биткойн.

Къде да инвестираме в биткойн?

В днешно време инвестирането в биткойн е лесно.

В онзи ден, когато нямаше обмен на биткойни, беше трудно да се инвестира в биткойни. По това време хората се координираха по форуми и частни групи, за да инвестират в биткойн.

Но сега сте посветили обмен на биткойни за всеки тип инвеститор в биткойн.

Няма значение дали искате да инвестирате в BTC чрез фиат в брой или чрез банков превод или дори кредитни / дебитни карти, всички тези опции са достъпни за вас сега по целия свят.

Ето списъка с услуги за страната, откъдето можете да инвестирате в биткойн:

Инвестирайте в биткойн (BTC) Връзки за бързо купуване
CEX.io (Всички страни) [Препоръчано] Опитайте сега
Coinbase (Великобритания, САЩ, Европа, Канада и др.) Опитайте сега
Coinmama (Всички страни) Опитайте сега
Wirex (Европа & Великобритания) Опитайте сега
Bitit (САЩ, Великобритания, Европа, Австралия, Канада и др.) Опитайте сега
Binance.je (Великобритания & Европа) Опитайте сега
Местни биткойни (Всички страни) Опитайте сега
BitBay Опитайте сега
Exmo Опитайте сега

Повечето от тези борси ви позволяват да купувате биткойни, като депозирате фиатни валути като USD, EUR или GBP върху тях. Тук трябва да направите KYC проверка и да прехвърлите вашите фиатни валути на техните фиат свързани портфейли. След което можете да обменяте фиат за биткойн.

 • СВЪРЗАНИ: Как да закупите биткойн с банкова сметка или банков превод?

Разбирам обаче, че не всички държави са обхванати в този списък и може да има вероятност да не разполагате с никакви средства за обмяна на фиатната си валута в биткойн. За тези потребители ето списъкът на услугите, които ви позволяват да инвестирате в биткойн с помощта на кредитна / дебитна карта:

Използвал съм всички горепосочени услуги и откривам Coinmama много бързо в доставката на биткойни, а тяхната поддръжка на клиенти също е много благоприятна за нови потребители като вас !! Ето защо мисля, че Coinmama е най-добрият начин за инвестиране в биткойн.

Някои от вас може да нямат кредитни / дебитни карти и биха искали да инвестират в биткойн с пари в брой. Така че за такива потребители препоръчвам Местни биткойни.

LocalBitcoins е услуга само за P2P биткойн, която ви позволява да се свързвате с наземни купувачи и продавачи на биткойни в над 15000 града в 200 държави.

Използвал съм LocalBitcoins 3 пъти досега и е гладко.

Освен това LocalBitcoins е специализирана услуга за инвестиции в биткойни и действа като ескроу между тях, така че не е нужно да се притеснявате за риска на контрагента.

Но не забравяйте да проверите и да се ангажирате само с известни търговци на BTC, като погледнете резултата от тяхната репутация. Също така, ако желаете, можете да прочетете нашите Ръководство за начинаещи за LocalBitcoins !!

Така че това са едни от най-добрите опции, чрез които можете лесно да инвестирате в биткойн.

С течение на времето ще актуализираме този раздел, тъй като намираме по-надеждни опции за вас, за да инвестирате в биткойн. Но засега, ако изберете една от тези услуги, тогава трябва да сте добри !!

Забележка: Освен ако не сте от чужда държава, трябва да можете да инвестирате в биткойн, като използвате тези услуги. Но все пак, ако не можете да разберете как да инвестирате в биткойн във вашата страна, уведомете ни в коментарите по-долу и ние ще направим всичко, за да започнете с биткойн?

Следващият естествен въпрос, който трябва да възникне в съзнанието ви, след като сте инвестирали в биткойн, е как да го запазите в безопасност? И това е, което ще обсъдим в следващия раздел.

Къде да съхранявате своите биткойни?

Безопасното съхранение на вашите биткойни е от първостепенно значение.

Биткойнът е самосуверенни пари, което е за разлика от валутите USD или EUR, които държите в банката си.

Но много биткойн инвеститори правят тази грешка, като съхраняват своите биткойни & други криптовалути със услуги, от които са закупили тези валути.

И трябва да кажа, че това е адски грешно нещо !!

Инвеститорите, които правят това, в крайна сметка стават жертва на много хакове на борси за биткойни, които се случват от време на време. Ако не ми вярвате, вижте тази статистика за крипто обмен на хакове от 2011 г .:

Ако не искате да бъдете причислявани към тези небрежни инвеститори, изберете да държите вашите биткойн частни ключове или семената на Биткойн от 12 думи с вас !!

Как да го направя?

Е, можете да направите това, като изберете някои от най-добрите биткойн портфейли за студено съхранение, които използваме, за да запазим нашите биткойни и криптовалути. Ето двете препоръки от нас:

Използвайки който и да е от тези портфейли, можете да защитите семето от 12 думи на вашия Bitcoin портфейл и това семе е в състояние да възстанови всичките ви средства, дори ако загубите портфейла си или портфейлът е повреден.

Разбира се, има и други биткойн портфейли на пазара, но вярвам, че харченето само на 100 долара за хардуерен портфейл на биткойни не би трябвало да е проблем за дългосрочен инвеститор като вас.

И особено това също, когато този хардуерен портфейл ще защити вашата биткойн инвестиция, която някой ден може да струва милиони долари.

Някои други софтуерни портфейли за биткойн, които можете да използвате за поддържане на джоба като промяна, са както следва:

 • Мобилен: Coinomi
 • Работен плот: Изход

Препоръчвам ви да не спестявате значително количество средства в тези софтуерни портфейли, защото те винаги са свързани с интернет и могат да бъдат хакнати.

И накрая, стойте далеч от Brain портфейлите и хартиените портфейли, защото те са досадни за използване и тяхната сигурност зависи от онлайн компетентността на потребителя за сигурност. Също така, не е необходимо да използваме хартиени портфейли или мозъчни портфейли през 2019 г., когато имаме по-сигурни опции като хардуерни и софтуерни портфейли.

Защо да инвестираме в биткойн?

Ако някои от вас все още са объркани относно инвестицията си в биткойн, препоръчвам ви да останете до края, защото ще споделя защо реша да инвестирам в биткойн.

Но засега тези от вас, които не знаят:

Биткойнът е създаден, за да ви даде алтернатива на традиционното банкиране.

Това е така, защото основателят на биткойн Сатоши Накамото знаеше, че банките няма да спрат хищническия си начин на банкиране и в крайна сметка обикновени маси като вас и мен ще продължат да страдат от техните инфлационни политики.

Ето защо Сатоши създаде биткойн и сега той действа като хедж за обикновените хора срещу пропадащата банкова система.

Биткойнът е аполитичен и нито един субект не го контролира, което го прави почти невъзможно да бъде свален. От друга страна е много евтино да се извършват транзакции с биткойн, защото буквално можете да преместите милиони долари през границите за минути с такса в рамките на няколко цента.

Това не беше възможно преди биткойн.

И накрая, общото предлагане на биткойни е ограничено и никога няма да има повече от 21 милиона биткойни.

Ще бъдат генерирани само 21 милиона биткойни, от които 3,5 милиона обаче тепърва ще се добиват, а около 4 милиона монети вече са загубени, оставяйки 7-милиардното световно население с ефективно снабдяване от 13 милиона биткойни, по време на писането.

Дали изобщо осъзнавате колко е оскъден?

Помислете само за това !!

Мисля, че сега знаете защо трябва да инвестирате в биткойн !!

Инвестиционна стратегия за биткойн (BTC) 101: Колко да инвестирате в биткойн?

Следващият очевиден въпрос, който остава в съзнанието на инвеститорите, е колко трябва да се инвестира в биткойн?

Е, няма универсален отговор за всички на този въпрос, но най-долният ред на вашата инвестиция трябва да бъде следният:

 • Колко е вашият апетит за риск?

Ако можете да си отговорите удобно на този въпрос, значи сте в добра позиция.

Друга перспектива за отговор на този въпрос дава Андреас Антонопулос – известният евангелист на биткойни:

Той казва, че процентът от вашето богатство, който трябва да вложите в биткойн, трябва да бъде равен на процента от разбирането ви за биткойн като субект.

И аз също смятам, че това е отличен барометър, тъй като в крайна сметка ще ви попречи да станете прекалено ангажирани с инвестиция. Така че това е добър начин да започнете.

И накрая, много хора питат каква е минималната биткойн инвестиция, която трябва да направят?

Можете да започнете от $ 50 или $ 100, за да инвестирате в биткойн всеки месец или седмица и по този начин няма да се опитвате да уловите цената на биткойн.

Но сами по себе си няма минимално изискване за инвестиция, зададено от самата мрежа на Биткойн, но може да има услуги за Биткойн, които имат минимални критерии за инвестиция в Биткойн, за да могат да купуват Биткойн чрез тях.

Кога да инвестираме в биткойн?

Можете да купите Bitcoin по всяко време, когато се чувствате уверени, че сте разбрали какво е !! Нищо не ви пречи да купувате биткойни, особено когато се търгуват 24 X 7 по целия свят.

Но знам, че някои от вас може би искат да получат перфектна ценова точка, преди да влязат в биткойн инвестиция. И нека бъда честен, никой не знае тази входна точка и всички само гадаят !!

Така че най-доброто време е сега и най-добрият начин за закупуване на биткойн е постепенно всяка седмица или всеки месец.

Но все пак, ако искате да заложите фиксирана сума пари на биткойн и търсите ценова точка, тогава Bitcoin Mayer Multiple и Bitcoin NVT Ratio могат да ви дадат някаква идея или намек.

Как да инвестираме в биткойн в Индия?

Инвестирането в биткойн в Индия стана малко досадно, особено след като RBI прекъсна връзката между банки и криптовалутни борси в Индия.

Но биткойнът не е незаконен в Индия и затова много услуги ви позволяват да инвестирате в биткойни в Индия по равнопоставен начин. Някои от тези услуги са:

Как да инвестираме в биткойн в Южна Африка?

Южна Африка се интересува особено от биткойн и има много начини да инвестира в биткойн в Южна Африка. Някои от услугите за биткойн, които ви позволяват да инвестирате в BTC с помощта на южноафриканския ранд (ZAR), са:

Инвестиране в добив на биткойни

Това е 2019 г. и не бих ви препоръчал да инвестирате в добив на биткойни, освен ако не сте готови да похарчите предварително 100 и 1000 щатски долара.

Извличането на биткойни стана недостъпно за отделни инвеститори отдавна през 2014-2015. През 2014-2015 г. договорите за облачно копаене работеха предимно за частни инвеститори, но вече не.

Извличането на биткойн е много енергиен и разходен процес, който изисква специални центрове за данни и ферми за добив. Ето защо сега няма смисъл да инвестирате в добив на биткойни.

Вместо това бих ви предложил или да купите биткойн, или да спечелите биткойн, като работите за него !!

Заключение: Как да започнем с Bitcoin?

Мисля, че вече имате отговори на следните въпроси:

 • Как да инвестираме пари в биткойн?
 • Как да инвестираме в биткойн и да печелим пари?
 • Как да Bitcoin? или Как да започнем с биткойн?

Така че сега искам да ви кажа защо инвестирах в биткойн?

Инвестирах в BTC, защото бях смаян от факта, че парите могат да съществуват извън сферата и контрола на правителствата. Биткойн ми помогна да поставя под съмнение разбирането си за парите.

В крайна сметка мога да намеря какво са парите? И какво трябва да бъде & не трябва да бъде?

И накрая ме доведе до това заключение, че:

Биткойн убива стимула, за който политиците политизират, а банкерите правят банкиране !!

Ето защо аз HODL BTC и продължавам да насърчавам хората да правят същото !!

Ако имате още въпроси относно инвестирането в BTC, не се колебайте да снимате в раздела за коментари по-долу. И ако установите, че това ръководство е полезно, разпространете любовта, като го споделите в Twitter, Telegram, & Facebook !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me