Как да направите данъчните си данъци в приложението за пари в брой

Популярно приложение за равноправно плащане, Приложение за пари в брой стана популярен в общността на биткойни и криптовалути, след като компанията пусна търговия с биткойни директно в приложението през 2017 г. Както е при всички борси за криптовалути, точното отчитане на данъци е предизвикателство за биткойн инвеститорите, тъй като приложението Cash не проследява базата на разходите ви ефективно. 

В това ръководство ние разглеждаме точния процес зад това как да направите данъците си в Cash App за вашите сделки с биткойн. 

Данъци за крипто и биткойн 101

В САЩ IRS третира биткойн и други криптовалути като собственост за данъчни цели, а не като валута. Подобно на други форми на собственост – акции, облигации, недвижими имоти – вие получавате изискване за данъчно отчитане, когато продавате, търгувате или по друг начин се разпореждате с криптовалутата си за повече или по-малко, отколкото сте я придобили. 

В този смисъл търговията с криптовалута изглежда подобно на търговията с акции за данъчни цели.

Например, ако сте закупили 0,4 биткойна за 2000 долара през юни 2019 г. и след това сте ги продали два месеца по-късно за 3 000 долара, ще получите капиталова печалба от 1000 долара. Отчитате тази печалба във вашата данъчна декларация и в зависимост от това под каква данъчна категория попадате, плащате определен процент данък върху печалбата. Цените варират в зависимост от данъчната ви категория, както и в зависимост от това дали е краткосрочна спрямо дългосрочна печалба. 

Като алтернатива, ако сте продали своята криптовалута за по-малко, отколкото сте я закупили, можете да отпишете тази капиталова загуба, за да спестите пари от вашите крипто данъци. 

Преглеждаме всичко, което трябва да знаете за крипто данъците в нашето ръководство: Пълното ръководство за криптовалутни данъци.

Данъчно отчитане на данъчни приложения (Разбиране на проблема)

В края на годината (до 15 февруари) Cash App ви изпраща a 1099-Б данъчна форма, която подробно описва покупките, продажбите и търговията на вашите биткойни. Това е формата, която обикновено включвате в софтуер като TurboTax или давате на вашия счетоводител, за да изчисли печалбите и загубите си от вашите сделки.

За много потребители на Cash App обаче полето „Основа на разходите“ на този 1099-B ще бъде напълно празно. Това се случва, когато Cash App не знае как първоначално сте придобили своя биткойн (т.е. не знае основата на разходите ви) и това е често срещан проблем за крипто обмен.

Ние задълбочено разглеждаме този проблем в нашия блог: Проблемът с данъка за криптовалутата.

По същество, ако някога сте прехвърляли биткойн във или извън вашия портфейл Cash App, Cash App губи възможността да проследява базата на разходите ви. Когато това се случи, полето във вашия 1099-B остава празно, което прави този документ безполезен за отчитане на капиталови печалби и загуби.

По-долу има изображение на Cash App 1099-B. Вижте, че полето „основа на разходите“ е празно за всяка отделна транзакция.

Касово приложение 1099-B

Така че, ако полето за основа на разходите е празно в приложението My Cash 1099-B, то е безполезно?

Правилно. Няма да можете да разчитате само на този формуляр 1099-B, за да изчислите печалбите и загубите си от биткойн без данни за разходите. 

Ако приложението Cash не може да ми предостави необходимите ми данъчни отчети, как да ги получа?

Решението на този проблем е да обедините всичките си данни от всички платформи, които сте използвали за покупка, продажба, търговия или транзакции във виртуална валута.

Например, ако сте закупили BTC за $ 5000 на Coinbase и след това сте го изпратили на портфейла си в Cash App, за да го продадете за $ 6000, вие знаете, че имате печалба от $ 1000 капитал. Можете да откриете печалбата си, когато комбинирате записи за транзакции от Coinbase и Cash App. В този пример базата на разходите за биткойна, който сте продали, е $ 5000 (от първоначалната покупка на Coinbase).

Можете да направите това агрегиране на данни на ръка, като експортирате всичките си файлове от историята на търговията от вашите борси и извършите транзакцията за капиталови печалби и загуби за всяка сделка. Всяко данъчно събитие трябва да бъде записано във формуляр 8949 и вашата нетна печалба трябва да бъде прехвърлена във вашия график 1040 D. Преминаваме през процеса на ръчно отчитане в нашата статия тук: как да докладвате за криптовалута върху данъците си.

Крипто данъчен софтуер

Данъчен софтуер за криптовалута

Вместо да правите тези изчисления на ръка, можете също да използвате данъчен софтуер за криптовалута като CryptoTrader.Tax за автоматично изграждане на необходимите ви данъци за печалби и загуби

Чрез просто свързване на всички ваши борси и крипто платформи (Cash App е една от тях), можете да импортирате вашите исторически транзакции в акаунта си с едно щракване на бутон. CryptoTrader.Tax обединява всички ваши транзакции и правилно присвоява базисни стойности на разходите за всички ваши облагаеми събития.

CryptoTrader.Tax Cash App

Софтуерът ще направи цялото число за вас. С няколко кликвания можете да получите своя крипто данъчни отчети готови да изпратите на вашия счетоводител или да ги импортирате в софтуер за подаване на данъци като TurboTax или TaxAct.

По-долу има кратко видео, показващо как можете да импортирате транзакциите си с Cash App в CryptoTrader.Tax, за да генерирате данъчните си отчети.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me