Какво означава „SAFU“ и „HODL“ в крипто света? [2020]

Криптовалутните жаргони са просто някои изкривени терминологии и жаргон, които са много родни в криптовалутното пространство.

В ранните си дни на биткойн и криптовалути се чувствах изоставен, защото не знаех нищо за тези терминологии.

И когато се присъединих към няколко крипто групи и канали за търговия в Telegram и WhatsApp, стана още по-объркващо да чуя терминологии, които не съм чувал досега.

И мисля, че ще се съгласите с мен, когато кажа:

Често сте срещали това и в Reddit, BitcoinTalk или Telegram общности, където трябва да сте виждали хора, които грешат правописа като HOLD to HODL, въпреки че имат функция за автоматично коригиране в телефоните си?

Но защо е така?

Е, крипто общността се гордее с въвеждането на нови условия и жаргон в криптосферата и е силно повлияна от търговците на акции от Уолстрийт.

Така че нека днес видим някои от популярните крипто-жаргони, които може да чуете от време на време.

Препоръчваме ви да преминете през този списък и да го споделите с приятелите си, които се интересуват от криптовалути.

Така че нека се потопим в:

Crypto Lingo: Какво е „Safu“ или „Safu Binance“?

Сафу е термин, използван за означаване на „безопасно“ в криптосферата.

Първият път, когато някой използва този термин (Safu), беше от YouTube канала на Bizonnaci, където YouTuber направи този забавен видеоклип, след като изпълнителният директор на Binance туитна през юли 2018 г., казвайки „Средствата са в безопасност.’

Но това по някакъв начин се превърна в крипто мем и крипто жаргон.


По-нататъшното разкопаване също показва, че Binance също е създал фонд, наречен „SAFU“ за защита на потребителите на борсата Binance. И ето какво казва Binance за това:

За да защити бъдещите интереси на всички потребители, Binance ще създаде a Фонд за защитени активи за потребители (SAFU). От 14.07.2018 г. ще разпределим 10% от всички получени такси за търговия в SAFU, за да предложим защита на нашите потребители и техните средства в екстремни случаи. Този фонд ще се съхранява в отделен студен портфейл.

Оттогава оттогава крипто общността започна да използва термина „Safu“, за да обозначи или да попита дали техните средства са в безопасност сега на крипто обмен при спешни случаи. Както например, е Binance Safu?

Някои хора смятат, че „Safu“ е печатна грешка за думата „Safe“, но не изглежда, и същото отново е повторено от Urban Dictionary, което означава:

Нека да преминем към следващия най-известен термин в крипто-жаргони.

Какво е „HODL“?

Досега вярвам, че всички трябва да са чували термини като #HODL Bitcoin, Bitcoin HODLer и т.н..!!

Ако не е тогава, може да се изненадам, но така или иначе за тези от вас, които не знаят какво е HODL? Ето обяснението:

  • HODL – „Дръж се за скъпия живот.“

HODL е много популярен задно наименование в криптосфера, която стана популярна поради нечия печатна грешка за думата „HOLD“ и ето предисторията за нея:

Първо, светът HOLD се появи във формуляра BitcoinTalk през декември 2013 г., когато пиян потребител на Bitcoin Talk написа тази следната публикация:

Тъй като е очевидно, че е бил пиян, но умишлено е изписал правописа на HOLD, мисля да привлече внимание и което в крайна сметка получи.

Изглежда, че той е бил силно влюбен в биткойн, но все пак е решил да се придържа и да HODL притежава своите биткойни в хардуерния си портфейл.

Оттогава този така наречен погрешно написан термин има много сцепление и сега всеки крипто търговец използва този термин с монета, за да сигнализира, че е бик по тази конкретна монета и цената й ще бъде много по-висока в бъдеще, ако не и днес !!

Свързани: Как да запазим Bitcoin, Litecoin, Ethereum като криптовалути в безопасност & Сигурно !!

Други популярни жаргони за криптовалута

# 1. FOMO

Уики дефинира: Страхът от пропускане или FOMO е „всеобхватно опасение, че другите може да имат възнаграждаващи преживявания, от които човек отсъства“.

По същия начин, в крипто усещането сред инвеститорите, че той ще пропусне огромни печалби, ако не купят конкретна монета или криптовалута.

# 2. JOMO

Joy Of Missing Out или JOMO е противоположността на FOMO, когато човек е много радостен, че е пропуснал определена възможност, защото това е #rekt търговия.

# 3. Rekt (разрушен)

Грешно изписана дума за разбит, което означава, че търговецът е унищожен и е в големи загуби, като се занимава с определена сделка. Този термин е заимстван от търговци на акции.

# 4. FUD

FUD означава страх, несигурност, съмнение, създадени от фалшиви твърдения или изкривяване на факти, за да се намалят цените умишлено, за да могат те да купят евтино.

Например JP Morgan е създал FUD около биткойн, за да го купи евтино за себе си.

# 5. Към Луната или Когато Луната?

За Луната жаргонът се използва, за да сигнализира, че определена монета ще се повиши астрономично в цената си и Кога Луната обикновено се използва, за да се запита кога се очаква да се повиши цената на конкретна монета.

# 6. ATH

ATH означава най-висок рекорд и се използва за обозначаване на най-високата цена, която определена монета е достигала в историята си Както например, Bitcoin достигна своя ATH от $ 20 600 през декември 2017 г..

Още крипто линго …

# 7. Кит = Търговец с много монети, като Bitcoin Whale.

# 8. BearWhale = Търговец на китове, който е мечи

# 9. Поставка за чанти = търговец, останал с много монети за продажба и сега държи чантата, защото цените са оскъдни.

# 10. ДЪМП = За разпродажба на монета

# 11. ДЪМПИНГ = Движение на цената надолу

#12. DYOR = Направете свое собствено проучване

# 13. FA = Фундаментален анализ

# 14. АЛТКОЙН = Всяка криптовалута, различна от биткойн.

#15. АСРАХИРАН = Ситуация, при която сте загубили всичките си пари.

# 16. BTFD = Купете проклетия потапяне (указание за закупуване на монета, когато тя е дъмпинг толкова силно)

# 17. ДИЛДО = Дълги зелени или червени свещи

# 18. ДЪЛГО = Позиция на марж бик

# 19. MCAP = Пазарна капитализация

# 20. OTC = Над гишето

# 21. ПОМПА = Движение на цената нагоре

# 22. ШИТКОЙНИ = Монета без потенциална стойност или употреба

# 23. КЪС = Позиция на маржин мечка [Използва се при търговия с биткойн маржин]

# 24. ЛЮЛКА = Движение на цената на зигзаг (нагоре и надолу)

# 25. TA = Технически анализ

# 26. LTV = Съотношение заем / стойност [използвано при кредитиране на биткойн]

Забавен факт: Събрах тези термини и жаргон от интернет и те не трябва да се приемат сериозно. Също така, точното значение може да се различава в някои местни общности и следователно са субективни.

Сега ни кажете: Знаете ли още интересни крипто жаргони или жаргон, които съм пропуснал тук. Уведомете ни в раздела за коментари по-долу.

Не забравяйте да споделите тази публикация с приятелите и семейството си, които започват да работят в крипто !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector