Най-добрите крипто борси през 2020 г.

Изборът на правилната борса за криптовалута през 2020 г. може да бъде сложен. Ако искате да търгувате с криптовалута, да инвестирате в алткойни или да обменяте криптовалута за фиатна валута, тогава ще ви е необходима надеждна, надеждна борса за криптовалута – но има няколко критични фактора, които трябва да имате предвид, преди да започнете.

Ако например се интересувате от търговия с крипто маржин, вероятно ще се интересувате от стабилни, усъвършенствани функции за търговия. Обратно, ако сте фокусирани само върху търговията с криптовалута за фиатна валута (като USD), тогава може да откриете, че най-добрият вариант е проста, рационализирана и лесна за използване крипто обмен.

Тази статия ще разбере топ 5 на борсите за криптовалута, като предоставя насоки за най-добрите, най-сигурните борси за различни търговски предпочитания, географски местоположения и структури на таксите.

Какво да имате предвид при избора на крипто борса

Преди да се регистрирате в обмен на криптовалута и да започнете, има няколко важни фактора, които трябва да се имат предвид. Най-добрият обмен на криптовалута за вашите нужди ще варира в зависимост от вашето географско местоположение, количеството крипто, което искате да търгувате, и начина, по който искате да търгувате. 

Всички борси за криптовалути са фундаментално сходни по отношение на финансирането и търговията. Потребителите на борси за криптовалути създават акаунт, завършват проверка на самоличността, финансират сметката си с фиат валута или криптовалута, след което продължават да търгуват и теглят.

Ключовите точки на разликата, които трябва да се вземат предвид при оценката на борсите с криптовалути, са:

Изисквания за идентификация

От реномираните борси за криптовалути се изисква да се съобразят с разпоредбите за борба с изпирането на пари (AML) и „Знай своя клиент“ (KYC). Когато създават акаунт, потребителите на криптообмен трябва да предоставят документация за самоличност като идентификатор на снимка или доказателство за адрес.

Географски ограничения

Някои борси са достъпни само в определени страни. Базираните в САЩ криптотърговци, например, може да нямат достъп до определени борси поради регулиране на криптовалутите в САЩ. Ако сте в САЩ и търсите изчерпателно ръководство за най-добрите крипто борси за американски търговци, вижте нашето Специално за САЩ ръководство за криптообмен тук.

Лимити за търговия

Някои борси могат да задават лимити или да създават нива на многостепенни акаунти в зависимост от потвърждаването на самоличността. 

Такси за търговия


Крипто борсите начисляват такси, за да печелят пари. Някои борси начисляват фиксиран процент от всички сделки, докато други предлагат модел „производител / вземащ“, който предлага различни такси в зависимост от вида или търговските поръчки, които потребителите правят.

Поддръжка на валута на Fiat

Някои крипто борси не поддържат фиатна валута, като USD, EUR или GBP, и се занимават само с криптовалута. Ако искате например да обмените криптовалута за щатски долари, ще ви е необходима борса, която поддържа фиатна валута.

Депозит & методи за изтегляне

Борсите, които поддържат фиатна валута, ще предлагат множество опции за депозит и теглене, като кредитна карта, банкови преводи или банков превод.

Търговски двойки

Ако искате да търгувате с конкретна криптовалута, важно е да проверите дали борсата, която обмисляте в момента, я изброява.

Хакове и сигурност

Хаковете често се случват в екосистемата на криптовалутите. Важно е да изберете борса със силен опит в сигурността. Надеждните борси предлагат функции за сигурност като двуфакторно удостоверяване.

Кои са най-добрите крипто борси ?

Следващите 5 борси за криптовалута са най-добрите онлайн опции днес и са разбити по лекота на използване, структура на таксите, функционалност за търговия, сигурност и двойки за търговия.

Coinbase най-добрият крипто обмен

1. Coinbase: Най-добрата крипто борса за нови крипто трейдъри

Coinbase е една от най-популярните борси за криптовалута и е идеална входна точка за нови търговци или инвеститори в криптовалута, нови за криптосистемата. Coinbase предлага на криптовалутите и инвеститорите две възможности – Coinbase и Coinbase Pro.

Coinbase е фокусиран основно върху правенето на покупки на криптовалута прости и лесни за разбиране и не залива потребителите със сложни интерфейси за търговия. Стандартната платформа Coinbase функционира като обикновен брокер и портфейл, позволявайки на потребителите да купуват или продават криптовалута за фиатна валута или незабавно да обменят между различни криптовалути.

Coinbase Pro е по-сложен инструмент за търговия, насочен към потребители, които искат да получат достъп до по-стабилно търговско изживяване и предоставя по-сложния потребителски интерфейс за търговия, който се очаква от обмен на криптовалута. 

 • Изисквания за идентификация: Coinbase изисква валиден издаден от правителството документ за самоличност със снимка, заедно със селфи изображение за проверка на идентификатора на Coinbase

 • Географски ограничения: Coinbase се предлага в над 100 държави, включително САЩ. Coinbase ограничава наличните специфични валутни двойки, като USDC, до определени държави.  

 • Лимити за търговия: Coinbase не ограничава количеството криптовалута, с което може да се търгува, но поставя дневен лимит за теглене от $ 25 000 за повечето акаунти. Това може да бъде увеличено чрез предоставяне на допълнителни данни за идентификация.

 • Такси за търговия: Coinbase и Coinbase Pro като цяло начислява разпространение от 0,5% при повечето покупки и продажби на криптовалута. Настъпват специфични региони допълнителни такси – покупките на дебитни карти в Канада и Австралия, например, изискват допълнителна такса от 3,99 процента. 

 • Поддръжка на валута на Fiat: Фиатните валути, поддържани от Coinbase, включват GBP, EUR, AUD, SG, CAD и USD.

 • Депозит & методи за изтегляне: Методите за депозиране и теглене на Coinbase включват банков превод (ACH), дебитна и кредитна карта, банкови преводи, SEPA и SWIFT преводи и Payal.

 • Поддържани криптовалути: Coinbase поддържа 39+ криптовалути, включително BTC, ETH, BSV, BCH, EOS и DASH, заедно с алткойни като LINK, LOOM и XRP. Важно е да се отбележи, че Coinbase не изброява Tether (USDT) – вместо това Coinbase изброява USDC-обвързан стабилен монет.

 • Хакове и сигурност: Coinbase, по-специално, никога не е страдал от успешен хак. Платформата Coinbase е силно защитена и предлага разнообразие от надеждни опции за защита 2FA. Coinbase също активно предотвратява потребителите от изпращане на криптовалута до потвърдени адреси за криптовалута.

Binance топ биткойн обмен

2. Binance: Най-добрата крипто борса за алткойни & Професионални търговци

Binance е една от най-често използваните онлайн борси за криптовалути и е може би една от най-богатите на функции опции. Стартирала през 2017 г., Binance започна като само за крипто обмен, фокусиран върху изброяването на изключително широк спектър от криптовалути, но добави поддръжка на фиат валута през 2019-2020.

Богатият набор от функции, предлаган от Binance, го прави популярен сред търговци, търсещи алткойни с ниска капитализация, маржин търговия или по-сложни функции като излагане на пулове на ликвидност или кредити, обезпечени с крипто. Мощният, персонализиран потребителски интерфейс за търговия, предлаган от Binance, го прави идеален за професионални търговци, докато стабилният достъп до API позволява на алгоритмичните търговци да извършват сделки чрез системи на трети страни.

Binance може да бъде донякъде обезсърчително за новите търговци, но предлага три отделни опции за потребителски интерфейс за търговия – основен, класически и усъвършенстван, като гарантира, че всички нива на опит са задоволени. 

 • Изисквания за идентификация: Binance позволява на потребителите да правят непроверени акаунти без идентификатор, но тези акаунти са ограничени до малки суми за теглене и могат да търгуват, депозират и теглят само в криптовалута. Проверката се основава на многостепенна система, с основна проверка, изискваща документ за самоличност със снимка и селфи, за да се отключат по-високи лимити и функционалност на фиатната валута.

 • Географски ограничения: Непотвърдени сметки в Binance могат да бъдат достъпни от всяка държава. Проверените акаунти в Binance са налични за над 100 държави, но е важно да се отбележи, че Binance international не е достъпен за търговци със седалище в САЩ. Вместо това американските търговци трябва да използват платформата за търговия на Binance в САЩ, Binance.us

 • Лимити за търговия: Непотвърдените сметки на Binance са ограничени до 2 BTC сделки или тегления за период от 24 часа. Проверените сметки са ограничени до 100 BTC при сделки или тегления за период от 24 часа.

 • Такси за търговия: Binance има относително сложен график на таксите въз основа на модел на производител / вземащ. Потребителите на Casual Binance подлежат на такса от 0,075% за производител / потребител, която може да бъде намалена чрез притежаване на BNB – родния криптовалутен токен на Binance. 

 • Поддръжка на валута на Fiat: Binance поддържа 15 основни валути, включително USD, EUR, GBP, CAD, AUD.

 • Депозит & методи за изтегляне: Binance предлага изключително широк спектър от методи за депозиране и теглене, включително SEPA, банков превод, банков превод, Simplex, Banxa и кредитна или дебитна карта.

 • Поддържани криптовалути: Binance изброява над 180 различни криптовалути в почти 600 търговски двойки, което го прави една от най-изчерпателните борси за криптовалути онлайн по отношение на листингите на токени.

 • Хакове и сигурност: Като една от най-популярните борси за криптовалути онлайн, Binance изпитва множество хакове, включително a 2019 хак при която кражбата на борсата беше открадната за 40 милиона долара. Binance вече включва множество функции за защита на потребителите, както и „SAFU”Фонд, който функционира като фонд за спешна застраховка, който компенсира потребителите в случай на хакване.

Crypto.com най-добрият крипто обмен

3. Crypto.com: Най-добрата крипто борса за лесна употреба & Крипто дебитни карти

Crypto.com е фокусиран предимно върху ускоряване на приемането на криптовалута, преодолявайки разликата между фиатната валута и криптовалутата. Вместо да предоставя „традиционна“ опит за обмен на криптовалути, Crypto.com е силно насочен към потребителите на смартфони и има за цел да направи търговията с криптовалута толкова проста, колкото традиционното банкиране.

Най-голямото предимство, предлагано от Crypto.com, е лекотата, с която платформата интегрира криптовалутата в ежедневието. Crypto.com предлага на потребителите дебитни карти, финансирани с криптовалута, които се предлагат на различни нива.

Crypto.com предоставя на търговците спот борса, която предлага впечатляваща структура на ликвидност и конкурентни такси. Използвайки Crypto.com, е възможно да купувате, инвестирате или търгувате с криптовалута, след което да харчите крипто директно в ежедневието с помощта на дебитна карта Crypto.com – рядко предложение в настоящата регулаторна среда. 

 • Изисквания за идентификация: Crypto.com се придържа към строг процес на съответствие, което означава, че за проверка на Crypto.com са необходими държавно издаден документ за самоличност със снимка, селфи и доказателство за адресна документация. 

 • Географски ограничения: Crypto.com е достъпен за търговци в ЕС, САЩ, Австралия, Обединеното кралство и конкретни азиатски страни, но прави картите Crypto.com Visa достъпни само за изберете държави.

 • Лимити за търговия: Ограниченията на Crypto.com започват от $ 5 000 USD за покупки на крипто на седмица, които могат да бъдат увеличени чрез закупуване и залагане на MCP токена Crypto.com.

 • Такси за търговия: Crypto.com работи по модел на такса за производител / участник, като таксите за производители започват от 0,1%, а таксите за вземане започват от 0,16%. Търговските такси постепенно намаляват в зависимост от обема на търговията. Покупките с дебитни или кредитни карти изискват такса до 3%.

 • Поддръжка на валута на Fiat: Строгото спазване на нормативните изисквания на Crypto.com му позволява да поддържа изключително широк спектър от фиатни валути, които включват: AUD, BGN, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, HRK, HUF, ILS, JPY, NOK, NZD , PLN, RON, SEK, SGD, USD и ZAR.

 • Депозит & методи за изтегляне: Crypto.com предлага депозити чрез банков превод или кредитна / дебитна карта, заедно с банкови преводи, SEPA или тегления чрез банков превод по банкови сметки. 

 • Поддържани криптовалути: Crypto.com изброява над 45 криптовалути, но конкретни криптовалути, като STX, BNT, REN, SOL и WTC, не са достъпни за потребители със седалище в САЩ. 

 • Хакове и сигурност: Crypto.com има отличен опит в сигурността и никога не е имал хак. Приложението Crypto.com и спот борсата предлагат стабилни функции за сигурност, 2FA и застраховка на активи за до 100 милиона долара в цифрови активи за студено съхранение.

Криптообмен Bittrex

4. Bittrex: Най-добрата крипто борса за сигурност

Bittrex е една от най-продължителните онлайн борси за криптовалути и е основана в Сиатъл през 2013 г. от трима бивши служители на Microsoft. Bittrex притежава репутацията на най-сигурната борса за криптовалута онлайн и не е имал хак или загуба на клиентски средства от старта.

Bittrex, подобно на Binance, е основана предимно като крипто-обменна борса, но предлага фиатна поддръжка в щатски долари за определени щати в САЩ и няколко международни държави за потребители, проверени за самоличност. Основно привличане на Bittrex е разнообразната гама от криптовалути, изброени от платформата, с фокус върху обещаващи нови токени и проекти. 

 • Изисквания за идентификация: Всички акаунти в Bittrex трябва да бъдат потвърдени с издаден от правителството документ за самоличност със снимка и селфи снимка.

 • Географски ограничения: Bittrex е един от най-достъпните крипто борси онлайн и е достъпен за търговци по целия свят, с изключение на търговците, разположени в Северна Корея, Иран, Крим, Сирия и Куба. Високото ниво на достъпност в САЩ прави Bittrex популярен сред американските търговци. 

 • Лимити за търговия: Основните потвърдени акаунти са ограничени до $ 3000 на ден, като идентификационните акаунти с активирани 2FA имат достъп до 100 BTC на ден. Bittrex също налага няколко правила за търговия насочени към минимизиране на манипулацията на пазара. 

 • Такси за търговия: Bittrex улеснява таксите за търговия, предлагайки фиксирана такса за търговия от 0,20% както за производителите, така и за вземащите. 30-дневен обем на търговия над $ 50 000 USD и повече отключва намалени такси.

 • Поддръжка на валута на Fiat: Bittrex поддържа само фиатна валута в щатски долари.

 • Депозит & методи за изтегляне: Bittrex депозитите и тегленията се извършват чрез широки транзакции или транзакции с дебитни карти в определени щати на САЩ. Важно е да се отбележи, че услугите на Bittrex USD не са достъпни в САЩ за потребители със седалище в NV, NE, NY, CT или VT.

 • Поддържани криптовалути: Bittrex изброява стотици двойки за търговия, както и опции с ливъридж, които позволяват на търговците да инвестират в 3x дълги или къси токени.

 • Хакове и сигурност: Към днешна дата Bittrex никога не е изпитвал хакове и прави стабилни функции за сигурност като 2FA задължителни за всички потребители.

Най-добрата криптовалутна борса

5 Поддържане: Най-добрата крипто борса за разнообразни инвестиции

Поддържам възприема различен подход към търговията с криптовалути в сравнение с „традиционната“ крипто борса като Binance или Coinbase. Вместо да се фокусира единствено върху криптовалута, Uphold предоставя мултистокова функционалност, която позволява на потребителите да инвестират и търгуват с крипто, благородни метали и фиатни валути.

Платформата Uphold е съсредоточена върху приложението за смартфони Uphold и може да се похвали с търговия без комисионна. За отбелязване е, че Uphold предлага 0% такси за депозити на кредитни и дебитни карти, което го прави изключително привлекателна опция за инвеститори, които искат бързо да закупят крипто с карта, без да плащат прекомерни такси.

Потребителският интерфейс за поддържане на търговията не е толкова сложен, колкото платформите, насочени към професионални търговци, но опростеният, рационализиран интерфейс дава възможност за бърз обмен на фиатна валута за 30 различни криптовалути и 4 благородни метала, което го прави подходящо решение за дребни или случайни инвеститори.

 • Изисквания за идентификация: Поддържането изисква издаден от държавата документ за самоличност със снимка, изображение на селфи и проверка на адреса

 • Географски ограничения: Поддържането е донякъде географски ограничено и осигурява финансиране с дебитни / кредитни карти на търговци, базирани в Обединеното кралство, САЩ и ЕС. Физически лица в много други страни могат да правят сметки за поддържане, но са ограничени във възможностите за финансиране и теглене.

 • Лимити за търговия: Поддържането обикновено ограничава търговските суми в зависимост от вида на търгувания актив, като много потребители са поставени на първоначален лимит от $ 500 на ден, който може да бъде увеличен при кандидатстване.

 • Такси за търговия: Uphold може да се похвали с напълно без комисионна услуга, но е важно да се отбележи, че тегленията на крипто, тегленията от банки и SWIFT транзакциите изискват такса. Тегленето от SEPA и американските банки обаче е безплатно. 

 • Поддръжка на валута на Fiat: Uphold поддържа 27 различни фиатни валути, включително GBP, USD, AUD, CAD и EUR, с банкова свързаност в 35 държави.

 • Депозит & методи за изтегляне: Поддържа поддържа кредитни / дебитни карти, банков превод (ACH), банкови преводи, SEPA, FPS и SWIFT депозити и тегления.  

 • Поддържани криптовалути: Поддържа списъци 30 криптовалути, включително BTC, ETH, XRP, LINK, DAI, USDC, TUSD и BAT. 

 • Хакове и сигурност: Uphold никога не е изпитвал хаквания и може да се похвали с постоянно сканиране на уязвимости. Денонощно наблюдение и одит от трети страни. Поддържа също поддържа a страница за прозрачност което предоставя подробна информация за текущото състояние на резервните активи, заедно със застрахователна полица за потребителски капитал. 

Ключови продукти за вкъщи

Изборът на подходящата борса за криптовалута зависи изцяло от вашите лични изисквания. Ако сте професионален търговец и се нуждаете от стабилна функционалност за търговски интерфейс, Binance или Bittrex ще ви предоставят необходимите инструменти. Новите крипто инвеститори или случайни инвеститори обаче могат да се възползват от простия и рационализиран търговски интерфейс, предлаган от Coinbase или Uphold.

Когато търгувате с криптовалута на борса за криптовалути, важно е да имате предвид, че портфейлите за обмен са „горещи“ портфейли и следователно не са сигурна опция за дългосрочно крипто съхранение. Ако търгувате с криптовалута, най-добре е да съхранявате крипто на специален хардуерен портфейл и да го премествате на борса само когато е необходимо за търговия. 

Крипто борси и данъчно отчитане

Един елемент, който трябва да имате предвид, когато купувате, продавате и търгувате различни крипто активи, е данъчни последици от крипто. Повечето правителства по света третират крипто като инвестиция – което означава, че капиталовите печалби и загуби, свързани с вашата инвестиционна дейност, трябва да бъдат докладвани за вашите годишни данъци.

Поради прехвърляемия характер на криптовалутата, крипто борсите често нямат способността да предоставят на потребителите данъчни формуляри за печалби и загуби. Това създава проблем за милиони инвеститори в криптовалута по целия свят, тъй като отчитането на свързаните с крипто доходи без подходяща документация е изключително трудно.

Писахме за проблема с отчитането на данъци за крипто обмен в нашия блог: Данъчният проблем на Crypto Exchange.

Крипто данъчен софтуер

Данъчен софтуер за криптовалута 

За да разрешат проблема с отчитането на данъка за крипто обмен, софтуерните платформи за данъчно облагане на криптовалути харесват CryptoTrader.Tax са станали преобладаващи.

Днес стотици хиляди крипто инвеститори могат просто да импортират своята търговска история от която и да е от борсите, които използват директно в своя акаунт в CryptoTrader.Tax. След като се импортират исторически сделки, софтуерът генерира всичко необходими крипто данъчни форми въз основа на потребителските данни за търговия с натискане на бутон.

Можете да занесете данъчните си отчети на вашия счетоводител или просто да ги импортирате в предпочитания от вас софтуер за подаване на данъци, като например TurboTax или TaxAct.

Можете да научите повече за как работи CryptoTrader.Tax тук.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map