Най-добрите опции за крипто и биткойн IRA – подробен преглед

Криптовалутата и биткойн IRA стават популярен начин за инвестиране в възникващия клас активи на криптовалута, като същевременно се възползват от някои данъчни облекчения, които обикновено са свързани с пенсионните сметки. В това ръководство ще обсъдим задълбочено биткойн IRA и ще разгледаме техните предимства и недостатъци, както и ще сравним и сравним някои от водещите компании, предоставящи услуги за криптовалута IRA. 

Какво е биткойн и криптовалута?

Биткойнът е първата криптовалутно защитена валута от тип peer-to-peer. За първи път криптовалути като биткойн позволяват на две неизвестни страни да извършват сделки между партньори, без да е необходимо трета страна да проверява и легитимира своите транзакции. Ако искате да научите повече за криптовалутите и биткойните, в интернет има множество информация, която няма да разглеждаме в това ръководство тук. Все пак ви препоръчваме да се потопите в заешката дупка и да научите повече. 

Какво е ИРА?

IRA е инвестиционна сметка, която позволява на хората да спестяват за пенсиониране с необлагаем растеж или на база отложено данъчно облагане. Биткойн или криптовалута IRA не се различава съществено от традиционната. Въпреки това в крипто IRA основните активи, в които инвестирате, са криптовалути като биткойн, вместо акции / облигации / или други инвестиции.

Не е общоизвестно, че можете да поставите различни алтернативни активи във вашата пенсионна сметка, като недвижими имоти, благородни метали, частни пласирания и други. Това е позволено съгласно правилата на самоуправляващите се ИРА, които изключват само определени видове инвестиции. Когато IRS определи дигиталните валути като лична собственост през 2014 г., биткойн и други дигитални валути веднага станаха допустими за поставяне в самонасочена IRA.

За данъчно съзнателни лица биткойн IRA може да бъде привлекателен, тъй като не задействате облагаеми събития, когато търгувате в рамките на тези сметки, както обикновено, когато търгувате на нормална борса за криптовалута. Всички ваши доходи са отсрочени или необлагаеми (в случая на Roth IRA).

Кои са най-добрите платформи за биткойн и криптовалута IRA?

Днес има множество платформи за криптовалута IRA. Препоръчваме ви да направите свое собствено проучване, когато решавате коя платформа е подходяща за вас; обаче ще разгледаме някои от лидерите на пазара по-долу.

Най-добра крипто IRA

BitIRA

BitIRA е водещ доставчик на биткойн ИРА. Подобно на другите в този списък, можете лесно да се регистрирате за акаунт и да започнете да спестявате своите биткойни или други криптовалути по отложен данък.


BitIRA осигурява застраховка от край до край за вашите криптовалути, съхранявани в платформата. В допълнение, те имат опция за съхранение в хладилник за съхранение, която използва технологията с много подписи, така че вашата крипто може да се съхранява на вашето собствено устройство. Това помага да запазите личните си ключове в безопасност.

BitIRA също така е напълно съвместима с IRS от данъчна гледна точка. 

BitIRA работи с Preferred Trust Company (PTC), лицензиран доверителен попечител, специализиран специално в самоуправляващите се ИРА. Като ваш попечител, PTC знае точно как да управлява административните задължения на вашата пенсионна сметка, за да гарантира, че вашата IRA остава съвместима с IRS. Освен това всички парични депозити в PTC са застраховани до $ 250 000 на сметка.

Най-добрият биткойн IRA

Биткойн ИРА

Биткойн ИРА беше една от първите компании, които започнаха да предоставят решение до ключ, позволяващо на инвеститорите да търгуват и инвестират в криптовалути като биткойн в рамките на сметка в IRA. Компанията има най-голямата потребителска база в индустрията, което е доказателство за нейната лекота на използване. Когато използвате Bitcoin IRA, вие всъщност използвате редица различни доставчици на решения, за да улесните вашата IRA. Bitcoin IRA свързва всички тези доставчици, за да ви даде на потребителя едно гише, за да активирате вашата IRA.

Включени в тези партньори са Kingdom Trust IRA, BitGo и Lloyd’s of London. Чрез свързване на всички тези доставчици, Bitcoin IRA е в състояние да ви осигури сигурна платформа за съхранение, застраховане и улесняване на вашата IRA.

С BitcoinIRA можете да инвестирате в множество различни криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash и Ethereum Classic.

Едно нещо, което инвеститорите трябва да знаят с Bitcoin IRA, са високите такси за транзакции и текущи сметки в сравнение с другите в този списък.

Крикет IRA на Rocket Dollar

Ракетен долар

Ракетен долар ви позволява да отворите самостоятелно насочена IRA или самостоятелно насочена соло 401K, което ви позволява да инвестирате в различни активи във вашата пенсионна сметка – включително криптовалута. Това може да бъде привлекателно за напреднали инвеститори, които искат пълен контрол над своята пенсионна сметка с възможност за инвестиране в допълнителни активи като недвижими имоти или в стартиращи компании.

"Нито вашите ключове, нито вашата крипто," не е проблем с Rocket Dollar. Имате възможност да контролирате опциите си за съхранение и можете да използвате разплащателната си сметка за Rocket Dollar LLC, за да закупите топъл или студен портфейл, както и физически устройства за съхранение.

В сравнение с другите в този списък, цената на Rocket Dollar е много конкурентна. За чекова книжка IRA просто плащате $ 360 за настройка и фиксирана месечна такса от $ 15. Няма такси за AUM. От тук избраната от вас платформа задава такси за търговия, попечителство и изгаряне.

Едно нещо, което трябва да знаете е, че Rocket Dollar не е създаден за чисто нов крипто инвеститор. По време на това писане в таблото за управление на Rocket Dollar няма портал за крипто търговия. 

най-добрата компания за биткойн IRA

iTrust Capital

iTrust Capital предлага една от най-евтините крипто и биткойн платформи IRA. В допълнение към крипто, можете да търгувате и с физическо злато в сметките си в IRA / 401K. 

Според iTrust таксите им в крайна сметка струват до 90% по-малко от другите доставчици на IRA. Много компании за криптовалута IRA начисляват до 15% такси за транзакции. Много физически компании за злато IRA начисляват 30% спред. iTrust възприема различен подход и начислява само 1% от таксите за транзакции.

Криптовалутните активи се съхраняват с Curv, решение за управление на портфейла за криптовалута с много разрешения, което позволява на финансовите институции да пазят своите средства с несравнима сигурност.

Физическото злато се съхранява в силно обезопасените трезори в Кралския канадски монетен двор.

Данъци за криптовалута

В повечето страни (включително САЩ) криптовалутите се третират като собственост за данъчни цели, а не като валута. Подобно на други форми на собственост – акции, облигации, недвижими имоти – вие получавате изискване за данъчно отчитане, когато продавате, търгувате или по друг начин се разпореждате с криптовалутата си за повече или по-малко, отколкото сте я придобили. 

В този смисъл търговията с криптовалута изглежда подобно на търговията с акции за данъчни цели. 

Например, ако сте закупили 0.2 биткойна за 2000 долара през май 2018 г. и след това сте ги продали два месеца по-късно за 3000 долара, ще получите капиталова печалба от 1000 долара. Отчитате тази печалба във вашата данъчна декларация и в зависимост от това под каква данъчна категория попадате, плащате определен процент данък върху печалбата. Цените варират в зависимост от данъчната ви категория, както и в зависимост от това дали е краткосрочна спрямо дългосрочна печалба. Това важи за всички криптовалути.

Това са причините, поради които инвестирането чрез IRA може да бъде толкова мощно. Можете да избегнете много от данъчните последици, които съществуват при нормална търговия с крипто.

крипто IRA данъци

Крипто данъчен софтуер

Данъчен софтуер за криптовалута като CryptoTrader.Tax се използва от десетки хиляди крипто инвеститори за автоматизиране на целия крипто данъчно отчитане процес. Това е като TurboTax за инвеститори в криптовалута. 

Просто свържете вашите борси и импортирайте историята на транзакциите си. Приложението ще се справи с всички смазващи номера и ще генерира автоматично попълнени данъчни формуляри за вас с едно щракване на бутон. Импортирайте тези формуляри в предпочитания от вас софтуер за подаване на данъци като TurboTax или TaxAct или ги дайте на вашия данъчен счетоводител.

Първите стъпки с вашите крипто данъци са напълно безплатни с CryptoTrader.Tax.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector