Най-добрите сайтове за намиране на крипто и блокчейн работни места

Блокчейн индустрията процъфтява – както и пазарът на блокчейн и крипто работа. Понастоящем глобалният блокчейн пазар се оценява на над 3 милиарда долара и се очаква да нарасне до 39,7 милиарда долара до 2025г. 

Фактори като инвестиции на рисков капитал, институционални набези на нововъзникващи пазари като децентрализирано финансиране и нарастващата популярност на блокчейн технологията в множество индустрии създадоха пазарна екосистема, в която специалистите по блокчейн са в голямо търсене. 

Данните, публикувани от LinkedIn, разкриват, че блокчейн специализацията е най-търсеното умение номер 2020 през 2020 г., предлагайки на талантливи хора широк спектър от роли, които предлагат изключително атрактивни заплати. 

Намирането на работа в блокчейн обаче може да бъде сложен процес. Бързо движещата се дигитална природа на блокчейн индустрията означава, че традиционните подходи за човешки ресурси и заетост тепърва трябва да се адаптират към начините, чрез които корпоративните организации и блокчейн предприятията се ангажират и улавят нови таланти. 

Вместо да получат достъп до фондове за таланти чрез традиционни агенции, ориентираните към блокчейн компании често търсят специалисти по блокчейн чрез мрежа от различни пазари за работа и портали. Тази статия разглежда най-често използваните онлайн пазари за работа в блокчейн онлайн заедно с подробности за това колко печелят специалисти по блокчейн и кои умения за блокчейн се търсят. 

Колко печелят експертите по блокчейн?

Средните заплати, предлагани на пазара на блокчейн работни места, са значително по-високи от заплатите, предлагани в съответните роли за други сектори. Заплатите на разработчиците на Blockchain в Европа например варират между 55 000 и 91 000 евро, в сравнение със средната европейска заплата за разработчици от 26 000 евро.

Неравенството в доходите между специалистите по блокчейн и други индустрии в САЩ е дори по-голямо – базираните в САЩ разработчици на блокчейн печелете между $ 70 000 и $ 200 000, със средна заплата от $ 136 000. В сравнение с средно аритметично Заплатата за програмисти, базирана в САЩ, от 103 000 долара, е ясно, че специализацията по блокчейн е много търсена. 

Какви умения са необходими за работа в Blockchain и Cryptocurrency?

Блокчейн уменията, необходими за осигуряване на работа в индустрията на блокчейн или криптовалута, варират в зависимост от изискванията на конкретни роли, но има редица често срещани умения, които са в голямо търсене.

Разработчиците на блокчейн, архитектите и инженерите трябва да притежават стабилно разбиране на структурите от данни в приложим смисъл. Разработчиците на блокчейн, например, трябва непрекъснато да правят иновации по отношение на структурите на данни като дърветата на меркли, за да отговорят на изискванията на конкретните блокчейн проекти, по които работят..

По същия начин специалистът по блокчейн трябва да притежава силни работни познания за блокчейн и блокчейн архитектурата. Интелигентното разработване на договори е друго критично умение, което се търси в цялата блокчейн индустрия поради бързото нарастване на децентрализираното финансиране или DeFi. Други умения за блокчейн с голямо търсене включват уеб разработка, криптография, тестване на проникване, управление на продукти и специфични за блокчейн маркетингови умения.

Кои са най-добрите сайтове за блокчейн и крипто работа?

Пазарът на работни места в блокчейн и криптовалута се движи от редица онлайн бордове и платформи за работа. Разглеждаме най-добрите сайтове по-долу.

Crypto Jobs LIst

1. CryptoJobsList

CryptoJobsList е една от най-дълго работещите специализирани платформи за крипто и блокчейн работа онлайн и стартира през септември 2017 г. Платформата CryptoJobsList се фокусира върху предоставянето на търсещи работа на блокчейн и крипто криптовалута с един сайт, който представя всички работни места, налични в момента на пазара, тъй като както и предлагане на бизнеси и блокчейн предприятия лесен и лесен начин за достъп до широк набор от таланти за блокчейн.

CryptoJobsList е един от най-популярните сайтове за крипто работни места и обикновено се актуализира с множество нови позиции и списъци с работни места всеки ден. Потребителите могат да филтрират крипто и блокчейн работни места от отдалечени, програмисти, маркетинг, стажант, търговец, общност, дизайн, продажби или позиции на анализатори или да се съсредоточат върху специфични умения като експертиза на Solidity. 

Някои от компаниите, които изброяват работни места в CryptoJobsList, включват Circle, OKEX, Huobi, ShapeShift и ByBit. Потребителският интерфейс CryptoJobsList е опростен и рационализиран и не принуждава потребителите да се регистрират, за да кандидатстват за крипто работни места – приложенията се правят чрез проста уеб форма, която включва данни за контакт, специфични въпроси за списъка, мотивационно писмо и полета за автобиография. 

Важното е, че CryptoJobsList представя крипто и блокчейн работни места в хронологичен ред, като първо се появяват най-новите позиции, както и включени работни места, публикувани от наемащи организации, търсещи бързо таланти. Броят на заявленията информира потребителите за това колко други кандидати са подали своите данни на дадена обява за работа, което улеснява измерването на нивото на конкуренция за дадена роля. 

Крипто работни места

2. Crypto.Jobs

Crypto.Jobs е друга силно активна платформа за работа, насочена към криптовалута, която представя широк спектър от крипто и блокчейн списъци с работни места. За разлика от CryptoJobsList, Crypto.Jobs изисква търсещите работа да създават профили и да влизат в платформата, преди да кандидатстват за работа, което може да забави процеса на кандидатстване. Предимство на тази система обаче е, че Crypto.Jobs може да запазва подробности за кандидатурата и автобиография на кандидати, които не променят често автобиографията си.

Подобно на CryptoJobsList, Crypto.Jobs позволява на потребителите да правят неограничени приложения и да разглеждат безплатно блокчейн или крипто работни места, въпреки че има такса за надстройване на списъка, която се начислява на фирми или организации, които искат да проверят по-голям брой кандидати или да представят списъка си.

Crypto.Jobs се актуализира редовно и публикува подробна информация относно изпълнението на обявите за работа, което позволява на кандидатите да определят колко дълго е активна една обява и географското местоположение на дадена роля. Платформата Crypto.Jobs обаче не публикува броя на кандидатите за обяви за работа.

Криптовалутни работни места

3. CryptocurrencyJobs.co

CryptocurrencyJobs.co е платформа за работни места в блокчейн, която се фокусира предимно върху техническите умения за блокчейн и обикновено изброява позиции, публикувани от корпоративни организации или мащабни блокчейн проекти. Работните места, изброени на CryptocurrencyJobs.co, обикновено изискват инженери по интелигентни договори, архитекти, технически ръководители, UX дизайн или роли на ниво C в развитието на бизнеса, маркетинга и продажбите.

Платформата CryptocurrencyJobs.co не се движи толкова бързо, колкото силно активните платформи като CryptoJobsList, но посочените позиции са силно конкурентни и с висока заплата. Потребителите могат да филтрират списъци по дизайн, инженеринг, финанси, маркетинг, нетехнологии, операции, продукти, продажби и поддръжка на клиенти, или да идентифицират списъци чрез система от маркери.

Подобно на CryptoJobsList, CryptocurrencyJobs.co позволява на потребителите да кандидатстват, без да създават акаунт. Повечето позиции, изброени в CryptocurrencyJobs.co, свързват потребителите с платформи за приложения на трети страни, LinkedIn, или просто предоставят имейл адрес на приложение.

Интересна функция, предлагана от CryptocurrencyJobs.co, е портал за стартиращи компании, който позволява на търсещите работа да идентифицират позиции, налични при стартиращи компании. CryptocurrencyJobs.co също публикува подбрани колекции от задачи, разбити по блокчейн мрежи, стажове и работни места, които плащат в криптовалута.

Крипто кариера

4. Crypto-Careers.com

Крипто-кариери е друга технологична платформа за блокчейн и крипто работни места, която подобно на CryptocurrencyJobs.co се фокусира върху технически списъци с работни места в блокчейн, публикувани от големи корпоративни организации. 

Работните места, публикувани в Crypto-Careers, са едни от най-конкурентните роли в блокчейн сектора и включват списъци, публикувани от проекта Libra Blockchain на Facebook и големите компании за рисков капитал. Докато Crypto-Careers предлага работни места в блокчейн индустрията на високо ниво, потребителският интерфейс на Crypto-Careers изброява само пет работни места на страница на основната страница с обяви, което може да направи преглеждането на списъците с работни места отнемащо време.

Инструментите за филтриране, представени от Crypto-Careers, компенсират липсата на функционалност на основната страница, като позволяват на кандидатите да сортират списъците според нивото на финансиране на компаниите, размера на компанията, етапа и индустрията, както и географското местоположение или отдалечената наличност. 

Blocktribe

5. BlockTribe

Blocktribe не изброява толкова работни места, колкото основните криптовалути и сайтове за работа в блокчейн като CryptoJobsList или Crypto.Jobs, но обявите, които публикува, са високо професионални и силно конкурентни. Подобно на Crypto.Jobs, BlockTribe използва система за вход и акаунт, която запазва автобиографията и данните за контакт на кандидатите. 

Основно предимство, предлагано от BlockTribe, е функцията за търсене на кандидати, която предоставя на блокчейн предприятия, търсещи таланти. Когато кандидатите се регистрират с BlockTribe, автобиографията и данните им се добавят към база данни, която може да бъде търсена от наемащи организации, рационализиране на процеса на наемане.

BlockTribe се използва предимно от големи блокчейн предприятия като Coinbase, IOHK, Circle и ConsenSys, което го прави един от най-конкурентните сайтове за работа в блокчейн онлайн. Въпреки високото качество на заданията, изброени в BlockTribe, обаче, платформата BlockTribe се движи относително бавно и обикновено публикува само 2-4 нови обяви дневно. 

Кандидатите, използващи BlockTribe за лов за blockchain работни места, могат да настроят сигнали за работа за конкретни категории, ключови думи, местоположения или типове работа, или да прецизират работни места по държави. 

Blockew

6. Blockew

Blockew е сравнително ново допълнение към гамата от сайтове за работа на блокчейн и криптовалута и макар да притежава редица проблеми с потребителския интерфейс, той функционира като силен архив на крипто сайтовете за работа, изброени по-горе. 

Blockew, подобно на BlockTribe, се фокусира върху вътрешни роли на пълен работен ден, като от време на време има отдалечени обяви за работа. Фирмите и организациите, които публикуват в Blockew, включват борси като Binance и Kraken, както и ConsenSys, AVA Labs и Gemini.

Позициите, изброени в Blockew, са предимно дългосрочни роли като фронтен инженер, разработчик на блок вериги, сътрудник по стратегически операции, регионален мениджър и позиции на мениджър маркетинг. Blockew предоставя подробни подробности за позициите в списъка, но може да бъде много трудно да се определи кога точно дадена роля е била включена за първи път и дали списъкът все още е активен или наема. 

Подобно на BlockTribe, Blockew позволява на кандидатите да качат своята автобиография, за да я предоставят на функцията за търсене на рекрутери. Това прави BlockTribe чудесна възможност за търсещите работа, които търсят сайт за пасивен списък на работни места, който може да се използва в комбинация с която и да е от основните платформи за работа на блокчейн, изброени в тази статия, като CryptoJobsList. 

Крипто работни места на ангелист

7. AngelList

AngelList не е блокчейн или крипто платформа, посветена на задания, но често изброява блокчейн стартови задачи, които иначе не са достъпни другаде. AngelList е базиран в САЩ уебсайт, фокусиран върху стартиращата екосистема и позволява на потребителите да инвестират или да работят със стартиращи фирми във почти всяка индустрия. 

Стартъпите, търсещи талант за блокчейн, често използват AngelList, за да рекламират блокчейн специалист позиции, които представят уникално възнаграждение – вместо да предлагат като заплата, много от блокчейн стартиращите компании, които изброяват позиции в AngelList, предлагат дял в собствения си капитал вместо фиатната валута или комбинация от двете.

AngelList позволява на търсещите работа да прецизират търсенето на работа по бранш, ключова дума и местоположение. Докато големите блокчейн предприятия или компании не изброяват блокчейн позиции в AngelList, възможно е да се намерят позиции за разработчици на блокчейн или други роли, свързани с криптовалутата, като консултантски роли, които предлагат значителен дял от собствения капитал в стартиращи компании, които вече са заснели впечатляващо начално финансиране. 

Изработени работни места за блокчейн

8. UpWork

UpWork е най-големият пазар за работа на свободна практика онлайн днес и макар да не е фокусиран специално върху която и да е индустрия, изброява огромно количество работни места в блокчейн и криптовалута, актуализирани ежедневно.

За разлика от другите сайтове за работа с крипто и блокчейн, изброени в тази статия, UpWork не е традиционен борд за работа – работата, извършена чрез UpWork, се кандидатства, проследява, изпълнява и плаща изцяло в екосистемата UpWork. Системата UpWork не е подходяща за специалисти в блокчейн, търсещи роли на пълен работен ден, но предлага на свободна практика блокчейн възможността да работи по краткосрочни ad hoc блокчейн проекти.

Основен недостатък на UpWork са таксите, които платформата взема от фрийлансъри, които в някои случаи могат да достигнат до 20 процента от таксата за работа. Също така може да бъде трудно да се идентифицират надеждни работодатели или ангажименти чрез UpWork, тъй като измамата е постоянен проблем с платформата UpWork. 

UpWork се използва най-добре за краткосрочни блокчейн проекти на свободна практика за фрийлансъри, фокусирани върху изграждането на портфолио или опит в индустрията на блокчейн. 

Ключови продукти за вкъщи

Пазарът на работни места в блокчейн и криптовалути е различен от всеки традиционен пазар на труда. Ако сте на лов за работа в блокчейн, платформи като CryptoJobsList са най-добрият източник на нови обяви за работа всеки ден.

Важно е да се отбележи, че много работни места на пазара на блокчейн и криптовалути предлагат плащане чрез криптовалута. Получаването на плащане чрез крипто може драстично да намали времето, необходимо за получаване на плащане, но е важно да запазите крипто данъчни задължения се има предвид.

CryptoTrader.Tax

Данъчен софтуер за криптовалута

Ако се разпореждате с криптовалута, която печелите чрез обмен на криптовалута, е от съществено значение да проследявате различните сделки, които правите, за да сте сигурни, че спазвате изцяло данъците и да сведете до минимум данъчното си задължение. Данъчен софтуер за криптовалута като CryptoTrader.Tax автоматизира процеса на събиране на данните за крипто данък, генерирайки прости отчети, които можете да използвате като част от вашата данъчна стратегия. 

Можете да научите повече за как работи CryptoTrader.Tax тук.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me