Разбиване на новите данъчни насоки за данъчни криптовалути на IRS

За първи път от 2014 г. IRS издаде нови указания за данъчно облагане на криптовалута под формата на пълни криптовалута често задавани въпроси и официално решение за приходите: 2019-24. Това ново ръководство легитимира много от предположенията, направени преди от водещи крипто данъчни компании и данъчни специалисти в бранша. Насоките също така предоставят яснота за някои от сивите зони в света на криптовалутата, включително данъчното третиране на вилиците & airdrops, методи на база допустими разходи и решения около трансфери на криптовалута.

Забележка – ние предлагаме преглед на данъчното облагане на криптовалутата и как се облага криптовалутата в нашия блог: Пълното ръководство за криптовалутни данъци. Може да е полезно да прочетете това, преди да продължите.

Ново IRS крипто данъчно ръководство

Основните разяснения и изводи от новите насоки на IRS са разгледани по-долу.

Криптовалута Hard Forks

Ако определена криптовалута, която държите, преминава през a твърда вилица което „се случва, когато дадена криптовалута претърпи промяна на протокола, водеща до трайно отклоняване от наследената разпределена книга“, новата разклонена криптовалута, която получавате, се облага с данък като доход. Вашата база за разходи в новополучената криптовалута се превръща в доход, който сте признали.

Например – Ако сте държали 2,5 биткойна през юли 2017 г. и сте получили 2,5 биткойн кеш в резултат на хард форка на биткойн кеш, вие признавате това получено 2,5 биткойн кеш като доход по справедливата пазарна стойност на биткойн кеш в момента, в който е получена. Ако Bitcoin Cash се търгуваше за $ 500 на парче този ден, вие бихте признали доход от $ 1250 ($ 500 * 2,5). Вашата база за разходи в този Bitcoin Cash става $ 1250.

Ако ти не получават нови криптовалути след хард форк, няма да имате облагаем доход. Източник: A21, A22, A23, A24

Криптовалута Soft Forks

Мекият форк за криптовалута „не води до създаването на нова криптовалута, което означава, че не води до никакъв доход“. Така че, ако вашата криптовалута премине през промяна на протокол, но създаде нова криптовалута – не признавате никакви приходи. Източник: A29

Криптовалута Air Drops

Ако получите криптовалута от самолет („разпределение на криптовалута към адресите на разпределената книга на множество данъкоплатци“), вие признавате доход от тази получена криптовалута в деня / часа, в който е получена. Размерът на признатия доход трябва да се определя, като се използва справедливата пазарна стойност на криптовалутата към момента. 

Ако ти не бях получавате каквато и да е криптовалута, когато е настъпило въздушно събитие, вие не признавате доходи, както не сте получавам собствеността.

Основа на разходите

Преди това ново ръководство беше неясно как данъкоплатците трябва да определят база на разходите за своите криптовалутни активи. IRS официално изясни тази тема в новото решение.

Специфична идентификация може да се използва като счетоводен метод за търговия с крипто активи. Това означава, че данъкоплатците могат да избират кои единици и много криптовалути да продават в даден момент, стига да могат конкретно да ги идентифицират и да подкрепят разходната база на дяловете. 

За да идентифицирате конкретно единица криптовалута, трябва да включите следната информация:

  1. Датата и часът на придобиване на всяка единица,
  2. Вашата основа и справедливата пазарна стойност на всяка единица в момента, в който е придобита,
  3. Датата и часът, когато всяка единица е била продадена, заменена или унищожена по друг начин, и
  4. Справедливата пазарна стойност на всяка единица при продажба, замяна или унищожаване и сумата пари или стойността на имуществото, получена за всяка единица

Ако не можете да идентифицирате конкретно вашите криптовалути, трябва по подразбиране да се възползвате от първи вход (FIFO). Източник: A36, A38

Можеш да използваш CryptoTrader.Tax и специфични методи за изчисляване на разходите за идентификация като LIFO за изчисляване на вашите крипто печалби и загуби. Също така имате възможност да зададете по подразбиране FIFO в рамките на платформата за отчитане CryptoTrader.Tax.

Данъкоплатците са длъжни да поддържат регистри, които са достатъчни за установяване на позициите, заети в данъчните декларации. Поради това е най-добрата практика да се водят записи, документиращи постъпления, продажби, обмени или други разпореждания с виртуална валута и справедливата пазарна стойност на виртуалната валута. 

CryptoTrader.Tax помага на своите потребители, като им предоставя пълно документиране на позициите, които заемат в своята данъчна декларация доклад за одитната пътека. Този отчет документира всяко извършено данъчно облагаемо събитие, както и свързаните с него подробности за транзакцията. Можете да запазите тази одиторска следа за вашите записи.

Трансфери на криптовалута: необлагаеми събития

Въпреки че това вече беше изяснено по-рано, струва си да се повтори и новото ръководство повтаря, че просто прехвърлянето на криптовалута от една платформа или от един портфейл в друга е НЕ облагаемо събитие.

„Ако прехвърлите виртуална валута от портфейл, адрес или акаунт, които ви принадлежат, в друг портфейл, адрес или акаунт, който също ви принадлежи, тогава прехвърлянето е необлагаемо събитие, дори ако получите връщане на информация от борса или платформа в резултат на прехвърлянето. ” Източник: A35

Така че дори ако получите a 1099-K от вашата борса за криптовалута детайлизирайки вашите трансфери, тези събития не се облагат с данък и не допринасят за вашите капиталови печалби или загуби. Това е добра новина за всеки, който е получавал известия 6174-А, 6173, CP2000, или други 1099-K. 

Всъщност този проблем с прехвърлянето на криптовалута и свързаните с него 1099-K карат данъчното ви задължение да изглежда изключително завишено. Ние нарекохме този проблем с данъка за криптовалутата тук, CryptoTrader.Tax и можете да прочетете повече за това защо борси като Coinbase не могат да дадат на своите потребители точна данъчна информация тук.

IRS New Cryptocurrency Tax Guidance

Данъчен софтуер за криптовалута

Данъчен софтуер за криптовалута като CryptoTrader.Tax е създаден, за да автоматизира целия процес на отчитане на данъци за крипто и всички нови насоки на IRS вече са вградени в механизма за данъчно отчитане на CryptoTrader.Tax. Можете да генерирате вашите необходими крипто данъчни форми като просто свържете вашите борси, импортирате вашите сделки и генерирате вашите отчети с едно щракване на бутон. 

IRS ново ръководство за крипто

Просто импортирайте тези отчети в TurboTax, изпратете ги на вашия счетоводител или ги подайте сами!

В заключение

Страхотно е да се види как IRS предоставя яснота около данъчното облагане на криптовалутите и по този начин допълнително легитимира нарастващата индустрия. Ясните насоки от регулаторните органи несъмнено ще помогнат за увеличаване на приемането на пазара. Когато правилата са ясни, всеки се чувства по-удобно да играе играта.

Имате ли въпроси или коментари? Просто ни изпратете съобщение @CryptoTraderTax

Отказ от отговорност – Тази публикация е само с информационна цел и не трябва да се тълкува като съвет за данъци или инвестиции. Моля, говорете със своите данъчен експерт, CPA или данъчен адвокат за това как трябва да се отнасяте към данъчното облагане на цифровите валути.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me