Najbolji hardverski novčanici 2021 za kriptovalute

Kod većine kriptovaluta, procjena zapisa Bitcoin ispisa, gdje ste odlučili pohraniti svoje teško zarađene novčiće, od primarne je važnosti. Postoji mnogo dostupnih opcija, ali hardverski novčanici ili hladnjače su certificirane sigurne i prikladne za osobe s ogromnim količinama kovanica koje ih žele izvući iz prometa. Ipak, možda postoje i drugi razlozi zbog kojih će vam trebati tvrdi novčanik. Osim cijene, ocjena novčanika zajednice i broja podržanih kovanica, možda ćete trebati nabaviti i hardverski novčanik, ovisno o njegovom stilu ulaganja ili kao odgovor na propise određene zemlje.. 

Nepotrebno je reći da su reputacija i sigurnost novčanika ključni i od tih kriterija odabira ovdje su najcjenjeniji i najbolji hardverski novčanici za kriptovalute:

Rang

Naziv novčanika

Ocjena

Tip

Saznajte više

ocjena1

knjiga nano s

Izbor urednika

Hardverski novčanik

Posjetite Ledger Nano S

ocjena2 trezor tvrdi novčanik

Hardverski novčanik

Posjetite Trezor novčanik

ocjena3 hardkey novčanik keepkey

Hardverski novčanik

Posjetite Keepkey novčanik

Najbolji hardverski novčanici u 2021

1. Knjiga Nano S

Na internetu možete pretraživati ​​sve vrste recenzija, ali sve što je konstantno, Ledger proizvodi rez su iznad ostalih. Ističu se u njihovom katalogu Ledger Nano s i postoji mnogo razloga zašto se ističe. Da, možemo raspravljati iz cjenovne perspektive. Ledger Nano S s maloprodajom od oko 59 dolara relativno je jeftiniji od svojih kolega i puno je superiorniji s obzirom na broj kovanica i tokena koje podržavaju. novčani hardverski novčanik

Pa, što točno čini Ledger Nano S hardverskim novčanikom za kriptovalute na zahtjev? Pa, prvo, ukorjenjivanje je možda zato što je to europski start-up, a nakon pokretanja 2015. godine, Ledger je u osnovi sniježio, dodajući atraktivne značajke. Sam uređaj je lagan, uglađen i kompaktan.

Izvana je izrađen od plastike što ga čini otpornim na udarce kada padne. Ledger Nano S je bez baterije, što znači da ga morate prvo priključiti u računalo prije postavljanja. Iako s tim postoje rizici, korisnici moraju osigurati da računalo nema virusa, iako bi gadget i dalje radio. Da bi to olakšala, tvrtka nudi USB kabel za povezivanje i istovremeno čineći novčanik kompatibilnijim s većinom računalnih operativnih sustava kao što su Linux, Windows i Mac. 

PROZ

  • Nudi podršku za više valuta.
  • Dostupno po nižim cijenama.
  • Kompatibilan s raznim platformama.
  • Imati puno sigurnosnih značajki.
  • Može se koristiti dok ste u pokretu.
  • Radi i za više aplikacija radi udobnosti korisnika.
  • Imati OLED HD zaslon.
  • Dolazi s hardverskim tipkama za provjeru autentičnosti.
  • Pobrinite se za vraćanje sredstava s lista za oporavak.

PROTIV

  • Nije besplatno.

Ledger Nano S također je poznat po svojim sklonostima prema sigurnosti. Uređaj ne samo da ima OLED zaslon za provjeru transakcija, već fizički gumbi koji se moraju pritisnuti prilikom potvrđivanja transakcija pružaju korisnicima još jedan nivo zaštite.

To čini hardverski novčanik otporan na hakere, jer haker ne može pritisnuti tipku, osim ako naravno nema fizički pristup novčaniku. Osim toga, privatni ključevi pohranjeni su u drugom čipsetu u samom uređaju što novčiću daje dodatni sloj zaštite.

Ledger Nano S izabrao nas je za najboljeg novčanika za kriptovalute 2020. godine

2. Knjiga Nano X

Novčanik Ledger u osnovi je jedan od najboljih hardverskih novčanika. Dizajniran je za pohranu kriptovaluta s masivnim sigurnosnim značajkama. Trgovci kripto valutama i investitori strastveno koriste novčanike glavne knjige za svoju kriptovalutu koja ih također hvale.

Tvrtka glavne knjige koja je razvila ovaj novčanik izložena je stvaranju sigurnosnih rješenja za kripto i blockchain. Osnovan je 2014. godine i ima urede u San Franciscu u Parizu, zajedno s timom od cca. 130 zaposlenika.

Još jedna istaknuta značajka Ledger Nano x je broj podržanih kovanica. Da biste se upoznali, znajte da novčanik podržava sve ERC tokene kada se koristi u vuči s MyEtherWalletom. To u osnovi znači da novčanik podržava beskonačan broj tokena, osim podrške ostalim etabliranim kovanicama poput XRP, Tron, Bitcoin, Ethereum, Litecoin i svih 30 najlikvidnijih kovanica.

Još jedna jedinstvena značajka je da je Ledger Nano S HD (hijerarhijski deterministički) novčanik što znači da vlasnik gadgeta ima puni pristup računu koji predstavlja novčić i može čak napraviti sigurnosnu kopiju ključa za slučaj da je uređaj ukraden. To nije sve. Iako možete izraditi sigurnosnu kopiju novčanika pomoću početnih fraza za oporavak potrebnih prilikom postavljanja, ažuriranje firmvera ne zahtijeva prijenos novčića na vanjski hardver ili vrući novčanik. Ažuriranja su automatizirana i jednom dovršena; nijedan novac nije izgubljen.

Srećom, tvrtka je uspješno prikupila ulaganja od 85 milijuna dolara. Ako govorimo o korisničkom sučelju novčanika, vrlo je jednostavno i jednostavno za upotrebu. Ledger podržava i nekoliko novčića kao što su Bitgo, MyEtherWallet, Copay i neke druge

Ledger je također najbolji talasasti novčanik u 2020. godini za pohranu vaših XRP novčića. također možete provjeriti naš najbolji IOTA novčanici Popis 2020

3. Trezor

trezor novčanik

Natječe se s Ledger Nano S Trezor, kreacija SatoshiLabs, češkog start-upa i prvog Bitcoin novčanika koji je ikad izašao na tržište. Novčanik je dobio pionirsku oznaku i mnogi su očekivali da će to biti najdominantniji novčanik, no stvar je u tome što novčanik zaostaje iako je i dalje drugi najpopularniji na svijetu. Trezor koji se prodaje po cijeni od oko 100 dolara, Trezor je sam po sebi jedinstven. 

Za razliku od Ledger Nano S i ostalih Ledger proizvoda, Trezor nudi ograničeni broj podrške za kovanice dodajući samo nekoliko novčića od pokretanja 2013. godine.

Zatim, svoj uređaj možete priključiti na tablete i druge uređaje s Androidom, ali tvrtka radi na tome da to omogući. Bez obzira na njihovu ograničenu podršku za kovanice, Trezor koristi istu sigurnosnu taktiku kao Ledger Nano S, a privatni ključ Bitcoina pohranjuje izvan mreže u drugom čipsetu. Jedina prednost koju Trezor ima nad Ledger Nano je što je njegov izvorni kod otvoren i recenziran te je jednostavan za upotrebu. 

Dizajn je novčanik izrađen od metala koji pruža zaštitu od fizičkih oštećenja. Međutim, ovdje nije prava bitka.

Većina korisnika želi brzo spremiti svoje novčiće bez ikakvih složenosti oko postavljanja. Tu se Trezor utrkuje do vrha. Tijekom postavljanja – koje se može izvršiti putem myTrezor.com ili putem proširenja za Chrome, Trezor omogućuje sigurnosno kopiranje novčanika pomoću ključa za oporavak od 24 riječi s frazama riječi generiranim izvan mreže putem RNG-a s računala i uređaja sebe. 

Neće biti važno stanje računala jer je Trezor zapravo nepropustan za keyloggere, a čak i kad je računalo hakirano, privatni ključevi neće biti dostupni. 

Uz to, frazi za oporavak možete dodati lozinku, ali morate se sjetiti neuspjeha lozinke zbog koje ćete izgubiti novčanik. Oporavak novčanika može se izvršiti putem vrućih novčanika kao što je Mycelium, na primjer. Za trošenje korisnici moraju imati četveroznamenkasti pin kod sa svim potvrdama transakcija vidljivim na zaslonu i naglaskom putem gumba za pritisak. Osim toga, kao i Ledger Nano S, novčanik je podržan u HD-u, što znači da korisnici imaju kontrolu nad privatnim ključevima novčića.

4. KeepKey

hardverski novčanik Keepkey

Držati Ledger i Satoshi Labs na nogama još je jedan uglađeni i sigurni hardverski novčanik koji korisnici mogu odabrati za pohranu svoje teško stečene digitalne imovine poput Bitcoina i niza drugih vrijednih kriptovaluta.

keepKey Pokrenut 2015. – a kasnije ga je kupio ShapeShift, novčanik se razvio u gadget na zahtjev za korisnike koji traže kombinaciju stila i sigurnosti. Otprilike 130 dolara, novčanik je izvan dometa većine korisnika, ali kad uplate iznos, zajamčena im je vrijednost za novac.

Prvo, lako je kompatibilan s operativnim sustavima Windows, Linux i Mac, a budući da je razvijen u kategoriji HID-klasa, novčanik može lako funkcionirati u bilo kojem OS jednom priključenom. Osim toga, novčanik je zaštićen od hakera uglavnom zato što na novčaniku nije instaliran operativni sustav koji može biti zaražen. To korisnicima daje slobodu da koriste novčanik na bilo kojem računalu, bez obzira na državu. 

Na razvojnom planu, izvorni kod KeepKey u potpunosti je otvorenog koda i HD znači da korisnici imaju potpunu kontrolu nad svojim privatnim ključevima. Jedini nedostatak na kojem tvrtka mora poraditi je stvaranje web novčanika koji bi eliminirao potrebu za pristupom aplikacijama putem novčanika trećih strana poput Electruma.

No unatoč tome, nema šanse da vam hakeri ukradu privatne ključeve jer se generiranje vrši izvan mreže putem entropije između uređaja i računala. Kao i ostatak, postoje mogućnosti za vraćanje sadržaja novčanika putem fraze za oporavak od 12 riječi. Novčanik također ima zaslon za praćenje transakcija i gumb za potvrdu tih transakcija.

Zaključak 

Kao što vidite, ove novčanike podržava zajednica, pristupačni su i što je najvažnije mogu podržavati brojne kovanice i ERC tokene. S popisa se Ledger Nano S izdvaja ne zbog cijene već zbog broja podržanih kovanica / žetona. Oni su uvijek u potrazi za pridruživanjem kripto stvaraocima i nude podršku koja privlači dodatnu potražnju za novčanikom. Iako njihov izvorni kôd nije u potpunosti otvoren, on i dalje ostaje popularan u kripto-stihu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me