Анализ на цените на биткойн: BTC тенденциите хоризонтално, дори когато метриките в веригата остават бичи

Ежедневна прогноза за цената на биткойн BTC

  • Цената на биткойн продължава да се движи хоризонтално над 32 000 долара.
  • BTC продължава да привлича институционален интерес.

Цената на биткойн се движи хоризонтално през последните пет дни над 32 000 долара. Въпреки тези невдъхновяващи движения на цените, верижният анализ на BTC остава много бичи. Нека разгледаме отблизо с техническия анализ.

Цената на биткойн не успява да пробие над $ 33 000 съпротива

Между 19 януари и 21 януари цената на биткойните спадна от 36 600 на 31 000 долара, като обърна 20-дневния SMA от подкрепа към съпротива в процеса. BTC биковете успяха да отскочат от подкрепата от $ 31 000, но многократно не успяха да пробият над съпротивата от $ 33 000.

дневна графика на btc / usd 012721

Изображение: BTC / USD на ден

Съгласно IOMAP на IntoTheBlock, бариерата за съпротива от $ 33 000 е изключително силна. Преди това на това ниво 708 000 адреса са закупили 396 600 BTC токени. Тази зона е достатъчно силна, за да поеме значително количество натиск за покупка. Дори ако цената успее да пробие над това, има още една силна съпротива при 20-дневния SMA ($ 35 000).

btc / usd диаграма на обема 012721

Изображение: IntoTheBlock

Недостатъкът е здравословна подкрепа на линията от 31 000 долара. Пробив под това ще отведе цената на биткойн до 50-дневния SMA ($ 29 500).

Няколко верижни анализи за цената на биткойн остават бичи

Glassnode, агрегатор на крипто данни, има полезна метрика, наречена коригирано съотношение на изразходвана изходна печалба или aSOPR. Тази метрика представлява съотношението на печалбата на монети въз основа на цената на биткойн, когато те са били последно преместени по веригата.

btc / usd диаграма на стъклените възли 012721

Изображение: Glassnode

Показателят предполага, че корекцията на цената може да приключва, тъй като за да SOPR стане по-нисък, инвеститорите ще трябва да продават на загуба, което е много малко вероятно.

Santiment, платформа за анализ на поведението, ни казва, че дългосрочната тенденция на адресната дейност на Биткойн продължава да се изкачва. Както 50-дневната, така и 200-дневната плъзгаща се средна за адреси, взаимодействащи в мрежата на BTC, продължават да показват стабилно покачване. Това е един от водещите показатели, които показват, че цената на биткойн най-вероятно расте да расте.

btc / usd диаграма на сантимента 012721

Изображение: Сантимент

Говорейки за Santiment, има още една интересна метрика, която ни казва, че въпреки скорошния спад в цената на биткойн, броят на уникалните $ BTC, които се движат между адресите, остава много бичи. Както отбелязва Сантимент:

„Нашият модел на NVT Token Circulation показва, че възходящата дивергенция остава ясна за четвърти пореден месец при тези ценови нива.“

btc / usd диаграма на сантимента 012721

Изображение: Сантимент

Биткойн продължава да привлича институции

Според ново подаване на SEC, Ротшилд Инвестмънт Корпорейшън – компания за финансови услуги – сега притежава огромните 30 454 акции от Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

btc / usd сек диаграма 012721

Изображение: SEC

Антъни Скарамучи: Биткойнът е „толкова сигурен, колкото облигациите и златото“

Антъни Скарамучи, съосновател на SkyBridge Capital, говори за биткойн в скорошно мнение. Скарамучи попадна в заглавията по-рано този месец, когато компанията му разкри своя Bitcoin Fund LP, който държи BTC на стойност над 310 милиона долара. От 310 милиона долара, 25 милиона са от собствените притежания на компанията.

Коментирайки дефлационния характер на BTC, Скарамучи каза:

Инвеститорите грабват биткойн, който поради самото си естество е непроницаем за инфлацията. По закона на търсенето и предлагането това прави биткойн ограничен и търсен актив.

Милионерът добави, че бързият растеж на Биткойн е накарал правителствата и регулаторните органи да забележат накъде в крайна сметка върви цифровият актив. Според него сега те обръщат внимание на актива както от регулаторна, така и от защитна страна (намаляване на незаконните крипто дейности).

Скарамучи отбеляза, че Службата за контрол на валутата в САЩ (OCC) вече е упълномощила банките и попечителите да предоставят крипто услуги, ход, немислен преди четири години. Според него тази новина елиминира няколко проблема с доверието, свързани с крипто пазара.

Доскоро като инвестиция биткойнът имаше уникални и изразени рискове, но това се променя с нови правила и разпоредби, които стимулираха по-широкото институционално приемане.

Освен това той каза, че финансовите институции като скорошното начинание на Fidelity в биткойн пространството са направили инвестициите (за инвеститори на дребно и институции) „толкова безопасни, колкото притежаването на облигации и стоки като златото“. Що се отнася до волатилността на биткойните, Scaramucci го приписва на новостта на класа активи и липсата на регулация.

Майкъл Сайлър: Tether Fud не може да спре биткойн

Несигурността около Tether (USDT) тревожи много участници на пазара в последно време. Въпреки това, Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на MicroStrategy, поддържа силната си вяра в биткойн. В скорошно интервю той каза, че Tether е „напълно без значение“ поради начина, по който работят корпоративните биткойн инвестиции. За да се изясни, несигурностите се основават на предпоставката, че USDT е ефективна рампа за входящи потоци в BTC.

Говорил съм със сто милиарди субекти. Познавам поне десет от тях, които са закупили поне 500 милиона или повече биткойни. Всички те свързваха пари в регулирани борси. Те купуват биткойните, след което отива в хладилно хранилище.

От друга страна, мнозина вярват, че изключването на Tether може да има катастрофални ефекти върху целия пазар на криптовалути. С пазарна капитализация от 25 милиарда долара, тя се превърна в най-голямата стабилна валута. Това може да е причината, поради която много инвеститори в криптовалута го виждат като спасителен пояс за оцеляването на крипто борсите.

Сайлър каза, че е изпратил биткойна, който е закупил чрез пари в хладилно хранилище. Той добави, че Tether е незначителен в голямата схема на нещата, добавяйки, че „никой не използва Tether“. Според него активът е просто „успешно FUD“ и няма да повлияе на биткойн, ако бъде свален.

Той отбеляза, че стабилни монети съществуват главно за офшорни борси за извършване на сетълмент. По негово мнение корпоративните инвеститори купуват флагманския крипто с реални долари, които вече имат.

Очаква се цената на биткойните да достигне тези нива

Докато цената на биткойн продължава да се движи хоризонтално, тя е опакована между силна съпротива и нива на подкрепа. Пробив под подкрепата от $ 31 000 ще отведе BTC до 50-дневния SMA ($ 29 500). Междувременно пробив над съпротивата от $ 33 000 ще го отведе до 20-дневния SMA ($ 35 000).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me