Анализ на цените на биткойни: BTC достигна нов рекорд за всички времена след одобрението на Тесла

Ежедневна прогноза за цената на биткойн BTC

  • Tesla обяви, че са закупили BTC на стойност 1,5 млрд. Долара.
  • Цената на биткойните скача с $ 6,000 този понеделник.

Очаква се цената на биткойните да достигне 50 000 долара преди корекция

Понеделник се оказа запомнящ се ден за цената на биткойн. Воденият от Илон Мъск Tesla обяви в своята декларация за SEC, че са закупили биткойни на стойност 1,5 милиарда долара. Веднага след като новината излезе, цената на BTC веднага реагира и достигна нов рекорд от 47 131,35 долара.

Tesla купува $ 1,5 млрд. На стойност BTC

Tesla Inc, ръководената от Илон Мъск компания за електрически превозни средства, наскоро закупи биткойн на стойност 1,5 млрд. Долара, според годишния си доклад, подаден до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Карл Кинтанила от CNBC сподели откъс от доклада в Twitter, който привлече вниманието на крипто общността.

„TESLA 10-K: ".. инвестирахме общо 1,50 милиарда долара в биткойн по тази политика и можем да придобиваме и държим цифрови активи от време на време или дългосрочно. Освен това очакваме да започнем да приемаме биткойни като начин на плащане за нашите продукти в близко бъдеще..

Скоро след избухването на новините Биткойн отново се издигна над границата от 40 000 долара. Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск добави хаштаг #bitcoin към своята биография в Twitter преди няколко дни. Само това беше достатъчно, за да повиши цената на монетата с 20%. Мъск призна, че закъснява за биткойн партито и е трябвало да купи BTC „преди осем години“ по време на чат в клубната къща.

Друг важен фактор, който трябва да се има предвид, е огромният интерес и инвестиции на MicoStrategy от биткойн в последно време. С над 1 милиард долара инвестиции в биткойн, MicroStrategy прави заглавия от миналата година. Само преди няколко дни компанията беше домакин на голяма конференция, представяща биткойн и неговите случаи на използване на институции от цял ​​свят.

За отбелязване е, че главният изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сайлър проведе разговор с Илон Мъск през декември 2020 г. относно биткойните. Мъск беше пуснал туит в провокативен мем за BTC, на който Сайлър отговори, казвайки:

Ако искате да направите услуга на своите акционери на стойност 100 милиарда долара, преобразувайте баланса на TSLA от USD в BTC. Други фирми от S&P 500 ще последва вашето ръководство и с времето ще нарасне, за да стане услуга от 1 трилион долара.

След това Мъск попита Сейлър дали са възможни транзакции на милиарди долари с биткойн. На това Сейлър каза:

Да. Закупих над $ 1,3 милиарда в #BTC през последните месеци & ще се радвам да споделя моята книга за игри с вас офлайн – от един ракетен учен до друг.

CoinShares CSO: Институциите вече трябва да разпределят към биткойн

Meltem Demirors, главният стратегически директор в CoinShares, предупреди, че в момента е рисковано институционалните инвеститори да нямат Bitcoin в портфолиото си. В интервю за CNBC, Demirors отговори на опасенията, че възходящият биткойн има ограничение във времето. В крайна сметка регулатори като министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън ще предприемат репресии срещу криптопространството.


Изпълнителният директор отбеляза погрешно схващане, че биткойнът е нерегулиран, което според него е „със сигурност фалшиво“. Той добави, че CoinShares отделя много време за съответствие. Според Demirors разпределянето на средства за биткойн е било риск за инвеститорите през 2020 г. През 2021 г. обаче той смята, че „е риск да не се разпределят за биткойн“.

Коментирайки институционалното приемане на биткойн, Demirors говори за MicroStrategy, която е удвоила повече от своите съкровищни ​​резерви поради разпределението на биткойни. Той спомена и неотдавнашното събитие на конференцията за биткойни, организирано от MicroStrategy с присъствие на повече от хиляда корпоративни иманяри. Според Demirors националните държави сега започват сериозно да разглеждат каква роля биткойнът може да играе в бъдещето на техните икономики.

Demirors добави, че този път институционалният интерес води биткойн бика, докато търговците на дребно са по-фокусирани върху по-малки крипто активи и меми монети.

Голяма част от интереса към биткойните идва от институциите. Когато разглеждаме тенденциите от страна на търговията, от страна на структурирания продукт, където оперираме и управляваме активи на стойност 4 милиарда щатски долара за нашите клиенти, голяма част от притока идват от институции, които разпределят чрез публично котирани борсово търгувани продукти или фондове. Участието в търговията на дребно е, но това не е близо до това, което видяхме през 2017 г..

Където виждаме участието на дребно е в неща като Dogecoin (DOGE) и други видове криптовалути с по-малка пазарна капитализация, които се поддават повече на „мемефикация“ и това, което ние наричаме „меми монети“ или „меми акции“, ако погледнете GameStop и AMC. Наистина това, което движи Биткойн според мен, е фундаменталната промяна в настроенията.

Съосновател на BlockTower Capital: Цената на биткойн може да достигне 400 000 долара

Ари Пол, ИТ директор на BlockTower, наскоро заяви, че вярва, че Биткойн може да постигне над 10 пъти печалба през следващите няколко години. Пол се обърна към Twitter, за да отбележи, че бичият пазар може да продължи до края на 2022 г., като биткойнът е готов да нарасне между 153% и 915% от сегашната си цена.

„Във времето, предполагам, че имаме 9-22 месеца. Цената е разумна – предполагам, че BTC завършва бика между $ 100k – $ 400k и alts се справят по-добре. “

В интервю за Real Vision с биткойн бика Раул Пал Пол обясни, че макар да е дългогодишен бик на биткойн, той вярва, че алткойните ще надминат BTC в близко бъдеще.

Така че, ако този бичи пазар прилича на тези, които са дошли преди него, и мисля, че вероятно ще го направи, последната трета от бика, всички монети, като цяло, вероятно ще надминат биткойн. И това се случва всеки път в миналото. Това обикновено се случва на традиционните пазари, където получавате – основно, по-нискокачествените малки капачки превъзхождат качеството. И причината е, че толерантността на хората към нараства.

Цената на биткойните се консолидира над 45 000 долара

Преди този понеделник цената на биткойните се е повишила от 30 450 до 39 000 долара през последните 10 дни. След новината, BTC премина нивата от $ 40 000, $ 41 000, чак до $ 47 000. Този последен скок обаче изтласка относителния индекс на якост (RSI) в зоната на свръхкупност, което показва, че активът е надценен и може да се сблъска с временна корекция.

btc / usd дневна графика 020921

Изображение: BTC / USD на ден

Ако тази корекция се случи, бариерата за поддръжка от $ 38 500 – при което 708 500 адреса са закупили преди това 390 000 BTC токена – изглежда достатъчно стабилна, за да поеме много натиск върху продажбите.

btc / usd диаграма на обема 020921

Изображение: IntoTheBlock

4-часовата диаграма на цените на биткойни показва два положителни знака – параболичният SAR се е обърнал от мечи към бичи, докато MACD показва нарастващ бичи инерция. Всичко това ни казва, че BTC може да се промъкне в бариерата от $ 50 000, преди да се изправи пред тази корекция.

btc / usd 4-часова диаграма 020921

Изображение: BTC / USD 4 часа

Биткойн баланс в борсите пада

btc / usd диаграма на стъклените възли 020921

Предлагането на BTC на борсите е спаднало до нивата, наблюдавани за последно през януари 2018 г., точно на върха. Оттогава в обращение влязоха още 1,8 милиона BTC, като всички те отидоха в силни натрупващи се ръце. Това е положителен знак за цената на биткойн, тъй като показва, че хората отдават приоритет на задържането пред продажбата.

Активните адреси на биткойн се увеличават

btc / usd диаграма на сантимента 020921

В графиката по-горе виждаме постоянно нарастване на 200-дневната пълзяща средна стойност за активни адреси (уникални адреси, взаимодействащи в мрежата на $ BTC). Това ни показва, че мрежата на Биткойн непрекъснато се засилва.

Очаква се цената на биткойните да достигне тези нива

Очакваме цената на биткойн да достигне $ 50 000 преди корекция. Техниката изглежда доста силна.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector