Анализ на цените на биткойни: BTC пада под $ 30 000, тъй като Coinbase Pro вижда голям продаващ спайк

Ежедневна прогноза за цената на биткойн BTC

  • Цената на биткойн се срина >$ 5,000 този четвъртък.
  • Социалният обем на BTC скочи, тъй като купувачите разпознаха възможността за „купуване с потапяне”.

Цената на биткойн имаше четири поредни мечи дни подред, при които тя спадна от 36 500 на 29 500 долара. Само този четвъртък BTC загуби над 5000 долара в общата си оценка. В процеса цената на биткойните най-накрая е спаднала под психологическото ниво от 30 000 долара.

Четене на диаграма на цените на биткойни

През последните четири дни цената на биткойн успя да обърне 20-дневния SMA от подкрепа към съпротива. Към настоящия момент той прави изход за 50-дневния SMA ($ 28 000). Понастоящем относителният индекс на якост е в тенденция към 40.45, близо до зоната на свръхпродажба. Когато падне под 40, активът ще стане подценен, което ще предизвика бичи връщане.

дневна графика на btc / usd 012221

Изображение: BTC / USD дневна графика

Въпреки това, дори ако биковете се завърнат, те ще се изправят пред няколко силни бариери за съпротива, както визуализира IOMAP. Цената на биткойн е изправена пред силна съпротива от $ 31 000, $ 35 000 (20-дневен SMA) и $ 37 000. В момента нивото от 35 000 долара е стабилно, тъй като 905 000 адреса преди това са закупили 525 000 BTC на това ниво.

btc / usd диаграма 012221

Изображение: IntoTheBlock

Огромна продажба на шип, видяна в Coinbase Pro

Coinbase Pro, професионалната търговска част на Coinbase, преживя внезапен скок в натиска върху продажбите, което предизвика този спад на цените. Значителните скокове в обема на Coinbase Pro съпътстваха нестабилността на цените през последните седмици.

биткойн coinbase диаграма 012221

Ки Янг Джу, главен изпълнителен директор на верижния ресурс за анализ CryptoQuant, отбеляза в Twitter:

"Изглежда $ BTC продавачи са дошли от #Coinbase. Индексът Coinbase Premium е отрицателна стойност отпреди час."

Всеки купува ли биткойн цената?

Santiment, друга добре позната платформа за анализ на веригата, отбеляза, че количеството на социалния обем на биткойн е достигнало 6-дневен връх. Това показва, че общата тълпа е разпознала възможност за покупка и ще се стреми да купи дип.

btc / usd диаграма на сантимента 012221

Изображение: Сантимент

Положителен индикатор за цената на биткойн: Байдън замразява наредбите за крипто портфейла на FinCEN

Джо Байдън, новоизбраният президент на САЩ, замрази федералните регулаторни процеси, като спорните разпоредби за портфейли за портфейли на самоприемащи. Тези разпоредби бяха предложени от бившия министър на финансите Стивън Мнучин.

Съобщението беше направено в меморандум на Белия дом за ръководителите на различни федерални агенции. Това включва и мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN). В съобщението не се посочва предложението за крипто портфейл, но се поставя общо замразяване на всички агенции за изготвяне на правила в очакване на преглед. Това ще влезе в сила 60 дни от датата на меморандума.

Коментирайки новината, генералният съветник на Compound Finance Джейк Червински каза:

Ние се борихме усилено & спечели правото да поеме дъх & нулиране. Джанет Йелън не е Стив Мнучин. Оптимист съм.

Под ръководството на бившия министър на финансите на САЩ Мнучин, FinCEN направи предложение за домакинство на портфейла. Ако бъде приет, той ще изисква банки и други финансови институции да представят отчети, да водят записи и да проверяват самоличността на клиентите, които извършват транзакции от и до частни портфейли за криптовалута.

Предложението беше широко критикувано от много експерти в бранша. Критиците също така заявиха, че би било технически невъзможно за много предприятия да се съобразят, тъй като интелигентните договори не съдържат информация за име или адрес. Байдън назначи Джанет Йелън за министър на финансите. По-рано тази седмица Йелен каза, че се използват криптовалути "главно за незаконно финансиране."

На това Червински каза:

Първо, някой е по-добър от секретаря Мнучин, който отдавна реши, че мрази всичко за крипто. Второ, въпреки че д-р Йелън може да не е фен сега, очаквам тя да бъде отворена за учене & слушане, & ще спазва редовния ред при вземане на решения за нови разпоредби. Това е добре.

Положителен индикатор за цената на биткойн: 270 000 BTC, извадени от ликвидност

Инвеститорите в биткойн изглежда блокират своите притежания в дългосрочен план, тъй като през последните 30 дни 270 000 BTC са изтеглени от течности, според Glassnode.

биткойн диаграма 012221

Изображение: Glassnode

Данните показват, че предлагането на течности на Биткойн постоянно намалява през последните девет месеца, като в момента предлагането на течности е 21,3%. Нарастващото неликвидно предлагане на актива може да бъде бичи за цената на биткойн, като нови търговци се конкурират за все по-намаляващо предлагане.

Glassnode изчислява, че почти 80% от 18,6 милиона циркулиращи биткойни в момента се съхраняват в „неликвидни“ портфейли. Според агрегатора на данни, портфейл за биткойн се счита за неликвиден, ако по-малко от 25% от получените биткойни са прехвърлени през целия живот на предприятието.

От 3,9 милиона високоликвидни BTC, 61% (2,38 милиона) се държат от централизирани борси. Салдата им също намаляват, като данните от CryptoQuant показват, че резервите на борсите са намалели с 13,8% от юли насам.

Увеличаването на институционалните инвестиции може да бъде значителна сила, движеща към изчерпване на ликвидните доставки на Биткойн. Понастоящем услугата за проследяване на портфейли Bitcoin Treasasures изчислява, че 33 институционални единици са натрупали над 1,2 милиона BTC (6,5% от циркулиращото предлагане на Bitcoin). Някои от тези субекти включват Grayscale Investments, PayPal и Square.

Проучване на Deutsche Bank: Цената на биткойните в балон ли е?

Deutsche bank наскоро (13 януари – 15 януари) проведе проучване на инвеститорите, според CNBC. От общо 627 респонденти, 89% смятат, че биткойн и други технологични акции (като Tesla) са на върха в списъка с балони на финансовите пазари.

диаграма на биткойн deutschebank 012221

Изображение: Deutsche Bank Research

56% от професионалистите на пазара смятат, че по-вероятно е Bitcoin да намали наполовина стойността си за една година. 62% от анкетираните смятат, че Tesla ще види същия спад. На скала от 1-10 балона половината участници в проучването оценяват водещата криптовалута на 10.

Около 25% от анкетираните смятат, че BTC вероятно би удвоил стойността си по същото време през следващата година. Това би означавало, че активът ще бъде оценен на север от 70 000 долара. Над две трети от участниците вярват, че Федералният резерв на САЩ няма да приключи програмата си за стимулиране преди края на 2021 г. – възможен катализатор за по-нататъшен растеж във финтех сектора.

Очаква се цената на биткойните да достигне тези нива

Цената на биткойн вероятно ще докосне 50-дневния SMA ($ 28 000), тъй като продължава да потъва. Биковете трябва да защитават това ниво с всичко, което имат, тъй като по-нататъшното прекъсване може потенциално да предизвика катастрофа на 50-дневния SMA ($ 16 250).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me