Анализ на пулсиращата цена: XRP ценовите тенденции хоризонтално, тъй като SEC драмата се засилва

Ежедневна Ripple XRP прогноза на цените

  • Министерството на финансите на Обединеното кралство обозначава XRP като не ценна книга.
  • В момента цената на XRP преминава през период на разширена консолидация.

Драмата на Ripple-SEC стана по-завладяваща от всеки друг сапун по телевизията. От превключване на властта към обрати в приказката – тази сага изглежда има всичко. Изглежда обаче, че ценовата акция не успява да възпроизведе тази задкулисна суматоха.

Министерството на финансите на Обединеното кралство казва, че XRP не е ценна книга

Изглежда правителството на Обединеното кралство заема позиция, че XRP е обменна марка, а не ценна книга. Съкровищницата на Нейно Величество наскоро публикува нов документ, който очертава регулаторния подход на Обединеното кралство към цифровите активи и стабилните монети.

Според доклада XRP, Ethereum и Bitcoin са „символи, които се използват предимно като средство за размяна“. Тези „обменни токени“ попадат в „нерегламентирана“ категория, което означава, че те не са нито електронни пари, нито токени за сигурност. Откъс от доклада гласи:

Токените за сигурност имат характеристики, подобни на определени инвестиции, като акция или дългов инструмент, както е посочено в законодателството на Обединеното кралство. Най-общо това е вероятно да бъдат символизирани цифрови форми на традиционни ценни книжа.

Класификацията е от решаващо значение за Ripple, тъй като се подготвя за съдебния процес, иницииран от Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC). Комисията твърди, че Ripple продава XRP токени като нерегистрирани ценни книжа.

По-рано Ripple подчерта класификацията на FCA в Обединеното кралство на фона на призивите си за регулаторна яснота от Съединените щати.

Държавите, които поемат водещата роля в тези рамки, ще бъдат в по-добра позиция да привличат капитали, компании и работни места – особено след като технологията блокчейн е тук, за да остане. Регионите, които имат неясни насоки, трябва да създадат свои собствени рамки, за да останат конкурентоспособни и да избягват загуба на компании от по-добре регулирани пазари.

Говорейки за SEC ….

SEC Enforcer зад съдебното дело за пулсации за оттегляне

Марк П. Бергер, заместник-директор на отдела за изпълнение на Американската комисия за ценни книжа и борси (SEC) напуска комисията скоро, според скорошно съобщение за пресата. Той беше назначен за поста още през август 2020 г..

Въпреки че времето, през което той работи като заместник-директор е малко, има един основен момент – искът на SEC за 1,3 милиарда долара срещу Ripple, изпълнителния директор Брад Гарлингхаус и изпълнителния председател Крис Ларсен.

Berger може също да бъде кредитиран частично за принудителното действие на SEC срещу Telegram. Комисията принуди гиганта за съобщения да върне 1,2 милиарда долара на тези, които са инвестирали в предлагането на криптовалута. Дигиталните токени „Grams“ никога не са излизали от земята.

Той също така беше отговорен за прилагането на законите за ценните книжа и защитата на инвеститорите, включително чрез предприемане на действия срещу известни фирми Robinhood Financial LLC, Deutsche Bank AG и Luckin Coffee.

Ripple да донесе XRP книга на централните банки

В момента Ripple работи за пренасяне на XRP Ledger в централните банки. Фирмата за трансгранични плащания се стреми да наеме трима мениджъри на технически партньори на централната банка за своите офиси в Сан Франциско, Ню Йорк и Лондон.

Хората, наети за тази позиция, ще отговарят за проектирането и внедряването на проекти за централна банка в областта на цифровите валути (CBDC). Ripple отбеляза, че банките могат да издават стабилни монети на XRP Ledger (XRPL).

Създаден за плащания, XRPL може да се използва и за подпомагане на издаването на стабилни монети с уникална, заменяема функционалност на токена, наречена Издадени валути. Издадените валути са създадени, за да бъдат идеалната стабилна платформа, осигуряваща проста, но богата функционалност за управление на емитента, която улеснява създаването, емитирането и управлението на всеки актив – включително стабилни монети.

Миналата седмица Службата на контролера на валутата (OCC) обяви, че банките могат да използват стабилни монети за плащания, докато служат като възел в независима мрежа за проверка на възли (INVN).

Пулсации, напоени с ниска волатилност

След бърз бичи скок миналата седмица, цената на Ripple се движеше хоризонтално около $ 0,295. През предходните четири дни цената на XRP се промъкна под 200-дневната SMA. Тази намаляваща нестабилност на цените се отразява в начина, по който действа групата на Болинджър.

xrp / usd дневна графика 011421

Изображение: XRP / USD Ценова диаграма

Както можете да видите, лентата се стесни значително и в момента цената преминава през тесен канал. Това означава, че ще бъдем в разширен режим на консолидация, преди XRP да избухне.

Цената на пулсациите се очаква да достигне тези нива

Цената на XRP ще продължи да се движи около $ 0,295, като 200-дневната група на Bollinger действа като проверка на цените.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me