Прогноза за цената на биткойн: BTC бикове се стремят към $ 37 000, тъй като биковете поемат такса

Ежедневен биткойн BTC технически анализ

  • Цената на биткойн обърна 20-дневния SMA от съпротива в подкрепа.
  • MACD в 4-часовата BTC диаграма показва нарастващ бичи инерция.

Цената на биткойните скочи от 33 150 на 36 000 долара, тъй като купувачите държаха контрола над пазара в продължение на три последователни дни. Докато купувачите правят такса към нивото от 37 000 долара, нека разгледаме отблизо и да видим какво се случва зад кулисите с технически анализ.

Цената на биткойните нараства с близо 3000 долара

По време на този неотдавнашен скок на цените на биткойн, бикове на BTC успяха да обърнат 20-дневния SMA от съпротива в подкрепа. Индексът на относителна якост (RSI) все още се движи в неутралната зона, което означава, че цената на BTC все още има достатъчно място за растеж.

btc / usd ежедневен чат 020321

Изображение: BTC / USD на ден

Както се вижда в IOMAP на IntoTheBlock, нивата на съпротивление отпред са с умерена сила. Като такива, цените на биткойните трябва да преодолеят бариерата за съпротива от 37 200 долара и да достигнат психологичното ниво от 38 000 долара. Недостатъкът е, че има три здравословни зони за подкрепа на $ 35 000, 20-дневен SMA (34 000 $) и 50-дневен SMA (31 500 $).

btc / usd диаграма на обема 020321

Изображение: IntoTheBlock

Когато видим 4-часовата диаграма на цените на биткойн, има три бичи сигнала, които можем да разгледаме.

btc / usd 4-часова диаграма 020321

Изображение: BTC / USD 4 часа

  1. SMA от 20 бара и 200 бара са се обърнали от съпротива към подкрепа.
  2. MACD показва нарастващ бичи инерция.
  3. Параболичният ДАБ се е променил от мечи на бичи, показвайки, че в момента настроенията на пазара са положителни.

Сива скала за скок на биткойн бикове?

Цената на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) наскоро достигна най-ниската си стойност от април 2019 г., според CryptoQuant. Въпреки огромния приток на биткойни в Grayscale, BTC / USD не продължава да печели.


Премията за покупка на Trust се движи около $ 6.50, като преди това е достигала $ 40. Според популярна обща теория това съвпада с криволичещата посока на цената на BTC, тъй като големите премии се равняват на големи възходящи движения за биткойн.

Статия от списание Hackernoon (през декември) обяснява това явление като обвързано с освобождаване на акции на GBTC, подлежащи на обичайно блокиране. След като бъдат освободени, Биткойн има тенденция да нараства, тъй като клиентите връщат печалбата си обратно в актива, докато времето, предхождащо подобни събития, съответства на липса на ценово действие.

Статията правилно прогнозира поведението на цените на BTC за втората половина на януари. Той обобщава:

Важното е да се знае, че след като тези по-високи цени и премии бъдат реализирани след отключване, цената продължава да се консолидира. Това позволява на премията да се свие отново преди следващото си събитие за отключване.

Това празнино позволява премиите да се свият отново, както и девет пъти преди. И ще продължи да се свива до следващото отключване. Поради това очаквам цената да се консолидира или да провисне.

В крипто общността има все по-голямо очакване за продължаване на биткойн бика, тъй като следващото отключване е определено за днес (3 февруари). Междувременно Grayscale продължава да разширява своите предложения, тъй като институционалният интерес в общи линии не показва признаци на забавяне на инвестициите. Компанията отвори отново своя Ethereum Trust, след като беше закрита от декември.

Изпълнителният директор на CryptoQuant сочи към бичи ценови сигнал

В резултат на неотдавнашното изтичане на биткойн от Coinbase, главният изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Янг Джу очаква скоро да се състои бик рали BTC. Компанията за анализ на данни посочи, че над 15 000 биткойни (на стойност около 515 милиона долара) са изтеглени от Coinbase. Въз основа на някои фактори Ки Янг Джу смята, че това вероятно е част от извънборсовите транзакции (OTC) от институционални инвеститори.

Според Ki Young Ju изтичането на Coinbase е бичи знак за крипто пазара, тъй като показва, че инвеститорите преместват своите токени в хранилище. Ако инвеститорите преместват значителни количества BTC в хранилище (като студени портфейли), това означава, че те виждат, че флагманската криптовалуца ​​си струва да се държи вместо да продава. С BTC в студени портфейли няма да се търгува или обменя.

„Никога не знаем обема на извънборсовите транзакции под капака на институционалните инвеститори, но има индикатори за веригата, за да се изчислят извънборсовите сделки. И въз основа на тези показатели все още продължават големи извънборсови сделки. Потенциално институциите продължават да купуват BTC. “

Той добави:

Прехвърлени токени е броят на биткойните, прехвърлени в мрежата. Ако тази стойност се покачи и коефициентът на потока на средства за всички борси се понижи, това означава, че огромните извънборсови сделки са в ход … Този бит на BTC в $ никога не спира, докато тези OTC индикатори продължават да казват институционална покупка.

Майкъл Сайлър: Голям интерес за биткойн конференцията на MicroStrategy

Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на MicroStrategy, каза, че „Образователната конференция за биткойни“ на компанията е привлякла впечатляващ брой изпълнителни директори. Сайлър отбеляза, че присъстващите ще се възползват от наръчника на MicroStrategy за това как да използват паричната мрежа на BTC.

Конференцията (която трябва да се проведе в две части на 3 и 4 февруари) има за цел да обучи предприятията как могат да се възползват от инвестициите на BTC или да я превърнат в свой основен резервен актив в съкровището. Някои от добре познатите корпорации, представящи се на конференцията, включват Fidelity Digital Asset Services, Binance, Coinbase, Grayscale, Kraken и др..

Сейлър се включи в Twitter, за да подчертае огромния интерес, получен от ръководителите.

„Никога не съм виждал толкова много изпълнителни директори да се записват да присъстват на някое от нашите събития. Изпратете вашата или дойдете да се присъедините към нашите сесии & докладвайте на вашия екип. Всяка компания може да се възползва от включването в паричната мрежа #Bitcoin. “

Saylor потвърди нарастващия интерес от страна на ръководители в крипто сектора в неотдавнашен подкаст, според доклад на CryptoPotato. Той отбеляза, че малко след като MicroStrategy обяви закупуването на BTC на стойност над 1 милиард долара, с него се свързаха различни изпълнителни директори за допълнителна информация.

Очаква се цената на биткойните да достигне тези нива

Понастоящем цената на биткойните има положителния импулс, необходим за превишаване на бариерата на съпротива от $ 37 200 и пробив на психологичното ниво от $ 38 000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector