Прогноза за цената на биткойн: BTC Bulls си възвръщат поддръжка от $ 48 000 в устойчив Fightback – $ 50 000 Следваща?

Ежедневен биткойн BTC технически анализ

  • Понастоящем цената на биткойн седи на върха на здравата подкрепа.
  • BTC измести 20-баровия SMA от съпротива в подкрепа.

След корекция на цената на биткойн, която доведе първокласната криптовалута под нивото от 48 000 долара до 47 050 долара, купувачите се върнаха в борба да върнат BTC над 48 500 долара. Според известния журналист Джоузеф Йънг, това е критична победа, тъй като купувачите могат да използват това ниво, за да се стремят към 50 000 долара.

„Ето какво очаквам на пазара. $ 48 000 е ключовото ниво за биткойн. Ако остане над него като подкрепа, мисля, че стига до $ 56k ~ $ 60k. Продължаването на отхвърлянето на $ 48k вероятно ще доведе до краткосрочна консолидация / оттегляне за достигане на по-ниска ликвидност. Нека се помолим за $ 48 000 +. “

Биткойн възстановява $ 48 000

От 28 януари цената на биткойните се е увеличила от 30 300 на 48 500 долара, като е спечелила около 18 200 долара в общата си оценка. Както стоят нещата, активът все още е надценен, както се вижда от индекса на относителна якост (RSI).

дневна графика на btc / usd 021621

Изображение: BTC / USD на ден

Както ни казва IOMAP, цената на биткойн се движи над силните нива на подкрепа. Тези нива са достатъчно стабилни, за да поемат огромен натиск от продажбите. Най-близката силна опорна стена е на ниво $ 48 000, при което 590 000 адреса са закупили преди това 222 000 BTC токена.

btc / usd диаграма на обема 021621

Изображение: IntoTheBlock

Разглеждайки 4-часовата биткойн диаграма, има два бичи сигнала:

  • MACD показва намаляващ мечи инерционен пазар.
  • 20-баровият SMA е преминал от съпротива към опора.

btc / usd 4-часова диаграма 021621

Изображение: BTC / USD 4 часа

Дейност за развитие на биткойни във възход

btc / usd диаграма на сантимента 021621

Изображение: Сантимент

Santiment, компания за анализ на вериги, сподели горното изображение заедно със следния туит:

„#Bitcoin продължава да варира между $ 45k и $ 49k през последните пет дни. И докато пазарите на #altcoin се нагряват, активността на разработката на $ BTC тихо се повиши до 2-месечни високи нива. Обемът на веригата също намалява, тъй като търговците преследват волатилността в #alts. “

Нарастващото количество дейности по разработка обикновено е добър знак за цената на биткойн в дългосрочен план.

Биткойн миньорите стимулират изходно рали с помощта на втора ръка Gear

Неотдавнашното разкритие на Тесла за инвестиция в биткойн от 1,5 милиарда долара тласна актива до нови рекордни рекорди. Новината също така създаде безпрецедентна вълна от активност сред новите биткойн майнери, причинявайки нарастване на търсенето на хардуер за хардуер.

Търсенето на машини за добив на биткойни нараства непрекъснато, като новите модели вече са разпродадени. Пазарът на хардуер втора ръка също изглежда по-натоварен от всякога. Според доклад на Forkast Нангенг Джанг, главен изпълнителен директор на Canaan, един от най-големите производители на криптокопаещи машини, заяви:

[Илон] Мненията на Мъск до голяма степен представляват положителното отношение на технологичния елит към биткойн. [Новините на Тесла] привлякоха голям брой институции, публично регистрирани компании и фондове за увеличаване на техните биткойн притежания и дори сами да влязат в индустрията за крипто копаене.

Бикът на биковете през 2020 г. оказва допълнителен натиск върху производителите на хардуер за копаене на BTC, които вече са изправени пред производствени предизвикателства от пандемията. Компании като Canaan и Bitmain се борят да отговорят на нарастващото търсене на хардуер.

Bitmain е напълно разпродаден от оборудване до август тази година, дори след като почти удвои цената на някои системи. През ноември миналата година Antminer S19 Pro на Bitmain се продава за 1897 долара, а сега същата машина струва 3 769 долара – 98% увеличение.

Треската за копаене на биткойни се отразява и в други услуги за копаене на биткойни, като услугите за облачен добив. Тези услуги позволяват на миньорите да участват дистанционно, като наемат изчислителна мощност в облак, вместо да се налага да купуват или наемат директно машини за добив.

Джианг Жуоер, главен изпълнителен директор на BTC.TOP, един от големите китайски пулове за копаене, заяви:

През последните три месеца продажбите на нашите услуги за „съвместен добив“ бяха много популярни и всяка партида минни машини беше разпродадена.

Сатоши Накамото остави ли улики за достъп до Bitcoin Fortune?

Появи се нова крипто теория, която твърди, че Сатоши Накомото, мистериозният основател на Биткойн, е оставил множество улики за отключване на богатството си от BTC (оценено на милиарди). Според някои публикации, публикувани на Bitcointalk, търговците са започнали да търсят улики, които могат да доведат до откриването на частните ключове на Накамото. Това би отключило стотиците хиляди BTC, добити в първите дни на крипто актива, според теорията.

Теорията се основава на изследване на Серджо Демиан Лернер, публикувано през 2013 г., което показва статистически дисбаланс в блоковете, добивани от Накомото. Лернър предположи, че неравномерното разпределение може да е било извършено умишлено от основателя, за да остави след себе си съобщение. Откъс от изследователския доклад гласи:

Сатоши остави съобщение с пръстови отпечатъци в нонсите. Послание, което да видим в далечно бъдеще.

Търговците на Bitcointalk вече разгърнаха теорията с аргумента, че ранните награди на Nakomoto не представляват произволен добив. Вместо това, според тях, те могат да представляват пътна карта за частните ключове към неговото състояние на биткойн.

Ако се докаже вярно, уликите биха довели до отключване на портфейли, съдържащи изчислените 750 000 BTC на създателя (на стойност над 34 милиарда долара).

Очаква се цената на биткойните да достигне тези нива

След като претендира за нивото на поддръжка от 48 000 долара, цената на биткойн е на път да достигне психологичната зона от 50 000 долара.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me