Прогноза за цената на биткойн: BTC достига рекордно високи стойности след историческата сряда

Ежедневен биткойн BTC технически анализ

  • BTC наруши бариерата от $ 21 000 тази сряда.
  • IOMAP на IntoTheBlock показва две здравословни нива на поддръжка на $ 19 250 и $ 19 000.

Биткойнът е тема номер едно в тенденция в световен мащаб в Twitter и с добра причина. Премиерната криптовалута проби границата от $ 20 000, достигна рекорда си за всички времена и оттогава проби бариерата от $ 21 000. Всичко на всичко, това бяха доста исторически дни за биткойните.

Биткойн върви нагоре, нагоре и далеч

През последните два дни BTC скочи от 19 400 на 21 800 долара. Цената се движи удобно над 20-дневните, 50-дневните и 200-дневните SMA. Индексът на относителна якост (RSI) се промъкна над 70, което показва, че активът може да е леко надценен.

дневна графика btc / usd 121720

Изображение: BTC / USD дневна графика

В момента BTC почива на върха на здравословни нива на подкрепа, които могат да бъдат визуализирани от IntoTheBlock’s In / Out of the Money Around Price (IOMAP).

диаграма за обем на биткойн адреси

Изображение: BTC IOMAP

Според IOMAP има две здравословни зони за подкрепа на $ 19 250 и $ 19 000. На предишното ниво 987 000 адреса са закупили 470 270 BTC. По същия начин на ниво от 19 250 долара малко по-малко от 595 000 адреса са закупили ~ 430 000 BTC. Ако сега се случи разпродажба, тези две нива трябва да са достатъчно стабилни, за да поемат мечия натиск.

Нека разгледаме по-кратък период от време чрез 4-часовата диаграма.

btc / usd 4-часова диаграма 121720

Изображение: BTC / USD 4-часова диаграма

По-кратката времева рамка ви дава по-добра представа за високата волатилност, през която BTC преминава в момента. Челюстта на Bollinger Band се е разширила значително, което показва по-висока волатилност. MACD също показва нарастващ пазарен импулс. Като такъв, BTC трябва да може да се изправи над $ 22 000.


Биткойн става третата „най-претъпкана сделка“

Неотдавнашно проучване, проведено от Банката на Америка, разкри, че Биткойн е в класацията на „най-претъпканата търговия“. Водещата валута победи традиционните инвестиции като злато и облигации.

Биткойнът, посочен на трето място, е посочен като най-натоварената търговия от 15% от анкетираните. Технологичните акции (52%) и късите доларови позиции (18%) се класираха по-високо от водещата криптовалута.

биткойн туит

Проучването е проведено между 4 и 10 декември и задава въпроси, свързани с тенденциите в поведението на инвеститорите. В проучването са участвали 217 управители на фондове, колективно отговорни за активи в размер на 534 милиарда долара. На въпрос дали държат биткойн дълги позиции, 15% отговориха положително.

Благодарение на масивната инфлация тенденцията за отдалечаване от пари в несъответстващи активи като биткойн може да се види ясно в резултатите от проучването. Няколко инвестиционни мениджъри търсят покупки на биткойни сега, след като индустриални гиганти като MicroStrategy и Square придобиха големи количества биткойн.

Проучването на Банката на Америка също установи, че мениджърите на фондове имат поднормено тегло в брой за първи път от 2013 г. насам, след като са закупили непропорционално голямо количество акции, стоки и други активи, включително биткойн през последните няколко месеца.

Ликвидността на биткойните е на сантиметри по-близо от всякога

Няколко големи компании като MicroStrategy и GrayScale са мащабирали излагането си на биткойн тази година. Размишлявайки върху това, изпълнителният директор на CoinCorner наскоро написа в Twitter, че кризата с ликвидността за биткойн може да е близо.

Според данни, споделени от Ryan Watkins на Messari, MicroStrategy в момента съхранява 40 824 биткойни. Тази сума струва колосални 797 милиона долара и компанията е реализирала печалба от 322 милиона долара, като е вложила само 475 милиона долара във водещата криптовалута.

Преди няколко дни MicroStrategy завърши набирането на средства на акционерите за придобиване на повече биткойни. Компанията събра 650 милиона долара от инвеститори. Главният изпълнителен директор на CoinCorner, Дани Скот, вярва, че кризата с ликвидността на биткойните е точно зад ъгъла. Той отбеляза, че GrayScale Investments е положил ръка върху 115 236 BTC тази година, което е равно на 2,2 милиарда долара.

Наскоро той написа в Twitter, че Bitcoin на стойност 700 милиона долара е изтеглен от борсите за криптовалути, тъй като потребителите (включително финансовите институции) подреждат BTC дългосрочно в трезори за хладилни складове.

Раул Пал: Биткойн изяжда света

Инвестиционният стратег Раул Пал наскоро заяви, че биткойнът „изяжда света“ поради 10-годишната си възвръщаемост от над 6 200 000% и годишната възвръщаемост от около 200% годишно. В неотдавнашен туит Пал изрази мнението си за биткойните, тъй като новите данни разкриха впечатляващото представяне на монетата.

Инвестицията в BTC, направена през 2011 г., донесе възвръщаемост от 6 271 233%, както отбеляза Чарли Билело, главен изпълнителен директор на Compound Capital Advisors. Той добави, че оттогава насам нищо не отговаря на това представяне. Следващият най-добър залог, според него, е Nasdaq, който предлага мизерните 512%.

2020 г. беше плодородна година за биткойните, тъй като надминава акциите, златото и други макро залози. Спрямо минимумите си от 3 600 долара през март, BTC / USD нараства с 440%. В неотдавнашен туит макроаналитикът Алекс Крюгер заяви, че текущото ценово действие е просто биткойн, който се готви да се разшири до нови върхове.

Колкото повече време BTC прекарва под 20K и колкото по-ниска е базата за финансиране и фючърси, когато цената наближи 20K, толкова по-силен е пробивът нагоре, щом дойде.

Биткойн биковете прогнозират по-нататъшна инерция поради няколко институционални купувачи, натрупващи водещата валута.

Автор на бестселър: Биткойн ще достигне $ 50 000 USD през 2021 г.

Робърт Кийосаки, авторът на Rich Dad Poor Dad, наскоро прогнозира, че биткойнът ще достигне 50 000 долара през 2021 г. Кийосаки, който е бил бик към BTC през последната година, каза, че купуването на биткойн, преди да се изкачи над 20 000 щатски долара, е идеално, преди да го удари прогнозна стойност от $ 50 000 USD.

Поради огромната инфлация и позитивните настроения около биткойните, пазарът на криптовалути изглежда е готов да скочи. Както каза Кийосаки, повишеният интерес към институционални инвестиции доведе пазара на криптовалути до бичи рали.

Тъй като институции като Grayscale, Square, MicroStrategy и CME купуват все повече и повече BTC, търсенето на монетата нарасна. Това повиши цената и изведе нови инвеститори на пазара. Ако прогнозите на Кийосаки се сбъднат, цената на Биткойн се насочва към огромен скок, за да спечели над 250% през следващата година.

Основни ценови нива за гледане

В момента BTC е на неизследвана територия, така че ще бъде интересно да се види как държателите ще се държат, ако цената достигне психологичното ниво от 22 000 долара.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector