Прогноза за цената на биткойн: BTC пада след неуспех при $ 39,400

Ежедневен биткойн BTC технически анализ

  • Понастоящем цената на биткойн се намира на върха на здравите нива на подкрепа.
  • Процентът на циркулиращото предлагане, който не се е изместил поне за 2 години, е достигнал едномесечно дъно.

Цената на биткойните е спаднала от 39 400 на 38 225 долара, губейки малко над 1000 долара в общата си оценка. Тази събота BTC флиртуваше с психологическото ниво от $ 40 000, преди да се върне. Нека разгледаме отблизо с техническия анализ.

Цена на биткойн, разположена на върха на здравословна поддръжка

Преди последните два дни мечи действия, цената на биткойн беше в средата на възходящ скок, при който тя скочи от 30 300 на 39 400 долара, което е близо 9 000 долара ръст в общата оценка. Индексът на относителна якост (RSI) е спаднал от 64 на 61 след неотдавнашното отрицателно ценово действие.

Изображение: BTC / USD на ден

Разглеждайки IOMAP на IntoTheBlock, цената на биткойн се намира на върха на куп здравословни бариери за подкрепа. Най-близката линия за поддръжка е на $ 37 600. Преди това 805 000 адреса са закупили малко над 470 000 BTC тук.

Изображение: IntoTheBlock

4-часовата диаграма на цените на биткойни проблясва три отрицателни сигнала:

  1. MACD показва устойчив мечи инерционен пазар.
  2. 20-баровият SMA се обърна от подкрепа към съпротива.
  3. Параболичният SAR се преобърна от бичи към мечи.

Изображение: BTC / USD 4 часа

Биткойните са в движение


Според Glassnode процентът на циркулиращото предлагане на биткойни, който не се е изместил поне 2 години, е достигнал едномесечно дъно от 46,168%. Предишният едномесечен минимум от 46.200% се наблюдава на 07 февруари 2021 г. Към момента не е ясно дали това е положителен или отрицателен знак. Трябва да чакаме и да гледаме.

Майк Новограц: Бичи биткойн рали ще продължи до 2022 г.

В скорошно интервю за подкаста Alpha Trader, Майк Новограц, изпълнителният директор на Galaxy Digital, сподели мислите си за бичия пазар на биткойн. Новограц заяви, че бичият пазар далеч не е приключил, тъй като BTC е готов да се повиши през следващите 22 месеца. Той очаква големите банки скоро да започнат да предлагат крипто услуги.

Това, в което наистина съм убеден, е, че все още сме наистина в началото на цикъла на осиновяване на големи институции. Все още не сте виждали големите банки да излизат с предложенията си. Позволете ми да ви кажа със сигурност, те идват. Ще бъда наистина изненадан, ако тази година биткойнът не е по-висок и по-висок следващата година.

Тъй като Биткойн продължава да продължи да работи, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital подчерта ключови фактори, движещи растежа на водещия криптоактив.

Covid промени всичко с макро фона на твърди активи, а биткойнът е толкова добре развит, създаден да бъде твърд актив, че кривата на приемане се ускори. Пол Тудор Джоунс го погледна и каза: „Уау, това наистина работи като сериозен актив …“

Това е единственият най-голям разпределен актив, който някога е бил извън долара, и затова имате това изграждане на общността, което продължава да разказва историята защо е важно

Novogratz разкри и актуалния състав на крипто портфолиото на Galaxy Digital. В момента портфолиото се състои от 70% биткойн, 25% етер и 5% DeFi (децентрализирано финансиране).

В момента сме вероятно 70% биткойн, 25% ефириум (ETH) и 5% DeFi (децентрализирани финанси). Това ми се струва за правилния портфейл с коригиран риск и нестабилност.

Скот Минерд на Гугенхайм: Биткойн ралито е неустойчиво, но може да достигне 600 000 долара

Скот Минерд, главен инвестиционен директор (CIO) на Гугенхайм, заяви, че биткойнът има потенциал да достигне до $ 600 000 в крайна сметка. В неотдавнашно интервю за CNN, Минерд отбеляза, че десетгодишното проучване на компанията върху биткойните показва, че цифровият актив може потенциално да достигне това ниво на цените.

Според неговите изчисления, ако предлагането на биткойн е равно на злато, тогава цената ще бъде между 400 000 и 600 000 долара.

Ако вземете предвид предлагането на биткойн спрямо … предлагането на злато в света и каква е общата стойност на златото, ако биткойнът отиде на тези видове числа, ще говорите за 400 000 до 600 000 долара за биткойн.

Биткойнът е в ценови рали от ноември 2020 г. Той достигна своя връх през януари, когато цената скочи до нов рекорд от над 41 000 долара за всички времена. Той обаче падна до ниво от $ 30 000, оставяйки крипто общността да се чуди дали това не е нов мечи пазар или просто корекция до $ 20,0000.

Минерд каза, че корекцията е, защото институционалното участие все още не е достатъчно силно, за да подкрепи толкова бързото рали. Той обаче е уверен, че институционалното участие ще се разшири и ще увеличи потенциала на Биткойн да поддържа своя растеж, тъй като той се превръща в по-подходящ актив в световната икономика.

Криптовалутата влезе в сферата на уважаемостта и ще продължи да става все по-важна в глобалната икономика.

Целевата цена за биткойн от 600 000 долара е ревизия нагоре от 400 000 долара, които Minerd преди това е дал като ценова цел. След корекцията на BTC, анализаторите от JP Morgan заявиха, че Grayscale, най-голямата платформа за управление на цифрови активи в света, ще играе ключова роля за връщането на цената над нивото от 40 000 долара, от което е паднала.

Очаква се цената на биткойните да достигне тези нива

Цената на биткойн вероятно ще падне до поддръжката от $ 37 600, тъй като мечките поемат отговорността за ценовото действие. След това BTC може да се повиши, ако това е временна корекция.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector