Прогноза за цената на биткойн: BTC се оттегля след докосване на 40 000 долара

Ежедневен биткойн BTC технически анализ

  • Биткойн има здравословна поддръжка на линията от 35 000 долара
  • Броят на новите ежедневни адреси достигна най-високата си точка от декември 2017 г..

Този четвъртък Биткойн успя да премине психологическото ниво от 40 000 долара за първи път досега. Но оттогава цената се оттегли. Ще се върне ли BTC до тези нива скоро? Нека да го проверим.

Мечките стъпват за корекция

Преди този петък цената скочи от 32 000 на 40 000 долара. Сега мечките се върнаха на пазара и го коригираха до 38 300 долара. Няколко показателя обаче предполагат, че това е само временна корекция.

дневна графика на btc / usd 010821

Изображение: BTC / USD дневна графика

Плъзгащата се средна конвергенция / дивергенция (MACD) показва устойчив възходящ импулс, което показва, че общото настроение на пазара е положително. Разглеждайки IomoAP на IntoTheBlock, можем да видим здравословно ниво на поддръжка от $ 35 000. Преди това на това ниво 484 250 адреса са закупили 308 000 BTC.

btc / usd диаграма на обема 010821

Изображение: IntoTheBlock

В 4-часовата диаграма тази зона за поддръжка съвпада с 20-баровия SMA. Днешната корекция помогна на относителния индекс на якост (RSI) да се върне в неутралната зона от зоната на свръхзакупеност, което показва, че тази корекция е временна. Параболичният SAR все още предполага, че цялостното настроение на пазара е възходящо.

btc / usd 4-часова диаграма 010821

Изображение: BTC / USD 4-часова диаграма

Добавянето на допълнителна вяра към нашата възходяща перспектива е броят на новите адреси, влизащи в мрежата. Между 1 януари и 7 януари броят на въведените адреси е скочил от 445 500 на 685 390.

биткойн адреси диаграма 010821

Изображение: IntoTheBlock


Това е най-големият брой нови адреси, които са влезли в протокола от декември 2017 г..

Джим Креймър от CNBC третира биткойн като акция

Джим Креймър, водещият на предаването „Луди пари“ по CNBC, наскоро заяви, че се отнася към Биткойн като към акция, за да се справи с неотдавнашното проследяване на цените. В интервю за Катрин Рос Крамър даде своите прогнози за активи през 2021 г., включително бъдещото представяне на BTC.

Крамър спомена, че първоначално е купил биткойн „повече като актив“, отколкото търговия, и каза, че възнамерява да държи част от него в портфолиото си. Той закупи BTC, след като се появи в подкаст през септември с Антъни Помплиано, когато водещата криптовалута търгуваше около 10 000 долара.

Креймър каза, че първоначалната му инвестиция се е удвоила след последното ценово нарастване на Биткойн, което го кара да спазва правилото си за разпродажба.

Не правя нищо, което не бих направил със запас … Ще кажа, изчакайте.

Домакинът предупреди инвеститорите, че BTC вероятно е навлязъл в спекулативната територия, вместо да функционира като валута. Той добави, че ще обмисли закупуването на допълнителни BTC, ако цената се върне в диапазона от 14 000 до 18 000 долара.

Обемите на биткойн на PayPal надхвърлят 100 милиона долара

От ноември обемът на покупки и продажби на Bitcoin в PayPal се е увеличил 5 пъти, като се е увеличил от около 20 милиона долара до сегашните нива от 100 милиона долара. Според itBit, обемите вече са се увеличили 10 пъти от преди пускането на PayPal.

Гигантът за плащания също скоро ще пусне плащания BTC на своите 26 милиона търговци. Това ще направи плащанията BTC и ETH лесни и рационализирани. Изглежда, че това е подхранило и ценовото рали на Биткойн, тъй като показва, че не само институционалните инвеститори са тези, които движат цената, но и населението. PayPal улесни хората с PayPal акаунт да навлязат на пазара на биткойн, тъй като не е необходимо да откриват нова сметка в Coinbase.

Дан Морхед от Pantera Capital каза:

„Когато PayPal стартира, обемът [на itBit] започна да експлодира. Увеличението на обема itBit предполага, че в рамките на два месеца след пускането на живо, PayPal вече купува повече от 100% от новото предлагане на биткойни. “

При сегашния курс PayPal се доближава до 1 милиард долара в седмични обеми. Наскоро то се удвои от 40 милиона долара дневни обеми на 80 милиона долара.

~ 80% от предлагането на биткойн в момента е неликвидно

Понастоящем 78% от предлагането на биткойн се държи от неликвидни субекти, съхраняващи актива без планове за продажба, според Glassnode. Аналитичната компания спомена, че показателите, използвани за изчисляване на потенциалната ликвидност на Биткойн, отчитат количеството Биткойн, което тепърва ще се добива и колко биткойн потенциално е загубен през последното десетилетие.

Ако има по-малко BTC токени на разположение за нарастваща аудитория, натискът при продажбите спада, тъй като повече инвеститори ще искат да се възползват от своите притежания. Това може да има възходящ резултат, тъй като търсенето на актива се увеличава.

Тъй като предлагането на биткойни е ограничено и възнагражденията за добив вече са по-малко след наполовина, генерирането на повече биткойни за задоволяване на нарастващото търсене е трудно. Откъс от доклада гласи:

„Количественото определяне на ликвидността на Биткойн е от съществено значение за разбирането на неговия пазар. Ако много биткойни са неликвидни, възниква криза от страна на предлагането – което има отслабващ ефект върху натиска върху продажбите на BTC на пазара. Или казано по друг начин: Постоянното покачване на неликвидни биткойни е индикация за силни настроения на инвеститорите и потенциален бичи сигнал. “

Институционалният интерес е един от най-големите фактори, допринасящи за продължаващата битка на Биткойн. Този интерес предполага по-дългосрочна стратегия за задържане, а не волатилност на пазара.

Основни нива на цените, които трябва да следите за BTC

Линията за поддръжка на стойност 35 000 долара е достатъчно здрава, за да поеме огромен натиск от продажбите и да предотврати по-нататъшен спад. В посока нагоре ще бъде интересно да се види как се държат купувачите, когато BTC отново достигне психологичното ниво от 40 000 долара.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector