Прогноза за цената на биткойн: BTC спадна с> 7500 долара през последните 5 дни

Ежедневен биткойн BTC технически анализ

  • Биткойнът е спаднал с близо 20% през последните пет дни.
  • MACD се обърна от бичи към мечи по време на тази спирала надолу.

Биткойнът спадна значително през последните пет дни, сривайки се с повече от 7500 долара. Към момента цената се колебае малко над 32 500 долара. Има ли срив под $ 30 000 в картите? Нека да разгледаме.

BTC спада с почти 20%

Биткойн успешно преобърна бариерите от 38 000 и 35 000 долара от подкрепа към съпротива. Към момента премиерната криптовалута се намира на върха на 20-дневния SMA. Изглежда обаче, че това ниво ще се задържи. MACD се обърна от зелено на червено, което показва, че общата инерция на пазара е мечи.

дневна графика на btc / usd 011321

Изображение: BTC / USD дневна графика

Когато биткойнът се пробие под 20-дневния SMA, той ще бъде изправен пред две здрави опорни стени на $ 31 000 и $ 29 000. На предишното ниво 337 000 адреса са закупили 250 000 BTC токена. Това изглежда като достатъчно силно ниво, за да поеме доста натиск от продажбите.

btc / usd диаграма на обема 011321

Изображение: IntoTheBlock

50-баровият SMA е преминал през 20-баровия SMA, за да образува мечи кръстосан модел в рамките на 4-часовия период. Това може да сигнализира, че има по-нататъшен спад в картите. Съгласно параболичната SAR, общото настроение на пазара е на ръба да се обърне от бичи към мечи.

btc / usd 4-часова диаграма 011321

Изображение: BTC / USD 4-часова диаграма

Биткойн китове продължават да купуват Dip

На фона на внезапната корекция на Биткойн до малко над 30 000 долара, изглежда, че много адреси на китове натрупват актива. Цените на BTC спаднаха с 23% наскоро след скока на токена до рекордно високо ниво от близо 42 000 долара през уикенда. Въпреки това адресите на китове показват поведение на натрупване, което показва, че големите инвеститори купуват настоящия провал.


Адресите на портфейла с над 1000 BTC продължават да нарастват въпреки внезапния спад в оценката, според данните, представени от изследователя Елиас Симос. Симос заключи, че китовете „поглъщат“ биткойни по време на паническа продажба, генерирана от инвеститори на дребно.

Пазарните данни показват 4% увеличение на адресите на китове от 2 декември, докато броят на по-малките адреси (по-малко от 0,01 BTC) е спаднал с повече от 6%.

Анализаторът Ларк Дейвис наскоро предупреди инвеститорите от BTC, че трябва да избягват да стават „храна за китове“ по време на потапянето. Според него големите инвеститори разтърсват пазара, докато го късат, за да реализират печалба.

PayPal е домакин на 242 милиона щатски долара за крипто търговия в продължение на 24 часа

Гигантът Payments PayPal удвои предишния си рекорд за обем на криптовалути, като наскоро виртуалните активи на стойност 242 милиона долара смениха ръцете си в платформата. Компанията за плащания изглежда става все по-популярна сред търговците на дребно, тъй като неотдавнашният рекорд на компанията се осъществява на фона на продължаващото ценово нарастване на Биткойн.

Потребител на Twitter Toomas Zobel предположи, че скокът на обема вероятно е резултат от капитулация на дребно, според доклад на Cointelegraph.

Много от общността на криптовалутите похвалиха влизането на PayPal в крипто, тъй като тя насочва нови потребители към цифрови активи. Няколко други обаче критикуват PayPal за създаването на „затворена“ криптовалутна общност, която не поддържа функционалността за теглене.

Потребител на Twitter Toomas Zobel предположи, че нарастването на обема вероятно е резултат от капитулация на дребно, според доклад на Cointelegraph.

Има ли начин да се види дали това е обем на покупка или продажба? В този огромен боклук може би просто продавачите на дребно капитулират, вместо да създават натиск за покупка.

Крипто услугите на PayPal са достъпни чрез борсата ItBit на Paxos.

Марк Кубан: Биткойн е "Магазин за стойност"

Марк Кубан, милиардер предприемач и инвеститор, наскоро сподели своите виждания за крипто пазара. По негово мнение няколко дигитални активи като Bitcoin, Ethereum и някои алткойни ще успеят да оцелеят в настоящия спекулативен балон, точно както стартиращи компании като Amazon и eBay оцелеят дот-ком балона, докато останалите се провалиха.

Кубинецът отбеляза, че „крипто, подобно на златото, се определя от търсенето и предлагането“. На въпрос за биткойн (BTC), той каза, че го смята за „запас от стойност“, добавяйки, че той „няма реална полезност“.

През декември 2020 г. кубинецът се присъедини към Twitter, за да обяви, че тези, които използват BTC за закупуване на стоки от Dallas Mavericks, ще получат 25% отстъпка. Кубинецът е мажоритарен собственик на професионалния баскетболен отбор Далас Маверикс.

Според доклад на Blitz Weekly, Mavs приемат Bitcoin като средство за плащане на билети за игра и стоки през последната година и половина. Те използват BitPay за обработка на биткойн плащания.

Основни нива на цените, които трябва да следите за BTC

Цената на биткойн при бариера за поддръжка от 31 000 долара е абсолютно важна за цялостната перспектива на ценовата графика. Ако цената на биткойн се пробие под тази зона, параболичният SAR ще се обърне от бичи към мечи в 4-часовата графика и ще предложи пробив до нивото от 29 000 долара.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector