Прогноза за цената на биткойн: Китовете добавят натиск върху продажбите, тъй като BTC изпитва краткосрочна корекция

Ежедневен биткойн BTC технически анализ

  • Биткойн се намира на върха на здравата подкрепа на $ 22 500.
  • Броят на адресите, съдържащи 1000-10 000 BTC, е намалял.

Биткойн продължава да преминава през краткосрочна корекция на цените, тъй като мечките контролират за трети пореден ден. През този период BTC спадна от 23 860 на 22 730 долара. Нека да видим какво се случва зад кулисите с технически анализ.

BTC се намира на силна поддръжка

Преди тази 3-дневна корекция индексът на относителна якост (RSI) се движеше в зоната на свръх покупка. Сега той се е установил обратно в неутралната зона, намеквайки, че активът вече не е надценен. В момента BTC седи на върха на здравата подкрепа.

дневна графика btc / usd 122220

Изображение: BTC / USD дневна графика

IntoTheBlock’s In / Out of the Money Around Price “IOMAP” може да ви помогне да визуализирате силни зони на подкрепа и съпротива. Както се вижда, зоната от 22 500 долара е солидна. Преди това на това ниво 478 000 адреса са закупили 562 000 BTC монети.

btc / usd диаграма на обема 122220

Изображение: IntoTheBlock

Ако продавачите успеят да пробият под тази стена, следващата здрава зона за подпомагане е 20-дневната SMA (20 300 долара). И така, какво диктува този краткосрочен натиск върху продажбите? Е, нека проверим как се държат китовете.

биткойн адреси диаграма 122220

Изображение: Сантимент

Според Santiment, доставчик на данни за поведенчески анализ, броят на адресите, съдържащи 1000 до 10 000 BTC, се продава наскоро. Въпреки че действителният брой може да изглежда по-малък, фактът, че тези адреси съдържат между 22 и 220 милиона долара BTC, означава, че дори и най-малките действия могат да окажат трайно въздействие върху цената.

Илон Мъск и изпълнителен директор на MicroStrategy участват в биткойн диалога

Изпълнителният директор на Tesla, Илон Мъск, наскоро туитна мем, който изобразява как скорошният шум примамва критиците и антагонистите на Биткойн да преразгледат позицията си по отношение на цифровата валута.

Постът предизвика интересен разговор между него и Майкъл Сейлър, основател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Сайлър предположи, че Илон може да направи услуга на своите акционери, като конвертира валутата на баланса на Tesla от долар в биткойн. Според него, ако бъде приет от други S&P 500 компании, този ход може да трансформира криптовалутното пространство.

баланс на компаниите за биткойн

В отговор на това Мъск попита дали са възможни транзакции с голям обем с помощта на BTC. Майкъл отговори да, цитирайки препратка към неговите транзакции с биткойн на стойност над 1,3 милиарда долара, извършени през последните месеци.

В друг туит Майкъл Сейлър коментира идеята да работи и да печели в затруднени с инфлация фиатни валути, само за да инвестира приходите в по-рискови активи. Според него пътят към просперитета е в BTC.

JPMorgan предсказва корекция на цените

Стратегите от JPMorgan Chase наскоро заявиха, че шансовете за корекция на биткойни ще се увеличат, ако потоците в Сивото на биткойн тръста се забавят драстично. Според доклад на Bloomberg, значителен спад на притока в най-големия биткойн фонд би увеличил вероятността от корекция на цените, подобна на тази, наблюдавана през втората половина на 2019 г. Докладът цитира забележки, направени от количествените стратези на банката, водени от Николаос Панигиртцоглу.

Стратегите добавиха, че притокът на биткойни в Grayscale „е твърде голям, за да позволи на всякакви позиции, които се размотават от инерционни търговци, да създадат устойчива отрицателна динамика на цените“. Последните данни, споделени от Grayscale Investments, показват, че фирмата е достигнала 15,5 милиарда долара дигитални активи под управление на 18 декември – до 2 милиарда долара за по-малко от месец. Сега Bitcoin Trust на компанията струва над 13 милиарда долара от тази сума.

По отношение на предишните предупреждения за загуба на място от BTC, последните констатации идентифицират нова „тенденция“, формирана от Grayscale, според доклад на Cointelegraph. Излагането на биткойн може да включва човек, който купува една единица скала на сивото, докато продава три единици от SPDR Gold Trust. Стратегите на JPMorgan бяха казали:

Ако тази средносрочна до дългосрочна теза се окаже вярна, цената на златото ще пострада от структурен поток през следващите години.

Институции, които предпочитат биткойн и злато пред облигации – Weiss Ratings

Weiss Ratings наскоро обясни защо големите институционални инвеститори е вероятно да коригират разпределението на своите портфейли чрез намаляване на експозицията на държавни облигации в полза на биткойн и злато. В скорошна статия рейтинговият уебсайт посочи, че „държавните облигации вече не са хедж срещу падащите цени на акциите, както някога бяха“, което е лоша новина за „за пенсионни фондове, застрахователни компании и други инвестиционни компании с голям отпечатък“.

Освен това в статията се отбелязва, че такива големи институционални инвеститори „имат приблизително 100 трилиона долара активи“, които се инвестират около 30% в държавни облигации и 70% в акции. Разпределението за облигации е предназначено за предпазване от сривове на фондовите пазари. В статията обаче се казва, че „хеджът вече не работи“ поради нулевата (или отрицателната) реална доходност от държавните облигации. Дори само 10% от споменатата по-рано цифра от 30 трилиона долара да се оттегли от държавни облигации и равномерно да премине към биткойн и злато, това означава, че 1,5 трилиона долара отиват в биткойн.

Това разпределение може потенциално да повиши цената на Биткойн по-високо и по-бързо от златото.

Поради много по-ниската пазарна капитализация и обема на търговията на Биткойн, той има потенциал да се покачи много по-бързо от златото … тъй като новите пари от разочаровани инвеститори в облигации се вливат.

Weiss вярва, че другата причина за биткойн, който е по-добър от златото в този сценарий, е ограниченото предлагане на биткойни. Статията завършва с думите:

Биткойнът все още е относително малък клас активи. Така че дори относително малък приток на капитал може да има много голямо влияние върху цените.

Основни нива на цените, които трябва да следите за BTC

В момента зоната за поддръжка от 22 500 долара е критична. Ако BTC преодолее това, следващата здравословна подкрепа е 20-дневният SMA ($ 20 300). Разглеждайки IOMAP, има бариера за умерено съпротивление нагоре – $ 23 500. Ако купувачите преодолеят това ниво, те имат път обратно в зоната от 24 000 долара.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me