Прогноза за цената на Ethereum: ETH се възстанови и изпревари нивото от $ 1,600

Ежедневен технически анализ на Ethereum ETH

  • Цената на Ethereum измени параболичния SAR от бичи на мечи.
  • ETH проблясва сигнала за покупка под формата на червен девет свещник.

Цената на Ethereum е спаднала от 1935 на 1570 долара, като е спаднала с близо 350 долара през последните два дни. По време на това движение надолу, ETH успя да обърне няколко критични нива. Нека разгледаме отблизо с техническия анализ.

Цената на Ethereum се възстанови след корекция от $ 350

Дневната графика на цените на Ethereum проблясва три различни сигнала за продажба:

  1. Преобръщане на 20-дневния SMA от подкрепа към съпротива.
  2. Обръщане на параболичния SAR от положителен на отрицателен.
  3. MACD показва нарастващ мечи инерция.

eth / usd дневна графика 022421

Изображение: ETH / USD на ден

Купувачите вече са изправени пред стабилна съпротива от $ 1700, като 493 000 адреса са закупили 2,83 милиона ETH токени. Това ниво е достатъчно силно, за да поеме много натиск за купуване.

eth / usd диаграма на обема 022421

Изображение: IntoTheBlock

Когато обаче видим 4-часовата диаграма на цените на Ethereum, можем да видим, че след мигащ сигнал за покупка под формата на червен девет свещник, цената се е възстановила до 1700 долара, като измества 200-дневния SMA от съпротива в подкрепа.

eth / usd 4-часова диаграма 022421

Изображение: ETH / USD 4 часа

Тези две причини показват защо цената на Ethereum може да си върне 2000 $

След като достигна нови рекордни рекорди, Ether (ETH) спадна значително на фона на по-широката корекция на пазара на криптовалути. Спадът в цената на ETH доведе актива до нива от 1300 долара, като мечките прогнозират допълнителен спад.


Етерът не беше единственият актив, който се срина. Биткойнът падна с 21,72% от върха си до седмицата. BNB на Binance Coin, DOT на Polkadot и LINK на Chainlink също са паднали с подобни или по-високи граници. Междувременно много експерти заявиха, че продължаващата корекция на цените е възможност за придобиване на криптовалути на по-ниски цени, като се има предвид цялостната възходяща перспектива на пазара срещу глобалната икономическа несигурност.

Михаел ван де Попе, независим пазарен анализатор, каза:

Трябва да използвате тези спадове, за да увеличите позициите си или да натрупате, ако сте чакали позиция на пазарите. По-голямата част от пазарите достигат по-високи нива на подкрепа и отскачат. Красиво е.

Докладите предполагат два катализатора, които биха могли да задвижат ETH / USD по-високо. Първо, съобщението на Ethereum разработчици, че те са насрочили дългоочаквания хардфорк в Берлин за средата на април. Това надграждане би позволило на живо да размени ETH токени от верига за доказателство за работа в блокчейн с доказателство за залог, ход, който очаква да реши проблема с високите такси за газ в мрежата.

Второ, нарастването на общия брой адреси в мрежата Ethereum. Santiment илюстрира степента на приемане на ETH, отбелязвайки, че тя показва възможности за закупуване на пазара. В ретроспекция, по-голям брой нови портфейли показват, че търговците могат да закупят базовия актив в даден момент в бъдеще.

Ethereum се върна на пазарна цена от 1,779 долара, което е с 12,6% по-малко от #ATH, направена в събота “, написа Santiment. „Въпреки това, нарастващата тенденция на активни адреси и нови адреси, създадени в мрежата $ ETH, остава очевидна. Възможностите за покупка могат да възникнат скоро чрез нашите сигнали за данни.

„Претоварване на мрежата“ принуждава Binance да преустанови изтеглянето на Ethereum

Binance exchange наскоро обяви, че „временно е спрял тегленията на ETH и базирани на Ethereum токени поради голямо претоварване на мрежата“. Това е вторият път през последните седем дни, когато Binance спира своите тегления от Ethereum.

На 19 февруари се проведе подобно събитие, при което Binance спря тегленето на ETH и ERC-20, като също така посочи като причина „задръстване на мрежата“. Борсата увери инвеститорите, че техните фондове са SAFU, но и двата пъти не предостави никакви допълнителни подробности.

По време на инцидента от 19 февруари анализаторът на блокчейн Лари Чермак каза, че мрежата Ethereum изглежда не е претоварена и че той не е в състояние да изтегли ETH дори преди съобщението за спиране. По това време Ether беше на върха си за всички времена и беше готов да пробие границата от $ 2000. Поради спирането обаче цените на ETH стагнираха малко под маржа от $ 2K. Междувременно Binance Coin (BNB) нарасна с 60 долара.

Това доведе до спекулации относно мотивите на суспендирането, включително потенциална търговия на БНБ.

Очаква се цената на Ethereum да достигне тези нива

Цената на Ethereum вероятно ще се подобри до $ 1700, преди да спре, поради силна съпротива.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector