Технически анализ на биткойн: BTC биковете се изчерпват близо до нивото на съпротива от $ 19 500

Ежедневен анализ на цените на биткойн BTC

  • Диаграмите на сантимента показват, че китовете продават своите BTC.
  • Многократните откази на $ 19 500 могат да понижат цената до 20-дневна, 50-дневна или дори 200-дневна SMA.

Биткойн биковете остават под контрол в продължение на пет последователни дни, но изглежда, че изчерпват парата си. Много анализатори прогнозират, че BTC ще пробие $ 20 000 по-скоро, отколкото по-късно. Въпреки това, гледайки как се държат китовете, изглежда, че първокласната криптовалута е длъжна за краткосрочна корекция, преди да се възстанови.

Линията на съпротива от $ 19 500 тласка BTC надолу

BTC отскочи от линията за поддръжка от $ 18 000 и успя да обърне 20-дневния SMA от съпротива в подкрепа. Ако цената бъде многократно отхвърлена при съпротивата от 19 500 долара, биковете ще се надяват 20-дневната SMA да се задържи силна.

дневна графика btc / usd 121620

Изображение: BTC / USD дневна графика

Плъзгащата се средна конвергенция / дивергенция (MACD) показва, че пазарният импулс щеше да се обърне от мечи към бичи, но засега се изравнява. Разглеждайки 4-часовата графика, можем да видим, че цената е била отхвърлена два пъти при бариерата от 19 500 долара.

btc / usd 4-часова диаграма 121620

Изображение: BTC / USD 4-часова диаграма

По време на първото отхвърляне цената падна до 17 600 долара, преди да успее да отскочи от подкрепата на 200-баровия SMA. Цената ще се надява 20-баровият SMA да се задържи стабилно

Китовете изхвърлят монетите си, докато нови инвеститори се втурват

Santiment, платформата за анализ на пазара на верига, отбеляза странна тенденция в таблицата за разпределение на техните притежатели. Диаграмата за разпределение на притежателите помага да се визуализира броят на адресите, съдържащи различни диапазони на монети.

биткойн адреси диаграма

Промяната в броя на адресите за всяко ниво са:

  • 0,001-1 BTC + 1,6%
  • 1-100 BTC + 1,2%
  • 100-10 000 BTC -1,2%
  • >10 000 BTC -5,4%

Така че изглежда, че китовете продават жетоните си, за да спечелят печалба. Повечето от тях вероятно са инвеститори, закупили през края на 2017 г. на сходни ценови нива. Изглежда обаче, че текущото ценово действие на BTC е накарало много нови инвеститори да закупят цифровия актив.

Това са както положителни, така и отрицателни новини. Постъпването на нови адреси винаги е нещо добро. Въпреки това, китовете, прилагащи натиск за продажба, не предвещават нищо добро за биткойн.

PayPal се увеличава от асоциацията на Bitcoin

Акциите на платежния гигант PayPal наскоро достигнаха рекордни върхове. Изглежда, че превъзхожда по-широкия американски пазар. От 12 ноември притежанията на PayPal са спечелили огромните 17%, докато технологичният Nasdaq е спечелил около 6,5%. Широкият S&Индексът P 500 на акциите с голяма капитализация нараства с 3,5% за същия период.

PayPal стартира крипто търговия за клиенти в САЩ на 12 ноември. Някои анализатори дори предположиха, че по-високата цена на биткойн може да има положителен ефект върху перспективите на PayPal. Според доклад, цитиран от Bitcoin.com, биковете на Paypal очакват онлайн „проникването на общите разходи на дребно да продължи да нараства през този празничен сезон на пазаруване по време на пандемията на коронавируса“.

Докладът цитира Брайън Кийн, анализатор в Deutsche Bank:

Неотдавнашно проучване на PYPL разкри, че 54% от потребителите на PYPL имат интерес към неговите крипто предложения и ние вярваме, че досега има силен интерес към търсенето. Още по-мощна е честотата на посещенията на търговския портал PYPL от крипто потребители, което ще доведе до по-голяма ангажираност на клиентите и по-монетизирани транзакции.

Докато акциите на PayPal нарастваха високо, Бил Бархид, изпълнителният директор на Abra, написа в Twitter, че търсенето на биткойн само в PayPal надхвърля ежедневното предлагане на нови монети.

Paypal (самостоятелно) вече изпълнява повече търсене на биткойни, отколкото количеството биткойн, създадено ежедневно. (През) 2021 или 22 най-вероятно ще видите биткойн ETF на дребно. В този момент търсенето вероятно ще се увеличи 100 пъти. Докато обезкуражавам да използвам Paypal за закупуване на биткойни (Abraglobal е начинът) … уау.

Премиум услуги на Pornhub за повишаване на полезността на биткойн?

Плащанията за първокласните услуги на Pornhub вече могат да се извършват само чрез криптовалути. Още през септември популярният уеб портал за възрастни е разрешил плащания чрез биткойн и три други цифрови актива.

Pornhub е най-големият уебсайт за възрастни в света. Това е десетият трафикиран сайт в мрежата и компанията твърди, че е имала 42 милиарда посещения миналата година. Mastercard и Visa обаче прекъснаха връзките си с Pornhub миналата седмица. Понастоящем платформата приема плащания с криптовалута само за своите първокласни услуги.

Ако потребителят иска да закупи план, който започва от $ 9,99 на месец или годишен план с еднократно плащане от $ 95,88, човекът има 13 цифрови валути, от които да избира. Pornhub използва процесора за плащане Probiller и услугата поддържа Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Monero (XMR), Nem ( XEM), Tether (USDT), Tron (TRX), Verge (XVG), Waves (WAVES) и Zcash (ZEC).

Членовете на общността на криптовалутите изглеждат развълнувани от новината. Един Redditor написа:

Pornhub е толкова масивен уебсайт. Това ще доведе толкова много нормии в криптовалутата, които не се интересуват или искат да инвестират в нея. Те просто се нуждаят от безцензурен метод на плащане.

Докато Pornhub използва процесора за плащане Probiller, потребителите могат да изберат да използват услугата Pumapay, доставчик на блокчейн, който урежда плащанията в криптовалути.

Биткойнът става все по-популярен сред богатите

Изглежда, че биткойните стават все по-популярни сред заможното население. Кристиан Армбруестър, като инвеститор за богати клиенти, призна, че осъзнава стойността и потенциала на цифровите активи. Армбруестър е основател на Blu Family Office в Лондон.

Армбруестър отбеляза, че е пренебрегвал криптовалутите до тази година след впечатляващия скок на актива от над 160% от средата на март. За няколко месеца тя скочи от диапазона от $ 4000 до сегашните нива от $ 19 000. Armbruester добави, че досега се е фокусирал само върху благородните метали и производството.

В скорошно интервю инвеститорът каза, че всички трябва да гледат на биткойн като на необходимост. През 2020 г. няколко институционални инвеститори (като MicroStrategy и Square) са инвестирали милиони долари в биткойн. Освен това няколко инвестиционни бюра сега търсят начини за своите клиенти да инвестират директно или индиректно в цифрови валути.

Лари Финк – главен изпълнителен директор на Black Rock, каза:

[Това] ни казва, че биткойнът е привлякъл вниманието и въображението на много хора, но все още е непроверен и е доста малък пазар спрямо другите пазари.

Основни ценови нива, които да следите за BTC

Най-важното ниво, за което трябва да внимавате, е линията на съпротива от 19 500 долара. Ако цената не успее да надвиши, BTC може да спадне до 20-дневна SMA (18 800 долара), 50-дневна SMA (17 200 долара) и 200-дневна SMA (12 200 долара) ).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me