Технически анализ на биткойн: BTC намира важна подкрепа при 50-дневен SMA

Ежедневен анализ на цените на биткойн BTC

  • Тази сряда цената на биткойн успя да обърне 32 000 долара от подкрепа към съпротива.
  • BTC загуби близо 2000 долара тази сряда.

След като достигна максимума от $ 40 000 на 9 януари, цената на биткойн очертава поредица от по-ниски и най-ниски нива. През последните три седмици мечките успяха да обърнат 20-дневния SMA от подкрепа към съпротива.

Цената на биткойните е на върха на 50-дневната SMA

Преди тази сряда цената на биткойн се движеше хоризонтално над линията на съпротива от 32 000 долара. Вчера цената се срина от 32 500 на 30 400 долара, губейки близо 2000 долара в общата си оценка.

дневна графика на btc / usd

Изображение: BTC / USD на ден

Въпреки това, 50-дневният SMA ($ 29 700) се засили до плочата и предотврати по-нататъшно падане. Според IOMAP на това ниво има умерена подкрепа. Ако цената на биткойн се пробие под тази зона, BTC може да достигне $ 26 500, което е много силно ниво.

btc / usd диаграма на обема 012821

Изображение: IntoTheBlock

Когато видим 4-часовата диаграма на цените на Биткойн, можем да видим, че свещниците са начертали серия от по-ниски върхове и по-ниски ниски нива. Освен това MACD също показва нарастващ мечи инерция.

btc / usd 4-часова диаграма 012821

Изображение: BTC / USD 4 часа

Индикаторите в този период ни казват, че цената на биткойн е подготвена за по-нататъшна разбивка.

Биткойн продължава да вижда по-голямо институционално присъствие

# 1 Сивата скала добавя 2,4 милиарда долара


Grayscale Investments наскоро придоби криптовалутни активи на стойност над 2 милиарда щатски долара само за три дни, с което общите активи под управление (AUM) достигнаха 26,6 милиарда долара.

диаграма на сивите скали на биткойн 012821

Изображение: Twitter

Количеството биткойн, държано от най-големия крипто хедж фонд, сега нарасна до 21,7 милиарда долара. Това е най-големият дял на крипто, притежаван от Grayscale Investments в сравнение с други цифрови активи.

Според Skew премията за доверителен фонд за биткойни в сивата скала (GBTC) е спаднала до един процент, тъй като наскоро биткойнът се срина от зоната от 34 600 долара до нивото от 31 685 долара. Премия в сива скала е разликата между пазарната цена на даден актив и нетната стойност на активите (нетната стойност на активите).

В други свързани новини, главният изпълнителен директор на Grayscale Майкъл Соненшайн наскоро отбеляза, че компанията е дарила огромна сума от 1 000 000 щатски долара на CoinCenter, значима организация за криптозастъпничество с нестопанска цел.

# 2 Съобщава се, че Харвард и Йейл придобиват крипто

Няколко големи американски дарения от университети като Харвард, Йейл, Браунския университет и Мичиганския университет изглежда купуват криптовалути на борсите. Университетските дарения обикновено включват пари или други финансови активи като крипто, които се даряват на академични институции.

Неотдавнашен доклад на Bloomberg заяви, че даренията на училищата в Харвард и Йейл са започнали да купуват криптовалути директно на борсите.

Университетските дарения имат специфична правна структура, предназначена да увековечи набор от инвестиции за конкретна цел, а крипто активите са най-добре представящите се досега тази година.

С активи от над 40 милиарда долара, Харвард е най-големият университетски фонд, следван от Йейл, който има над 30 милиарда долара. Мичиган разполага с около 12,5 млрд. Долара, а Браун притежава 4,7 млрд. Долара. Не е известно каква част от това е в дигитални активи.

Bloomberg спомена институционалните инвестиции като един от основните фактори, влияещи върху цените на биткойните през последните месеци. MicroStrategy например наскоро закупи биткойн на стойност над 10 милиона долара.

# 3 Marathon купува $ 150 000 000 в биткойн

Фирмата за копаене на биткойни Marathon Patent Group е готова да инвестира голяма част от своя финансов резерв в BTC. Според скорошно официално съобщение за пресата, компанията е закупила BTC на стойност 150 милиона долара за малко над 31 000 долара за брой. Председател на маратон & Изпълнителният директор Мерик Окамото каза:

Купувайки Bitcoin на стойност 150 милиона щатски долара, ние ускорихме процеса на изграждане на Marathon в това, което според нас е фактическият избор за инвестиции за физически лица и институции, които търсят излагане на този нов клас активи.

Също така вярваме, че задържането на част от нашите съкровищни ​​резерви в биткойн ще бъде по-добра дългосрочна стратегия от държането на щатски долари, подобно на други прогресивни компании като MicroStrategy.

В момента MicroStrategy притежава 70 784 BTC (на стойност над 2,25 млрд. Долара), според CoinMarketCap. Square е придобил 4 709 BTC на стойност около 148 милиона долара. Окамото отбеляза, че Marathon ще закупи 103 060 миньори, които се очаква да бъдат напълно разгърнати през първото тримесечие на 2022 г..

Главният изпълнителен директор добави:

Ако всички миньори бяха в експлоатация днес, въз основа на текущия процент на трудност на биткойн мрежата, щяхме да произвеждаме приблизително 55-60 биткойни на ден. Въпреки това, като използваме наличните си пари, за да инвестираме в биткойн сега, ние трансформирахме потенциала си да бъде чиста инвестиция в реалност.

Очаква се цената на биткойните да достигне тези нива

Ако мечките получат достатъчно инерция, за да вземат цената на биткойн под 50-дневната SMA, тя може да падне до подкрепата от 26 500 долара. Това ниво изглежда достатъчно стабилно, за да поеме огромен натиск от продажбите. По-нататъшно прекъсване отвъд това ниво ще бъде трагично, тъй като ще отведе BTC до 200-дневния SMA ($ 17 000).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map