Технически анализ на биткойн: BTC се изправя срещу отхвърлянето на психологическо ниво от 48 000 долара, дори когато Apple Pay добавя поддръжка на BitPay

Ежедневен анализ на цените на биткойн BTC

  • Цената на биткойн вече не е надценена според RSI.
  • BTC се намира на здравословно ниво на подкрепа.

От 28 януари цената на биткойните е скочила от 30 000 на 48 500 долара. Докато мнозина се чудеха дали 50 000 долара може да са следващите, BTC в крайна сметка развали партито и падна до 47 850 долара. Нека разгледаме отблизо с техническия анализ.

Цената на биткойн спада под ключовите нива на съпротива

Цената на биткойните беше на ръба да бъде надценена, но индексът на относителна сила (RSI) оттогава спадна до неутралната зона. Към момента бариерата за поддръжка от $ 46 000 трябва да е стабилна, за да предотврати по-нататъшно спадане.

дневна графика на btc / usd 021521

Изображение: BTC / USD на ден

Разглеждайки стената за поддръжка от $ 46 000, по-рано на това ниво, 718 000 адреса са закупили 448 250 BTC токена. Тази зона е достатъчно здрава, за да поеме много натиск върху продажбите.

btc / usd диаграма на обема 021521

Изображение: IntoTheBlock

Банките на Уолстрийт сега приемат биткойн?

За разлика от предишния скептицизъм, последните събития показват, че традиционните финансови институции са по-отворени за Биткойн. В интервю за CNBC Даниел Пинто, главен оперативен директор на JP Morgan, каза, че банковият гигант се стреми да предложи търговия с биткойни. Изглежда, че решението се влияе от голямото търсене от страна на клиентите на банката за криптоактива.

Пинто каза; че беше въпрос на време да има търсене на BTC от неговите клиенти. Той добави

Ако с течение на времето се развие клас активи, който ще се използва от различни мениджъри на активи и инвеститори, ще трябва да участваме. Търсенето все още не е налице, но съм сигурен, че ще бъде в даден момент.

Изпълнителният директор на JPMorgan също добави, че ако биткойните станат регулирани, сделките ще включват проверени клиенти в допълнение към регулираните борси, включително Coinbase. Коментарите на Пинто контрастират с по-ранни коментари, направени от изпълнителния директор на банката Джейми Димън, който нарече Биткойн измама.


Наскоро BNY Mellon, най-старата банка в Америка, също обяви плановете си да предлага услуги за попечителство на Bitcoin за своите клиенти.

Илон Мъск прави биткойн над традиционните банки

Илон Мъск, шефът на Tesla и съосновател на PayPal, наскоро сподели мислите си относно традиционната банкова система. Мъск се присъедини към дискусия в Twitter, стартирана от Кристен Неттен, съ-домакин на Третия ред подкаст Tesla с Кати Ууд, главен изпълнителен директор на ARK Invest. Ууд спомена, че Мъск разбира екологичните проблеми, свързани с биткойните. Една от целите му е да спаси планетата, добави тя.

Дискусията се обърна към банките и плащанията, след като потребител на Twitter сподели снимка на млад Мъск и заяви, че най-богатият човек в света някога е работил като стажант в банка. Потребителят добави, че тогава Мъск осъзнава всички недостатъци на банковата система, когато става въпрос за извършване на плащания и свързване на пари.

Мъск влезе в дискусията в Twitter, за да потвърди това настроение. Той добави, че инфраструктурата на банките е балканизирана и че страда от висока латентност и слаба сигурност, особено когато става въпрос за преводи на ACH и кредитни карти.

“Мда. Банките са основно балканизирани, разнородни бази данни с висока латентност & слаба сигурност, особено ACH трансфери & кредитни карти.”

В края на януари Мъск участва в подкаст, където призна, че е станал привърженик на Биткойн, а също така продължи да маркира Биткойн в своята биография в Twitter. Много инфлуенсъри и ентусиасти смятат, че биткойн инвестицията на Tesla е била само въпрос на време.

Apple Pay добавя поддръжка на Bitpay

Доставчикът на услуги за крипто разплащания Bitpay наскоро обяви, че е добавил поддръжка за Apple Pay. Притежателите на дебитни карти Bitpay, базирани в САЩ, вече могат да добавят своята карта като източник на плащане в приложението си Apple Pay. Това ще им позволи да правят онлайн и покупки в магазини с криптовалути навсякъде, където се приема Apple Pay.

Откъс от съобщението гласи:

Притежателите на карти в САЩ на предплатената Mastercard Bitpay могат да добавят своята карта към Apple Wallet и да харчат с Apple Pay. С Apple Pay притежателите на карти Bitpay могат да правят сигурни покупки в магазини, в приложения и онлайн.

Докато новите клиенти на Bitpay изчакват пристигането на тяхната карта, те могат да добавят виртуални карти към Apple Wallet чрез Bitpay Wallet. Това ще им помогне веднага да започнат да използват Apple Pay. По-специално, Bitpay също обяви, че „поддръжката на Google Pay и Samsung Pay се планира за по-късно това тримесечие“.

Изпълнителният директор Стивън Пейр каза:

Имаме хиляди клиенти на приложението Bitpay Wallet, използващи картата Bitpay, които винаги търсят нови места и начини да похарчат крипто. Добавянето на Apple Pay и скоро Google и Samsung Pay улеснява и използва удобно картата Bitpay на повече места от ежедневни артикули до луксозни покупки.

Картата Bitpay преобразува цифровите активи във фиатна валута, която може да се използва за плащане на покупки. Приложението за портфейл поддържа финансиране от Bitcoin, Bitcoin Cash и Ether в допълнение към четири стабилни монети, обвързани с долари – USDC, GUSD, PAX и BUSD.

Очаква се цената на биткойните да достигне тези нива

Цената на биткойн вероятно ще падне до стената за поддръжка от 46 000 долара, за да се предотврати по-нататъшно понижаване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector