Технически анализ на биткойн: BTC се консолидира под $ 33 000

Ежедневен анализ на цените на биткойн BTC

  • Цената на биткойн е изправена пред силна съпротива около нивото от 35 000 долара.
  • Цялостните пазарни настроения се обърнаха от бичи на мечи в 4-часовата графика.

В сряда, 20 януари, цената на биткойн успя да обърне 20-дневния SMA от съпротива за подкрепа и спадна от 36 000 на 31 000 долара. Оттогава цената се е движила хоризонтално под нивото от 33 000 долара. Нека разгледаме отблизо с техническия анализ.

Биткойн цената се движи хоризонтално

Както стоят нещата, нивото на поддръжка от $ 31 250 е от решаващо значение, тъй като гарантира, че цената на биткойн няма да премине през катастрофален спад. Въпреки това, MACD показва, че общата инерция на пазара е все по-мечи. Така че, би било доста вероятно тази опорна стена да бъде редовно тествана.

дневна графика на btc / usd 012521

Изображение: BTC / USD на ден

IOMAP на IntoTheBlock допълнително ни показва важността на това ниво. Както можете да видите, ако цената успее да пробие под тази зона, BTC може да достигне до $ 28 000.

btc / usd диаграма на обема 012521

Изображение: IntoTheBlock

4-часовата ценова графика обаче ни показва, че такъв див спад на цените може да е неочакван, тъй като в момента свещниците са разположени на върха на 20-баровите и 200-баровите SMA. Въпреки това, както при дневната графика, общото настроение в 4-часовата диаграма също е мече. Както можете да видите, параболичният SAR се промени от бичи на мечи тази неделя.

btc / usd 4-часова диаграма 012521

Изображение: BTC / USD 4 часа

Tether, играещ ключова роля в цената на биткойн, която остава над 30 000 долара

Santiment, онлайн платформа за анализ, сподели интересна диаграма, която ни казва, че притокът на Tether е успял да задържи BTC над $ 30 000.

btc / usd диаграма на сантимента 012521

Изображение: Сантимент

Купувачите бързо набраха неотдавнашните дъмпингови цени на биткойни, за да запазят първокласната крипто над 30 000 долара. Последните им проучвания показват как притокът на обмен на Tether играе изключително важна роля при идентифицирането на възможностите за купуване на dip чрез наблюдение на USD USDT.

BlackRock иска да възприеме Bitcoin Next

BlackRock, една от най-големите инвестиционни корпорации в света, наскоро заяви, че може да включи биткойн фючърси в някои от своите фондове. С активи на стойност над 7 трилиона долара под управление (AUM), BlackRock е индикатор за финансовия сектор.

Инвестирането в биткойн фючърси не е същото като инвестирането в криптовалути. Фючърсите позволяват залагания на цената на актива без директна покупка. Криптопространството обаче е развълнувано от новия ход.

Според доклад на Decrypt Алекс Уърн, изпълнителният директор на крипто борсата IDEX, казва:

[Blackrock е] още едно допълнение към дълъг списък от институции, които преди са отхвърляли биткойни, но сега изграждат правната и оперативна основа за търговията му. Това решение сигнализира за търсенето от техните клиенти да инвестират в биткойн и че активът и крипто като цяло стават все по-широко приети като инвестируем клас активи.

Още през 2018 г. изпълнителният директор на BlackRock Лари Финк заяви, че клиентите им не се интересуват от криптовалути. „Не вярвам, че някой клиент е търсил крипто излагане“, каза той пред Bloomberg. През ноември обаче CIO Rick Rieder заяви в CNBC, че „crypto е тук, за да остане“.

Новите декларации за SEC не изясняват дали и кога компанията ще приеме Bitcoin. И все пак фактът, че те позволяват търговия с фючърси, е достатъчна надежда за много членове на общността.

Номинираният за министър на финансите е бик с биткойните

Американският президент Джо Байдън наскоро избра Джанет Йелън за министър на финансите. В по-ранно виртуално изслушване на финансовия комитет на Сената на САЩ, Йелън беше попитана как ще реагира на „нововъзникващите финансови технологии“, използвани за финансиране на престъпни организации и терористи. Тя беше отговорила, че крипто е „нарастваща загриженост“ в САЩ, тъй като те се използват „главно за незаконно финансиране“.

Нейните възгледи за крипто обаче може да не са толкова мечи, колкото посочените забележки. Наскоро Йелън публикува писмено изявление на уебсайта на Сенатския финансов комитет. Тя отбеляза, че въпреки че трябва да се ограничи използването на крипто за незаконни дейности, тя планира да насърчи използването на цифрови активи за „законни дейности“.

Мисля, че е важно да вземем предвид предимствата на криптовалутите и други цифрови активи и потенциала, който те имат за подобряване на ефективността на финансовата система.

Йелън каза още, че иска САЩ да бъдат „лидер в областта на цифровите активи и финансовите технологии“. Тя добави, че ще помогне за разработването на регулаторна рамка за криптовалута и други fintech иновации ”, като работи с Съвета на Федералния резерв.

Йелън беше председател на Федералния резерв при президента на САЩ Барак Обама и запази мълчание относно възгледите си относно крипто пространството, откакто се обади на биткойн "всичко друго, но не и полезно" през октомври 2018г.

Очаква се цената на биткойните да достигне тези нива

С множество индикатори (MACD и параболичен SAR), мигащи мечи сигнали, изглежда, че цената на биткойн може да тества критични нива на подкрепа. Ако BTC пробие под тези $ 31 250, може да достигне до $ 28 000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me