Технически анализ на биткойн: Носи контрол, тъй като BTC се спуска под $ 18 000

Ежедневен анализ на цените на биткойн BTC

  • MACD показва, че настоящият пазарен импулс е силно мечи.
  • Седмичната диаграма формира мечи поглъщащ модел.

След отказите на 20-дневния SMA, BTC претърпя голям спад. През последните два дни първокласната криптовалута е спаднала от 18 650 $ до под 18 000 $. Ще продължат ли притежателите да продават своите токени или ще имаме куп нови адреси, използващи този момент като стъпка? Нека да разгледаме.

Какво е дъното, тъй като BTC продължава да се изплъзва?

С MACD (конвергенция / дивергенция с плъзгаща се средна стойност), показваща, че инерцията на пазара в момента е преобладаващо мечи, може да се очаква по-нататъшно движение надолу.

btc / usd седмична диаграма 121120

Изображение: BTC / USD седмична графика

Както можете да видите, BTC / USD мига сигнала за продажба в седмичната графика със свещник зелено-девет в последователния индикатор TD. Наред с това, относителният индекс на якост (RSI) се движи над 70, което означава, че активът в момента е надценен. И двата показателя показват, че цената ще намалее.

За да добавим допълнителна вяра към нашата отрицателна хипотеза, двата най-нови свещника са образували модел на „мече поглъщане“. Според Investopedia, мечият поглъщащ модел показва по-ниски цени, които предстоят и се състои от свещ нагоре, последвана от още по-голяма свещ надолу.

И така, докъде ще падне цената? За това нека проверим дневната графика.

дневна графика btc / usd 121120

Изображение: BTC / USD дневна графика

Недостатъкът на цената е поддръжката от $ 17 000 и 50-дневната SMA ($ 16 500). Всяко по-нататъшно пробиване по-долу намалява цената до 20 бара SMA в седмичната графика, която е на $ 13 300.

Въпреки мечи ценови действия, Биткойн все още проучва многобройни случаи на използване и намира институционална подкрепа. Всичко това има дългосрочен положителен ефект върху първокласната криптовалута. Нека да разгледаме тези истории един по един.

Венецуела използва BTC, за да заобиколи санкциите на САЩ


В опит да заобиколи санкциите на САЩ, Венецуела планира да увеличи максимално плащанията за биткойн за внос, според доклад RunRun.es. Съобщава се, че служителите на централната банка на Венецуела твърдят, че „плащанията към компании от съюзнически страни като Иран и Турция са извършвани с биткойн“.

Правителството на Венецуела популяризира своята криптовалута „Петро“ като средство за обмен (както в международен, така и в национален мащаб) от няколко години. Лошото приемане на Petro обаче принуди гражданите да се обърнат към други активи като Bitcoin и Ethereum.

През септември президентът на страната Николас Мадуро започна публично да заплашва използването на криптовалути като средство за заобикаляне на санкциите. Той заяви, че администрацията му скоро ще „използва всички криптовалути в света, публични, държавни или частни, за вътрешна и външна търговия“.

През ноември правителството създаде своя „Център за производство на цифрови активи“ – склад за добив на биткойни – тъй като страната увеличи зависимостта си от цифровите активи. Преди няколко дни правителството стартира своята борса за криптовалута, за да позволи на гражданите да обменят Bolivars за Bitcoin. Размяната е подкрепена от Националния криптоактивен надзор.

JPMorgan вярва, че биткойнът ще изяде златото в дългосрочен план

Банковият гигант JPMorgan Chase вярва, че ако Биткойн продължи своето възходящо движение, тогава много инвеститори вероятно ще продадат златото си и ще купят BTC вместо това. Това би означавало увеличен капиталов поток от злато към биткойн. За отбелязване е, че това е ситуация, която може да се задържи с години, а не за кратък период от време.

Според доклад на BNN Bloomberg, стратегите на JPMorgan са казали:

Ако тази средносрочна до дългосрочна теза се окаже вярна, цената на златото ще пострада от структурен поток през следващите години.

Стратегите обмислят също възможността биткойн да е достигнал местен връх и може да е време той да се върне или коригира. Междувременно златото може да се възстанови през следващите няколко дни.

Верност при предлагане на парични заеми, обезпечени с биткойн

Fidelity Digital Assets наскоро си партнира с BlockFi, за да позволи на своите институционални клиенти да залагат Bitcoin като обезпечение срещу парични заеми. Въпреки че Fidelity предлага различни услуги за криптовалута, това е първият път, когато клиентите му ще могат да използват BTC като обезпечение.

Поради нестабилността на цените на биткойните, заемите ще бъдат обезпечени с процент на заем до стойност 60%. За достъп до тази услуга клиентите трябва да имат акаунт в BlockFi. Том Джесоп, президент на Fidelity, каза, че използването на биткойн като обезпечение на заеми е „фундаментална способност“. Той добави, че тази практика вероятно ще се превърне в „доста важна част от екосистемата“, докато пазарите растат.

Освен това Джесоп отбеляза, че новата услуга е насочена към биткойн инвеститори, които искат да превърнат своите BTC притежания в пари, без да продават. Въз основа на съотношение 60% заем / стойност (LTV), потенциалните клиенти за тази услуга за заем включват хедж фондове, майнери за криптовалута и бюра за търговия без рецепта..

Основни ценови нива за BTC

С падането на биткойн под 18 000 долара, зоната от 16 000 до 17 000 долара е критична. Като такъв 50-дневният SMA в дневната графика трябва да остане силен, за да предотврати катастрофален крах.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector