Технически анализ на Ethereum: ETH Bulls за миг спряха със съпротива от $ 1,250

Ежедневен анализ на цените на Ethereum ETH

  • Ethereum вече не е надценен според относителния индекс на якост.
  • Съпротивлението от $ 1,250 съвпада с горната лента на Болинджър в 4-часовата графика.

Цената на Ethereum се срина от 1280 на 1050 долара между 10 януари и 12 януари. Оттогава лидерът на интелигентния договор скочи до 1230 долара. Към момента цената на Ethereum е изправена пред добра съпротива на психологично ниво от 1250 долара. Така че, нека видим какво се случва зад кулисите.

Ethereum вече не е надценен

Преди този спад от 10 януари индексът на относителна якост (RSI) беше в тенденция в зоната на свръх покупки около 87,25. Този мечи спад на цените обаче изтласка RSI обратно в неутралната зона, което показва, че Ethereum вече не е надценен.

eth / usd дневна графика 011521

Изображение: ETH / USD дневна графика

Така че, за да разберем къде може да отиде цената на Ethereum, нека разгледаме по-отблизо IOMAP на IntoTheBlock. Както може да се види, предварително липсват силни нива на съпротива. Съществува умерена до слаба бариера на съпротива при $ 1250, при която 247 000 адреса преди това са закупили 500 000 ETH токени.

eht / usd диаграма на обема 011521

Изображение: IntoTheBlock

Разглеждайки 4-часовата диаграма, можем да видим, че цената успя да отскочи от подкрепата на средната група на Bollinger и да премине над 50-баровия SMA. Както се вижда, цената на Ethereum е намерила съпротива в горната лента на Болинджър, което съвпада с бариерата за съпротива от $ 1,250.

eth / usd 4-часова диаграма 011521

Изображение: 4-часова диаграма ETH / USD

Въпреки това, MACD показва устойчив възходящ импулс, което означава, че цената има това, което е необходимо, за да пробие над бариерата за съпротива от 1250 долара.

Предложение за обратно изкупуване на ETH Face Miner


Като критично внедряване на Ethereum (EIP-1559) на сантиметри по-близо, няколко миньори на Ethereum изразиха опасенията си относно актуализацията. Дискусиите относно актуализацията се проведоха в нишката # 1559 с такса на Eth R&D Discord канал тази седмица. Някои майнери оспориха актуализацията, посочвайки риска от централизация и атаки.

Актуализацията на EIP-1559 включва изгаряне на такси за газ и се надява да намали скоковете, когато мрежата е претоварена. Според доклад за Crypto Briefing Тим Бейко, координатор на различните изпълнители и изследователи, работещи по EIP-1559, обясни как актуализацията ще бъде от полза за мрежата.

Това улеснява включването на транзакции. Първо, това прави цената, която трябва да плати транзакцията, да бъде включена изрично в протокола, като има „основна такса“ в заглавката на блока. Също така позволява блоковете да бъдат пълни до ‘200%’, което означава, че средно блоковете имат място за маргинални транзакции, което означава, че транзакцията ви е включена по-бързо от днес.

„Основната такса“ (минималната сума, която трябва да плати транзакцията, за да бъде включена в блок) също трябва да бъде изгорена, за да се избегне манипулация. Следователно, когато търсенето на транзакции се увеличава, нараства и изгорената сума. Това създава дефлационен натиск, който Beiko нарича „обратно изкупуване на ETH“ за притежателите.

Майньорите се противопоставиха на актуализацията, тъй като биха загубили приходи от изгарянето на част от таксите за транзакции. За това Бейко каза, че те „все още ще получават пълните награди за блока, както и„ съвети “за всяка транзакция.“ Някои от миньорите твърдяха, че актуализацията ще направи мрежата по-централизирана. Според тяхната теория, когато добивът стане по-малко печеливш за потребителите (след изгаряне на таксите за газ), той може да бъде доминиран от малък брой организации с по-мащабна инфраструктура за добив.

За това Бейко отбеляза:

Доказано е (в анализа на Тим Roughgarden), че 1559 г. не прави тайно споразумение или атаки по-лесно. Макар че би било проблем, ако 51% от миньорите се противопоставят на актуализацията, мрежата за доказателство за работа също ще загуби сигурност, ако над 51% от миньорите успеят да се споразумеят.

Много от членовете на общността на Ethereum изглежда са съгласни с Beiko. Чрез намаляване на предлагането на токени с EIP-1559, притежателите на ETH се възползват от това, че активът става все по-оскъден и дългосрочната сигурност, която той носи в мрежата, според доклада на Crypto Briefing.

Ethereum 2.0 Validators Cross 60K

Според Beacon Chain броят на валидаторите в мрежата Ethereum 2.0 е надхвърлил 60 000 само за шест седмици на живо. Josh Stark от общността на Ethereum отбеляза този важен момент и той сравни валидационните номера на ETH 2.0 с други блокчейн.

Старк използва данните от Coin98 Analytics, за да сравни броя на валидаторите на ETH 2.0 с други. От десетте анализирани вериги съперници, Avalanche е следващата най-висока с докладвани 716 валидатори. Докато Tezos има 496 валидатори, Polkadot има 288.

Според таблото за управление Launchpad, размерът на ETH, заложен в момента в договора за депозит за ETH 2.0, е 2,46 милиона (2,16% от цялото предлагане). Въпреки че фракцията на доставките не звучи много, заслужава да се отбележи, че този ETH не може да бъде продаден и е бил ефективно заключен поне една година.

Той ще влезе отново в обращение само когато фаза 1.5 от надстройката на Serenity обедини веригата ETH 1.0 с ETH 2.0. Понастоящем залагащите печелят 10% годишна доходност от ETH, която се е увеличила с 83% от старта на Beacon Chain. За блокчейн, който все още не прави нищо, ETH 2.0 изглежда вече е много по-напред от своите конкуренти.

Очаква се цената на Ethereum да достигне какво ниво?

Ако цената на Ethereum успее да пробие над бариерата за съпротива от $ 1250, липсват силни препятствия по пътя обратно към $ 1350.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector